Şık giyinmenin dozu kaçtığında overdressed gerçekten rahatsız edici. Size güzel gelebilir, moda olabilir, bazı firmalar kaldırabilir ama siz moda sektöründe, ajansta değilseniz aşırı topuk, elalemin düğüne derneğe giydiği kıyafetle ofise gelinmesi imaj yönetimi için de uygun değil.
Ben bir ekip arkadaşımın gittiği görüşme sonrası oradaki tanıdığım kişi; konsomatris gibi gelmiş sen söylemeseydin geri çevirirdik dedi.
Onun dışında benim de bir ekibim var, bahsettiğiniz performans görüşmelerini yapıyoruz. Prezentabl olmaları, bir müşteri ile görüşürken giyindikleri ile free Friday günleri farklı olsun diye beklerim. Overdressed giyinen birini pek hoş karşılamayabilirim. Üstün zeka ile geri zekanın arasındaki ince çizgi gibi. Şıklık bir anda basitliğe dönebiliyor.
Ama şahsen ben müşteri konumunda olduğumda yani bir bankaya, oraya buraya gittiğimde karşımda saçı makyajı full, 18 cm topuk, parıl parıl kıyafet giymiş overdressed birini, bilgi ve eğitim eksikliğini görselliğini pazarlayarak kapatıyor diye değerlendiriyorum. Ama bu benim müşteri iken hissettiğim şahsi durum.