Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende ilk çalıştığım iş yerinde fazla mini eteklerim için uyarı almıştım.Merhaba hanimlar,
Patronumla gorusmem vardi bu sabah. Gectigimiz donemki is verimliligim, onumuzdeki donemde kendimi gelistirebilecegim konular uzerine konustuk. Danisman olarak derece atlamak istedigimden bahsettim, ayni seyleride o benden bekledigi icin icerik olarak guzeldi gorusmemiz. Taa ki konu benim goruntume gelinceye kadar. Bakimliyim evet kabul. Makyajim sacim kiyafetim, herseyim fazlasiyla guzelmismis, fazlasiyla dusunulmusmus. Bazen normalmis, ama bazende abartilmismis. Benim louboutin topuklarim moda olabilirmismis, ama ofiste belki 'ucuz' bir goruntu olusturup karsimda beni ciddiye almasi gereken bir projeyoneticisinin hakkimdaki dusuncesini negatif etkileyebilirmismis.
O an gayet cool ve rahat karsiladim bu soylediklerini. Ama durdukca icim kayniyo! Yahu ben 32 yasindayim birakin ben karar vereyim, siz moloz moloz dolasiyosunuz, aynanin onunde tas catlasa 10 dk geciriyorsunuz diye benmi size uyum saglamak zorunda kalacagim.
Bu arada yurtdisinda yasiyorum ve calistigim organizasyonda nerden baksaniz birkac bin insan calisiyo, ama benim departmanim/bolgemde 400 filan. Ortalama yas 45 ve yuzde 70i erkek. Bunlari goz onunde bulundurursak zaten ilgi cekiyo olmam normal, ama konu ilgi cekmek istemem degilki! Daha neler! Kendimi makyajimla sacimla kiyafetimle iyi hissetmek benim tek arzum.
Simdi. Kadina bu konuyu dusunecegim, ama kendimi nasil hissettigim konusu herseyden once gelir dedim. 'Goruntun senin nasil hissettigini belirlememeli' dedi, bende ona 'bu senin icin gecerli olabilir, ama giydigim elbise dudagimdaki ruj, hepsi benim kendimi nasil hissettigimi etkiliyor' dedim.
Ozellikle calisan hanimlar, overdressed olmak gercekten yanlis mi sizce.
Ortalamaya ayak uydurmak gercekten lazim mi? Illa belirli bir 'kutuya' sigmak zorundamiyiz. Yakinda yine patronumla bu konuyu konusacagiz tabi, nasil bir tavir sergilemeliyim? Fikirlerinize acigim.
Ne guzel, birikimli bir hanimsiniz. Sizden beklenilir bir tavir degil bir tane kelimeye bukadar takilmak aslinda, neyse siz bilirsiniz.
Aynen. Mersi:))
Oscar Wilde'nin benimde sevdigim bir sozudur bu kesinlikle! Ben dekolteyide tam tersi sevmiyorum kendimde, ofiste hic ustelik.
Bende ayni seyi dusunuyorum, ama gelisimimi engelleyebilme konusu biraz canimi sikti benim.
Fikirleriniz icin tesekkur ederim, Vogue kadini emin ol benden dahada abartidir ama)
Ya bi kas bile aldirmiyor bircogu! Ben ona laf ediyomuyum? Yada sen patron olarak kasini al diyomusun? E hayir?
Bilmiyorum, sanirim biraz zaman sonra ona 'dusundum, bisey degistirmemeye karar verdim. konu goruntum degil icerigim, ve bugune kadar bana karsi kullanildigini yada bana yardimci olmadigini dusunmuyorum goruntumun, tavsiyeniz icin tesekkurler ama ben almiim.' diicem ona.
ozaman size ozelden bikac fotografimi atayim.
Kendisini önemsiyordur hayatenerjisi de vardır ve en önemlisi ilk önce kendini seviyordur....Anladığım kadarıyla; göze çok fazla batmak, dikkat çekmek, ilgi odağı olmak hoşunuza gidiyor.
Ben de iş sahibiyim, gerçekten iş odaklı birinin giyim ve kıyafete bu kadar düşkün olmasını anlayamıyorum.
Çok çelişkili konusuyorsunuz.Anladığım kadarıyla; göze çok fazla batmak, dikkat çekmek, ilgi odağı olmak hoşunuza gidiyor.
Ben de iş sahibiyim, gerçekten iş odaklı birinin giyim ve kıyafete bu kadar düşkün olmasını anlayamıyorum.
Ne güzel konu bu eeyla bdv de keyifle okunan bir konu da oluyormuş
Bazı üyeler kadının seni kıskandığını ya da senin abartılı derecede frapan giyindiğini (ki eminim öyle değil) düşünmüş ama benim aklıma daha farklı bişey geldi kadın sana ayrımcılık yapıyor sanki. Hani kibirli bir yabancı düşmanlığı olur ya bazı insanlarda, güya medeni bir insan olduğu için sözle bunu dile getirmez ama karşıdaki bunun böyle olduğunu bilir çünkü hissettirilir, öyle bir his aldım sen kadını anlatınca. Bu durumda ben olsam giyim tarzımı değiştirmezdim, ki normalde ortama ayak uydurulmasının uygun olacağını düşünürüm.
Herşeyi geçtim hoş görünmek insanın kendini iyi hissetmesini sağlar, ben de erkeklerin arasında üstelik sanayici profiliyle içli dışlı olduğum bir ortamdayım, kot-spor ayakkabı giysem kimse bişey demez (bazen de giyerim). Ama genelde 10 cm topukla gezerim, işyerinde masamın altında da şu anda üç çeşit stiletto var. Erkek gibi olmak istemiyorum ben, kadınım ben böyle iyi hissediyorum.
Haha hayir bu benim degil ama olabilirdide! Sanada ozelden atarim ozaman.
Degilmi, bak sende biliyosun nasil olduklarini! Ustelik yaslari ilerledikce daha az bakimli oluyor bircogu!valla hollandalıları gördüğüm için ne kadar paspal ve erkek gibi olduklarını biliyorum, haftalarca aynı tişörtü giyip sıfır makyaj toplu saçla dolanıyor gençlerin de çoğu. erkek gibiler. ha çok iyi insanlar o ayrı ayrıca güzeller de ona lafım yok ama bakım konusunda kötüler.
eğer sizin yükselmenizde engel yaratacak tipte biriyse mecburen sözünü dinleyeceksiniz yükselmek istiyorsanız. ben açıkçası öyle durumlarda kendimden ödün verdim, vermediğimde beni hep üzdüler. kadın patronlar dünyanın her yerinde aynıymış demek ki tuhaf açıkçası.
ha ben olsam yükselmeme pahasına kendimi değiştirmezdim o ayrı.
Sabaha kadar, bildirimler ''evde kalmak,evde kalmak,evde kalmak''
Simdi ise ''overdresssed olmak,overdresssed olmak,overdresssed olmak''(yüz kere bakarak yazdım:))
Helal ablam bee![]()
Mihailcim acikcasi ben kariyerimde irkciligi cok hissediyorum diyemem, kisisel olarak kendi uzerimde hissetmiyorum daha dogrusu.Ne güzel konu bu eeyla bdv de keyifle okunan bir konu da oluyormuş
Bazı üyeler kadının seni kıskandığını ya da senin abartılı derecede frapan giyindiğini (ki eminim öyle değil) düşünmüş ama benim aklıma daha farklı bişey geldi kadın sana ayrımcılık yapıyor sanki. Hani kibirli bir yabancı düşmanlığı olur ya bazı insanlarda, güya medeni bir insan olduğu için sözle bunu dile getirmez ama karşıdaki bunun böyle olduğunu bilir çünkü hissettirilir, öyle bir his aldım sen kadını anlatınca. Bu durumda ben olsam giyim tarzımı değiştirmezdim, ki normalde ortama ayak uydurulmasının uygun olacağını düşünürüm.
Herşeyi geçtim hoş görünmek insanın kendini iyi hissetmesini sağlar, ben de erkeklerin arasında üstelik sanayici profiliyle içli dışlı olduğum bir ortamdayım, kot-spor ayakkabı giysem kimse bişey demez (bazen de giyerim). Ama genelde 10 cm topukla gezerim, işyerinde masamın altında da şu anda üç çeşit stiletto var. Erkek gibi olmak istemiyorum ben, kadınım ben böyle iyi hissediyorum.
Pek sevilmiyoruz cok hafif kalir tatlim, inan bana HIC sevilmiyoruz.İçten içe bir ırkçılık hissiyatı olabilir malum pek sevilmiyoruz Avrupa'da
Bakımlı olmak farklı bir şey, sizin bahsettiğiniz farklı.hollanda'da ve devlet memuruyum. dedigim gibi erkek agirlikli ve ortalama yasin gayet buyuk oldugu bi organizasyon, yani 'diversity' (farklilik, farkli kulturden calisanlar veya otantik tipler) yok denilecek kadar az. Ama bunun devamli olmasi gerektigi konusunda devamli vurgular yapan bi ortam. Yaptigim is geregi prezentabl gorunmek zorundayim ustelik, disa yonelik gorusmeler toplantilar vs. Kadin 50 yasinda sanirim, kiskanclikla alakasi olmasindan ziyade 'kendi fikri'yle alakali oldugunu dusunuyorum. Kendi gibi uzun kazaklar yelekler giyinmiyorum evet, kocaman kocaman sallarda takmiyorum boynuma. Mecburda degilim ustelik?
Biraz once telefonda bir is arkadasimla gorusme firsatim oldu ve bu konudan bahsettim. Oda genc bir kadin. Ve patronumuza cok tepki gosterdi, haksizligini vurguladi. Ozellikle tekrar tekrar sordum, abartiyorsam lutfen soyle diye. Ve emin olun oyle oldugunu dusunseydi soylerdide. Otantik ve farkli olmayi cokta kabul eden bir yapisi yok patronumuzun.
Bu calistigim ortamdaki kiyafet ortalamasina uyum saglayamam, mumkun degil. Cunku biyolojik urun kullanmak icin sampuan/deo kullanmayan is arkadaslarimizdan tutun, biyolojik yun olacak illa diye kocaman kocaman kazaklara kadar, okadar basarisiz ki! Senede 1 ayakkabi alip o yirtilana kadar (abartmiyorum) giyiyorlar. Ama herkesin kendi secimi. Ben ter yerine parfum kokmayi tercih ediyorum.