Oyun hastası :(

Pa-NickYok

☆Respect yavrum Respect☆
Kayıtlı Üye
9 Mart 2009
884
5.490
138
Kizlar modum düştü yine. sabahtan beri boş boş oturup düşünüyorum, elim ayağım tutmuyor iş bile yapmadım..
Eşim 4 yıldır bilgisayarda uluslararası bi savaş oyunu oynuyor, okadarki bu dünyaca ünlü bi oyun ve müptelası olanlar hiç başndan kalkmayanlar var..
Ve oynayanlar hep vasıflı meslek sahibi kişiler.
Neyse bu konuda çok büyük sorunlarımız oldu, okadarki artık çaresizlikten eli kolu biyeri kırılsa bi müddet oynamasa acaba soğur, unutur bida başına oturmazmıki diye geçirir oldum içimden..siz anlayın artık çaresizliğimi..

3 gün sürmedi adam Ramazan bayramı arefesi çok büyük bi motor kazası yaptı ve kırılmadık,yarılmadık yeri kalmadı..

Hastanedeyken ona dedimki, en son bu düşüncelere girdim, sana ah ettim ve başına bu olay geldi,gerçi beddua etmedim ama benim yüzümden olduysa hakkını helal et dedim.

Bunu ona bilerek söyledim, belki aklı başına gelir, kadın ahı almanın ne derece ağır bişi olduğunu anlar diye.
Nitekim 4/5 aydır oturmuyordu başına, hem ağrısı sızısı çoktu, hem gelenden gidenden fırsat bile bulamamıştı..
Kırık çıkık iyileşti adam yine başladı..

Dün geceyle beraber bu 3 oldu 1 haftada..
Ki persembe günleri bizim için özeldir yani özellikle dün oturması deirtti beni..
Adamın peşini bırakmıyorlarkı,gecenin bi vaktide olsa arıyolar, whatsapp grubuna yazıp çağırıyorlar, x klanda eksiğimiz var 1 saatte olsa girermisin diye, buda koşuyor tabii yukarı pc nin başına..
4 yıl dedim farkındaysanız ve bu süre zarfinda neler çektim ben bilirim, bi dönem adam kesinlikle uyumaz sabaha kadar oynardı, ben yataktan kalkardım o girerdi..
Işi gücü yokmu diyeceksiniz şimdi, bu paşam avukat ve ofis de elemanlar var nasılsa..
Duruşması olmadığı zamanlarda hep yatardı akşamlara kadar, e sabahlara kadar oyun oynayınca ne olacak?
Ay yine yaşadım o günleri..
Daha anlatsam yuh dersiniz oyuzden açılıp kendimide iyice sinirlendirmek istemiyorum.

Başkaca bi sorunumuz yok aslında, tamamen bu oyun müptelalığı bizi nerdeyse birbirimizden koparacaktı..

Başına bi kaza geldi tam akıllandı derken yine başladı, yani umarım başlamaz,bu 3 defayla kalır, zaten gece hic uyumadim kendimi tutamayıp odasına girip yüzüne soyledim bak artik tahammülüm yok biliyosun, aynı şeyleri tekrar yaşamicam bundan emin ol dedim ve kapıyı kapattim..

Sabah keşif'e gitcem 10 da kaldırırmısın dedi ve ben cuma vakti anca kaldırabildim, geç yatınca kalkamiyo doğal olarak, bide çalar saat görevi üstleniyorum..
Neyse üstünü kapatmıcam, tekrar başlamadan bitirmem lazım bu hastalığını..

Birazdan ona bi mesajla uyarıda bulunmak istiyorum..
Benim ortam pek yoktur, ağır şeyler yazıp ters tepsin, inada bindirsinde istemiyorum.
Ne yazım sizce?

sizin ciddiyetinizi pek anlamamış bence artık anlaması için bişeyler yapın alın karşısınıza böyle olursa artık dayanamayacağınızı böyle evlilik yürümeyeceğini anlatın ya şimdi o gruptan cıkarsın yada ben deyin .... hala devam etmeye kararlıysa artık sen vereceksin bu kararı yaaa ömür boyu oyun oynayan bir adama katlanacaksın söylenmeyeceksin ayada hayatına yön vereceksin...

Ben sizin yerinizde olsam hesabını silerdim. Böylece level olarak baştan başlayacağı için zevk almaz. Zamanla bırakır belki bu sorumsuzluğa iyi avukat olmuş valla

Ben sizin yerinizde olsam hesabını silerdim. Böylece level olarak baştan başlayacağı için zevk almaz. Zamanla bırakır belki bu sorumsuzluğa iyi avukat olmuş valla
Ne demezsiniz..Hesabına girmeyi bi becersem silerimde, adam o oyunda turkiye klanı edit'i..
Uluslararası oynanan bi oyunya, her ülkenin yöneticileri klan sorumluları var.
Ben kızınca diyordu hep hatun bu ülke için çabalıyorum diye.. Bide dalga geçiyor manyak
Ah başka bi açığı daha olsa, bitek bunun içinde köprüleri yıkamıyorum yani..
Vazgeçirmiştim negüzel, bida başa dönmez umarım.

çocuk gibi ya.

bence küçümseyin biraz. iradesiz misin sen bir oyun peşinde bu kadar gidiyorsun, ailene işine spora ayıracağın vakti ona ayırıyorsun diyin.

bu oyunlardan nefret ederim. kuzenim kaleciydi bu oyunlar yüzünden uyumazdı bir gün öyle geç kaldı idmana uykusuz yine ısınmadan maça çıkmış sakatlandı kariyeri bitti şimdi güvenlik görevlisi

başka bir arkadaşım genç yaşında sürekli oturarak oynamaktan pulmoner emboli attı, kendine gelemedi aylarca ölümden döndü.

koca koca adamların bu kadar oyun delisi olmasını anlamıyorum küçük çocuk olsa neyse.

ben de oyun oynuyorum ama hevesimi alınca sıkılıyorum 1-2 ay oynarım sararım yükselince baya hevesim kaçıyor zorunluluk haline gelince keyif almıyorum oyundan. ona harcayacağım vaktimi ve irademi kendi hayatıma harcarım daha iyi.

çok tatlı gördüm sizi bunun için boşanılmaz tabi ama can sıkıcı bi durum. bence sınır koyun bağımlılık olduğu için birdenbire tamamen kesemez, kesmesin de zaten hoşuna gidiyorsa oynasın.
ama sınır koyun mesela günde sadece x saat.
sadece akşam yemeğinden sonra şu saate kadar. böyle sınır koyun ve o saat dolduğu zaman kalkmazsa tepesine çökün, rahatsız olup oynayamasın kapatma vakti geldiğini anlasın, bence bi güzel bi orta yol.

Oynadığı oyunu az çok tahmin edebiliyorum
Whatsapp grubunda kayıtlı olanlardan biri eşim olabilir :)

Ben rahatsız olmuyordum oynamasından
ama 6 önce kendi isteğiyle bıraktı oyunu.
Hala taciz ediyorlar gel diye..
O bıraksa da oynayanlar birbirinin
peşini bırakmıyorlar malesef.

Kesinlike öyle yapcam artık gercekten tahammülüm yok çünkü, haftada bir filan olabilir..buarada bikaç günde sus pus moduna geçmem lazım ki etkili olsun
Ah o sınırlar ahh..yıkılmak içindiryaaa, işte benim derdimde o zaten :))
Ama yok artık kesinlike tahammülüm kalmadı, enazindan sınır şart..
Buarada bikaçgün sus pus moduna geçmem lazımki etki edebiliyim

Gercekten rahatsiz olmuyormuydunuz ?
Sanırım sizinle aynı odadayken oynuyordu bu bendede pek sorun teşkil etmez, öyle olunca bisekilde başindan kaldirmayı başarırdım ama oturdugumuz odalarda sigara içilmediği icin direk yukarı çalışma odasına çıkıp orada oynuyo böyle oluncada yüzünü göremiyoruz..
Buarada sizin eşiniz de TS kullanirmiydi (team speaker) merak ettim..
Evde dolaşan birsürü erkek sesi..Allahımmm acaba aynı oyunmuki..
Söyleyin şunu banlasınlar

Yok canım Ts kullanmıyordu. Ekranın sağ köşesinde watsapa
benzer bir ekrandan yazışarak konuşuyorlar.
Bazende kulaklık takıyor ben sadece eşimin sesini duyuyorum gibi..

Evet oturduğumuz odada oynuyor
Onun için beni rahatsız etmiyor galiba :)
Kahve falan içiyoruz zaten bende o sırada dizi falan izliyor oluyorum.
Sigara içmek için balkona çıkıyoruz
Onda da çocuk uyumuşsa birlikte gidip içiyoruz.
Evin içinde sigara yasak

Ya ne bilim sonuçta bende buraları okuyorum
Yabancı dizilerim var onları izliyorum.
O bundan rahatsız olsa bende rahatsız olmasından rahatsız olurdum :d

Eşin aynı odada takılsa seninle seni de rahatsız etmez aslında.
Söyle bence öyle yapsın.
Oturduğu yerden hem çok içiyordur sigarayı.
Aralarda kalkıp gitsin..

Seni tamamen yalnız bırakıyor, öfken buna aslında.

mesela haftada kaç gün bu şekilde? yani insan kocasıyla bir akşam yemeği yemek ister,2 muhabbet ister,canı sıkkın olur konuşmak ister,bazen sadece sarmaş dolaş film izlemek ister..ayyy ne bileyim eş olma bu demek değil mi?
yoksa ben çekmezdim 4 sene..

Oyunu biliyorum .İlk evlendiğimizde eşim de oynardı .Eşim de yüksek lisans yapmış ,üst düzey yönetici 40 yaşında bir adam düşünün .Sigara gibi bir bağımlılık olduğunu düşünüyorum .Çok büyük restler çektim ve bıraktı 4 yıldır oynamıyor umarım bir daha da başlamaz .

Sizin eşinizin durumu daha vahim tabi bir de esnek çalışma saatleri var benim eşim sabah 7 de İstanbul trafiğinde yolda olmak zorunda .Gerekirse seni terkederim gibi büyük restler çekin ve gerekirse de yapın ..Umarım kolaylıkla atlatırsınız.

Oğlumun oynadığı oyun gibi bir şey...

"Şef kalkanimiz tükeniyor...
Köyüne zikkimin kökü tarafından baskın yapıldı..."

Oğlum is guc sahibi olunca eşin gibi mi olacak yani? Allah korusun ya... Seni düşünemiyorum. .. Bir çocukla evlendim gibi bir şey bu durumun

Yok bu işi kökten halledecegim ben mail adresinden silecegim...

:)))) Kendimi farklı bir nickle girip yazmış gibi hissettim inanın. Aynı oyun bizde de aynı bela

Bir dönem beraber de oynadık ama ben bir süre sonra sıkılıyorum ve siliyorum oyunu. bunun bir çözümünü ben de bulamadım ki size öneri de bulunayım ama doğrusu kendimi yalnız hissetmemek iyi geldi. Arada lafımı vurup geçiyorum, gülüp geçiyorum, çok bunalırsam trip atıp geçiyorum. Kısacası dört gözle sıkılmasını bekliyorum ama 2 yıldır sıkılmadı .
Nasıl tepkiler vereceğiniz sizin ve eşinizin yapısına göre değişir ama bence en sağlıklısı karşılıklı oturup suçlama yapmadan bu durumun size nasıl hissettirdiğini açıklamanız olur.

Ben ve eşim kızımız oynadığı ve oyun online olduğu için biraz çatırmadan denetleyelim diye başlamıştık. ama kadere bak ki benim kız sıkılıp bıraktı adamı oyuna kaybettik

Sakın ola oyun hesabını silmeyin.

Baştan başlamak sıkıcı gelir sanıyorsunuz ama o işler öyle değil. uyumaz, napar eder bulunduğu lwl'e gelebilmek için gece gündüz oynar emin ol.

Ya alıp bilgisayarı kıracaksınız anlar ciddiliği ya da koy ver gitsin.. senin itelemenle olmaz diyorum.

Ya belli olmuyor aslinda, bazen haftada 2 bazen 5 bazen hergün oynuyordu ( önceleri)
Ya biz birbirimize çok düşkün bi çiftiz de işte adamın kafa büyümeyince
Yoksa o saydıklarınız oluyor elbette ama bi dönem gercekten onlar bile yoktu adam hastaya bağlamıştı..
O günler gitsin geri gelmesin..Yoksa ben giderim dayanamam bidaa

Senin kadar olmasa da benim eşim de bağımlı ki kendisi de söyledi zaten en son bayramda annen gelmisti selam vermedi o kadar dalmış oyuna, kıyameti kopardım

Ben kolundan tutup yatağa götürüyorum, bazen izin veriyorum istediği kadar oynuyo, iki kuzeni ve kuzeninin nişanlısı ile oynuyo genelde, grup olmuşlar

Ama arada deliriyorum

Ah canım benim eşim hiçbizaman hiçbiyerde olma sorumluluğu yükletilmeden büyütülmüş,hiç zor görmemiş birşeye mecbur bırakılmamış..
Ailesi ve çevresi tarafından hep pohpohlanmış..
Ha çok şükür dünya iyisi bi insandır, sorumluluklarını bana, çocuklarina karşı iyi bilir ama işte bu zaruret olmadan yetişince biyerlerde fire veriyor..bu oyun hastaligi gibi

Eşim özel sektörde ve işsizlik yaşadı bir dönem ..Onun da kendi işi olsa sanırım daha rahat davranır .Oyun seslerine bile tahammül edemiyordum gerçekte sabır işi dayanmak çok zor sizi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…