öyküm artık yok...

bazen dinginleşiyor yüreğim;kendimi sana öyle yakın hissediyorum ki;gecenin bir vakti yüzümde bir serinlik;okşuyor minicik parmakların yanaklarımı..
derken uyanıyorum ansızın;o zaman düşüyor yüreğime kor..zaman geçmek bilmiyor;içimde sessiz çığlıklar;dua ediyorum bir saniye gelsin yine al Allahım diye..bekliyorum;olmuyor...
öyküm yanındayım..yanımdasın..

başın sagolsun.söyleyece söz bulamıyorum..:sinifsinif:

hep girip bu sayfaları baştan sona aglayarak okuyup ama içim sızladıgı için bir türlü yazamayan ben bu kadar zaman sonra yazmak istedim.içim acıyo okurken. ama senin acını anlamam mümkün degildir elbet...
senin yazıların okurken hep annem gelir aklıma.(bu arada bende annemi geçen yıl kaybettim.kendimi yeni toparlayorum)

annem ilk kez hamiledir..ailenin hatta sülalenin ilk torunu..kız dogar..ülkü...
herkez mutludur annem..babam...hep el üstündedir bebek .fakat.bebekte bi sorun var hep aglıyo.hiç uyudugu yok.doktora götürürler ve böbreklerinin gelişmedigini söylerler.tedavi olmaya çalışır.sonra bigün .annem gece emzirdim yatırdım yattım der.sonra sabah uyanıyorlar ses yok kıpırdama yok..sarsıyorlar ülküyü.yine tık yok....anlıyorlar...o artık yok...
tam 5 ay emzirip koynunda büyüttügü.sevdigi gülücükler saçan ülküleri artık yoktu..annem deli olmuş.haykırmış bagırmış.aglamış...hastanelerde yatmış..babamda sürekl aglamış.biz bu acıyı nasıl unutacagız demişler.babaannem geçer oglum rabbim bir daha verir demiş.babam istemiyorum ben başka çocuk ülküm gelsin demiş..bunları bile aglayarak yazıyorum.neyse.sonra herşeyini kaldırmışlar.odasını kapatmışlar.evde hep sessiz sedasız bir yıl geçmiş.bu arada babaannem onları yalnız bırakmamak için beraber yaşamışlar..sonra annem hamile oldugu ögrenmiş.korkmuşlar.ya buda öyle olursa diye.....içlerinden hep dua etmişler allahım bi kız evladı ver bize ülkümüz gibi diye...rabbim onlara bi kız evladı vermiş..evet ablam..ülkü....adını tekrar koydular aynı...ülkü ile acılarını hafifledigini söylerler.sonra terkar hamilelik abim...tekrar ben...tekrar kız kardeşim....biz üç kız bir oglan kardeşiz..
annem iyiki dogurmuşum degilse nasıl baş ederdim der.bizimle hep mutlu oldu.ama içimizdeki acı geçmedi ama kabuk bagladı artık derdi...sende öyle olacaksın elbet demem oki bir bebek sahibi olmanı tavsiye ediyorum.inan en büyük ilacın olacak....

annemi son nefesini verirken babam alnından öptü ve:sinifsinif: :sinifsinif: ülküye selam söyle dedi onu unutamıyorum bir türlümafoldumben mafoldumben

ne olur bi kez daha dene bak gör herşey degişecek.....tıpkı annem gibi........

o günleri atlatmak kolay olmamıştır elbet..anneniz için sizinde başınız sagolsun...

papatya ve gülşah inanın yazdıklarınızı ağlayarak okudum..gülşah canım Allah sana peygamber sabrı versin valla ne diyeceğimi bilemiyorum..zaman en iyi ilaçtır unutamazsın ama belki biraz acın hafifler..
papatyacım senin anneni okurken benim de annem aklıma geldi..benim de 2 abim melek oldu..annemlerin ilk çocuğu erkek olmuş adını dedemden dolayı hüseyin koymuşlar zaten dedeme benziyormuş sarışın mavi gözlü..babam öğretmen ve ilk görev yaptığı yer ücra bir köy..hüseyin abim 4 aylıkken zehirli amel olmuş..hiç bişey yemeyip erimeye başlamış..bu arada tosun gibiymiş..köylüler gelmiş eve toplanmışlar..annemler ne yapacaklarını bilemiyolar..köylüler ( cahillik işte ) sakın su vermeyin verirseniz iyice kötü olur demişler..abim su sürahisine baka baka ishalden ve tabiki su kaybından ölmüş.. o kadar erimiş ki bileğindeki künye düşüvermiş..sonra annemin yine çocuğu olur sadi abim yani..babam o zaman askerdeymiş..annem doğumu yalnız yapmış..4 gün sonra o da fenalaşmış..annem kucağında hastanelere koşmuş yavrum ölüyo kurtarın diye hem de tek başına..ama o da ölmüş..sonra tekrar abim olmuş..ve acısını onunla avutmuş..sonra bi abim daha ve en son da ben olmuşum..benim de yavrum karnımda öldü..ama dünyaya gelip ölmesi daha zor..daha acı..
Rabbim kimselere yaşatmasın böyle acıları..

bana yazan;beni merak eden tüm arkadaslarıma teşekürler..ama öyle dilde degil yürekten bir teşekkür bu..
çünkü herkes unutuyor,normal olarak..ama siz beni hep soruyosunuz..
arada inişler,çıkışlar yaşıyorum ve devam ediyor hayatım..çocuk konusu için henüz hazır değilim.biraz daha beklemek istiyorum..hedeflerim var çünkü..
onun dışında belki hepiniz haklısınız;bir bebeğim olunca daha iyi olucam..ama sırf iyi olayım diye dogurmucam bebeğimi..o benim için degil ben onun için yasayacagım gün dünyaya getircem onu
önce benliğimi iyileştirmeli;korkularımı yenmeli ve en önemlisi eşimin ailesiyle olan durumumu düzeltmeliyim.onlarla konuşmayalı uzun zaman oluyor..ve eşim artık yoruldu bu durumdan..
papatya Allah sanada sabır versin canım..yaşadıklarınız çok zor..tavsiyelerin için .çok sagol canım..siz olmasanız ben nasıl toparlanıcaktım bilmiyorum..

canım sana defalarca yazdım şimdide yazıyorum senin tek ilacın var hamile kalmak neden kendini bu kadar sıkıyorsun anlamıyorum ne sabır bu bebek olunca acın hafifleyecek bende kaybettim oturup yasını tutmuyorum şimdi kızım var unutturdu bana şimdi ikincim geliyor bebeklerimle mutlu oluyorum sanada en kısa zamanda bebek tavsiye ediyorum bebek herşeyi düzeltecek

Gülşah her fırsatta yaz buyraya..
yine hiç üşenmeden tüm seyfaları herzaan oldugu gibi defalarca okudum..
sanki bir çözüm bulacakmışım gibi..
ama yok zamanda yok etmiyormus acıyı..
allah sabır versin canım sana..

öykü, huzur içinde yat minik melek..
yüzüne baktıgımda içim yanıyor..

nasıl bir acıdır bu ya Rabbim..
kimselere verme..
canım her sayfayı okudum dilimdeki dualar eşliğinde...
Rabbim bundan sonraki evlatlarına uzun ve sağlıklı ömür versin...
umarım hukuki yolda sen galip gelirsin...

Allah rahmet eylesin canim..Eminim o seni cennete bekliyordur belkide yaninda ucuyordur annecini koruyordur kim bile bilirki.. Allah sana tekrar anne olmayi nasip etsin insallah cok üzüldüm Allah senin ve bütün annelerimizin anne adaylarinin basina böyle bir aci yasatmasin... Amin.....senağlama

Bende 2008 mayıs annesiyim,aklıma geldin yine acaba napıyorsun yeni bebeğin oldumu diye.
Başlığını google da arayarak buldum.
Umarım artık daha iyisindir.Evlat acısı çok ama çok zordur eminim ama Allah böyle istemiş.
Allah sana sabır ve ileride yeni bebekler verir ve onlarla beraber uzun , mutlu bir ömür geçirisiniz inşallah.

Gülşah hanım burayı tesadüfen gördüm iyimi oldu kötümü oldu bilmiyorum rabbim size sabır versin. Şu anda inanın başım çatlıyor ağrıdan. İnşallah size bu acılarınızı unutacağınız bir bebek nasip eder rabbim. Şu an sizin ne hissettiğinizi kimse bilemez ama tüm sayfaları heyecanla okudum acaba hamilemi, bebek olmuşmudur diye... İlk sayfalarda yazdıklarınızından acınızın daha hafiflediğini hissettim. İnşallah yine anne olduğunuzda hepsi geçecek. Öyküm hep sizinle onun yeri hep ayrı olacak.
Bakın siz çok şanslısınız öyle senelerce tedavi görmeden kolay hamile kalmışsınız. Benim can arkadaşım senelerce hamile olmak için uğraştı. Ve tüp bebek yönteminin defalarca denenmesi sonucunda hamile kaldı hemde ikiz kız geçen hafta salı günü doğum yapacaktı sezaryala. Doğuma gitti hastaneye ve sezeryana alınmadan önce bir baktılarki bebekler ölmüş. Pazartesi günü oynuyorlardı diyor. Yani çok acı bunlar rabbim kimseye yaşatmasın.
Yeni yılda yeni güzellikler sizinle olsun İNŞALLAHHHHH.

Back
X