Öz ablamı hayatımdan sildim....

ben bu konuya sinir oldum ya hak yenilmesine hiç dayanamıyorumo zaman küçüksünüz belki birşey yapamadınız ama şuan ailenize söyleyin kızın hakkını versinler yoksa size hayır gelmez maldan mülkten.yaptıkları çok saçma ama belliki zor şeyler yaşamış en yakınlarından kazık yemiş yokluk çekiyor hayatı düzene girmemiş üstüne birde ailenin günah keçisi olmuş sağlıklı bir insan olmaması normal bu şartlarda.düşündükçe kurup kurup iyice hırslanıyordur.

babanin yaptigi haksizlik, ama senin ne sucun varmis..ayrica ev alip skisip neden senden istiyor birseyler.. 1 olur 2 olurda..Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.bence sen haklisin

Ablanız sizden para yada bir şeyler isteyince rahatsız olup silmeye kadar durumu götürüyorsunuz ama kızın boşandığı zaman ki parasına ve altınlarına el konulup ev alınınca da ailem haklı diyor onları savunuyorsunuz biraz empati lütfen.Umarım ileride o evden pay istemezsin.

Ablanızın boşanma akabinde hak kazanmış olduğu altınlarına ya da tazminatına durumu belli diye savundugunuz aileniz el koyup kendine ev alıyor.
Sizde benden sürekli maddi yardim talep ediyor diyip yeğenlerinizle ilgili bile kalbinize soğukluk düşürüp ha birde kadincagiz tabikii sizi kiz kardeş, can, aile olarak bildigi için misafirliğe gidip onlar hakkında dedikoduyu muhtemelen samimiyetinize güvenerek sizinle paylaşıyor fakat ne yazik ki onu bile ona karşı kullanıyorsunuz..
Ablanıza üzüldüm.

Sizinki de bana normal gelmiyor. Bence evlenip çoluk çocuğa karışan insan tüm sorumluluğunu taşıyabilmeli. Ablanızın harçlık vermesi geleneksel bir ritüel de ek kart falan vermek de abartı bence. Tabi ablanızın bi mesleği vardır siz ev hanımısınızdır maddi durumu sizden çok iyidir orası ayrı o zaman belki makul karşılanabilir

Sizin bi sorumluluğunuz yok. Eşine söyle alsın dediğine göre çalışmıyorsunuz da. Bu durum eşinize de haksızlık. Adam "banane senin altınından ben mi yedim" dese dibine kadar haklı. Ablanız öfkeli olmakta haklı olabilir ama hedefi yanlış. Kim aldıysa parasını o versin.

Sizin eşiniz ablanızdan beter.
Ama onu silmiyorsunuz.
Aksine boşanmamak için her şeyi yutuyorsunuz.
Ablanızın el konulan parası, altını için rahatça ailem ev aldı derken, ablanız para isteyince yiyici oluyor.
Kim hak yiyen burada?

Ablanız, sizlerden ne koparsa kâr bu saatten sonra..

Hiç elim açık gönlüm bol mesajı vermeyin. Belki kadın o para ve altınlarla kendine ayrı ev açıp iş falan kuracaktı. Belki araba alacaktı..

Ben olsam anneden, babadan ve sizden araba parası ister "kredi çekin verin yoksa mahkeme yoluyla alırım" derdim. Ki ispat edip alabilir de..

Ablayı tanıyamamak değil, kardeşi tanıyamamak olmuş konu içeriği memur hanım..

Ablanız ne yapsa haklı. Zaten sartlari sizden kotuyse eger dogru olan daha o istemeden sizin destek olmaya calismanizdir. Yani "kardeşlik" oyle sadece bir kan bagindan ibaret degil sonucta. Ayrica herkes soylemis evet ama ben de soylemeden gecemeyecegim. 18 yasinda bosanan kucucuk bir kizin hakkina el konulmus sizin anlatiminiza gore. O parayla ev alinmistir ya da baska sey bilemem ama ne olursa olsun onun hakkiydi ve eger aileniz o parayi korumus olsaydi su an ablanizin sartlari belki de daha farkli olabilirdi ?? O zamanlar siz buyuk ihtimalle kucuktunuz ama simdi bence dogrulari gorebilecek yastasiniz. Lutfen biraz ablanizin gozunden bakin hayata... Ablanizi bu sekilde yargilarken iki kere dusununun. Belki de surekli biseyler isterken aslinda derdi sizlere baska mesajlar vermektir. Gercek bir kardes silmek yerine tam tersi daha da dik bir sekilde kardesinin yaninda durmali bence. Hele ki kiz kardes! Lutfen ablanizla sık sık uzun uzun konusmayi deneyin. Hosgoruyle, guzellikle, merhametle.. İçindekileri dokmesine yardimci olun. Yargilamak yerine yaninda olun. Yarin sizin de ne duruma duseceginizi asla bilemezsiniz. Ablaniza sırt cevirmeyin, bence.

Aileniz ablanızdan aldıklarını geri vermek zorunda. Ablanızın davranış şekli rahatsız edici olabilir ama kendinizi onun yerine koyun. Kadının acısından nemalanmış aileniz ve dolaylı olarak da siz. Ailemin durumu belli deyip savunamazsınız. Kul hakkıdır. Şimdi ailenize bir şey olsa o evden hepiniz eşit mal alacaksınız. Hak mi bu? Aileniz aldıklarını geri vermek zorunda.

Ondan aldığınız kadarını hesaplayıp ailenizle birlikte ona ödeyin, sonra da sınırlarınızı koyun. Okuyup memur oldunuz diye borçlu olmak ne demek, o da yapsaydı. Sürekli eşinize kışkırtması da hoş değil

Kadın haklı. Sizin de güzelce ailenizle konuşmanız gerek. Ablanızı silmeniz değil. Şu anda en çok ihtiyacı olan zamanda hem de. Bence sizin de destek olmanız lazım. Ev ailenize alınmış. O zaman o evde ablanızın daha çok hakkı oluyor...

Evet malesef bası kesim sırf o Yüzden yapıyor çocuğunu bana baksın ilerde diye tamam evlat anne babasını her zaman bakar anne babaya olan minnet borcu ödenmez de zaten ama ne yazık ki var böyle zihniyetler

Ne guzel bir aileniz varmış kıymetini biliyorsunuzdur zaten çok mutlu oldum sizin adınıza :)

yani konu acildigindan beri agzim acik yorumlari okuyorum.

parayi alip cebe indiren konu sahibi degil ki o sucluluk pismanlik yada baska bir mecburiyet hissetsin. abla cok rahatsizsa alinmasindan gitsin alanlardan istesin altinini parasini. o zaman hakli olur. ama babam benden para aldi bende simdi kardesimden alabildigim kadar alirim kafasida hic normal degil. resmen sömürme sögüsleme bu.

birde sunu hep söylerim birileri annemiz babamiz kardesimiz abimiz ablamiz diye bize zarar versede hayatimizda tutmak zorunda degiliz. zarar veren kimse kim, hayatindan cikarmaya herkesin hakki vardir. yok öyle gurpan olam aplama gardasima mecburiyeti....

Engelle heryerden... Huzurunu bozmasına izin verme...

Sorumluluğumu taşıyamadığım için değil bu durum.
Çalıştığım ve aynı evde yaşadığımız dönemde de vardı kartım, evlenince de devam etti.
Hatta öyle ki, çalışmayı bıraktığım için bana bireysel emeklilik hesabı açtı, yıllardır onu ödüyor.
Ve bunları hiçbir zaman talep etmedim, ne ben ne ailem, bilakis durdurmaya onu bir şey alıp borçlandırmaya çalışıyoruz bize vereceğine kendi malı mülkü olsun diye.
Tabi ki ablamın güzel bir mesleği, ülke şartlarına göre oldukça iyi bir ekonomik durumu var.
Çocuklarıma da çok eli açıktır falan filan.
Benim maddi desteği olmasa da manevi ya da iş olarak ne yapabileceksem yaparım.
Bir telefonuna bakar çocuklarımı hazırlayıp yaşadığı şehre gitmem.
Böyleyiz yani biz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…