• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oyun Ablası

Bakıcı adayına en başta ben zaten hep ordayım herşeyiyle ben ilgilenirim sen sadece başında dur demeyin bu bebek bakmak değil . Şimdi bu tarz bir şeyler derseniz olmaz gelen kişi öylece durur bekler bu forumda bir hanımefendi vardı ikiz çocukları için bakıcı tutmuştu en başta hiçbir şey konuşmadan kadın mama suyu bile hazırlamıyordu resmen 3 kişiye bakıyorum diyordu öyke bir durum olmasın yani

Sizin maasiniz 40 42 bin ise bakiciya maasinizin buyuk bolumunu vermeniz gerekir
Yani en az 30 bin verseniz size birsey kalmiyor bu durumda
9dan 15e kadar da yine tam gune yakin sayilir sonucta belli degil net degil saatler
Is ortaminda zorlanirsiniz gibi geldi bana
Bide her boslugunuzda yanina gideceksiniz bebeginizin yanindan ayrilirken aglamayacak mi? Bakicisina alismasi zor olur bu durumda
Bilemedim
Bu ayrıntıları düşünemedim yaşamadığım için, o yüzden yaşayanlardan duymak iyi oluyor açıkçası. Evet para konusunda gerçekten elimde pek bir şey kalmayacak, bir de çok yoğun bir tempo olacak, patronumuz bize işiniz yoksa çıkın eve gidin demiyor sonuçta, 9-18 işyerinde olacağım, evde çocukla mı ilgilensem yemek mi yapsam, diğer işleri zaten yapamam bile de… elime kalan 10-15 için değer mi değmez mi bilemedim. İdare edersek kızım 2-3 yaşına gelene kadar çalışmasam olur, kararsızım..

Haa bir de orası var. Hadi diyelim bakıcı + anne olayına alıştı, bebeğin aklı erdikçe bütün gün bir odada tutmak da zorlaşacak.
Evet yine benim gerçekten tecrübe etmeden bilemeyeceğim bir şey daha 😩 ben görüşmedeyken yanıma gelmek isteyebilir ağlayabilir. Açıkçası işyerinde bu tarz şeyler hoşuma gitmez

Evet ben de aynı şekilde ekran vermeyi düşünmüyorum 3 yaşına kadar, oyun odasında zaten ekran yok, telefon vs vermemesini de tembihlerim, evet diyetisyenim. Aslında istifa edip akademisyenlik için sınavlarıma çalışma planım da var, kızım 2 yaşına girince öğretim görevlisi olarak başlama gibi bir durum da olabilir, hangisi daha iyi olur, karar vermekte zorlanıyorum. Hayatım hep çalışmakla ve okumakla geçti, kızımı da evde bırakmak istemiyorum, kendim de yavaştan sıkılmaya başladım, kafalar karışık 🫠
Hocam gerçekten zor bir durum maddi durumunuzu tam bilmiyorum mevcut koşullarda eğer imkanınız varsa birkaç ay daha bekleyin derim . Evde kalmak zor çalışmak dışarı çıkmak psikolojik olarak da size iyi gelecektir ama bahsettiğiniz senaryoda siz hem çalışıyor hem çocuk bakıyor hem bakıcıya direktif veriyor hem de çocuğu evden işyerine işyerinden eve taşıyor olacaksınız bunlar aynı anda zor diş çıkarması var pişiği var ateşlenmesi var durduk yere ağlaması var var da var yani . Ben çok şükür ilk 1 yıl çalışmadm kızım 1 yaşındaykrn başladım öğretmenim yarım gün gittim inanın evden çıkmak çalışıp eve geri dönmekle aynı anda ikisi çok zor mesela geçen hafta 1 gün bakıcıyla durmak istemedi annem annem diye çok ağladı ben dayanamadım aldım okuluma götürdüm ve 4 ders benimle kaldı eve döndüğümüzde ikimiz de mahvolmuştuk

Emekliyordur belki de
Yurumeye baslayinca hic tutamazlar
Gerci emeklerken de tutamiyoruz bebekleri
Isyerindeki bebek odasi ne kadar hijyenik emekleyen bebek icin, tartisilir
Her halukarda zor gibi
Açıkçası orayı kendim temizlerim günlük sabah bir silerim ama dediğiniz gibi yine de çok hijyenik olmayabilir. Bir de şunu atladım; patronumun kızı da 22 aylık olacak ve belki benim kızım uyurken o oyun oynamak isteyecek sesli şekilde 🫠 ekstra boş bir oda daha var belki beşiğini oraya taşıyıp orada uyutabilirim ama şimdiden sınıfta kaldı fikrim..

Açıkçası orayı kendim temizlerim günlük sabah bir silerim ama dediğiniz gibi yine de çok hijyenik olmayabilir. Bir de şunu atladım; patronumun kızı da 22 aylık olacak ve belki benim kızım uyurken o oyun oynamak isteyecek sesli şekilde 🫠 ekstra boş bir oda daha var belki beşiğini oraya taşıyıp orada uyutabilirim ama şimdiden sınıfta kaldı fikrim..
Nasıl yani diğer başka bir çocukta mı var

Bebek büyüdükçe, ayrılma kaygıları vs başladıkça, merak duygusu arttıkça,hareketlenmeye başladıkça aynı iş yerinde sizi bir görüp bir ayrılır vaziyetteyken işiniz zor olur. Gündüz bakım evleriyle anlaşsanız cok daha iyi olur gibi eğer işinizi bırakıp daha sonra tekrar dönmeniz zormolacaksa. Ha ama ücretsiz izin alma şansınız varsa kreş yaşını bekleyin derim en azından 2 yaşa kadar.

Patronumun kızı da var haftada birkaç gün geliyor, sürekli odada olmuyor ama illa ki kullanacaktır odayı, bunu düşünemedim
No no no bu olmaz malesef yanlış anlamayın ama bakıcı sizin çocukla ilgilenirken bir başka çocuğun da olmasını sorun edecektir çünkü o da o ortamda olacak. Çocuklar aynı ortamda kalmak bile istemeyebilir ortamda çocuk olsun kreş gibi olur diye düşünmeyin yaşı daha çok küçük

Bebek büyüdükçe, ayrılma kaygıları vs başladıkça, merak duygusu arttıkça,hareketlenmeye başladıkça aynı iş yerinde sizi bir görüp bir ayrılır vaziyetteyken işiniz zor olur. Gündüz bakım evleriyle anlaşsanız cok daha iyi olur gibi eğer işinizi bırakıp daha sonra tekrar dönmeniz zormolacaksa. Ha ama ücretsiz izin alma şansınız varsa kreş yaşını bekleyin derim en azından 2 yaşa kadar.
Açıkçası bu işten ayrılırsam aynı sektöre dönmem zor olacak, daha fazla emekle ve ders çalışarak farklı bir işe girmem gerekecek ama vazgeçilmez değil, biraz hayalperest düşünmüşüm sanırım, işim de kızımı bırakmama değmez, çok seviyorum ama aldığım maaş maalesef onu bırakmama değmez

Doğru haklısınız, açıkçası işyerinde bazen çok boş vaktim olabiliyor, ben boşken kendim ilgilenirim diye düşünüyorum, yemeğini falan evden yapıp getirceğim, kendim yediririm, randevularımı ayarlarım, istisnalar tabii ki olur, bakıcılar da gerçekten benim istediğim şartlarda çalışmak istemeyebilirler, tam zamanlı gibi tutsam aldığım maaş çok düşük, bakıcı yerine kendim baksam daha mantıklı olur gibi 🫠
Allah yardımcınız olsun tabi ama siz mesela bu iş tanımında çalışmak isteseniz ne kadar isterdiniz?

Açıkçası bu işten ayrılırsam aynı sektöre dönmem zor olacak, daha fazla emekle ve ders çalışarak farklı bir işe girmem gerekecek ama vazgeçilmez değil, biraz hayalperest düşünmüşüm sanırım, işim de kızımı bırakmama değmez, çok seviyorum ama aldığım maaş maalesef onu bırakmama değmez
Kendinizi kötü hissetmeyin çocuğunuz daha çok küçük üstelik emen bebek yani bu günler inanın hem hızlı geçiyor hem de yıpratıyor anneyi eğer maddi anlamda bir kaygınız yoksa sürecin tadını çıkarmaya bakın .

Allah yardımcınız olsun tabi ama siz mesela bu iş tanımında çalışmak isteseniz ne kadar isterdiniz?
Teşekkür ederim 🙏 açıkçası öğrenciyken, özellikle üniversite son sınıfsam, iyi olabilirdi, boşluklarda tezimi yazardım, hem de harçlık çıkarırdım, ben de gerçekten kendi istemeyeceğim şartlarda başkasını çalıştırmam, ama uzun süreli olmayabilirdi mezun olup kendi alanımda iş bulunca çıkardım

Kendinizi kötü hissetmeyin çocuğunuz daha çok küçük üstelik emen bebek yani bu günler inanın hem hızlı geçiyor hem de yıpratıyor anneyi eğer maddi anlamda bir kaygınız yoksa sürecin tadını çıkarmaya bakın .
Maddi kaygım yok çok şükür, zaten evde olduğum için daha idareli ilerliyorum kreş yaşı gelene kadar evde kalabilirim, dediğiniz gibi günler çabuk geçiyor 🥹

Oyun ablası, genelde öğrenci olur. Öğrenci her gün 9-15 gelebilecek mi?

Teşekkür ederim 🙏 açıkçası öğrenciyken, özellikle üniversite son sınıfsam, iyi olabilirdi, boşluklarda tezimi yazardım, hem de harçlık çıkarırdım, ben de gerçekten kendi istemeyeceğim şartlarda başkasını çalıştırmam, ama uzun süreli olmayabilirdi mezun olup kendi alanımda iş bulunca çıkardım
Ya öyle bir şey değil ki ama çocuk bakmak. Yani benim oğlum 16 aylık ve gerçekten oturup 1 sayfa kitap okutmuyor çoğu zaman bırakın tez yazmayı🥲 hani biri bana çocuğunu emanet etse bir dakika gözümü ayıramam aynı şekilde ben de çocuğumu emanet ettiğim kişinin benim gibi davranmasını beklerim.
Bu arada bir yerde üniversite, akademisyen demişsiniz. Eğer öyle bir şansınız varsa kesinlikle değerlendirin. Benim öyle bir imkanım olsa bir dakika durmam.

Oyun ablaları genelde saatlik gelen öğrenciler oluyor, siz tam gün bakıcı tarif ediyorsunuz. Çocuk bir işyerinin odasında başka bir çocukla tıkılı mı kalacak bir de? Bu olmaz ya, evde normal bir bakıcı + kamerayla baktırmanız lazım.

Bebeğim 8 aylık olduğunda işe başlamam gerekecek. İşyerimde oyun odası gibi bir yer var bebek bakmaya uygun, patronum kendi kızına da orada baktırmıştı. Kimin işi yoksa gidip başında duruyordu. Tabi benim böyle bir şey istemem mümkün olmaz, o yüzden oyun ablası tutmayı planlıyorum, randevulu çalıştığım bir işim var, randevularım olmadığında boşluklarım oluyor, çoğunlukla bebeğimin yemeğini kendim yedirir, altını kendim temizlerim. Yarı yarıya gibi olur yani en fazla. Onun dışında emzireceğim bir de. Tek isteğim ben görüşmedeyken oyun ablası kızımın başında dursun, oyuncaklarla onu eğlendirsin. Saat olarak da sabah genelde yoğun oluyorum 9 gibi mesaiye başlıyoruz , 14-15 gibi yoğunluk tamamen azalır. En geç 15 gibi çıkar, daha az yoğunluk varsa 12 gibi bile çıkabilir. Ama bu süreçte 15-20 dakikalık bir görüşme de yapabilirim, gün boyu art arda görüşüp daha yoğun da olabilirim. Benim işim olmadığı her an kızımla kendim ilgileneceğim, oyun ablası da öğrenci ise eğer ödevlerini yapabilir, tezini yazabilir, benim odamı kullanabilir diye düşünüyorum, benim aylık maaşım 40-42 gibi olur, fazlası olmaz. Cumartesi kızımı babasına bırakırım, oyun ablasına gerek olmaz. Haftada 4-5 gün oyun ablasından destek alsam, bu şartlarla günlük ne kadar ödeme yapmam mantıklı olur?
Üniversite facebook / instagram sayfalarına yazarsanız bence rahat rahat birisini bulabilirsiniz

Oyun ablaları genelde saatlik gelen öğrenciler oluyor, siz tam gün bakıcı tarif ediyorsunuz. Çocuk bir işyerinin odasında başka bir çocukla tıkılı mı kalacak bir de? Bu olmaz ya, evde normal bir bakıcı + kamerayla baktırmanız lazım.
Saatlik oluyorda zaten işyerine yakın bir öğrenci varsa harçlık çıkarmak için bile gelir mantıklı yani ders saatleride uyuyorsa eğer öğrencilik dönemimde olsam ben yapardım

Back
X