- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
- Konu Sahibi elmadilimi
hazir olmama durumu ck kucuk yastaysa belki. ama 3 yas normal ogrenmesi icin. gece birakmak da pek saglikli degil. gerci arastirmissiniz muhakkak biliyorsunuzdur. tuvalet egitim esitti karakter gelisimi. cok onemli. tepkileriniz kizmak yonunde sakin olmasin. bu cocgunuzu utangac pisirik cekingen yapar. tuwalet egitimini gece birakmak da cocuktaki sorumluluk duygusunu alir, sorumsuz biri yapar. dengeyi ayarlayin.
Uyudu ve takmadım bez. Bakalım nasıl geçecek gecemiz...
bence her çocuğun bu konudaki süreci farklıdır.
en fazla 10 gün ev batacak çamaşır derya olacak ama sabırla tatlı dille olacak.
tuvalet eğitimi çocuğun öz güven kazanmasında önemli bir yer tutuyor, tramvalar bırakmadan halledebilirsiniz buna inanarak hareket edin.
şu an keşfediyor.
her saat başı tuvalete götürün.
oğlum çişin varsa buraya yapabilirsin diye yol gösterin.
geldiğinde haber verirsen getiririm seni yine deyin, zamanla olacaktır.
zaten yaşı gelmiş telaşlanmayın.
Benim tedirginliğim de yansıyor belki farkında olmasam da...
Yarın daha relax olmaya çalışacağım...
bugün daha ilk gün, hemen pes etmeyin,
kızım 2 yaşındaydı, bezi bitti almadım, 3 gün boyunca bir kere bile tuvaleti tutturamadık sürekli altına yaptı çişini (halıları kaldırmıştım, yere çömelip yapıyordu gayet farkındaydı yani)
4. gün gitti lazımlığa oturdu, ve bidaha hiç altına kaçırmadı...
bunun 3 gün değil ama 1 hafta süren versiyonunu arkadaşım yaşamıştı, onun oğlu da 2.5 yaşındaydı.
3 yaş yeterli olgunlukta bence, en azından 1 hafta sabredin.
İnşallah hallolur yaa, 1-2 haftaya razıyım yine. Şu an sanki aylarca hallolmayacak gibi gözümde...
Bayrama kadar sabretme sözü verdim kendime.
Olmazsa eğer annemden ya da anaokulundan destek almayı düşünüyorum.
Bez çıkınca tekrar takılmaz uzun yol dışarı vs diye
Erkek çocuk bu al bir şişe oldu bitti
Bir kere eşim takmıştı da çişim geldi diye ağlamıştı yap deyince de yapmamıştı beze gideceğimiz yere kadar tuttu arabada
Bir de benimki konuşmuyordu bile üç beş kelime zor idi
Seninki anlar
Otur konuş yarın güzelce tekrar
Büyüdüğünü babası gibi tuvalete yapabileceğini söyle ve babasının giydiği gibi kilot al
Babasının kilodunu da görsün o da büyüyüp o da gitsün
Benimki daha 2 bile olmadığı için bady vardı çişe alışınca atlet kilot giydi ay aynı babam gibi diye çokkkk sevdi
Çamaşır bolca aldık zaten, 15-20 tane boxer-slip var.
Söylemeye başlasa dışarıda şişe iş görür ama şimdi akıta akıta gezmeyelim diye belki bez takarız diyordum. Alıştırma külodu olanlardan alıp kullanabilirim belki dışarısı için de?
Heheh süper o zaman çok kısa zamanda öğrenecek insallah. Her seferinde o kitaplarda okuduklarınizi hatirlatirsin.
Yarın bi daha hatmedelim şu kitapları:)