'Overdressed' olmak

? siz ciddimisiniz hanimefendi, neden oyle bir caba icerisine gireyim? Overdressed kelimesi dunyanin her yerinde kullanilan bir kelime, ortalamadan farkli/abartili/dikkat ceken sekilde giyinmeye boyle deniliyor. Ve bu kelimeler daha 'negatif' bi cagirisimda bulunuyor bence, overdressed'i daha uygun buldum.

Herneyse, bu onyargiyla yaklasmaniz daha cok sizin hakkinizda biseyler soyler, benim niyetim hakkinda degil. Iyi gunler.
Siz yurtdışıda yaşadığınız için bu kelimeleri sıklıkla kullanıyor olabilirsiniz ama bu forum genelde Türkiye'de yaşayanların kullandığı Türkçe bir platform. Overdressed casual chique gibi cümle arasına sıkıştırdıgınız sözcükleri herkes bilmek zorunda değil. türkçe anlatırken Türkçe ifadeler daha yerinde olur diye düşünüyorum yoksa özenti duruyor

ben de çok merak ettim elaide elaide bana da gönder foto lütfen. O patronunu da sonrasında bi güzel kalaylayım :p

kızlar konuyla alakalı topuklu giyerseniz dikkat edin lütfen bizim yollarımız hiç müsait değil çok saçma bi şekilde ayağımı burktum ki normalde çok dikkat ederim ayağımın altına eşya uçtu rüzgardan :( basmış bulundum.

ondan sonra türk kızı neden topuklu giymiyor :lülülü:

kızlar konuyla alakalı topuklu giyerseniz dikkat edin lütfen bizim yollarımız hiç müsait değil çok saçma bi şekilde ayağımı burktum ki normalde çok dikkat ederim ayağımın altına eşya uçtu rüzgardan :KK43: basmış bulundum.

Var ya bende topuklu giycegim zaman yolları düşünmüyor degilim :D

kızlar konuyla alakalı topuklu giyerseniz dikkat edin lütfen bizim yollarımız hiç müsait değil çok saçma bi şekilde ayağımı burktum ki normalde çok dikkat ederim ayağımın altına eşya uçtu rüzgardan :KK43: basmış bulundum.

:KK70::KK70::KK70:

Var ya bende topuklu giycegim zaman yolları düşünmüyor degilim :KK70:

Nasıll:dua:
11262792_637833729686281_132918170_n.webp

Şık görünmekle ucuz görünmenin arasında ince bir çizgi vardır. Siz hem saçı, hem kıyafeti, hem yüz makyajını, hem ayakkabıyı birden aynı anda abartırsanız, ucuz ve rüküş bir görüntü sergilemiş olursunuz.
Lafın kısası kıyafetleriniz iş ortamınıza uygun bulınmamış ve uyarı almışsınız. Giyim konusunda araştırmalar yapabilir ve şık giyinmeyi bilen insanlardan tüyo alabilirsiniz. İş arkadaşlarınız yüzünüze karşı " kusura bakma ama cidden ucuz bir görüntü sergiliyorsun" demez. Tabii ki " sallama ya, saçmalamış patron" der. İş arkadaşlarının lafına tamah etmezdim ben olsam.

İnternetten tüyolara bak. Mesela kırmızı rujla hafif göz makyajı gider. Koyu göz makyajıyla ten rengi ruj gider. Mini etek ya da şort tarzıysa üst daha kapalı, dekolte varsa pantolon daha iyidir gibi gibi. Şimdi sen herşeyi aynı anda yaparsan ağır olur

Düğün salonun olduğu sokağa arnavut kaldırımı döşeyen belediye gördü bu gözler :D
Bir de bildiğim kadarıyla Hollanda düz bir bölge. Ben 10 cm topukluyla nasıl yokuş çıkayım hadi çıktım diyelim sağ salim bi tarafımı kırmadan nasıl ineyim :D
Çok doluymuşum bu konuda :D

bana da Türk olmanızla alakalı bir durum gibi geldi. zaten orada yaşayan biri olarak isteseniz de çok abartabileceğinizi sanmıyorum. bir şekilde gıcık kapmışlar ve bahane arıyorlar.

konuya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum
hiç yurt dışı yaşam deneyimim yok doğduğum şehirden de çıkmadım ama az buçuk sosyoloji yapacağım meslek gereği (öhöm)
yabancı ülkede yaşayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
şimdi, konu sahibesi arkadaş buraya 20 tane foto koysa da pek çoğumuzun "hiç de overdressed değilsin bakımlı ve şıksın" diyeceğini düşünüyorum.
kültürel bakış açısı bence anahtar kavram.
mesela sizce Azerbaycan Türkü hanımlar bize göre biraz daha makyajlı ve süslü değil mi? Ya da İranlı kadınlar?
asla genelleme yapmıyorum yanlış anlaşılmasın; mesela Almancı gençlerimizin tarzında bazen seksenli yıllar rüzgarı hissetmiyor musunuz? (Bunun bilimsel açıklaması Almanya ve Türkiye arasında arada kalınmış bir kültürle yapılıyor)
sonuçta Avrupa'da bir Türk, bir Orta Doğulu veya bir Asyalı sadece fiziksel görüntüsüyle değil kültürel kalıplarıyla da göze çarpıyor.
Konu sahibi patronunuzun yaptığı şey ırkçılık mı yoksa alıştığı tarzın dışında bir tarzı kabullenememek mi yoksa iş tecrübesi mi o konuda yorum yapamıyorum elimde yeterli veri olmadığından.
çok homojen bir çalışma ortamında bulunduğunuzu söylüyorsunuz, her ne kadar verdiğiniz kıyafet örnekleri global olsa da tarzınız, patrona alışıldık gelmiyordur. tabi bu durum onun subjektif değerlendirmelerini haklı çıkarmaz. onun niyetini maksadını en iyi siz çözebilirsiniz. buradaki yorumlar sizi dolduruşa getirebilir ve bu da iş hayatınıza yansıyabilir.

not: yukarıda mobbing nedir diye sormuşsunuz: iş yerinde psikolojik şiddet ve taciz anlamları içeriyor. genellikle kanıtlanması zor, nispeten daha soyut ama çalışanın psikolojisini bozup iş verimini düşüren davranışlar.

Çok çelişkili konusuyorsunuz.
İş odaklı demek,haydaa işe donla gelmek demek degil.Pis kokulu olmak degil.Saldım cayıra mevlam kayıra hic degil.
Ayrıyeten herseyden önce,insanlarla karsı karsıya geldiğiniz zaman,eger ter kokuyorsanız,pisseniz,özensizseniz birakın işe odagınızı,ilk 10 saniyede faturanızı kesip,elinize veriyor.
5 senedir iş hayatındayım.Gına geldi ici gecmiş,leş insanlardan:kusmuk:

10 senedir iş hayatındayım, 6 senedir kendi işimi yapıyorum ve çalışanlarım var. Çelişkili konuştuğumu neye dayanarak söylediğinizi anlamadım. Söylemek istediğimi anlamadıysanız, bu sizin bakış açınızdan kaynaklıdır. Yoksa gayet açık konuştum.
Benim iş ortamımda, hemcinsim 1 karış etek ve bol makyajla gelse, ben onu işe almam. Gayet net. İş disiplinime aykırı. Özel hayatında istediğini giyebilir. Ama iş ortamı ciddiyeti gerektirir, teşhire luzüm yok.

Bütün mesele topuklu ayakkabıda bence istediğiniz kadar şıkır şıkır olun renk uyumuyla beraber tabi. Kibar bir ayakkabı sizi abartı görünümden korur.

Konu sahibinin giyimini ve makyajını gördüm. Türkiyedeki herangi bi bankaya girin, bankacılar daha fazla makyajlı ve daha iddialı giyiniyor emin olun.
Kot üstüne beyaz gömlek, siyah pantolon üstüne beyaz tişört siyah ceket, siyah diz altı elbise vb. Sade kıyafetler giymiş. Makyajı da oldukça normal. Hatta renkli far ya da siyah far ya da kırmızı ruj vs. Yok.
Konu sahibi nasıl giyindiğini ve iş arkadaşlarının nasıl giyindiğini anlatmadan konuyu yazınca biraz önyargılı yaklaşıldı sanırım. Ya da genelde overdressed'e yorum yapılmış. Konu sahibinin size caka satmak gibi bi niyeti yok bence gayet mütevaziye benziyor.

Back
X