- 21 Ekim 2010
- 8.647
- 2.001
- 248
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #14.521
teşekkürler ederim aydınlattığınız için....
eğer hamileysem sizinle paylaşırım...
sıcak bi topiğiniz var...
hoşçakalın....:79:
tatlım yeni gördüm sorunu kusura bakma....
ben bu ay ilk defa ovulasyon testi kullandım. sonuçlar;
13. gün tek çizgi,
14. gün 2. çizgi silik
15. gün 2. çizgi vardı ama çok koyu değildi ben 16. gün daha koyu olmasını bekliyordum ama
16. gün 2. çizgi daha silik
17. gün tek çizgi....
sonuçlar böyleydi ve ben o çok koyu 2. çizgiyi göremediğim için herhalde yumurtlama olmadı diye düşünüyodum ama yanılmışım. biz 12. - 13. - 16. ve 18. günler aşk yaptık. açıkçası bu hesaplamayı eşime pek belli etmedim. yani gerçekten aşk yapmış olduk, çalışmadık. bende kendime bunu unutturmaya çalıştım. mesela eşim gelmeden önce hazırlanıyordum, filan... (anlarsınız)... aşkın ardından yataktan kalkmıyor genelde belimin altına yastık koyup 5 dakika kadar ayaklarımı kaldırıyordum. sonrasında da mümkün olduğunca yataktan kalkmadan giyiniyor ve sabaha kadar kalkmıyordum. banyomu sabaha bırakıyordum yani...
(fazlaca detaya girdim ama kusura bakmazsınız artık, amaç yardımcı olmak)
teşekkür ederim canım sağolasın açıklıycaksın ki biz de öğrenelim birbirimize yardımcı olalım yani sağolasın ben 9.günden beri yapıyorum testi ilk yaptığımda nerdeyse ikinci çizgi görünmüyodu.dün kontrol çizgisine yakın renkteydi.bugün ise biraz daha koyuydu yani kontrol çizgisinden daha koyuydu. dün aşk yaptık bugün de yapalım diyoruz nasip hayırlısıyla olur inşallah
Bu işin sırrı sakin olmaktan geçiyor canım benimBu oyunun kuralı bu maalesef: Sabır.Başka hal çaresi yokStres olumsuz etkiliyor.Şu an belirtiler için de, test yapmak için de çok erken.Ama bu sıralar kafan rahat olmalı ki, bebiş varsa tutunabilsin. Ben de geçen ay bir gebelik yaşadım, maalesef düşükle sonuçlandı, tutunamadı. O yüzden stres yapmamalıyız.Elden geldikçe rahat olmaya gayret etmeliyiz. Kafanı rahat tut, endişelenme sakın. Kafana birşey takılırsa paylaş, burada çok tatlı ve bilgili arkadaşlarımız var. Bildiklerimizden ya da tecrübelerimizden bakarız bir çaresine, tamam mı
Merhaba,
Konuyu uzaktan takip ediyordum ama dayanamayip konuya katilacagim.
Bu ay ovulation testlerine biz de basladik. Evliligimiz cok yeni ama esimin cocuk istegi ilk haftadan basladi. Bende onun destegiyle niyetlendim. Gecen hafta aldigim testler geldi. 9. gunumde merak ettigim icin denedim. Daha ilk denememde ilk 10 saniyede cift cizgi cikti. Koyulugu kontrol cizgisi kadar degildi. Bu kadar hizli cikinca testi tekrarladim. Yine ayni sey oldu. Takip eden 10.-11. gunlerde rengi nisbetten acik ama net cizgiler oldu. 14. gune odaklandigim icin ben pek onemsemedim ama esim ihtimali de kullanmak istedi. Dun 14. gun diye hevesle yaptim, hic cizgi cikmadi. bugun de cizgi yok.. Bu arada belimde hafif bir agri, birde karin sancilarim oldu hafif hafif, goguslerimde sislik basladi. bu arda hic akintim yok diyebilirim.. Tabi bunlar baska sebeblerden olmus olabilir..Aklima iki ihtimal geliyor; 1- yumurtlama erken oldu 9. gun gibi...2-Daha hala var surece...Bu arada benimki 26-27 gun surenlerden..Gayet duzenli gitti simdiye kadar. Gec olmasi demek daha gec adet olmam demek. Bu da cok yakin bir ihtimal gelmiyor.
Sorum su aslinda 9. gun ovulation olur mu? Ovulation zamaninda, kontrol kadar koyu olmama ihtimali de var mi?(bir arkadasinki de daha acimis ama hamile kalmis galiba...) Cok kafam karisti... En iyisi teslimiyet gosterip birakmamak ama, insanoglu mudahale edtmek isityor galiba...
Yani şimdi şöyle. Aslında spermler 72 saat yaşıyorlar ortalama. Hatta 1 haftaya kadar yaşayanı varmış. Ama tabi milyonlarca boşalan spermden bazıları hemen, bazıları bir süre sonra ölüyor.
İşi garantiye almak için 48 saatte bir diyorlar.
Şimdi perşembe çalıştınız. Ovulasyon da cumartesi. Sen bugün de çalışarak kanala yığınak yapıyorsunDaha fazla sperm bekliyor olacak yumurtayı. Cumartesi de çalışırsan, yumurta da ovulasyondan sonra 12-24 saat döllenebiliyor. O gün de çalışırsan biraz daha şansın artıyor. Hem bekleyen spermler var, hem kovalayan. Çünkü sperm hücreleri yumurta hücresinden daha hızlı. Önde bekleyenler var, arkadan da kovalayan olursa, senin yumoşun kaçacak yeri kalmaz
Allah iyiliğini versin :) Harika anlatmışsın, hem tatlı dilli hem anlaşılır. Yumoş'a bayıldım. Güldürdün beni, sağol varol :)
Herkese günaydın :)
Hayıt tohumu kullanmaya başladım dün akşam itibari ile. Akşam 1 tatlı kaşığı tohumu bir orta boy fincanda sıcak su ile demleyip ılık içtim. Tadı tahammül edilebilir sınırlardaydı. Sabah ise akşam hazırladığım ikinci bardağı içtim. Onun tadı gerçekten felaketti. Bu arada doğru oranlarla mı içiyorum, bilemedim. Aç veya tok fark eder mi? Günde iki kez mi içilmeli? Bir de Belgisel tarçın, çörek otu ve bal karışımı önermişti. Fakat oran nedir bilemiyorum. Forumda arattım ama çok fazla forum konusu var ve hepsini taramak çok uzun sürecek. Bilgisi olan var mı, rica etsem paylaşabilir mi?
Güzel bir bilgi...Ama yine de doktora danışmadan kullanılmamalı.
Çünkü bilinen yararlarının yanı sıra, var olan başka bir sorunu aktive edici özelliği vs. bulunabilir. Ya da başka tedaviler görenler biri için, tedavinin istenen etkilerini azaltabilir.
slm gorusmeyeli nasilsiniz dun doktor testlerimin sonuclarini soyledi rahim filmi temiz hormon testleri temiz dunde vajinaldan galiba yumurtaliklarima bakti iki tarafada bakti sorun yok dedi bi tek pazartesi gunu adetimin 21.gunu oluyo o gun kan vericem baskada biseyim kalmadi sadece esimin sperm testi yapilacak esimin hormon testleri sonucunuda sali gunu sperm testiyle beraber soyleyecek doktor..kendi adima cok sevindim ins esimdede bi problem cikmaz:81:
Ben yaklaşık 10 gündür kadınlar kulübü gebelik sayfalarını takip ediyorum . Ben 4.5 yıllık evliyim ve hep eşim korundu ben ilaç v.s hiçbir önlem almadım bu ay korunmayı bıraktık ve yumurtlama dönemini hesapladım ... Bugün yumurtlama dönemim üzerinden ve ilk ilişki tarihinden sonra 12. gün korkunç bir mide bulantısı ve uyku hali mevcut ne dersiniz vajinal kontrol oluyormuş ama ben bilmiyorum . Acaba hamile olabilirmiyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?