merhabalar, son dönemde kimselerden ses çıkmıyor. tüp bebek deneyen arkadaşın durumunu merak ediyorum, çok aktif yazmıyorum ama konunun takipçisiyim :) az önce başka bir konuya yazdığım hikayemi hızlıca copy-paste yapıyorum "Yaklaşık 2 yıldır çocuk sahibi olmak istiyoruz. Eşimin spermiogramı normal, rahim filmi iyi, tüpler açık, hormon testim normaldi. son 6-7 ay içinde sırasıyla 2 kez klomen,1 kez gonalf ile yumurta takibi, 1 kez aşılama denedik. 1 kez daha aşılama yaptırmak istediğimde daha çok ilaç almama rağmen yumurtam iyi büyümedi ve çatlatma iğnesi yapıp aşılamadan vazgeçtik. bir ay ara verdim. ikinci ayında başka bir doktora gittim. adetimin 2.günü yaptığı ilk muayenede çikolata kistim olduğunu söyledi (tek tarafta, 2 tane yaklaşık 4er cmlik) yeni doktor muayene için baya uzun sıra beklenilen bir doktor ama bir önceki gittiğim doktor da ismi bilinen, iyi bir profesör."
bunca zaman sorunum yok, niye olmuyor diye düşünürken şimdi çikolata kistim olduğunu öğreniyorum

mutlaka ikinci bir doktora gitmek lazımmış demek ki.. şimdi de bir paranoya oldu, bir 3.e gidip teyit mi ettirsem diyorum..
sonuç olarak bana ya "ameliyat ve sonrasında 6 ay içinde %50 kendiliğinden gebelik şansı" ya da "ameliyat olmadan tüp bebek" dedi. sanırım ikincisini seçicem. içinizde çikolata kisti olan var mı? sizce 3. bir doktora da gitmeli miyim?