iki buçuk senelik bir beraberliğim var her şey çok güzeldi, mutluyduk ama işin resmiyete dökülmesi olayı ortaya çıktığından beri
huzursuzluklar baş göstermeye başladı..aslında benim çok heyecanlı olmam gerekir belki bu dönemde sonuçta ailem çevremdekiler her
şeyden haberdar olacak söz, nişan düğün hazırlıkları..ama ben öyle mutsuzum ki..erkek arkadaşımla konuyu her açtığımızda bir kavga
tartışma..hep kendi istediği olsun istiyor sanki kız tarafı onlar bir naz niyaz..örneğin bugün olanları aktarayım..neymiş önce annesi
gelirmiş tanışmaya sonra ailecek gelirlermiş istemeye..bende dedim ki annenden sonra bide baban falan ailecek gelirsiniz tanışmaya
sonra isteme olur..sonuçta benim babam nasıl ilk görüşte kızı versin...bu arada aynı ildeyiz ve evlerimiz arabayla on dakika uzaklıkta..
yok olmazmış onların gelenekte öyle dört beş kere gitmek yokmuş, babası zaten sevmezmiş öyle gelip gitmeyi..
ya kızlar bizde her ne kadar yaşamaksa da doğulu kültürümüz var öyle ilk gelmede kız verilmez..yanlış mıyım her gelenekte böyledir
önden bir tanışma olur..
kısacası böyle kavga da ettik aramıyorda..kendimi öyle değersiz hissettim ki o anda eğer benim düşüncelerime önem verse senin
istediğin gibi olsun derdi.ama öyle ısrar ediyor ki her şeyde..kız tarafı biz miyiz onlar mı anlamadım..
gerçi ailesi bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum belki bizede laf düşmez büyükler varken ama içime bi kurt düştü..zaten inat yaptım
hele bir annesi gelsin tanışmaya annemle, anneme gerekirse babama da söyleyeceğim bir iki kere eve getirticem onları babamın da
sözüne karşı çıksın da görelim..
kızlar uzattım biraz ama olaylar böyle işte...valla her şeyden hevesim kaçtı yoruldum artık daha çok şeyler varda uzar yazmayayım..
başından geçenler vardır bu merasimler haksız mıyım sizlerde nasıl oldu?
Bizde de önce nişanlımın Annesi, Ablası, Yengesi geldi.. Yani sadece bayanlar tanıştılar.. 2. geliş isteme..(İstemede ailenin erkekleri tanıştılar).. 3. Geliş - Söz oldu.. Hem evet 4-5 kere, çok geliş-gidiş olmaz sonucta ortada söz-nişan olmadan büyükler o kdr geliş-gidiş yapmazlar.. Sevgilin istediğin gibi olsun diyememiştir çünkü artık bundan sonraki konular ailelere göre olacak.. Sizin kişisel isteklerinize göre değil..
Sevgililik başka.. Ama Söz-Nişan-Evlilik çok başka :26:
evet canım bende öyle bir karar aldım bundan sonra tek kelime etmeyeceğim..büyükler bilir deyip geçiştiricem..
gerçekten çok zor ki daha başlangıç babam devreye girmedi bilmiyor henüz nasıl karşılayacak bilemiyorum..ben böyle stresteyim o neler söylüyor..bu arada yaşım 25, iki buçuk sene oldu beraberiz..
kesinlikle bende senin gibi düşünüyorum büyükler var sonuçta..ama öyle şeyler söylüyor ki dayanamıyorum..ona göre bi kere gelişte isteme söz nişan hepsi olsun..ama her şeyin bir usulü var..bende 4-5 kere gelsinler demiyorum ki önce bi tanışma olur sonra istemeye gelinir..sizinde yaptığınız aslında bizim istediğimiz gibi olmuş bu arada..
ayy canım valla babaya nasıl söylenir ki babam sevgilimi öğrenmişti dayak yedimo zaman evlenmeye karar versek nasıl söylerim kabul etmez siz nasıl söyliceksiniz
Benden tavsiye bu konularda ikinizde yorum yapmayın, karışmayın.. Aileler konuşsunlar, anlaşsınlar.. Siz sadece o günlerin tadını çıkarın.. Yorum yapıp, kavga etmeyin boş yere.. Aynı hatayı ben yaptım, sen yapma
Sen kendini kötü etme.. Annene at topu.. annene olmaz deyip karşı çıkamaz, cevap da veremez.. O da şimdi heycanlıdır streslidir, ondan bi kerede hepsi olsun istiyordur
SIKMA hic canini Allah büyük is evlilige dökülecegi zaman biz türklerde hep bir gerilim olur sevgiyle herseyin üstesinden gelinilir herseyin hayirlisini nasip etsin yeterki Rabbim
valla şimdiki devirde erkek evi kız evinden beterin beteri olmuş.bir naz bir naz aman allahım.
canım herkesinde dediği gibi işi büyüklerine bırak.onlar en güzelini bilirler tabi.geleneklerinizde bu varsa onu yapın derim.
sen kesınlıkle haklısın... o ne öyle baban görür görmez tamam verdım mı dıyecek..
annen annesıyle bulusunca gerekenı söyler zaten sen boşa kavga etme kırılmakta haklısın ama ben bile sinir oldum..
neymiş 2 3 kere gidip gelemezmiş...öyle gelip gitmek zoruna gidiyorsa gelemeyıversın o zaman Allah ım ya...
Bence bunları siz konuşmayın anneler tanıştıgında gerekenı konuşurlar dıye düşünüyorum.Onun annesi uygun bir vakitde gelip istyeceklerını söyledıgınde sizin annenızde uygun tatlı bir dille bizde önce böyle böyle olur gelın hep beraber bı tanısalım kaynasalım v.s şeklinde br yemege falan davet edebilir.Bizde böyle değildir mesela.Erkek gelır kız aılesıyle tanışır kız isterse gider onun aılesıyle tanışmaya daha sonrası dırek ısteme olur hem ısteme hem tanışma.Sonucta görucu usulu degıl zaten seven sevmiş istiyor.Ama ben sizin kullandıgınız sözu cook yadırgadım ''babamın da sözüne karşı çıksın da görelim'' Şahsen eşim bana bu tavırla yaklaşsaydı bayan oldugum halde beni aılesıne ezdırecegını düşünürdüm sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?