Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok var. Yumurtlama gününü kesin biliyorsun. Ve o günü degerlendiriyorsun. Nokta atışı gibi birşey

Bir sürü kadın var, bunlardan biri de benim. Ovulasyonla iki kere hamile kaldım 😊
Ne zaman yapmaya başladınız ben bugün ikinci idrarımda yaptım testi iki çizgide koyuydu saat 12 de yaptım bide akşam 9 da yaptım bu sefer ikinci çizgi hiç çıkmadı anlamadım neden

Ne zaman yapmaya başladınız ben bugün ikinci idrarımda yaptım testi iki çizgide koyuydu saat 12 de yaptım bide akşam 9 da yaptım bu sefer ikinci çizgi hiç çıkmadı anlamadım neden
Ben Kasım ayında başladım. İki kere hamile kaldım biri kimyasal gebelik diğeri boş gebelikti kırk gün kadar önce kürtaj oldum. Testi 12.00-16.00 ya da 20.00-22.00 saatleri arasında yapın. Test yapmadan mutlaka iki saat önce sıvı almayı bırakın(yemek yemeye devam edebilirsiniz). Ovulasyon testleri idrardaki lh(yumurtlama) hormonunu ölçer, bu hormon idrarda seyreldiği için sıvı almayın denilir o şekilde kesin bir sonuç alırsınız. Testinizin pozitif olması için ikinci çizginin ilk çizgi kadar ya da ondan daha koyu bir şekilde çıkması gerekir. Hangi testi kullanılıyorsunuz bilmiyorum ben babyfast kağıt testlerden kullandım idrara batırıp 20 saniye bekleyip, on dakika sonra sonuç alıyorsunuz. Doğru yaptığınızdan emin olun.

Ben her gün bir tane yapıyordum. Bir gün koyulaşmaya başlar, diğer gün silikleşir yumurtlamaya kadar bu şekilde devam edebilir normaldir.

Back
X