OVULASYON testine başlayanlar ve başlamayı düşünen arkadşlar burya alayım lütfen sizi

edanas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
1.515
53
38
Diğer
ben dün yapmaya başladım... aralık ayının 8 de adetimin zamanı. mucizemi bekliorum inşallah ... rabbim hepinize dünya güzeli iman dolu nurlu bi ewlat nasip etsin .. hayırlıyla inşallah :):40:

Son düzenleme:
İDRARLA YAPILAN OVULASYON TESTİ

Döllenmenin gerçekleşmesi için, cinsel ilişkinin zamanlanması büyük önem taşır. Çünkü, yumurtanın ömrü sadece 24 saat; spermin kadın vücudunda canlı kalabildiği süre ise en fazla 3-4 gündür. Yumurtanın döllenebilmesi için, ovülasyon döneminde, fallop tüplerinde mutlaka sperm bulunmalıdır. Bir kadının hamile kalabileceği gün sayısı, periyod dönemi boyunca ortalama 5-6'dır. LH hormonunun sıçrama yapması, önümüzdeki 24-36 saat içerisinde Ovülasyon olacağına işaret eder.

Ovülasyon civarı (Ovülasyon günü ve bir gün öncesi) gebe kalma ihtimalinin en yüksek olduğu dönemdir. Ancak sperm ve yumurtanın canlı kalma süresi düşünüldüğünde Ovülasyona yaklaşan günler ve Ovülasyonun hemen ertesi de, gebe kalma ihtimalinin yüksek olduğu zamanlardır. Bu dönem, Östrojen hormonunun seyri izlenerek tesbit edilebilir.
Ovulasyonun zamanını tespitte en çok kullanılan ve en basit olanı LH yükselmesinin (idrarda yapılan test) testpitidir.

LH (Luteinise Hormon), yumurtayı harekete geçiren hormondur. Yumurtlamadan 24 ila 36 saat öncesi LH-konsantrasyonu 10 ila 20 kat artmaktadır. OVULASYON TESTİ idrarda bulunan bu hormonu tespit etmektedir. LH'nin artması ile yumurtlama başlangıcı, yani gebe kalma süreci başlamış olmaktadır. kadınların büyük çoğunluğu bir düzen içersinde yumurtlamasına rağmen bazı kadınlar adet döneminin herhangi bir gününde yumurtlayabilir. Bu istisnayi durumu tespit edebilmek için adetin bittiğinin ertesi günden başlayarak diğer adetin başladığı güne kadar her gün bir test yapılmalıdır.

İdrarda Yapılan Ovulasyon Testi hamilelikten korunma için de kullanılabilir mi ?

Hayır. OVULASYON TESTİ sadece yumurtlama (ovulasyon)'nun 24-36 saat öncesini göstermektedir. Ancak spermler, vücudun içersinde 72 saat kadar daha yaşayabilirler. Örnek olarak : 28 günlük bir siklus olduğunu varsayarsak, yani yumurtlama 14. günde gerçekleşiyorsa, cinsel birleşme ise 11. siklus gününde yapılırsa döllenme meydana gelebilir. 1. test gününüz, 12. siklus gününüzdür. Bundan dolayı hamilelikten korunma için kullanılması sakıncalıdır.

Hangi faktörler test sonuçlarını etkiler ?

Alkol ve çoğu bilinen ilaçlar test sonuçlarını etkilemez. Ancak fazla miktarda alınan sıvı (mesela su), LH konsantrasyonunu inceltir. Bundan dolayı testten 4 saat öncesine kadar mümkünse hiç içecek alınmamalıdır.

Yanlış sonucun sebepleri ne olabilir ?

Hamileyseniz, kısa süre önce hamilelikten çıktıysanız veya menopoz dönemindeyseniz, bu yanlış sonuç almanıza sebep olabilir. Aynısı, şayet gebe kalmak için tedavi görüyorsanız ve buna bağlı LH (Luteinise Hormon) veya hCG (Humanes Chorion Gonadotropin) arttırıcı ilaç alıyorsanız da geçerlidir bu konuyla ilgili olarak önce hekiminize sorunuz. Clomifen ihtiva eden ilaçlar sonucu etkilemez, ancak siklus süresini etkileyebilirler. Bunun sonucunda bir paket daha alıp kullanmanız gerekebilir.

Yakın zaman önce korunma haplarını bıraktım. Test sonuçlarına etkili olabilir mi?

Korunma haplarını veya başka bir hormonal korunma metodlarını bıraktıktan sonra, regl döneminin normale dönmesi birkaç gün alabilir. Bundan dolayı 2 dönem, siklusun normale dönmesini bekleyip, daha sonra test'e başlamanız daha mantıklı olur. Bunun avantajı, doğal siklus süresini öğrenmeniz ve ilk test gününüzü daha kesin belirlemenizdir.

Aşağıdaki tabloda teste başlamanız için en uygun günleri regl uzunluğunuza göre tespit edebilirsiniz. ÖR: Tabloya göre Siklus uzunluğu 21 gün süren birinin teste başlaması gereken zaman adetin 5 günüdür.

REGL DÖNGÜSÜ TESTE BAŞLAYACAĞINIZ GÜN
21 GÜN ................ 5 GÜN
22 GÜN ................ 6 GÜN
23 GÜN ................ 7 GÜN
24 GÜN ................ 8 GÜN
25 GÜN ................ 9 GÜN
26 GÜN ................ 10 GÜN
27 GÜN ................ 11 GÜN
28 GÜN ................ 12 GÜN
29 GÜN ................ 13 GÜN
30 GÜN ................ 14 GÜN
31 GÜN ................ 15 GÜN
32 GÜN ................ 16 GÜN
33 GÜN ................ 17 GÜN
34 GÜN ................ 18 GÜN
35 GÜN ................ 19 GÜN
36 GÜN ................ 20 GÜN
37 GÜN ................ 21 GÜN
38 GÜN ................ 22 GÜN
39 GÜN ................ 23 GÜN
40 GÜN ................ 24 GÜN

TESTİN UYGULANMASI

1. Testi asla sabah idrarınızla YAPMAYINIZ. Testi yapmadan 4 saat önce aşırı sıvı tüketmekden kaçınınız.
2. Temiz bir kaba aldığınız idrara max seviyesine kadar çubuğu batırınız. 5 sn çubuğu idrar içinde tuttukdan sonra çıkarıp düz bir zemine bırakınız.
3. Bir kaç dakika içinde test sonucunu okuyunuz. 5 dk sonraki sonuçları dikkate almayınız.
4. Sonuç negatif (tek çizgi) ise ertesi gün aynı saatte testi tekrarlayınız.
5. Sonuç pozitif ise (çift çizgi) 24-48 saat içinde yumurtlamanız gerçekleşecek demektir. gebe kalabilmek için ilişkiye en uygun zamandır.

selam canım ben bu ay başlıycam inşaAllah şimdi adetliyim 3.gündeyim adetim bitsin 10.gün bsaşlıycam evlendik evleneli deniyoruz olmuyor bakalım bu yol işe yarıycakmı sen kaç ne kadar süredir bebek için uğraşıoyorsun canım

selam canım ben bu ay başlıycam inşaAllah şimdi adetliyim 3.gündeyim adetim bitsin 10.gün bsaşlıycam evlendik evleneli deniyoruz olmuyor bakalım bu yol işe yarıycakmı sen kaç ne kadar süredir bebek için uğraşıoyorsun canım

niye 10.ğün başlıosunki tatlım , benim buğün koyu çıktı ilşkide buluncaz canım bakalım. kaç yıldır ewlisin ve uğraşıosun ? biz hazirandan beri istioruz temmuzda ameliyat geçirdim bi kere yumurta takibi yaptırdım kendi doktoruma ama eşimle güzleri beceremedik tutmadı. işte ben kendm yapmak istedim ovulasyonu ilk defa uğraşmaya başladım bu bebek işiyle ama iistioruz çok :14: çocuk olana kadar da kesinlikle ovulasyon testi yapıcam hazirana kadar ... doktor hiç bi prblemin yok zamana birak daha çok gençsin dedi ama eşimle 8 yaş var aramızda o yüzden istioruz inşllah bide ev çok sessiz :)

bwn yaptım geçen ay bu testi kırmıızı çizgiyi gördm 24 saat sora ilişkiye girdim ama olmadı maalesef:(zaten yumurtladığını anlayan biriyim yani bu testleri yapmasamda olur benim anlamadığım yumurtladığım günmü ertesi gnmü olacak ilişki yumurta çatladığındamı

bwn yaptım geçen ay bu testi kırmıızı çizgiyi gördm 24 saat sora ilişkiye girdim ama olmadı maalesef:(zaten yumurtladığını anlayan biriyim yani bu testleri yapmasamda olur benim anlamadığım yumurtladığım günmü ertesi gnmü olacak ilişki yumurta çatladığındamı

koyu kırmızıyı gördüğün gün ve sonraki 10 gün günaşırı ilşkiye gr canım 10 günde çatlar .. o ilk 10 günü degerlendr . mutlaka 10 gün içinde ğünaşırı yapki sperm çatladığı esnada orda bulunsun. bi ğün gir bi ğün grme ilşkie bu kadar basit gerisi allaha kalmış kaç yaşındasın ne zamndr uğraşıosun ??

koyu kırmızıyı gördüğün gün ve sonraki 10 gün günaşırı ilşkiye gr canım 10 günde çatlar .. o ilk 10 günü degerlendr . mutlaka 10 gün içinde ğünaşırı yapki sperm çatladığı esnada orda bulunsun. bi ğün gir bi ğün grme ilşkie bu kadar basit gerisi allaha kalmış kaç yaşındasın ne zamndr uğraşıosun ??

28 yaşmdaym 8 aydır uğraşıorum bi ara olur gbi oldu ama reglmle gtti.eşimin sperm sayısında ve morfolojisinde sorun yok fakat 2 saat yaşıor spermler.bu yzden zor bzm iş

bu arada ilk 6 ay ovulasyon testi yap canım bırakma ilkinde tutcak die bişi yok .snradan tecrübe kazancan bilinçli yapıcan tam işe yarıcakken bırakma .. düzenlide adet oluosan ne ğüzel işte. 6 ay dene olmassa 6 ay sonra bi doktor kontrolüne git inşallah

28 yaşmdaym 8 aydır uğraşıorum bi ara olur gbi oldu ama reglmle gtti.eşimin sperm sayısında ve morfolojisinde sorun yok fakat 2 saat yaşıor spermler.bu yzden zor bzm iş

nasıl 2 saat yaşıo ilk defa duydum ee sorun yok diosun ? ee bu bi sorunsa çözümüde yok muki ?hangi şehirdesin

2 kere sperm testi yaptırdık 1 ay arayla raporda 2 saat sonunda hareketszdi spermler ama dr bu konuyla ilgili bişii dememiş.çocuğun olur bi problem yok dedi beklioruz bzde

kızlar bende baslıyım dıyorm bu teste ya :)
ama cok kararsızım esımın arkdası ezcazı bakalım sparıs verdık
ama 1 tane getırcek ınternet uzerınden alan varmıı :nazar:

hemen başla vakit kaybetme canım hiiiççç... ahhh canım o konuyu hiç sorma ben 5 tanesini paketin içinde 5 tane aldım 1 aylık ovulasyona 23 tl verdm mi.. ahh sonra ne göreyim gitti gidiyorda içinde 26 tane owulasyon bide 2 tane gebelik testi var 27 tl.. ah başımdan aşağı kaynar sular döküldü yaaa :47: ucuzda olsa aynı işlemi görüo pahalıda olsa sadce bazı akıllı firmalar bizim annelik isteğimizi kullanıyorlar hani dioruz ya pahalısı olsun ii olsun alakası yok owulayonda aman arkadaşım internetten al hemde 3 ay yeter sana sakın eczaneden alma kaç senedr uraşıosun çcuk için canm

2 kere sperm testi yaptırdık 1 ay arayla raporda 2 saat sonunda hareketszdi spermler ama dr bu konuyla ilgili bişii dememiş.çocuğun olur bi problem yok dedi beklioruz bzde

bana pek inandırıcı gelmedi hem çocuk olur olur dio hem iki saat yaşı ollur mu öle şey sen sonucu al gt başka bi doktora göster canım

bana pek inandırıcı gelmedi hem çocuk olur olur dio hem iki saat yaşı ollur mu öle şey sen sonucu al gt başka bi doktora göster canım

blmiorum valla bende şaşırdım ama 2 ayrı dra gösterdi problem yok dediler kafayı yicem bende.yok herhlde diorm bende problem

bu ay adet olursam ovülasyon testi almayı düşünüyorum ben de, biz tembeliz, döngüm 27 gün sürüyo, bu ay sadece 10., 12., 14. günler temas:1: oldu, hesaplayarak yaptım bakalım hayırlısı

hemen başla vakit kaybetme canım hiiiççç... ahhh canım o konuyu hiç sorma ben 5 tanesini paketin içinde 5 tane aldım 1 aylık ovulasyona 23 tl verdm mi.. ahh sonra ne göreyim gitti gidiyorda içinde 26 tane owulasyon bide 2 tane gebelik testi var 27 tl.. ah başımdan aşağı kaynar sular döküldü yaaa :47: ucuzda olsa aynı işlemi görüo pahalıda olsa sadce bazı akıllı firmalar bizim annelik isteğimizi kullanıyorlar hani dioruz ya pahalısı olsun ii olsun alakası yok owulayonda aman arkadaşım internetten al hemde 3 ay yeter sana sakın eczaneden alma kaç senedr uraşıosun çcuk için canm

adetıme 4 gun falan var tatlım
artık kac gun sonra baslıcaz bakalım bılmıyoz ogrencez onuda :)
bende 10 tl verdım 1 tanesıne az once gıttı gıdıyora bakıyodm dedıgın gııbı 26 tanesı 27 tl cok uygun aslında :)
bız evlenelı 3 sene olcak canım ama daha bu 2. ayımız :) adet sonrası gırmıyoduk ılıskye artık basladık calısmalara
rabbım duysun sesımızı canımm :nazar::nazar:

yaklaşık 3 aydır deniyoruz ama malesefff:( ben bişi sorcam arkadaşlar aranızda adet düzensizliği olup ilaç kullanan varmı?
ben bu aya kadar dupbastonu kullandım acaba ondan mı olmuyo dedim bu ay içmiycem ilacı ama adetim çok düzensiz olduğu için tutturamıycam diye korkuyorum. bide ovulasyon ile ilgili adet düzensizliği olan nasıl başlıcak ne zaman yapıcak bilen yada yaşayan varmı?

Iyi aksamlar kubracagla arkadas listemde oldugun icin sana sagol demek isdedim.ben kk cikicam.butun dileklerin kabul olsun canim amin.sagol:5:

bende dün yumurtladım ilişki yaşadım bugünde bir acı oldu kasıktan popoma doğru çatladı galiba yumurtam dedim:)bgnde iş tutsam ii olur herhalde dimi:)

Back
X