- 11 Aralık 2018
- 42.582
- 264.536
- 598
Anne babanız boşanmış kızlarının parasıyla hangi akla hizmet ev aldıysa şimdi de o akla hizmet geri versinler kızın parasını ki bu oturdukları ev oluyor. Ablanız sizden para istemekte haksız evet ama size düşün silmek değil annenizi babanızı bu işe razı etmek. Annelerin durumları da belli deyip aklayamazsınız onları. Günah gerçekten ya.
Benim ablam da boşandı, hatrı sayılır bir altını vardı.Yarın öbür gün o ev anamdan babamdan miras diye hakkını da alacak konu sahibi ablasının parasıyla alınan evden.
İster beklerim. Zaten bu şartlarda konu sahibinden para da isteyebilir bedavaya oturmuşlar kızın evinde senelerce. Allah sorsun hesabını ne diyelim. İnsafYarın öbür gün o ev anamdan babamdan miras diye hakkını da alacak konu sahibi ablasının parasıyla alınan evden.
Benim ablam da boşandı, hatrı sayılır bir altını vardı.
Almak bir kenara, kız çar çur edip bize(!) harcıyor diye sattırıp zorla araba aldırdık, üzerini babam ekledi falan filan.
En azından bir dikili ağacı olsun, zaten çalışıyor ama bize saçma sapan harcamasın kendisine kalsın dedik.
Ha ablam durmuyor, hala bize harcar kazancıyla, engel olamıyoruz.
Ev mi aldırsak artık diye düşünüyoruz ailece
Ben aşırı tuhaf karşılıyorum böyle konuları ki kk da öğrendim denilebilir aile içi maddi boyutu.Anne baba nasıl çocuğunun malına el koyar aklım almıyor benim. Bizimkiler bize bişeyler yapma derdinde, biz onlara yardım etme derdindeyiz. Her şey bir tarafa insan ablasının sıkıntı çektiğini bile bile nasıl böyle düşünür aklım almadı.
Valla okurken imrendim ne güzel.Ben aşırı tuhaf karşılıyorum böyle konuları ki kk da öğrendim denilebilir aile içi maddi boyutu.
Çocuğunu okuttuğu için mal mülk bekleyen aileler var, konudaki gibi malına el koyanlar da mevcut demek.
Ablasında olanı kıskanan ya da ailesinin ihtiyacı varken çıkarcı adı altında yaftalayan var.
32 yaşında evli çocuklu kadınım, ablam bana bayramda harçlık veriyor, bir tane ek kartım vardır zor zamanlarda harcayayım diye verdiği.
Çocuklarımın neredeyse yarı masrafını üstlenirler ailem hediye adı altında.
Babam evime gelirken erzak alır falan filan.
Ki durumumuz çok şükür, gelen gideni karşılıyor.
Kötü falan olacak, bankada kuruş bırakmazlar da bize verirler.
Ben hep böyle aileler gördüm, böyle büyüdüm.
Sağolsun kk, görmediğim şeyleri de öğretiyor.
Çok teşekkür ederimValla okurken imrendim ne güzel.
Ben sırf çocuğunu özel ünv de okuttu diye her ay yarı Maaşını bize vermek zorundasın diyen aileler gördüm.
Psikolojik destek almalı benceDaha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş
Bizde de durum aynı.Ben aşırı tuhaf karşılıyorum böyle konuları ki kk da öğrendim denilebilir aile içi maddi boyutu.
Çocuğunu okuttuğu için mal mülk bekleyen aileler var, konudaki gibi malına el koyanlar da mevcut demek.
Ablasında olanı kıskanan ya da ailesinin ihtiyacı varken çıkarcı adı altında yaftalayan var.
32 yaşında evli çocuklu kadınım, ablam bana bayramda harçlık veriyor, bir tane ek kartım vardır zor zamanlarda harcayayım diye verdiği.
Çocuklarımın neredeyse yarı masrafını üstlenirler ailem hediye adı altında.
Babam evime gelirken erzak alır falan filan.
Ki durumumuz çok şükür, gelen gideni karşılıyor.
Kötü falan olacak, bankada kuruş bırakmazlar da bize verirler.
Ben hep böyle aileler gördüm, böyle büyüdüm.
Sağolsun kk, görmediğim şeyleri de öğretiyor.
Bizde de durum aynı.
Abim yeğenlerime kışlık alışverişe çıkmış, her aldığından bir tane de kızıma almış, öyle birkaç parça da değil. Sürekli bu durum, eve gelirken aldıkları, çocuklara verdiği harçlıklar. İhtiyacımız yok elhamdülillah ama yapar, alır sürekli. Birde çalışmıyorum diye bana da para veririlk verdiğinde almak istemedim diye benimle konuşmadı birkaç gün.
Eşimin babasının durumu iyi değil mesela , yıllardır kirasını ödeyip ekstra yardım ediyoruz. Kendi anne babama sık sık hediye alırım. Ne eşim ne ben ailelere harcadığımız paraya tek laf etmeyiz.
Ablamın ihtiyacı olacak da yardım yapmayı çok göreceğim, eşimden köşe bucakta saklayacağım bu durumu. Şuan çalışmıyor ama çalışırken de benzer konu açmıştı konu sahibi.
iyide kızhaklı ama 20 sene önce altın lar iyi para ediyordu nerdeyse 8 bileizkle bir ev alındıgını biliyorum cünkü ailemde aldı eee annende ev aldı ki sende rahat okudun ve memur oldun bence kızı karcamısınız belli ki psikolojisi bozulmıus bence toplu bi para cek simdilik ver oda ev borcunu ödesin biraz ailenede de ablamın paralarını verin de ailenin yaptıgıda yanlıs madem biriktircen kızının adına ac ser koydur alamasın ama kendileri yemis pessDaha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş
yada bileziklerini ablana versene demek lazım aslında belki o zaman anlar söyle bileizklerin setlerin kücük altınların ver bakalım ablanaValla düşündükçe sinir oldum, konu sahibi "ailemin durumu belli" diyorsun, o zaman sen de ailene altınlarını versene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?