Ovülasyon doğru bilinen yanlışlar

mormenekse94

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2024
202
46
13
30
Arkadaşlar sitede hep pik günü sonraki gün çatlama günü gibi konuşmalar oluyor ovulasyon testi hakkında ama her zaman durum böyle değil bence çünkü pik günü zaten catlama günü oluyor ben 2 3 aydır doktor da takip ettim ve ovulasyon testi ile .ovulasyon testi 1 gün pik olanlar için söylüyorum pozitif olduğu zaman genelde 6 8 saat içinde yumurta çatlamış oluyor mesela ben bu ay 14.gundr testim öğlen 12 pozitif pik çıktı akşam 7 de kontrolüm vardı gittim catlamis dedi doktor yani 6 7 saat sonra pikten sonra catlamisti bir gün oncesi 13.gun de yaptığım test yeni kirmizilasmaya başlamıştı o zaman anladım ertesi gün catlayacagini. Yani pozitif oluyor 24 36 saat sonra çatlıyor diye birsey yok herkeste pik olunca catlama çok yakın demek saatler içinde 3 5 saat içinde oluyor yani pozitif test günü aslında catlama günü. Bunu benim.gihi farkeden varmi

Ay hayır hiç böyle bir detayı fark etmemiştim,bildiğim herşeyi unuttum şuan 😀😀😀

IMG_1352.webp

Benim testlerim şuan da böyle daha pik görmedim
Ama günde bir kere yapıyorum testi,dediğine göre yaparsak pik gördükten sonra da mı test yapmamız lazım aynı gün 😀ay kafam karıştı

Ay hayır hiç böyle bir detayı fark etmemiştim,bildiğim herşeyi unuttum şuan 😀😀😀
Emin olabilirsiniz. Ben YouTube de de bir çok video izledim ovulasyon testi ile alakalı bu testlerle hamile kalanlar aynı şeyi söylüyor. Pik olduktan cok kısa bir süre sonra 3 5 saat sonra çatlıyor 3 aydır hem doktor da takip yaptırdım ve doktor da aynı şeyi söyledi zaten . Hemde daha önceki aylarda sabah akşam yaptığım ovulasyon testin de de gördüm örneğin öğlen 12 yaptım pik akşam 7 yaptım silinmiş. Aslında pik günü yumurta catliyor yumurtlama denilen şey zaten catlama lh vücutta en üst düzeyde salgılanan başlayınca test pik oluyor en ist düzeyde salgılanma demek yumurtaliktaki yumurtayi disari atmaya çalışıyor demek zaten ve bu anlık bir olay 3 5 saat içinde çatlıyor hemen

Eki Görüntüle 3572395
Benim testlerim şuan da böyle daha pik görmedim
Ama günde bir kere yapıyorum testi,dediğine göre yaparsak pik gördükten sonra da mı test yapmamız lazım aynı gün 😀ay kafam karıştı
Tabiki .Ben pik gördüğüm gün 2 test yapiyorum hatta 1 gün öncesinden başlıyorum 2 kere test yapmaya mesela 14.gun öğlen 12 de test yap piki gördün bide akşam 7 de yap bakalm akşam siliklestiyse catlamis demektir. Hani diyorlarya bugün yaptım pik oldu ertesi gun yaptım silik çıktı catlamis diye. Catlamis evet ama dün catladi işte pikten sonra ertesi gün yaptığın da silik gördüğün test dunki catlamayi doğrulamak içn aslında. O gün catladigi için değil umarım anlatabilmisimdir. Pik olunan günde 3 5 saat içinde çok kısa süre sonra çatlıyor yumurta. Genelde testiniz 1 gün pozitif olup ertesi gün hep silik çıkıyorsa bilinci pozitif olan gün çatlıyor yumurta

Ben
Kaçıncı gündesiniz bende yapıyorum hala pik göremedim 14. Gündeyim
Bu ay 14.gunde piki pozitif gördüm resmi attım akşam da 7 de doktora gittim catlamis dedi mesela son 3 aydır doktor da teyit ediyorum 3 5 saat içinde çatlıyor geçen ayda aynısı oldu 15inde öğlen pik gördüm doktora gittim 3 4 saat sonra catlamis dedi

Eklentiler

• 1000026743.webp
    1000026743.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 57
Kaçıncı gündesiniz bende yapıyorum hala pik göremedim 14. Gündeyim
Her ay yapıyorsanız az çok tahmin ederek ilerleyin mesela 14.gun pozitif olacağını tahmin ediyorsanız 13.gun bir ilişki olsun sonra 14.gun olsun yada 12.gun bir ilişki olsun sonra 13 boş sonra 14 15 olarak değerlendirin bu şekilde. Pozitif olduğu gün aslında yumurtanizin catladigi gün oluyor. Ertesi gün değil yani o Lh hormonu pik yapınca yumurtayi yerinden çıkartmaya çalışıyor ve çok kısa sürüyor bu. Şu şekilde düşünün bazen öğlen test yapiyorum ben silik akşam yapiyorum hemen pik olmuş yani lh hormonu bir anda artan yükselen bir hormon öğlen hafif silikken 5 6 saat sonra hemen pik nasıl oluyorsa pik bu işin son noktası pik olduktan sonra ötesi yok yine aynı süreler de 3 5 6 saat icinde neyse catlamis oluyor hemen

Her ay yapıyorsanız az çok tahmin ederek ilerleyin mesela 14.gun pozitif olacağını tahmin ediyorsanız 13.gun bir ilişki olsun sonra 14.gun olsun yada 12.gun bir ilişki olsun sonra 13 boş sonra 14 15 olarak değerlendirin bu şekilde. Pozitif olduğu gün aslında yumurtanizin catladigi gün oluyor. Ertesi gün değil yani o Lh hormonu pik yapınca yumurtayi yerinden çıkartmaya çalışıyor ve çok kısa sürüyor bu. Şu şekilde düşünün bazen öğlen test yapiyorum ben silik akşam yapiyorum hemen pik olmuş yani lh hormonu bir anda artan yükselen bir hormon öğlen hafif silikken 5 6 saat sonra hemen pik nasıl oluyorsa pik bu işin son noktası pik olduktan sonra ötesi yok yine aynı süreler de 3 5 6 saat icinde neyse catlamis oluyor hemen
Hmmmm detaylı anlatım için çok teşekkür ederim. Ben ovülasyon testlerini ilk kez bu ay kullanmaya başladım öncesinde telefon uygulamasına ve vücudumu dinleyerek akıntı, kasık ağrısı vb tahmin ediyordum bu ay deniyorum biraz aceleci davranıyor olabilirim 🙏🏻 Daha yavaş yavaş akıntı gelmeye başladı zaten demek ki geç yumurtlama oluyor bende

Hmmmm detaylı anlatım için çok teşekkür ederim. Ben ovülasyon testlerini ilk kez bu ay kullanmaya başladım öncesinde telefon uygulamasına ve vücudumu dinleyerek akıntı, kasık ağrısı vb tahmin ediyordum bu ay deniyorum biraz aceleci davranıyor olabilirim 🙏🏻 Daha yavaş yavaş akıntı gelmeye başladı zaten demek ki geç yumurtlama oluyor bende
Olabilir. Benim 14.gun catlama oldu bu ay mesela. Geçen ay 13.gunde olmuştu odan önce 12 günde. Bende 7 8 aydır deniyordum henüz olmadı gebelik bu ay doktorum şansı arttirmsk için hsg çekelim dedi hemde tupere falan bakalm dedi 9.gun hsg çekildim sonra 11. gün 13. 14.15.16. Gün değerlendirdim. İnşallah tutar

Olabilir. Benim 14.gun catlama oldu bu ay mesela. Geçen ay 13.gunde olmuştu odan önce 12 günde. Bende 7 8 aydır deniyordum henüz olmadı gebelik bu ay doktorum şansı arttirmsk için hsg çekelim dedi hemde tupere falan bakalm dedi 9.gun hsg çekildim sonra 11. gün 13. 14.15.16. Gün değerlendirdim. İnşallah tutar
İnşallah tutar canım aklında bulunsun tabi inanç şeklini bilmiyorum sadece söylemek istedim Meryem suresini vaktin varsa dinle umarım güzel sonuçlar elde ederiz hepimiz 🙏🏻

Sadece şeyi anlamaya çalışıyorum yumurta catlamasina göre ilişki planlaması 14.gun çatlıyor mesela araştırmalarına göre catlamadan 3 gün öncesi ve catladiktan 24 saat yani 1 gün sonrasına kadar gebelik olusabiliyor sanırım hadi 2 diyelim 14 .gün yumurtlayan biri 11.gun ile 16.gun arasi değerlendirmesi mi lazım acaba degerlendirme günlerini yanlış yapmiyoruzdur dimi

Sadece şeyi anlamaya çalışıyorum yumurta catlamasina göre ilişki planlaması 14.gun çatlıyor mesela araştırmalarına göre catlamadan 3 gün öncesi ve catladiktan 24 saat yani 1 gün sonrasına kadar gebelik olusabiliyor sanırım hadi 2 diyelim 14 .gün yumurtlayan biri 11.gun ile 16.gun arasi değerlendirmesi mi lazım acaba degerlendirme günlerini yanlış yapmiyoruzdur dimi
Evet çatladıktan hemen sonraki günleri de değerlendirmek gerekiyor diye okudum bende sonrakş 24 saat çok önemliymiş bende hiç bu zamana kadar yumurtlama sonrasına önem vermemiştim hep yumurtlamaya önem verdim sonrasını saldım çayıra 🤣 bu sefer daha bilinçli ilerliyorum 19 a kadar yolu var ahahhaha 🤣

Evet çatladıktan hemen sonraki günleri de değerlendirmek gerekiyor diye okudum bende sonrakş 24 saat çok önemliymiş bende hiç bu zamana kadar yumurtlama sonrasına önem vermemiştim hep yumurtlamaya önem verdim sonrasını saldım çayıra 🤣 bu sefer daha bilinçli ilerliyorum 19 a kadar yolu var ahahhaha 🤣
Bende genelde yumurtlama oncesi ve yumurtlamaya odaklanıyordum sizin gibi ama dediğiniz gibi yumurtlama sonrasına da önem veriyorum artık yumurtlamadan sonraki 2 günü de değerlendirdim bir gün ara verdim bugün 18.gun değerlendireceğim inşallah. Bakalım kısa sürede hamile kalırız inşallah çok yıpratıcı oluyormuş bu süreç hiç böyle hayal etmemiştim hemen olur sanıyordum cahillik :)

Bende genelde yumurtlama oncesi ve yumurtlamaya odaklanıyordum sizin gibi ama dediğiniz gibi yumurtlama sonrasına da önem veriyorum artık yumurtlamadan sonraki 2 günü de değerlendirdim bir gün ara verdim bugün 18.gun değerlendireceğim inşallah. Bakalım kısa sürede hamile kalırız inşallah çok yıpratıcı oluyormuş bu süreç hiç böyle hayal etmemiştim hemen olur sanıyordum cahillik :)
Ayyyy bende bendeeeee hemen olur sanıyordum cidden aynı durumdayız 🙈🙈

Hamile kalalım en kısa sürede inşallah da biz de herkes gibi yazalım buraya Allah nasip etsin inşallah . Korkuyorum olmayacak diye bazen:(
Bende öyle korkuyorum ama aklıma olumsuzu getirmemeye gayret ediyorum yoksa çok strsli oluyor. Biraz çaba biraz teslimiyet ile elimizden geleni yaparız. Yine Olmazsa tedavi süreci teknoloji gelişti artık umudumuzu kaybetmeyelim 🙏🏻

Merhaba herhangi sorununuz var mıydı yaşınız kaç

Back
X