Öyle güzel evlilikler...

Esim çalışmıyorum diye surekli atan atan diyor. Kenara para atiyor. Bana 200 tl veriyor onun da lafini yapiyor. Harcatmiyor. Aldigim her seyin lafini yapiyor. Internet baglatmiyor ders videolarimi bile izleyemiyorum. Hoyrat bir adam. Ruhumu yordu
Böyle bir insanla hayat idame etmek çok zor.herseyin hesabını yapıyor demekki
Olaya şöyle bak.maalesef parayi verenin düdüğü çaldığı zamanda yaşıyoruz
Bir an önce derslerine adapte ol ve bu hırsla işini eline al.negatif görünen şey seni kamcilasin ve o zaman da kendi yolunu kendin cizersin

Evet duygu paylasiminda bulunamiyoruz.kendi kendime konuştuğumu hissediyorum. Konusurken telefonla oynuyor. Off bu da kafa falan diyor. Hani kirmizi odadaki boncuk var ya onun gibi geciyor aksamlarim.

Sallayın kocayı.
Sizin ondan önce çözmeniz gereken şey bağlarınızı güçlendirmek.
Çok içinize kapanmışınız.
Biraz sosyalleşip bağlarınızı güçlendirdikten sonra kocayla ilgili karar verirsiniz.
Şu aşama çok sağlıklı karar alamayabilirsiniz çünkü hüzünlü bi süreçtesiniz konunuzdan anladığım

Hayalimde birbirimize değer verdiğimiz, hayatı paylaşabildigimiz, saygı duyduğumuz, desteklenip desteklediğimiz bir ilişki vardı. Öyle güzel evlilikler var mı bu hayatta?
Benim için yokmuş bunu anladım. Kendim için pek bir şey istemezdim. Sanki mutsuz olacağımı biliyormus gibi evlenme fikrine hiç sıcak bakmazdım. Eşimin bitmek bilmeyen ısrarları ile adım attık. Eşya konusunda, bir seyleri alma konusunda hiçbir sorun çıkmadı çünkü ben pek bir sey istemedim illa şu olsun demedim. Kendi ailemi de onun ailesini de zorlamadım. Ne alırsanız dedim. Isterseniz almayin biz yavas yavas alırız modundaydım. Belki bundan dolayi esimin cimri olduğunu bilemedim.
Evlenmeden önce güzeldim. Simdi hic guzel gelmiyorum kendime. Evlenmeden önce kendimi severdim. Simdi kendimi sevemiyorum. Evlenmeden önce mutluydum, yalnızlığımın değerini bilirdim simdi yalnız kalmaktan hoşlanmıyorum mutsuz oluyorum.
Mutlu evliliği olanlari görünce keske ölsem ve bir yerlerde yeniden doğsam yeniden bir hayata başlasam diyorum.
Sevsem sevilsem... Tekrar güzel olsam. Tekrar zayıf olsam. Tekrar neşeli olsam. Ben olsam...
İnsanlardan, arkadaslarimdan kaçıyorum. Sevdigim yalnızlığımı sevmedigim yalnızlığa, kendi hapishaneme çevirdim. Esimi artik seviyor muyum bilmiyorum. Aşk istiyorum biraz da huzur.
Bütün bunları hissediyorsanız hayata yeniden başlayabilirsiniz. Mutsuzluktan kendinizi perişan etmeye gerek yok. Yaşınız kaç?

Sallayın kocayı.
Sizin ondan önce çözmeniz gereken şey bağlarınızı güçlendirmek.
Çok içinize kapanmışınız.
Biraz sosyalleşip bağlarınızı güçlendirdikten sonra kocayla ilgili karar verirsiniz.
Şu aşama çok sağlıklı karar alamayabilirsiniz çünkü hüzünlü bi süreçtesiniz konunuzdan anladığım

Evet kimse ile bağlantim paylasimim kalmadi. Sosyallesmem gerek. Hastalik da bunun uzerine geldi

Evlenirken çok sey istemedim diyorsunuz ya, bunu bir lütuf, iyilik olarak görmemelisiniz. Zaten olması gereken bu bence. Elimizi kolumuzu bağlayıp hiç katkıda bulunmadan kendi ailemizden ve başka bir aileden bize kocaa bir ev dizmesini beklemek bence hoş değil. Para kolay kazanılmıyor, bir ev kolay dizilmiyor. Artık bence herkes kendi parasını kazanıp evini de kimle yaşayacaksa onunla beraber dizmeli. Kendi kazancınız olsa belki eşinizle de problem yaşamazsınız. Tabi sorunun kaynağı maddiyatsa. Eşim cimri dediğiniz için böyle diyorum. Kendiniz için yapın bunu, üç kuruş olsun ama sizin kazancınız olsun. En azından kendi ihtiyaçlarınızı alırsınız. Bunları da eleştirmek söylemiyorum. Tavsiye olarak düşünün

Sizin özgüveniniz zedelenmiş gibi. Uzun ve yorucu bir ilişkiden sonra bu duyguları yaşamanız gayet doğal. Acaba uzun yürüyüşlere mi başlasanız? Evet virüs var ve havalar çok soğuk. Ama açık havada yürüyüşler inanın çok iyi geliyor insana. Şimdiden çok geçmiş olsun Allah'a bol dua edin.

Evlenirken çok sey istemedim diyorsunuz ya, bunu bir lütuf, iyilik olarak görmemelisiniz. Zaten olması gereken bu bence. Elimizi kolumuzu bağlayıp hiç katkıda bulunmadan kendi ailemizden ve başka bir aileden bize kocaa bir ev dizmesini beklemek bence hoş değil. Para kolay kazanılmıyor, bir ev kolay dizilmiyor. Artık bence herkes kendi parasını kazanıp evini de kimle yaşayacaksa onunla beraber dizmeli. Kendi kazancınız olsa belki eşinizle de problem yaşamazsınız. Tabi sorunun kaynağı maddiyatsa. Eşim cimri dediğiniz için böyle diyorum. Kendiniz için yapın bunu, üç kuruş olsun ama sizin kazancınız olsun. En azından kendi ihtiyaçlarınızı alırsınız. Bunları da eleştirmek söylemiyorum. Tavsiye olarak düşünün
Bende öncesinde hiç bir şeyistemedim, birlikte yaparız dedim. Sonrasında almama dahi izin vermedi. Çalışıyordum da üstelik. Aldığım şeyleri atıyordu. Cesaret edip almiyordum. Her zaman karşımızdaki bu yazdığınızi yapacak kadar iyi niyetli çıkmıyor. Evlendikten sonra çoğu şey yarım kalıyor. İkinci evliliğim de her şeyi baştan yapacağım. Hoş olmayan şey beklenti değil, karşınızdakinin niyeti. Söylemek istediğinizi net anladım ama karşımızdaki insanlar bu niyeti göremeyecek kadar kör maalesef...

Konu sahibi, aynı süreçlerden geçtim. Şu an neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki... İpek böceği gibi düşün kendini, Öyle bir an geldi ki adım atmaya hazır hissettim kendimi ve beni dibe çeken o insandan kurtuldum. Ben çalışıyordum da üstelik. Yine de değişen olmadı. Huysuzlugu hiç geçmedi. Şimdi vucudumdaki kanserden kurtuldum sayılır. Uygun koşullarda eminim doğru kararı vereceksiniz.

Bende ilk evliligimde yakalayamadım huzuru aşkı mutluluğu 2. Evliligimde buldum ve cehennemi gördüğümde için her günüme sukur ediyorum ...yani demem o ki ölmeyi bekleme yani dünyaya bir kere geliyoruz doğru adamı bulana kadar bence boşanma cesaretu gosterilmeli

Kendimi seviyorum, ben değerliyim. Mutlu olmak için kimseye ihtiyacım yok. Herşeyi yapabilirim ben güçlüyüm. Deyin. Diyete başlayın kendim için yapıyorum deyin. Önemli olan benim. İçinizdeki çocuğa seni çok ama çok seviyorum. Canımsın sen deyin. Şımartın onu. Depresyondan çıkın. Gerekirse destek alın. Hayatınızı boşa harcamayın.

Krizi fırsata çevir.Bi yandan ders çalışırken bir yandan da sağlıklı beslenerek kilo ver. Atandıktan sonra paranı kendin yönetemeyeceğin ve eşin tarafından ezileceğine eminsen de ayrılık en mantıklı yol olarak gözüküyor.Neyse ki çocuk yok.

Bosanmak istiyorum ama ruhen ve maddi acidan henuz hazir degilim. Kpss ye odaklanmak istiyorum
Diğer konunuza da baktım çok zor gerçekten. şu covid laneti olmasa git bir cafeye küçük boy bi kahve alarak saatlerce çalış, hem internet sorunun çözülsün hem ev kasvetinden kurtulursun diyeceğim ama o da yok. Bu dönemde iş kıtlığının farkındayım ama tek seçenek kpss mi , o bu mutsuzlukla çok zor çünkü. En kolay yapabileceğiniz ve size moral verecek şey yemenizi ve kilonuzu kontrol almanız olur ki onun sağladığı hazzı hiç bir depresyon ilacı veremez. Bunaldıkça yürüyün. Mutluluk veren serotonin hormonu bacakların hareketiyle artıyor diye okumuştum bir yerlerde. İhmal etmeyin.

Bende öncesinde hiç bir şeyistemedim, birlikte yaparız dedim. Sonrasında almama dahi izin vermedi. Çalışıyordum da üstelik. Aldığım şeyleri atıyordu. Cesaret edip almiyordum. Her zaman karşımızdaki bu yazdığınızi yapacak kadar iyi niyetli çıkmıyor. Evlendikten sonra çoğu şey yarım kalıyor. İkinci evliliğim de her şeyi baştan yapacağım. Hoş olmayan şey beklenti değil, karşınızdakinin niyeti. Söylemek istediğinizi net anladım ama karşımızdaki insanlar bu niyeti göremeyecek kadar kör maalesef...
Aldığınız şeyleri atıyor muydu??? Neden eve bişey almanıza izin vermiyor ya da atıyor? Hangi gerekçeyle? Çok ilginç

Aldığınız şeyleri atıyor muydu??? Neden eve bişey almanıza izin vermiyor ya da atıyor? Hangi gerekçeyle? Çok ilginç
Onun izni olmadan hiç bir şey yapamazmisim. O ne derse o olacakmış. Ben çok aptaldım. Şoktan mıdır nedir, düzelir ümidiyle bekliyordum. Çünkü nişanlı iken her şeyi evimize göre aileleri de yormadan yavaş yavaş yaparız demişti. Evlenince içindeki gerçek kişi çıktı. İnandığım adamı bekledim ama o hiç gelmedi ve bende bosaniyorum artık.

Back
X