Öz ablamı hayatımdan sildim....

Yarın öbür gün o ev anamdan babamdan miras diye hakkını da alacak konu sahibi ablasının parasıyla alınan evden.

Yarın öbür gün o ev anamdan babamdan miras diye hakkını da alacak konu sahibi ablasının parasıyla alınan evden.
Benim ablam da boşandı, hatrı sayılır bir altını vardı.
Almak bir kenara, kız çar çur edip bize(!) harcıyor diye sattırıp zorla araba aldırdık, üzerini babam ekledi falan filan.
En azından bir dikili ağacı olsun, zaten çalışıyor ama bize saçma sapan harcamasın kendisine kalsın dedik.
Ha ablam durmuyor, hala bize harcar kazancıyla, engel olamıyoruz.
Ev mi aldırsak artık diye düşünüyoruz ailece

Kadın haklı bence altınlar konusunda ama sizin suçunuz yok anne babanın suçu neden alıyorlar altınlarını kadının?hırs yapmış sanırım ablanız bu durumu psikolojisi bozulmuş haksızda değil evlilik yapmış genç yaşta boşanmış ailesi sahip çıkması gerekirken altınlara el koyup ev almış yok artık.

İster beklerim. Zaten bu şartlarda konu sahibinden para da isteyebilir bedavaya oturmuşlar kızın evinde senelerce. Allah sorsun hesabını ne diyelim. İnsaf

Öz olması değil insan olması önemli. Konuyu okumadim başlığa baktım sadece. Çok önemli değil benimde sildiklerim var. Nasil rahatsa kafa öyle olmalı.

Anne baba nasıl çocuğunun malına el koyar aklım almıyor benim. Bizimkiler bize bişeyler yapma derdinde, biz onlara yardım etme derdindeyiz. Her şey bir tarafa insan ablasının sıkıntı çektiğini bile bile nasıl böyle düşünür aklım almadı.

Onun Boşanma Tazminatı olan paralarını hangi hakla aileniz alıyor?
Onun adına kıyıda saklasa neyse de ev Aldı diyorsunuz ablanın rızası var mıydı ?

Ben aşırı tuhaf karşılıyorum böyle konuları ki kk da öğrendim denilebilir aile içi maddi boyutu.
Çocuğunu okuttuğu için mal mülk bekleyen aileler var, konudaki gibi malına el koyanlar da mevcut demek.
Ablasında olanı kıskanan ya da ailesinin ihtiyacı varken çıkarcı adı altında yaftalayan var.

32 yaşında evli çocuklu kadınım, ablam bana bayramda harçlık veriyor, bir tane ek kartım vardır zor zamanlarda harcayayım diye verdiği.
Çocuklarımın neredeyse yarı masrafını üstlenirler ailem hediye adı altında.
Babam evime gelirken erzak alır falan filan.
Ki durumumuz çok şükür, gelen gideni karşılıyor.
Kötü falan olacak, bankada kuruş bırakmazlar da bize verirler.
Ben hep böyle aileler gördüm, böyle büyüdüm.
Sağolsun kk, görmediğim şeyleri de öğretiyor.

Ne yaptınız kızlar konu sahibi ne destek hayalleriyle açtı konuyu oldu mu şimdi ?
Kesin konuyu açtığına da pişman olmuştur

Konu sahibi ablanızın hakkını yemişsiniz, siz de evlenmeden o ailede yaşadığınıza göre siz de yemiş oluyorsunuz, sonuçta o parayla yapılan harcamalar size de yapılmış oluyor.

Boşanmış kızın altınlarıyla ev almak ailen çok çok ayıp etmiş. Ne yapıp edip o para geri verilmeli. Senin suçum yok bence. Rahatsız olmakta haklısın. İçinden gelerek vermek başka mecburiyet gibi yakana yapışarak vermek zorunda olmak başka

Anne babanızın o paraya tenezzül edip harcaması ne kadar saçmaysa ablanızın da bu konuda sizi darlaması o kadar saçma. O zamanlar o yaşlarda anne babanızı siz ikna edip ev aldırmadınız herhalde. Gitsin kim harcadıysa onların beynini yesin.

Valla okurken imrendim ne güzel.
Ben sırf çocuğunu özel ünv de okuttu diye her ay yarı Maaşını bize vermek zorundasın diyen aileler gördüm.

Bir de o paranın Tamamıyla mı ev Aldı ?
En azından o zaman ne kadar Altını varsa yasal faizi ile beraber bugün geri versin aileniz.
Evi vermek zorunda değil elbette ki ne kadar Altın'ını aldılarsa o Altını faizi ile versinler ablana.
Yazık günah onun parası bi de küçük yasta evlenmiş ayrılmış.
Sizde hayrını göremezsiniz ki baskasının Hakkı'nın.

Valla okurken imrendim ne güzel.
Ben sırf çocuğunu özel ünv de okuttu diye her ay yarı Maaşını bize vermek zorundasın diyen aileler gördüm.
Çok teşekkür ederim

Oha...
Ben aileye borcumu ödemeye kalksam, ömrümce çalışsam altından kalkamam.
Keza çalışmıyorum
Hala ailemizin küçük yiyicisiyim hem anne babadan, hem abladan.
Ayrıca evliyim de yani halim harap

Ne kadar tuhaf şeyler bunlar, insanlar çocuk dünyaya getirirken beni yükseltsin, yüceltsin ve ileride baksın diye mi yapıyor?
Öyle olsa bile anne baba borcu ödenemez ki zaten.

Psikolojik destek almalı bence

Bizde de durum aynı.

Abim yeğenlerime kışlık alışverişe çıkmış, her aldığından bir tane de kızıma almış, öyle birkaç parça da değil. Sürekli bu durum, eve gelirken aldıkları, çocuklara verdiği harçlıklar. İhtiyacımız yok elhamdülillah ama yapar, alır sürekli. Birde çalışmıyorum diye bana da para verir ilk verdiğinde almak istemedim diye benimle konuşmadı birkaç gün.

Eşimin babasının durumu iyi değil mesela , yıllardır kirasını ödeyip ekstra yardım ediyoruz. Kendi anne babama sık sık hediye alırım. Ne eşim ne ben ailelere harcadığımız paraya tek laf etmeyiz.

Ablamın ihtiyacı olacak da yardım yapmayı çok göreceğim, eşimden köşe bucakta saklayacağım bu durumu. Şuan çalışmıyor ama çalışırken de benzer konu açmıştı konu sahibi.

Normal şartlarda, birbirini seven, bağlı olan insanlardan oluşan ailelerde durumu kötü olan abla yardım istemek zorunda kalmazdı, diğer aile bireyleri istemeden yardım ederdi zaten.

iyide kızhaklı ama 20 sene önce altın lar iyi para ediyordu nerdeyse 8 bileizkle bir ev alındıgını biliyorum cünkü ailemde aldı eee annende ev aldı ki sende rahat okudun ve memur oldun bence kızı karcamısınız belli ki psikolojisi bozulmıus bence toplu bi para cek simdilik ver oda ev borcunu ödesin biraz ailenede de ablamın paralarını verin de ailenin yaptıgıda yanlıs madem biriktircen kızının adına ac ser koydur alamasın ama kendileri yemis pess

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…