öyle tükendim ki :(

selen16

hayırlı bir kapı aç Rabbim..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2012
3.896
174
123
iki buçuk senelik bir beraberliğim var her şey çok güzeldi, mutluyduk ama işin resmiyete dökülmesi olayı ortaya çıktığından beri

huzursuzluklar baş göstermeye başladı..aslında benim çok heyecanlı olmam gerekir belki bu dönemde sonuçta ailem çevremdekiler her

şeyden haberdar olacak söz, nişan düğün hazırlıkları..ama ben öyle mutsuzum ki..erkek arkadaşımla konuyu her açtığımızda bir kavga

tartışma..hep kendi istediği olsun istiyor sanki kız tarafı onlar bir naz niyaz..örneğin bugün olanları aktarayım..neymiş önce annesi

gelirmiş tanışmaya sonra ailecek gelirlermiş istemeye..bende dedim ki annenden sonra bide baban falan ailecek gelirsiniz tanışmaya

sonra isteme olur..sonuçta benim babam nasıl ilk görüşte kızı versin...bu arada aynı ildeyiz ve evlerimiz arabayla on dakika uzaklıkta..

yok olmazmış onların gelenekte öyle dört beş kere gitmek yokmuş, babası zaten sevmezmiş öyle gelip gitmeyi..

ya kızlar bizde her ne kadar yaşamaksa da doğulu kültürümüz var öyle ilk gelmede kız verilmez..yanlış mıyım her gelenekte böyledir

önden bir tanışma olur..

kısacası böyle kavga da ettik aramıyorda..kendimi öyle değersiz hissettim ki o anda eğer benim düşüncelerime önem verse senin

istediğin gibi olsun derdi.ama öyle ısrar ediyor ki her şeyde..kız tarafı biz miyiz onlar mı anlamadım..

gerçi ailesi bu konuda ne düşünüyor bilmiyorum belki bizede laf düşmez büyükler varken ama içime bi kurt düştü..

kızlar uzattım biraz ama olaylar böyle işte...valla her şeyden hevesim kaçtı yoruldum artık daha çok şeyler varda uzar yazmayayım..

başından geçenler vardır bu merasimler haksız mıyım sizlerde nasıl oldu?

Son düzenleme:

canım ya çok zor bu işler bizde evlenmeye karar verince ne yapıcaz hiç bilmiyorum bence ne yap biliyormusun sen sessiz kal annen var zaten onun annesiyle hallederler sen keyfini çıkar ama adamda dik kafalılık var inat bence aynı babam valla dediğim dedik çaldığım düdük misali onu ne yaparsın hiç bilememdim ne kadardır birliktesnizi kaç yaşındasınız :)

Bizde de önce nişanlımın Annesi, Ablası, Yengesi geldi.. Yani sadece bayanlar tanıştılar.. 2. geliş isteme..(İstemede ailenin erkekleri tanıştılar).. 3. Geliş - Söz oldu.. Hem evet 4-5 kere, çok geliş-gidiş olmaz sonucta ortada söz-nişan olmadan büyükler o kdr geliş-gidiş yapmazlar.. Sevgilin istediğin gibi olsun diyememiştir çünkü artık bundan sonraki konular ailelere göre olacak.. Sizin kişisel isteklerinize göre değil..

Sevgililik başka.. Ama Söz-Nişan-Evlilik çok başka :26:

evet canım bende öyle bir karar aldım bundan sonra tek kelime etmeyeceğim..büyükler bilir deyip geçiştiricem..
gerçekten çok zor ki daha başlangıç babam devreye girmedi bilmiyor henüz nasıl karşılayacak bilemiyorum..ben böyle stresteyim o neler söylüyor..bu arada yaşım 25, iki buçuk sene oldu beraberiz..

kesinlikle bende senin gibi düşünüyorum büyükler var sonuçta..ama öyle şeyler söylüyor ki dayanamıyorum..ona göre bi kere gelişte isteme söz nişan hepsi olsun..ama her şeyin bir usulü var..bende 4-5 kere gelsinler demiyorum ki önce bi tanışma olur sonra istemeye gelinir..sizinde yaptığınız aslında bizim istediğimiz gibi olmuş bu arada..

ayy canım valla babaya nasıl söylenir ki babam sevgilimi öğrenmişti dayak yedim o zaman evlenmeye karar versek nasıl söylerim kabul etmez siz nasıl söyliceksiniz

Benden tavsiye bu konularda ikinizde yorum yapmayın, karışmayın.. Aileler konuşsunlar, anlaşsınlar.. Siz sadece o günlerin tadını çıkarın.. Yorum yapıp, kavga etmeyin boş yere.. Aynı hatayı ben yaptım, sen yapma

Sen kendini kötü etme.. Annene at topu.. annene olmaz deyip karşı çıkamaz, cevap da veremez.. O da şimdi heycanlıdır streslidir, ondan bi kerede hepsi olsun istiyordur

ayy canım valla babaya nasıl söylenir ki babam sevgilimi öğrenmişti dayak yedim o zaman evlenmeye karar versek nasıl söylerim kabul etmez siz nasıl söyliceksiniz

valla bende bilmiyorum o kadar stresliyim ki her şey bambaşka olacak artık..bide böyle üzüntüler çok yoruyor beni..
büyük ihtimal annem söyleyecek biliyor çünkü kendisi başından beri..

seninde işin zormuş baban istemiyorsa vardır sebebi her şeyi rayına oturtun sonra evlilik düşünün ki söyleyecek sözleri kalmasın..en önemliside iş sonra evlilik..

SIKMA hic canini Allah büyük is evlilige dökülecegi zaman biz türklerde hep bir gerilim olur sevgiyle herseyin üstesinden gelinilir herseyin hayirlisini nasip etsin yeterki Rabbim

Sen kendini kötü etme.. Annene at topu.. annene olmaz deyip karşı çıkamaz, cevap da veremez.. O da şimdi heycanlıdır streslidir, ondan bi kerede hepsi olsun istiyordur

evet canım akıllandım bu günden sonra ne diye üzüleceğim ki ailem var benim, onunda tabi..bize laf düşmez bütün topları onlara atıcam diretsin bakalım babama da anneme de.. çok haklısın bu arada yüz göz olmanın bi anlamı yok ama işte söylenen sözler unutulmuyor

valla şimdiki devirde erkek evi kız evinden beterin beteri olmuş.bir naz bir naz aman allahım.
canım herkesinde dediği gibi işi büyüklerine bırak.onlar en güzelini bilirler tabi.geleneklerinizde bu varsa onu yapın derim.

SIKMA hic canini Allah büyük is evlilige dökülecegi zaman biz türklerde hep bir gerilim olur sevgiyle herseyin üstesinden gelinilir herseyin hayirlisini nasip etsin yeterki Rabbim

haklısın canm Allah büyük her şeyin kolaylığını verir..ama öyle konuşuyor ki sanırsın iki üç kere evlenmişiz hevesimiz kalmamış hiç bişeyden..bende her şey güzel olsun istiyorum ne bileyim..

vallahi aynen öyle kendisi erkek evi naz evi modunda..zaten herşeyin sade olması taraftarı, oldu bittiyi seven biri..diyorum bari bu evrede sus ailelerimiz bilir..ailemin dedikleri önemli diyorum yok benim ailemin gelenekleri önemli değil mi diyor..yani abimde evlendi ablamda ne bileyim biz hep yapıcı olduk abimde özellikle kız tarafı nasıl istiyorsa öyle davrandık..şaşkınım valla.. :18:

sen kesınlıkle haklısın... o ne öyle baban görür görmez tamam verdım mı dıyecek..

annen annesıyle bulusunca gerekenı söyler zaten sen boşa kavga etme kırılmakta haklısın ama ben bile sinir oldum..

neymiş 2 3 kere gidip gelemezmiş...öyle gelip gitmek zoruna gidiyorsa gelemeyıversın o zaman Allah ım ya...

Bence bunları siz konuşmayın anneler tanıştıgında gerekenı konuşurlar dıye düşünüyorum.Onun annesi uygun bir vakitde gelip istyeceklerını söyledıgınde sizin annenızde uygun tatlı bir dille bizde önce böyle böyle olur gelın hep beraber bı tanısalım kaynasalım v.s şeklinde br yemege falan davet edebilir.Bizde böyle değildir mesela.Erkek gelır kız aılesıyle tanışır kız isterse gider onun aılesıyle tanışmaya daha sonrası dırek ısteme olur hem ısteme hem tanışma.Sonucta görucu usulu degıl zaten seven sevmiş istiyor.Ama ben sizin kullandıgınız sözu cook yadırgadım ''babamın da sözüne karşı çıksın da görelim'' Şahsen eşim bana bu tavırla yaklaşsaydı bayan oldugum halde beni aılesıne ezdırecegını düşünürdüm sanırım.

Durumu ailene anlat ve ailen karar versin gerisine. Eğer içinden çıkamıyorsan tabii.

yani değil mi ama nasıl ilk görüşte tamam desin kolay mı evlat yani..
bide takmış benim ailemin gelenekleri var bizim dediğimiz olacak ya olur mu hiç..
ama sizlerinde fikirleri sayesinde akıllandım karışmayacağım artık ve o günü bekliyorum suratındaki ifadeyi bakalım geliyor mu gelmiyor mu

Biz Arnavut göçmeniyiz. her adet günümüz şartlarında devam ettirilemiyor ama bu adet devam ediyor.
Bizde 1 kere de kız verilmez. Nedenini sorduğumda açıklaması da "Biz kızımızı tanımadığımız insanlara başımızdan savar gibi 1 kere de vermeye meraklı değiliz".
Biz de bir kez tanışmak için gelirler, sonra bizimkiler onlara oturmaya giderler. Nasıl misafir ağırlar, usül bilirler mi, insana değer verirler mi gibisinden.
Ondan sonra onlar tanışmak için geldiklerinden biraz daha kalabalık olarak(teyze,amca vs vs) istemeye gelirler. Kız o zaman verilir. He eğer ki aileyi çok sevmedilerse biraz daha tanımak için bizimkiler bir kere de daha gider onlar gelir falan.
Biz de usülü böyledir ki ailene de birşey diyemezsin zaten. Sen sevgilini biliyorsun tanıyorsun ama onlar bilmiyor. Hiç tanımadıkları aileye, insana kızlarını emanet edecekler. Tabi ki tanımak isteyecekler.

iki sene önce ablam evlendi ve aynı sizin gibi süreç yaşadık önce eniştem geldi tanışmaya sonra biz giitik onların evine ortamı görmeye zaten sonrada isteme söz oldu..ama şimdi ben desem bizde sizden sonra gelsek size onada karşı çıkar..
haklısın o cümle biraz ağır olmuş belki ama kesinlikle o tarz konuşacak biri değilim olgun insanlarız sonuçta salt babamı ortaya koymak istemem ama öyle şeyler diyor ki inanın korkuyorum geriliyorum artık..ağızdan istemeden de o sözler çıkıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…