• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oynatmaya az kaldı:-(

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.098
398
Oğlum 3 yaşında, büyük tuvaletini günlerce tutma alışkanlığı olduğu için geçen yaz hiç kalkışmadım tuvalet alışkanlığı kazandırmaya...

Açıkçası gözüm korkuyor ve kendiliğinden söylemeye başlayana kadar birşey yapmamayı bile düşünüyordum.

Ama anaokuluna yazdırdık ve bezsiz başlaması gerekiyormuş. Zaten uzun zaman önce lazımlıklar, oturaklar, desenli iç çamaşırları, alezler vs almıştık.

Bugün birlikte sinemaya gittik geldik, bez de belini rahatsız etmiş, gelince çıkardım boxer giydirdim. Annemin de gazıyla artık bez takmayalım dedim. Ama 2-3 saat içinde 10 kez üstüne çiş yaptı.

Sakin karşıladım. Pijama giydirip yatağa yatırdım, yatar yatmaz yatağa da yaptı. Yansıtmamaya çalışıyorum ama ağlasam mı saçımı başımı mı yolsam arada kalmış durumdayım.

10-15 dk.da bir çiş yapılır mı yaa, yoksa keşfetmeye mi çalışıyor. Yaptığı çiş de öyle birkaç damla değil yani. Bu sıcakta çok su içiyor, çok da terliyor ama çiş şelale gibi maşallah.

Ne yapacağım ben, nasıl geçecek bu gece ve bundan sonraki gün ve geceler? Geçecek mi?

Yoksa hazır değil mi, ara mı vermeliyim? Bezi pat diye çıkarmak yerine ara ara çıkarıp alıştırma mı yapmalıyız?

Tecrübesi olan tavsiye versin, fikri olan fikir versin, hiçbirisi yoksa moral versin.

İmdaaaaaaaaat!!!:mad:

Ara ara çıkarmamak lazım diye biliyorum,bez rahatlığına alisan çocuk bez takılsin diye bile isteye altına yapar der annem. Kararlı olun ve ödül yöntemi uygulayın ben oğluma öyle alistirmistim,sabirli olursanız geçer,biraz kirlenecek ev tabi.

Ara ara çıkarmamak lazım diye biliyorum,bez rahatlığına alisan çocuk bez takılsin diye bile isteye altına yapar der annem. Kararlı olun ve ödül yöntemi uygulayın ben oğluma öyle alistirmistim,sabirli olursanız geçer,biraz kirlenecek ev tabi.

Ev hiç umrumda değil aslında. Eşim daha pimpirikli olduğu için halıları kaldırdık, yataklara alez aldık, koltuklar için örtünün altına alez aldık yine...

Ama diyorum ya çok gözüm korkuyor, tünelin ucundaki ışığı göremem gibi geliyor. Kafamda deli sorular...

30 yaşına gelip hala altına yapan kimse yoksa demek ki eninde sonunda o da ogrenecek canım :)

varsa evin balkonu terasi filan orada takilsin gündüz.

Her altina yaptiginda bir dahaki sefere çiş gelince haber ver tuvalete yapalım diye sakince hatırlat.

Gündüz saat başı tuvalete götür. Tuvalete yaptığında bir etiket ver mesela ama sakın abartılı tepkiler verme.

Gece de alez yetmez hasta bezi filan ser ve yine ara ara kaldırıp tuvalete götür. Eger kararli ve sakin olursan en fazla 1 haftada bitecek bu iskence canım.

Bir de aklima sey geldi. Evdekiler de tuvalete gitmeden once yüksek sesle çişim geldi en iyisi tuvalete gideyim filan desin. Direkt ona degil de ortaya soyleyin yani. İster istemez örnek alacaktır.

Hadi gazan mubarek olsun :P

30 yaşına gelip hala altına yapan kimse yoksa demek ki eninde sonunda o da ogrenecek canım :)

varsa evin balkonu terasi filan orada takilsin gündüz.

Her altina yaptiginda bir dahaki sefere çiş gelince haber ver tuvalete yapalım diye sakince hatırlat.

Gündüz saat başı tuvalete götür. Tuvalete yaptığında bir etiket ver mesela ama sakın abartılı tepkiler verme.

Gece de alez yetmez hasta bezi filan ser ve yine ara ara kaldırıp tuvalete götür. Eger kararli ve sakin olursan en fazla 1 haftada bitecek bu iskence canım.

Bir de aklima sey geldi. Evdekiler de tuvalete gitmeden once yüksek sesle çişim geldi en iyisi tuvalete gideyim filan desin. Direkt ona degil de ortaya soyleyin yani. İster istemez örnek alacaktır.

Hadi gazan mubarek olsun :p

Balkonumuz oyun oynamasına müsait değil, caddede oturuyoruz.

1 saat içinde 5-6 kere yapması normal mi peki? Saat başı götürmeyle olacak gibi değil ki:KK43:

iseyecek. saga sola haliya yataga iseyecek.bunu once bi kabul edin. tuwalet egitiminin bi parcasi bu. bezi yeni cikardiysaniz tekrar baglamanizi tavsiye etmiyorum. ogrenmesi bu sefer daha da zorlasir. be beze yapmak kolayina geliyorsa bilerek altina isemeye baslar ki tekrar baglayin diye. o bez ciktiysa daha takmayin. tuwalete gidiyorum cisim geldi diyin gittikce siz. altina yapmamasi gerektigini guzellikle gerekirse 100 defa soyleyin. ogrenecek.

Balkonumuz oyun oynamasına müsait değil, caddede oturuyoruz.

1 saat içinde 5-6 kere yapması normal mi peki? Saat başı götürmeyle olacak gibi değil ki:KK43:

Her cocuk farklıdır. Daha olayı kavrayamamis olabilir canim :) ben aslinda birebir tuvalet eğitimi vermedim ama yegenlerimden biliyorum. Sanırım erkek cocuklarda biraz daha böyle seyler olabiliyor.

Biz yegenime sesli bir tuvalet egitimi kitabi almistik cok sevmisti. Siz de oyle birsey deneyebilirsiniz.

İşin kötü tarafi simdi pes edip bez baglarsan artık cisli bezle dolasmaktan da igrenecek. En ufak bir cis yaptiginda degistir diye tutturacak. O yuzden pes etmemen lazım.

Biraz bırak

Deniyor

Ne kadar tutulabilir bunu keşfetmeye çalışıyor olabilir

Benimki 21-22 aylık alıştığı için 36 aylık kreşe gittiğinde ilk gün tuvaleti göstermek dışında hiç kimse tuvalete bile gitmedi yanında

Öğrenmeye uygun yaşı ama alışkın değil

Ailece çişiniz gelsin koşup tuvalete yapın yüksek sesle ilan edin

Bezi varken gece yapıyor muydu

Benimkinin bezi uyanıncaya kadar boştu mesela

Hiç gece kaldırmadım hiç gece altına yapmadı

5 yıl boyunca da gece çişe kalktığı 5-10 u bulmaz ki çok su içer ama bayağı da tutar

Yapsın katılma üstüne yapınca da o gelinceye kadar sen değiştirelim deme

O rahatsız olsun değiştirelim desin

Ben hatırlatma ekolünden değilim bir yazı okumuştum çocuk çiş hatırlatmayı annenin görevi algılar diyordu makul gelmişti

Sabah kalkınca dışarı çıkmadan bir de uyumadan çiş yapılır onun dışında da gelince yapılır

Arada hatırlatmadım yani büyük insan sistemi ile alıştı

Oğlum 3 yaşında, büyük tuvaletini günlerce tutma alışkanlığı olduğu için geçen yaz hiç kalkışmadım tuvalet alışkanlığı kazandırmaya...

Açıkçası gözüm korkuyor ve kendiliğinden söylemeye başlayana kadar birşey yapmamayı bile düşünüyordum.

Ama anaokuluna yazdırdık ve bezsiz başlaması gerekiyormuş. Zaten uzun zaman önce lazımlıklar, oturaklar, desenli iç çamaşırları, alezler vs almıştık.

Bugün birlikte sinemaya gittik geldik, bez de belini rahatsız etmiş, gelince çıkardım boxer giydirdim. Annemin de gazıyla artık bez takmayalım dedim. Ama 2-3 saat içinde 10 kez üstüne çiş yaptı.

Sakin karşıladım. Pijama giydirip yatağa yatırdım, yatar yatmaz yatağa da yaptı. Yansıtmamaya çalışıyorum ama ağlasam mı saçımı başımı mı yolsam arada kalmış durumdayım.

10-15 dk.da bir çiş yapılır mı yaa, yoksa keşfetmeye mi çalışıyor. Yaptığı çiş de öyle birkaç damla değil yani. Bu sıcakta çok su içiyor, çok da terliyor ama çiş şelale gibi maşallah.

Ne yapacağım ben, nasıl geçecek bu gece ve bundan sonraki gün ve geceler? Geçecek mi?

Yoksa hazır değil mi, ara mı vermeliyim? Bezi pat diye çıkarmak yerine ara ara çıkarıp alıştırma mı yapmalıyız?

Tecrübesi olan tavsiye versin, fikri olan fikir versin, hiçbirisi yoksa moral versin.

İmdaaaaaaaaat!!!:mad:
Merhaba beni tanirsin belki. Cocuklarimiz aynı yastaydi konusmustuk daha önce. Kesinlikle azimli ve kararlı olmalısın asla vazgeçme PES ETME
Elbette altına yapacak. Yapacak ki böyle böyle tutmayi ogrensin cisi tutan kaslari gelişsin.
Oglunuz konusabiliyormu?
Ben kızıma 2 yaşında öğretmeye başladım yanlızca 25 kelime biliyordu 2 3 ay ugrastim vazgeçmedim ve öğrendi şimdi sorunsuz hallediyoruz çok şükür. Hatta artık kendi gidio yapıyor.
Kararlı olmalisin en önemlisi bu. Tecrübeyle sabit. Ve asla kizma

sürekli soracaksınız.ama sürekli.
o yapmadan 10 dk bir siz goturecekseniz tuvalete.
geldi mi ?aa benimde geldi hadi gel yapalım v.s v.s
ilk iki üç gün çok zor olur.
ama bunları yaparsanız bir kaç gün sonra siz bile şaşıracaksınız.ne çabuk alıştı diye.
bu arada bezi takmayı değil koyduğunuz yeri bile göstermeyin.hayatınızdan tamamen çıkarın.
kararlılık ve sabır:)
kolaylıklar dilerim.

iseyecek. saga sola haliya yataga iseyecek.bunu once bi kabul edin. tuwalet egitiminin bi parcasi bu. bezi yeni cikardiysaniz tekrar baglamanizi tavsiye etmiyorum. ogrenmesi bu sefer daha da zorlasir. be beze yapmak kolayina geliyorsa bilerek altina isemeye baslar ki tekrar baglayin diye. o bez ciktiysa daha takmayin. tuwalete gidiyorum cisim geldi diyin gittikce siz. altina yapmamasi gerektigini guzellikle gerekirse 100 defa soyleyin. ogrenecek.

Peki hazır olmama ihtimali var mı? Çok duydum çünkü denedim, hazır değilmiş, 6-7 sonra hemen öğrendi diye. Şehir efsanesi mi bunlar?

Her cocuk farklıdır. Daha olayı kavrayamamis olabilir canim :) ben aslinda birebir tuvalet eğitimi vermedim ama yegenlerimden biliyorum. Sanırım erkek cocuklarda biraz daha böyle seyler olabiliyor.

Biz yegenime sesli bir tuvalet egitimi kitabi almistik cok sevmisti. Siz de oyle birsey deneyebilirsiniz.

İşin kötü tarafi simdi pes edip bez baglarsan artık cisli bezle dolasmaktan da igrenecek. En ufak bir cis yaptiginda degistir diye tutturacak. O yuzden pes etmemen lazım.

Biz kaka tutma olayı yüzünden piyasadaki bütün tuvaletle ilgili kitapları topladık. Hatta ezberledi artık, teori tamam yani ama pratik zor görünüyor...

Çok çiş yapması normal. Ama alışacak. Benim oğlum 26 aylık olunca öğrendi. İlk üç gün her yere çiş yaptı. 4. gün söyledi çiş diye sonra heeep söylediği bi kere ishal olduğunda altına kaçırdı o kadar. Şimdi 4,5 yaşında. Sabırlı olun.

Ben hatırlattım tuvalete gitmesi için bende onunla birlikte gittim. Lazımdık falan sevmedi oğlum. Ara ara daha önce aldığım minik hediyelerden böyle küçük arabalar minik lastik toplar gibi onlardan verdim. Daha önce başka bi konuya da yazmıştım. Bi kardeşim doktor. Bana abla çiş için sinyali aldığın al başla o dönemi geçirirsen çok zor olur demişti. Oğlum mesela koltukların arkasına saklanıp çömelip büyük çişini bezine öyle yapardı. Çişi akarken hissedip akıyo falan derdi.

Siz sabırlı olun öğrenir

Hatta konu açtım o zamanlar. Konuyu okuyunca ayni kendinde yaşadığın tedirginligi goreceksin:)))
Merak etme hepsi geçiyor sadece zaman...

Heee bu arada egitime baslayinca 1 ay tam 1 AY kakanin ucunu bile goremedim hep altına yapiyordu korkuyordu ama sonra cisi ogrenince kakada kacmaya başladı. Tam 1 ay sonra azicik kaka yapmıştı evde bayrami yaşadık.
Hee bir de o kakaya alışma süreci oldu cunku yaparken hemen ayaga kalkiyordu kakayi geri itiyordu zamanla ona da alıştı. Ama benden sansana bi tavsiye kakasini yapinca sakın gozunun önünde su dökme delikten gittiğini gormesin korkup yapmaya bilir bir.daha

Peki hazır olmama ihtimali var mı? Çok duydum çünkü denedim, hazır değilmiş, 6-7 sonra hemen öğrendi diye. Şehir efsanesi mi bunlar?
hazir olmama durumu ck kucuk yastaysa belki. ama 3 yas normal ogrenmesi icin. gece birakmak da pek saglikli degil. gerci arastirmissiniz muhakkak biliyorsunuzdur. tuvalet egitim esitti karakter gelisimi. cok onemli. tepkileriniz kizmak yonunde sakin olmasin. bu cocgunuzu utangac pisirik cekingen yapar. tuwalet egitimini gece birakmak da cocuktaki sorumluluk duygusunu alir, sorumsuz biri yapar. dengeyi ayarlayin.

bence her çocuğun bu konudaki süreci farklıdır.
en fazla 10 gün ev batacak çamaşır derya olacak ama sabırla tatlı dille olacak.
tuvalet eğitimi çocuğun öz güven kazanmasında önemli bir yer tutuyor, tramvalar bırakmadan halledebilirsiniz buna inanarak hareket edin.

şu an keşfediyor.
her saat başı tuvalete götürün.
oğlum çişin varsa buraya yapabilirsin diye yol gösterin.
geldiğinde haber verirsen getiririm seni yine deyin, zamanla olacaktır.

zaten yaşı gelmiş telaşlanmayın.

bugün daha ilk gün, hemen pes etmeyin,
kızım 2 yaşındaydı, bezi bitti almadım, 3 gün boyunca bir kere bile tuvaleti tutturamadık sürekli altına yaptı çişini (halıları kaldırmıştım, yere çömelip yapıyordu gayet farkındaydı yani)
4. gün gitti lazımlığa oturdu, ve bidaha hiç altına kaçırmadı...
bunun 3 gün değil ama 1 hafta süren versiyonunu arkadaşım yaşamıştı, onun oğlu da 2.5 yaşındaydı.
3 yaş yeterli olgunlukta bence, en azından 1 hafta sabredin.

Biraz bırak

Deniyor

Ne kadar tutulabilir bunu keşfetmeye çalışıyor olabilir

Benimki 21-22 aylık alıştığı için 36 aylık kreşe gittiğinde ilk gün tuvaleti göstermek dışında hiç kimse tuvalete bile gitmedi yanında

Öğrenmeye uygun yaşı ama alışkın değil

Ailece çişiniz gelsin koşup tuvalete yapın yüksek sesle ilan edin

Bezi varken gece yapıyor muydu

Benimkinin bezi uyanıncaya kadar boştu mesela

Hiç gece kaldırmadım hiç gece altına yapmadı

5 yıl boyunca da gece çişe kalktığı 5-10 u bulmaz ki çok su içer ama bayağı da tutar

Yapsın katılma üstüne yapınca da o gelinceye kadar sen değiştirelim deme

O rahatsız olsun değiştirelim desin

Ben hatırlatma ekolünden değilim bir yazı okumuştum çocuk çiş hatırlatmayı annenin görevi algılar diyordu makul gelmişti

Sabah kalkınca dışarı çıkmadan bir de uyumadan çiş yapılır onun dışında da gelince yapılır

Arada hatırlatmadım yani büyük insan sistemi ile alıştı

İşte hep farklı görüşler var. Kimi diyor siz sormayın, kimi diyor sürekli hatırlatın.

Ama bizimki hiç rahatsız olmuyor çişten. Bugün yaptı ve değiştirmedim, evdeki atına falan bindi, ona da bulaştırdı. Yansıtmadım ama gerildim...

Bezi de ıslak kalkıyor sabah. Şimdi bezi çıkarınca da 10 dk arayla yapınca da acaba fizyolojik olarak hazır değil mi diye düşündüm.

Gece de epey çiş yapıyor. Hatta konu açmıştım, bezler sızdırıyor diye.

Merhaba beni tanirsin belki. Cocuklarimiz aynı yastaydi konusmustuk daha önce. Kesinlikle azimli ve kararlı olmalısın asla vazgeçme PES ETME
Elbette altına yapacak. Yapacak ki böyle böyle tutmayi ogrensin cisi tutan kaslari gelişsin.
Oglunuz konusabiliyormu?
Ben kızıma 2 yaşında öğretmeye başladım yanlızca 25 kelime biliyordu 2 3 ay ugrastim vazgeçmedim ve öğrendi şimdi sorunsuz hallediyoruz çok şükür. Hatta artık kendi gidio yapıyor.
Kararlı olmalisin en önemlisi bu. Tecrübeyle sabit. Ve asla kizma

Tanıyamadım ne yazık ki... konuşması çok iyi, herşeyi ifade edebiliyor. 4-4,5 yaş civarında olduğunu söyledi anaokulu için görüştüğümüz öğretmen ve psikologlar.

Kızmıyorum ama kendim çok yıprandım ilk günden.

sürekli soracaksınız.ama sürekli.
o yapmadan 10 dk bir siz goturecekseniz tuvalete.
geldi mi ?aa benimde geldi hadi gel yapalım v.s v.s
ilk iki üç gün çok zor olur.
ama bunları yaparsanız bir kaç gün sonra siz bile şaşıracaksınız.ne çabuk alıştı diye.
bu arada bezi takmayı değil koyduğunuz yeri bile göstermeyin.hayatınızdan tamamen çıkarın.
kararlılık ve sabır:)
kolaylıklar dilerim.

Peki dışarı çıkarken, uzun yola giderken vs bez kullanmadan nasıl yapacağım?

Çok çiş yapması normal. Ama alışacak. Benim oğlum 26 aylık olunca öğrendi. İlk üç gün her yere çiş yaptı. 4. gün söyledi çiş diye sonra heeep söylediği bi kere ishal olduğunda altına kaçırdı o kadar. Şimdi 4,5 yaşında. Sabırlı olun.

Ben hatırlattım tuvalete gitmesi için bende onunla birlikte gittim. Lazımdık falan sevmedi oğlum. Ara ara daha önce aldığım minik hediyelerden böyle küçük arabalar minik lastik toplar gibi onlardan verdim. Daha önce başka bi konuya da yazmıştım. Bi kardeşim doktor. Bana abla çiş için sinyali aldığın al başla o dönemi geçirirsen çok zor olur demişti. Oğlum mesela koltukların arkasına saklanıp çömelip büyük çişini bezine öyle yapardı. Çişi akarken hissedip akıyo falan derdi.

Siz sabırlı olun öğrenir

Ben o sinyali ya kaçırdım ya da henüz sinyal vermedi sanırım. Hiç uygun zaman değil gibi hissediyorum.

Hatta konu açtım o zamanlar. Konuyu okuyunca ayni kendinde yaşadığın tedirginligi goreceksin:)))
Merak etme hepsi geçiyor sadece zaman...

Darısı başımıza öyleyse:)

Bez çıkınca tekrar takılmaz uzun yol dışarı vs diye

Erkek çocuk bu al bir şişe oldu bitti

Bir kere eşim takmıştı da çişim geldi diye ağlamıştı yap deyince de yapmamıştı beze gideceğimiz yere kadar tuttu arabada

Bir de benimki konuşmuyordu bile üç beş kelime zor idi

Seninki anlar

Otur konuş yarın güzelce tekrar

Büyüdüğünü babası gibi tuvalete yapabileceğini söyle ve babasının giydiği gibi kilot al

Babasının kilodunu da görsün o da büyüyüp o da gitsün

Benimki daha 2 bile olmadığı için bady vardı çişe alışınca atlet kilot giydi ay aynı babam gibi diye çokkkk sevdi

Biz kaka tutma olayı yüzünden piyasadaki bütün tuvaletle ilgili kitapları topladık. Hatta ezberledi artık, teori tamam yani ama pratik zor görünüyor...

Heheh süper o zaman çok kısa zamanda öğrenecek insallah. Her seferinde o kitaplarda okuduklarınizi hatirlatirsin.

Back
X