Oynatmaya Az Kaldı (Kv Evi)

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Merhabalar herkese. Sizinle beni delirme noktasına getirmiş bir derdimi paylaşmak istiyorum. Kv. oturduğum evde bunaldım duvarlar üstüme üstüme geliyor diye sürekli ağlamaya başlayınca eşim ona bir ev almaya karar verdi. Benim fikrimi de sordu tamam dedim. Sadece eşim bu duruma çok üzülüyor diye yoksa kv ile çok yakın bir ilişkimiz yok. Kv şu an oturduğu evi var her tarafı kapalı güneş görmüyor. O satılırsa destek olur demiştim ama kardeşi miras malı o hepimizin payı deyince o evi hiç karıştırmayalım diye düşündük. Bizim mirasla zaten işimiz yok. Şimdi güzel bir ev bulduk. Kredi başvurumuzu yaptık. Gelgelelim kaynım ve eşi bize düşman gibi davranmaya başladılar. Sürekli bize yatırım yapıyorsunuz deyip duruyorlar. Halbuki biz kendimizden 10 yılı ipotek altına alıyoruz sırf annelerinin mutluluğu için. Yoksa ev alacak durumumuz yok aslında kendi ev kredimiz ve araba borcumuz devam ediyor. Bir de kaynım tutup bana yenge size ev hediyesi ankastre set alacağız diyor. Kendi annesinin kullanacağı eşyayı bana hediye sayıyor. O an nutkum tutuldu birşey diyemedim ama şimdi de içim içimi yiyor. Çıldırmama az kaldı.

Ben anlamadım kayınların derdi ne
Ev alırken neden onlardan izin almanız gerekiyor ki?

Evin tapusu sizin üstünüze değil mi?

Tam olarak cildirma sebebiniz ne?

Eşim ve ben hayatımızdan bu kadar fedakarlık yapıyoruz sırf kv. mutluluğu için. Bir sağolun diyen olmadığı gibi bir de annesine alacağı eşyayı bana iyilik olarak sunmaları. Bir de siz evlenirken evinize birşey alamamıştık diyor utanmadan.

Ben anlamadım kayınların derdi ne
Ev alırken neden onlardan izin almanız gerekiyor ki?

Evin tapusu sizin üstünüze değil mi?

Onlardan izin almıyoruz ama annelerine ev alacağımızı duydukları günden beri çok tuhaf davranmaya başladılar. Herşeyi didikliyorlar. Parayı nerden buldunuz aylık ne ödeyeceksiniz annemgil aylık kredi taksidinize yardım edecek mi gibi soruların arkası hiç kesilmiyor.

Onlardan izin almıyoruz ama annelerine ev alacağımızı duydukları günden beri çok tuhaf davranmaya başladılar. Herşeyi didikliyorlar. Parayı nerden buldunuz aylık ne ödeyeceksiniz annemgil aylık kredi taksidinize yardım edecek mi gibi soruların arkası hiç kesilmiyor.
Kv kayınlara aylık kendi arasından yardım mı yapıyor, o yardım kesilecek diye mi korkuyorlar?

Evin ödemelerine kv nin bir katkısı vardır mutlaka , ev sizin üstünüze olacaksa ona karşı çıkıyorlardır.
Yani peşinatını annem verdi ( annemin parası bizimde hakkımız vardı gibi ) ev abimin üstüne oldu gibi bir düşüncede olabilirler.
Yoksa kv den tek kuruş almadan sizin ödediğiniz eve karşı çıkmazlar. Hele ki onlardan para istemiyorsanız hiç ses çıkarmazlar

kv nin şu an oturacağı ev ne olacak peki..kiraya verip kredinizin üzerine eklersiniz umarım ona da karşı çıkmazlar..

Ona da karşı çıkacaklarını düşünerek biz istemedik. Kiraya versinler evlerini o parayla aidatlarını falan öderler dedik. Bizim kredi ödememize aylık bir katkıları kesinlikle olmayacak.

Kv kayınlara aylık kendi arasından yardım mı yapıyor, o yardım kesilecek diye mi korkuyorlar?

Sanmıyorum kaynıma birşey verdiğini. Sonuçta kaynımın maaşı iyi sayılır. Kb emekli öyle kıtkanaat geçiniyorlar. Hem veriyorsa da yine devam edebilir çünkü biz zaten onlardan birşey almayacağız.

İlerde yani kv, kp vefat ettikten sonra annemlerin parasıyla ödendi evin kredisi diye hak iddia etmezse nickim iyivegucluoldegil. Hergün düzenli böyle sebeplerle dava açmak isteyen kardeş geliyor yanıma.

İyide kendinize yatırım yapamaz mısınız anlamadım ben? Ev alırsın ölene kadar oturma hakkını annene verirsin. Hem yatırım hem yardım. Bunun nesi yanlış? Sakın evi kv üstüne devretmeyin ilerde. Eşin kardeşi kötü niyetli.

Elbette yatırım da yapabiliriz ama bu kesinlikle yatırım amaçlı değil. Sırf kv bunalımda diye kendimizden fedakarlık yapıyoruz. Benim gücüme giden bu fedakarlığımızın gözardı edilip olayın yatırım olarak görülmesi. Yatırım olsa kiraya verir kredime destek alırdım. Tapunun verilmesiyse söz konusu değil. Biz alıyoruz siz ölene kadar oturursunuz dedik. Ama karşılaştığım tavırlar şimdiden beni pişman etti.

Kime ne yapacağınız yatırımdan ? Mutlu olmaları gerekiyor. Sonuçta kendinize ev alıp kv'yi oturtmayacakmisiniz ?

Elbette yatırım da yapabiliriz ama bu kesinlikle yatırım amaçlı değil. Sırf kv bunalımda diye kendimizden fedakarlık yapıyoruz. Benim gücüme giden bu fedakarlığımızın gözardı edilip olayın yatırım olarak görülmesi. Yatırım olsa kiraya verir kredime destek alırdım. Tapunun verilmesiyse söz konusu değil. Biz alıyoruz siz ölene kadar oturursunuz dedik. Ama karşılaştığım tavırlar şimdiden beni pişman etti.
Onların derdi anne babasının parasın da onların hakkı var, onlar da yardım edecek sizin eviniz olacak. Takmayın hukuki her türlü güvencenizi sağlayın.

Back
X