Oyuncaklar anasınıfına

Freegril

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
1.727
23
683
İstanbul
Daha öncede konu olmuştu.Çocuklarımıza gereksiz fazla fazla oyuncak alıyor sonra onları ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz.Bugün internette ben oyuncakları gönderebileceğim bir köy okulu buldum.Bence burda öyle bir çalışma yapalım.Yani köy okuları bulalım ve 4-5 kişi aynı okula oyuncak gönderelim.Ne dersiniz? Okullar açılmadan çocuklara büyük süpriz olurdu?

Daha öncede konu olmuştu.Çocuklarımıza gereksiz fazla fazla oyuncak alıyor sonra onları ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz.Bugün internette ben oyuncakları gönderebileceğim bir köy okulu buldum.Bence burda öyle bir çalışma yapalım.Yani köy okuları bulalım ve 4-5 kişi aynı okula oyuncak gönderelim.Ne dersiniz? Okullar açılmadan çocuklara büyük süpriz olurdu?

Arkadaşım size bir önerim olacak <KARDEŞİNİ SEÇ> ordan seçeceğiniz okulların ana sınıflarına yollayabilirsiniz.Öncelikle öğretmenleri ile konuşmanız gerekiyor.Sizi kutluyorum sevgilerimle.

http://www.kadinlarkulubu.com/kardesini-sec-t115015/index.html

ben elimdeki oyuncakları napayım diye düşünürken burada çanakkale sosyal market diye belediyenin bir uygulaması var, orayı buldum. kırtasiye, giyim, oyuncak beyaz eşya dahil akla gelecek kullanılabilir herşeyi topluyor ve ihtiyaç sahibi ailelere veriyor. ben kullanmadığım herşeyi oraya veriyorum ama anasınıfı da olabilir tabi. fikir için kutlarım sizi...a.s.

Son düzenleme:
Çok güzel bir fikir canım. Kutlarım seni. Bence hangi köy okuluna göndereceğini de söyle. Katılmak isteyenler de oraya göndersinler.

Bende annemlerin köyündeki çocuklara götürüyorum.
Tüm küçük kalan giysi, oynamadığı oyuncak ne varsa toplayıp anneme bırakıyorum.
O hepsini dağıtıyor, hatta köyde karşılaştıklarım, bak bunu hatırladınmı senin kızın dediği bile oluyor.

Çok güzel bir fikir canım. Kutlarım seni. Bence hangi köy okuluna göndereceğini de söyle. Katılmak isteyenler de oraya göndersinler.

Canım ben Şanlıurfa-Viranşehir -Büyük bardakçı Köyüne göndericem inşallah.Okullar kapalı olduğu için öğretmene ulaşamadım.Ama muhtarın telini aldım haftaya arıycam ve göndericem.Katılmak isteyen olursada öğretmenden eksiklerini öğrenebilirim.Nasip bu okulmuş mutlaka ihtiyacı olan bir sürü okul vardır.

KIzlar daha önce belirttiğim okuldaki öğretmene ulaşamadığım için gönderemedim ama az önce Artvin - Başoba Köyünden bir öğretmene msn yoluyla ulaştım.Çok mutluyum oraya göndericem.
Özellikle yapboz , kukla , her tür zeka oyuncaklarına ihtiyacı varmış.Kızlar elinizde varsa sizlerde gönderin eminim çoook mutlu olucaklar..Ben bile bu kadar mutlu olduğuma görea.s.

Son düzenleme:
eğer okul arıyorsanız ben bir köy okulunda çalışıyorum Yozgat ta,bizim anasınıfına da gönderebilirsiniz.okulumuz taşımalı 4 köyün öğrencisi geliyor ve genelinin gelir seviyesi düşük kiminin babası çoban geneli çiftçi,ben zaten bi başlık attım köy okulları için diye ama çok ilgilenen olmadı gibi,oysa çocuk sevindirmek dünyaya bedel.ilgilenen arkadaş olursa belirtebilir.

eğer okul arıyorsanız ben bir köy okulunda çalışıyorum Yozgat ta,bizim anasınıfına da gönderebilirsiniz.okulumuz taşımalı 4 köyün öğrencisi geliyor ve genelinin gelir seviyesi düşük kiminin babası çoban geneli çiftçi,ben zaten bi başlık attım köy okulları için diye ama çok ilgilenen olmadı gibi,oysa çocuk sevindirmek dünyaya bedel.ilgilenen arkadaş olursa belirtebilir.

ben öbür başlıkta bişeyler yazdım arkadaşım ilgilenirsen yarın halledeyim kısmet olursa

Canım diğer öğretmene söz vermeseydim mutlaka sana gönderirdim.Sonuçta amaç bir köy okuluna yardım etmek.Umarım diğer arkadaşlardanda ses çıkar.a.s.

Ben bu konularda gönüllü çalışan biri olarak sizlere çok teşekkür ederim.İmkanları hiç olmayan ve ya yetersiz olan okulların bilgilerini size verebilirim.Çoğunda anasınıfı kuruldu ama içi boş kaldı.Ne oyuncak nede kırtasiye malzemesi var.Ptt kargo kolileri ucuz taşıyor.Belli şehirlerdede evden alıyor.Bizede sadece desteklemesi kalıyor.Bende varım diyenler lütfen bana ulaşsın.Adresler hazır.

İlk atamayla 2.5 yaşındaki oğlumu babaannesine, eşimi de evde yalnız bırakarak ta Şanlıurfa&#8217;ya geldim.
&#8220;Bizim sayısız çocuğumuz var; ince zekâları, yaşama azimleri; çocuk hayalleri var. Düşünmek için akılları, doğruyu bulmak için vicdanları, yarını taşımak için sorumlulukları var. Ama büyük yoksunluklar ve zorluklar içinde yaşıyorlar. Okumak, onları yoksunluklar içinde bırakan hayata nanik yapabilmek için biraz kalem, biraz defter, biraz kitap biraz ilgi bekliyorlar. Işıldamak, aydınlanmak ve aydınlatmak için bir şans, bir yardım eli bekliyorlar.&#8221;
Benim de yirmili sayıda anasınıfı öğrencim var, duygularımı anlatan slogan niteliğindeki ifade beni ne de güzel anlatıyor Bom boş bir sınıfım varken bugün ne mutlu bana ki 25 sandalye, iki küçük masa, iki paket oyuncak lego ve 4 adet el kuklasına sahip oldum.Bir öğretmen için ne büyük mutluluk.Çocuklarına eğitim ortamı, eğitim materyalleri sunabilmek.Daha bir çok şeye ihtiyacım var.Anasınıfı ilgi köşelerinden evcilik köşesi için: Bebekler, masa, mutfak araç gereçleri, plastik meyve sebzelerin olduğu manav,boy aynası,alışveriş sepeti , araba vb oyuncaklar;
Atatürk köşesi için:
Atatürk resmi ,istiklal marşı, gençliğe hitabenin olduğu panolar,

Blok köşesi için: Plastik ve tahta bloklar, Legolar;
Sanat köşesi için:
Anasınıfı çocuklarının seviyelerine uygun masa, ve oyun hamuru ve kalıpları, A4 kağıtları,renkli fon kartonları, el işi kağıtları,boyalar,fırçalar,çocuk makasları,yapıştırıcılar;
Kitap köşesi için:
Resimli büyük boy kitaplar, koltuk, halı, minderler;
Müzik köşesi için: Tef, davul, flüt, ritm aletleri;

Fen doğa köşesi için: süzgeç, büyüteç,fener, plastik böcek ve kafesleri,mıknatıs,minyatür insan maketleri;
Kukla köşesi için: çeşitli el kuklaları, kukla sahnesi;
Manipülatif oyuncak köşesi için: kavram kartları, yap bozlar ve eğitici oyuncaklara;
Ayrıca ecza dolabı &#8211; ilk yardım malzemeleri, yangın tüpü araç gerecine ve de elektrikli süpürgeye ihtiyaç var.
Hepsi çok gibi gözükse de en az bir köşenin ihtiyaçlarının karşılanması doğunun batıya yetişebilmesi,aydınlanabilmesi, bu eğitime susayan gözlerin ışıldaması için çok çok değerli.
&#8220;Onları seçin, hayatları değişsin.&#8221;
Yardımlarınızı bekliyorum.
Fatma BULUT
Anasınıfı Öğretmeni
0537 880 57 24
MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU
Yeni Mahalle Akademi Cad. No:37 Viranşehir/ŞANLIURFA

Okul Müdür Vekili : Ahmet Ekti Tel: 0505 812 44 06

Son düzenleme:
bizim okulda anasınıfı ayrı yapıldı 3 sınıfımız var ve her türlü malzemeye ihtiyaç duyuyoruz, elinde fazla yada kullanılmayan oyuncak ,kırtasiye vb malzemeler bulunduran arkadaşlardan destek istiyoruz.Diyarbakırdan sevgiler herkese

ben kahramanmaraş elbistan yapraklı köyünde anasınıfı öğretmenliği yapıyorum fazla olan oyuncaklarınızı, kırtasiye malzemelerinizi gönderirseniz ben de çok memnun olurum:16::16: çocukların masrafları nasıl karşılayacaklarını düşünmekten uyuyamıyorum artık

Back
X