- Konu Sahibi arzusoydan
-
arzucun canım bunu oya bana terif edebilirmisin o kırmızı sarı boncukları ipemi diziyoruz yoksa tığlamı alıyoruz o boncuklara çicek görünümünü nasıl vermiş acaba onu anlayamadım birtürlü
a.s.a.s.a.s.
7 kırmızı 7 sarı diziyosun ilk başlandığında hangi renkle başlayacaksan 6 tane oluyor sonrakiler 7 tane 6 tane boncuğu topluyorson yuvarlak oluyor sonrda diğre renkte olan boncuktan 1 tane alıp eline ortaya yerleştiriyorsun papatya oluyo aslında basit ama görseniz daha kolay yaparsın arzucum anlattım ama kusura bakma sevgilercemrecim bu oyadan hiç yapmadım ,dahası boncuklu oya hiç yapmadım şimdiye kadar . ama senin için resmi aldığım yerden nasıl yapılabileceğine dair bir açıklaması var onu ekliyorum.
Çok güzel bir tülbent kenarı örneği. İki gidişle örülüyor. İlk sırayı yaparken uzun boncuklar konuluyor. İkinci gidişte de küçük boncuklardan çiçekler yapılıyor. Ama bu küçük boncukların önceden sayılarına dikkat edilerek ipe dizilmiş olması gerekiyor. Bu örneği ben yapmadım, sadece bana anlatılanları size aktarmaya çalıştım. Dilerim yapmak isteyenlere birazcık ışık tutabilmişimdir.cevher kutusu ndan alıntıdır.
sevgili arkadaşlar,bundan sonra örgü topiklerime ekleme yapmıyorum.maalesef biraz dantel ,biraz örgü ve kazak ,yelek vs.için şemalı örnekler topiklerimi silmişler.ne kadar üzgünüm anlatamam.bunun neticesinde böyle bir karar aldım.artık hangi mod yaptıysa onu da allaha havale ediyorum ve şiddetle kınıyorum.
balumcum ben firketeyle yapılmış sanıyorum ama başka bir örnek daha var o da belki iğne oyasıyla yapılmış olabilir.bu oyalardan yapan varsa lütfen yardımcı olsunlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?