Öyle bir erkek yok..

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.022
448
İstanbul
Kızlar bir konuda çok sinirliyim paylaşmak istiyorum sizinle :) Hayatımda son iki yılda yaşadıklarım beni hepten ümitsizlendirdi. Annemle sık sık dertleşiyoruz o eski erkekler niye yok artık diye. Bakıyorsun çoğu erkek hep anneci, eşlerini hep annelerine ezdiriyorlar. Anneler ne derse o oluyor, çoğu erkek kendi başlarına birey olamıyor.

Yahu benim bebekliğimden beri iradem var, istemediğim birşeyi yaptıramıyorlar, istediğim şeyi de Allah'ın izniyle engelleyemiyorlar. Ben bayan halimle böyleyim benim karşıma çıkanlar niye böyle değil?

Bunları sorgularken annem güzel bir laf etti. Önceden erkekleri babaları, kızları anneleri yetiştirirdi. Şimdi erkek çocuklarını da anneler yetiştiriyor. Bu yüzden sanırım kafamıza göre birini bulamıyoruz. Ya da bulduk sanıyoruz anneci çıkıyorlar.

Bundan sonra kulağıma küpe oldu. Babasına bak oğlunu al :))

Son düzenleme:
anneniz yanlış söylemiş, babalar öyle karışmazlar yetiştirme kısmına, anca kızma kısmına dahil olurlardı/oluyorlar/olurlar.

şimdi bu kadar çok problemin olma sebebi, eskiden olmaması değil, artık kadınlar kendilerine güvendikleri için sineye bir yere kadar çekmeleridir.

neydi o eskiden, gelinlikle çıkar kefenle gelirsin saçmalığı falan...

görüyorum örneklerini ama sadece kızma kısmına katılmayan babalar da var. bildiğiniz eğitiyorlar. bana denk gelmiyor heralde :)

..................

Yahu benim bebekliğimden beri iradem var, istemediğim birşeyi yaptıramıyorlar, istediğim şeyi de Allah'ın izniyle engelleyemiyorlar. Ben bayan halimle böyleyim benim karşıma çıkanlar niye böyle değil?
...............

Böyle bir kadın da yok !!

Eskiden kadınlar şu yukardaki cümleniz gibimiymiş,
sordunuz mu annenize?

sorun bu kısımda olmasın ;)

Böyle bir kadın da yok !!

Eskiden kadınlar şu yukardaki cümleniz gibimiymiş,
sordunuz mu annenize?

sorun bu kısımda olmasın ;)

he yani bizler özgüvenli olmasak erkekler eskisi gibi mi olacak bu mu yani, sorun bizde mi :)

anneniz yanlış söylemiş, babalar öyle karışmazlar yetiştirme kısmına, anca kızma kısmına dahil olurlardı/oluyorlar/olurlar.

şimdi bu kadar çok problemin olma sebebi, eskiden olmaması değil, artık kadınlar kendilerine güvendikleri için sineye bir yere kadar çekmeleridir.

neydi o eskiden, gelinlikle çıkar kefenle gelirsin saçmalığı falan...

katılıyorum..

ayrıca her çocuğu kız-erkek fark etmez anne-baba birlikte tutarlı bir şekilde yetiştirirse gerçek eğitimi alır çocuk.

maalesef konu sahibin annesine katılmıyorum.o cümle bildiğin ayrımcılık içeren bir cümle aslında..neden annelerin yetiştirdiği erkek çocuklar kötü olsun? iyi yetişmesin? kadınların böyle düşünmesi beni şaşırtıyor.

he yani bizler özgüvenli olmasak erkekler eskisi gibi mi olacak bu mu yani, sorun bizde mi :)

yok zaten özgüvenin tavan yapsın..
mesele istişare, danışmak, fikir almak,
körü körüne bir konuda diretmemek,
sabit fikirli olmamak.. ;)

hani demişsin ya, ben kararlarımı kendim alırım diye..
işte bu karar aşamasında birazda hayatı paylaştığın insanlara fikir sormak..
GÖNLÜNÜ ALARAK SONUCA VARMAK.. ;)

canım ben eskilerinde o kadar anne kuzusun olmadığını düşünmüyorum. cok var ailesi için eşine dayak atanlar ve geçmişte atmış olanlar..

çok klasik olacak ama kimin yetiştirdiği değil nasıl yetiştirdiği önemli bence.

kadınların baş düşmanı yine kadınlar, bunu anlamıyorum ben de.

nasıl bir şey o "eskiden erkekler yetiştirirdi, ondan düzgündü erkekler?"

yahu doğuran kadın, emziren kadın, gece kalkan kadın, altını bezleyen kadın, okula götürüp getiren kadın, ergenliğiyle uğraşan kadın, derslerini takip eden kadın... kadın da kadın. düzgün biriyse, babası yetiştirdi ondan, çürük çıkarsa artık kadınlar yetiştiriyor ondan... hey yarabbim.

çöpçatanlık yapılır da yolunda giderse her şey "allahtan" kötü şeyler olursa çöpçatandan bilinir ya, o misal.

düzgün nesil yetiştirmesi için kişinin, önce kendi cinsine saygılı olması ve cinsinden nefret etmemesi gerekir. anası nefret edip çemkirirken ve küçümserken tanası farklı mı olur?

ben ne demek istedim sizler ne anladınız el insaf :)

kadınlar yetiştiriyo diye erkekler kötü mü? veya ben kendi cinsimin düşmanı mıyım?

güldüm akşam akşam :D

diyorum ki en azından bnm karşıma çıkanlar öyle; anneler oğullarını yetiştirip bir müddet sonra artık birey oldular diye kendi hallerine bırakmıyorlar. evlendikten sonra bile artık oğlumun bir ailesi var deyip hayatına saygı duymuyor hala sözlerini geçirmeye çalışıyorlar. gelin kaynana çatışmalarının çoğu nedeni bu değil mi?

ben erkeklerin kendi başına bir birey olup olamamalarından bahsettim, kim dedi size kötü veya iyi yetiştirildiklerini???

Ben de bundan şikayetçiyim..
Ama değişen tek erkekler değil kadınlar da çok değişti :31:
Bize göre bizim değişimimiz olumlu erkeklerinki olumsuz sorun bu:ssz:

ben ne demek istedim sizler ne anladınız el insaf :)

kadınlar yetiştiriyo diye erkekler kötü mü? veya ben kendi cinsimin düşmanı mıyım?

güldüm akşam akşam :D

diyorum ki en azından bnm karşıma çıkanlar öyle; anneler oğullarını yetiştirip bir müddet sonra artık birey oldular diye kendi hallerine bırakmıyorlar. evlendikten sonra bile artık oğlumun bir ailesi var deyip hayatına saygı duymuyor hala sözlerini geçirmeye çalışıyorlar. gelin kaynana çatışmalarının çoğu nedeni bu değil mi?

ben erkeklerin kendi başına bir birey olup olamamalarından bahsettim, kim dedi size kötü veya iyi yetiştirildiklerini???

annenin söylediği cümleden ben bu tip birşey anladım ama..yani düşünüyorum yine aynı şeyi çıkarıyorum..ya da cümleyi anlayamadım :26:

o zaman şöyle diyelim;anneler oğluşlarına bağımlı olmazsa sorun olmaz..bazı kadınlar bağlılık ve bağımlılık kavramlarını karıştırıyor.

aslında annen güzel söz söylemiş.
anneler çok savunmasız yetiştiryor erkekleri.kendilerine bağımlı hale getiriyorlar.
baskıcı ortamda büyüyünce böyle oluyorlar.
adam haline getirmesi de eşlere düşüyor işte:ssz:

Bir kaç önce de ''eşim bana iş buldu kendisi 1500 tl maaşla çalışıyor nerede o eski annelerimizin zamanındaki evine bakan erkekler'' gibi bir konu vardı
o zaman da demiştim siz annenizin zamanındaki gibi bi divan bi leğen bi siniyle gelin olup o leğeni hem çamaşır yıkamaya hem de sininin altına koyup sofra kurmaya razı oldunuz da eşiniz bu şartları sunamadı mı diye

yaşam şartları değişti
kadının konumu değişti, kadının özgürlüğü arttı

tüm bunları görmeyip neden sadece nerede o eski adamlar diyoruz?

eskiden erkekler ailesinin bir sözüyle, iftirasıyla eşlerinden boşanıyormuş, eşlerini dövüyormuş
eski kadınların çok büyük kısmı ''eşim ailesine para gönderiyor bu duruma sinir oluyorum'' gibi bişeyi söylemeyi bile aklının ucundan geçiremiyormuş, gönderdiyse gönderdi karnım doydu benim de buna şükür diyormuş
eski kadınlar tüm tatil günlerini eşlerinin ailesinin yanında -sözde ziyarete gidip yemek temizlik bulaşıktan elini alamadan- geçiriyorlarmış ama laf etmiyorlarmış

biz şimdi bu gibi durumlarda ''anasından ayrılamadı anasını görmeyince olmaz duramaz, anasını dinledi anası onu doldurdu anası aramızı açtı'' gibi şeyler söyleyip adamları ''anacı'' diye adlandırıyoruz
bence adamlar hep aynıydı.
kadınlar değişiyor istekler beklentiler artıyor, ama hep aynı olan adam bu istekleri karşılayamıyor. başka da hiç bişey olmuyor.

Bir kaç önce de ''eşim bana iş buldu kendisi 1500 tl maaşla çalışıyor nerede o eski annelerimizin zamanındaki evine bakan erkekler'' gibi bir konu vardı
o zaman da demiştim siz annenizin zamanındaki gibi bi divan bi leğen bi siniyle gelin olup o leğeni hem çamaşır yıkamaya hem de sininin altına koyup sofra kurmaya razı oldunuz da eşiniz bu şartları sunamadı mı diye

yaşam şartları değişti
kadının konumu değişti, kadının özgürlüğü arttı

tüm bunları görmeyip neden sadece nerede o eski adamlar diyoruz?

eskiden erkekler ailesinin bir sözüyle, iftirasıyla eşlerinden boşanıyormuş, eşlerini dövüyormuş
eski kadınların çok büyük kısmı ''eşim ailesine para gönderiyor bu duruma sinir oluyorum'' gibi bişeyi söylemeyi bile aklının ucundan geçiremiyormuş, gönderdiyse gönderdi karnım doydu benim de buna şükür diyormuş
eski kadınlar tüm tatil günlerini eşlerinin ailesinin yanında -sözde ziyarete gidip yemek temizlik bulaşıktan elini alamadan- geçiriyorlarmış ama laf etmiyorlarmış

biz şimdi bu gibi durumlarda ''anasından ayrılamadı anasını görmeyince olmaz duramaz, anasını dinledi anası onu doldurdu anası aramızı açtı'' gibi şeyler söyleyip adamları ''anacı'' diye adlandırıyoruz
bence adamlar hep aynıydı.
kadınlar değişiyor istekler beklentiler artıyor, ama hep aynı olan adam bu istekleri karşılayamıyor. başka da hiç bişey olmuyor.

Cok doğru yazmışsınız

Değişen ne sadece erkekler ne de sadece kadinlar
Değişen zaman
Bizler sadece ona ayak uyduruyoruz
Bir asır sonrakilerde belki bizlere özenecek bilemiyoruz

Back
X