öyle tükendim ki :(

Evet, bizdede önce esim annem ile tanismisti. Bence böyle tür seyleri uzatirsan daha çok tartisma için malzeme yaratiliyor. Ben mesela bohçayada pek sicak bakmiyorum (zaten istememistim nisan bohçasini). Günümüzce çok saçma geliyor, kv'deyle alis veris yapmak, gecelik iç çamasiri almak. Köydeki kiz için bu gurur kaynagi olabilirdi fakat ben o zaman kendi ayaklarin üzerinde duran çalisan bir bayan olarak gidip nisanlinin annesinden gecelik almayi pek yakistiramadim kendime.

bence siz bu işe hiç karışmayın.bırakın annesi tanışmaya geldiğinde anneniz gerekeni söylesin.
böylece sevgiliniz de bu durumların sizin elinizde olmadığını büyüklerin sözünün geçtiğini anlayıp size baskı yapmaktan vazgeçer.
aksi durumda düğün bitene kadar iki aile arasında orta yol bulmaya çalışırken perişan olursunuz

Cok sasirdim hala geleneklere takilip sirf adet yerini bulsun diye direnen insanlar gorunce....ne olacak bi kac defa geldiklerinde kendini degerlimi hissedeceksin..deger yargilarini geleneklere goremi olcuyosun...bende doguluyim..sevdigim uzaktaydi..ve ilkgelmede tanistilar bigun kaldilar.ilk gun isteme oldu.sonra soz nisanim...iki ay icindede dugunum oldu cok sukur..cok mutlu huzurlu bir evim var..benim ailrm esimin benigercekten sevdigine emin olup olmadigina baktilar...zaten yillardir tanidigim sevdigimdi...gozumde onunla takacagim yuzuguktenbaskasi yoktu...siz bi omur bu gelenekleri uygulayacagim diye debelenin..sevdiginizle aranizi bozmaya devam edin...bi omur mutsuz olursunuz...

geliba ben düşüncelerimi yazımda pek ifade edemedim kızlar kusura bakmayın..ben zaten üç dört sefer gelsinler derken tanışma, söz, nişan için ayrı ayrı gelecekler ya onu kasdediyorum..yani kimsenin hoşuna gitmez boş boş gelip oturmak..benim kızdığım tek seferde tanışma olmadan isteme yapmak istemeleri..
erkek arkadasıma hak verenler hep bizimde tanışma oldu sonra isteme diyorlar...ee bende bunu istiyorum zaten ama ben haksız oluyorum.
bende aynı sizin dediğiniz gibi istiyorum zaten düşüncelerimizde farkılık yok..

işte senin uzakmış benim yakın..ayrıca geleneklere takılmam ama her şeyin bir adabı vardır..tanışma olmadan istemeye gelmek hiç kimsede hoş karşılanmaz bence..sizinde olay benim istediğim gibi olmuş ama siz bana yükleniyorsunuz anlayamadım..

Son düzenleme:
sen sus bence zaten aileler siz ne derseniz deyin bildiklerini okuyacaklar.

en mantıklısı dediğiniz gibi öyle yapacağım zaten artık daha fazla huzursuzluk cıkmasın yıpranmak istemiyorum şimdiden..teşekkür edrim düşünceleriniz için kızlar..

yahu sorun ettigin seye bak,
erkek arkadasın istedigini desin bu konuda, baban vermedikten sonra....

bence ailenle ilgili bu konuları ona kendi isteklerinmis gibi anlatmaktan ve inatlasmaktan vazgecmelisin.

"babam ilk gorusmede vermez bizim adetimiz boyledir,
sonra o kadar konu acıldı adam oralı olmadı diyip sizinkiler sorun cıkarırsa ben karısmam,
bizimkiler tanısmaya bekliyorlar,
annen de istedigin zaman gelsin" de, gerisini erkek arkadasın dusunsun.

sen ısrarcı ve ama soyle ama boyle diye anlattıkca o da kendi kurallarını dayatıyor.
bu gibi konularda bir kez soylemenin 10kez soylemekten daha etkili oldugunu dusunuyorum.

fakat aranızdaki sorun her konuda boyle ise;
kavga etmeden sakince konusup ikinizin paylasacagı hayat icin bazı ortak noktalarda uzlasmanız gerektigini konusmalısınız bence.

üzüldüm işte araya bi huzursuzluk girince düzelmesi çok zor oluyor..umarım sorunlarınız bir an önce düzelir..
o karakterde bir insan değil kesinlikle güvenim sonsuz her konuda fakat bu merasim konularında bir şey bilmeden atıp tutması inat etmesi üzüldüğüm nokta..

Aynen canım çok haklısın..yani dün düşündüklerimle bugün o kadar farklıyım ki yorumlar sayesinde..dediğin gibi davranıcam artık yani

ne karışıcam ne de üzülücem artık o günler gelsin Allah yoluna koyar her şeyi..ailesinin de bizim ailenin istediği gibi tavır takınacağını

biliyorum çok şükür onlar çok iyiler..işte benim müstakbel nişanlım çok fena :)

Yakin olsaydi evet tanismaya gelirlerdi.ama zaten annesi gelicekmis tanismaya.siz eminseniz kac kere geleceklerine takilmayin.biz doguluyuz diye belirtip geleneklere takildiginizi gostermissiniz.yuklenmiyorum.mutlu olmaya calisin bu daha yolun basi ve en kolayi ama siz basinda bile anlasamiyosunuz....

canım bende aynı senın gıbı dusunuyorum adet madet gelenek yapmadık bizde.öyle bohcalar ceyızler hıcbısey olmadı. sadece haliyle ev esyaları alındı ortaklaşa. bende cok gereksiz buluyorum o adettir ceyızdır olaylarını..

Evet ya, birde bundan binbir olay çikiyor, yok güzel bohça degildi,ucuz mal alindi,... Her genç kizin elbette hayalleri var ve hiç kimseyi yadirgamak bana düsmez fakat bu bohça isine çok tuhaf bakiyorum.

Nisan ve söz ayriminida hiç anlamiyorum,heleki nisanin salonda olmasi, para kayibindan baska birsey degil. Bence bu söz/nisan,.. dan dolayi hep karsi taraf ile fazla yüz göz oluyorsun ve haliyla tartisma ortami yaratmak daha kolay oluyor. Bence karsi taraftan fazla birsey beklemeden evlenmek ve huzurlu yuvu kurmak en güzeli.

Bu süreçler cidden yıpratıcı oluyor.
Fakat ilk görüşmede kız istenmesi cidden tuhaf ve abes kaçar.

bizde ilk ailecek geldiler tanışma oldu 2. gelişlerinde de isteme oldu.

Bazı şeyleri aranızda halledin şuan bile bu sebeple olaylar oluyorsa aranızda işin içine aileler girince daha da yıpratıcı olabiliyor bazı durumlarda ..

o yüzden sizin daha da kenetlenmiş ve hem fikir olmanız gerek.

Hayırlısı olsun şimdiden.

daha önce senin ailen erkek arkadaşını tanımadıysa ailesi hakkında bilgi sahibi değillerse 2. gelmede kız isteme olmaz aileler tanışır ilk onlar gelir sonra siz gidersiniz falan.sonra isteme olabilir. annene söyledin mi 2. gelişlerinde beni isteyeceklermiş diye

daha aileler işin içine girmeden böyle oluyorsa aileler işin içine girdi mi başka sorunlarda çıkacaktır...

Bazı kişiler yol yordam bilmez bilene de karşı çıkar üzülme önce annesi gelsin sonra size soracak elbet istemeye ne zaman gelelin ne zaman müsaitsiniz diye annen de isteme değil de babaların ve aile büyüklerinin de olduğu bir tanışma olsun şu gün yine bekleriz der (tabi sen anneni karşına al konuş önceden)
Herhalde kv annene yok isteriz bizim adetimizde ikinci kez gelmek yok diyemez...

Biz de ilk tanışmaya geldiler babası vefat ettiği için bayağı bir süre sonra istemeye geldiler ardından nişan yaptık hemen eşimin annesi uzakta oturduğu için sürekli gelmelerini istemedik kendilerine göre işi var diye...

aynennnn
sözle nişanın ayrı yapılması banada inanılmaz gereksız gelıyor.
söz yapmadık bızde ısteme oldu nişan oldu evimizde yaptık aynen salon cok gereksız en yakın aıle dostları akrabalar geldi o sekılde oldu bitti.ne varmışki, evdede acıkbufe tarzı yemek verdık,pasta kestik,oynadık halay cektik (ben oynamayıda sevmıyorum yanlız)
neyimize yetmedi

sağolasın canım her şeyin hayırlısı..zaten bugün konuştuk ortak fikre vardık, süreç doğal olarak olması gerektiği gibi gerçekleşecek

kısmetse..benlik bi durum yok belki ama fakat ne bileyim en çok babama mahcup olmak korkutuyor beni..aceleye ne gerek var ki..zor

işler gerçekten umarım bende atlatırım sizler gibi deneyimlerimi paylaşırım sonra da

evet canım daha kimse birbirini tanımıyor..yani öyle olacak zaten kısmetse onlar gelir, biz gideriz sonra isteme olur..hem daha samimi

ortam olur bir iki kere aileler görüşünce.. anneme dedim hallederiz biz dedi iyi yollu olarak..sorun çıkacağını zannetmiyorum artık bu

günden sonra konuşup hallettik erkek arkadaşımla içimde rahatladı..teşekkür ederim bu arada fikrin için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…