Sizinki de bana normal gelmiyor. Bence evlenip çoluk çocuğa karışan insan tüm sorumluluğunu taşıyabilmeli. Ablanızın harçlık vermesi geleneksel bir ritüel de ek kart falan vermek de abartı bence. Tabi ablanızın bi mesleği vardır siz ev hanımısınızdır maddi durumu sizden çok iyidir orası ayrı o zaman belki makul karşılanabilirBen aşırı tuhaf karşılıyorum böyle konuları ki kk da öğrendim denilebilir aile içi maddi boyutu.
Çocuğunu okuttuğu için mal mülk bekleyen aileler var, konudaki gibi malına el koyanlar da mevcut demek.
Ablasında olanı kıskanan ya da ailesinin ihtiyacı varken çıkarcı adı altında yaftalayan var.
32 yaşında evli çocuklu kadınım, ablam bana bayramda harçlık veriyor, bir tane ek kartım vardır zor zamanlarda harcayayım diye verdiği.
Çocuklarımın neredeyse yarı masrafını üstlenirler ailem hediye adı altında.
Babam evime gelirken erzak alır falan filan.
Ki durumumuz çok şükür, gelen gideni karşılıyor.
Kötü falan olacak, bankada kuruş bırakmazlar da bize verirler.
Ben hep böyle aileler gördüm, böyle büyüdüm.
Sağolsun kk, görmediğim şeyleri de öğretiyor.
Evet malesef bası kesim sırf o Yüzden yapıyor çocuğunu bana baksın ilerde diye tamam evlat anne babasını her zaman bakar anne babaya olan minnet borcu ödenmez de zaten ama ne yazık ki var böyle zihniyetlerÇok teşekkür ederim
Oha...
Ben aileye borcumu ödemeye kalksam, ömrümce çalışsam altından kalkamam.
Keza çalışmıyorum
Hala ailemizin küçük yiyicisiyim hem anne babadan, hem abladan.
Ayrıca evliyim de yani halim harap
Ne kadar tuhaf şeyler bunlar, insanlar çocuk dünyaya getirirken beni yükseltsin, yüceltsin ve ileride baksın diye mi yapıyor?
Öyle olsa bile anne baba borcu ödenemez ki zaten.
Daha önce bu konu ile ilgili birşeyler yazmıştım.ablam sürekli benden maddi isteklerde bulunuyor . Bana şunu al bana bunu al gibi. Karı koca memuruz bebeğimiz oldu ücretsiz izindeyim. Ama hala istekleri bitmiyor . Kendisini yüzyüze uyardım ben sen birşey isteme eşim okursa mesajlarını çok yanlış düşünür dedim.ama hala istiyor . Kendileri ev aldı bayağı borçları var 2 çocuk geçim ı sıkıntısı çekiyorlar o yüzden sürekli ailemden ve benden istekte bulunuyor. Ama bugüne kdd ufak tefek yardımların oldu ama artık içimden gelmiyor . Ablam daha önce evlenip ayrıldı 18 yaşında bi evlilik yaptı anlaşmalı boşandı . Boşanınca belli bi meblağ para ve altınları vardı o zaman çocuktum babam da onları ailemizin hesabına yatırmış . Şimdi ablam sürekli siz benim paramı yediniz diyor ailem ev aldı onla ev aldınız verin benim altınlarımı diyor . Ailemin durumu belli ama elinden geldiği kadar destek oluyorlar sürekli bitmek tükenmek bitmeyen isteklerini yapıyorlar . Evlilik hayatımıza çok müdahale ediyor eşimden sürekli telimi gizlemek zorunda kalıyorum sırf yazdığı şeyler yüzünden. Bugüne kadar hayatıma çok müdahale etti hep eleştirdi okudum memur oldum ailene borçlusun bizde borçlusun diye sürekli birşeyler istedi. Şimdi evlendim bu sefer de eşine şunu aldır bunu aldır senin bundan niye yok. Bi akrabamız gezmeye gitse onları çekiştiren Mesajlar . Ablam böyle biri değildi artık onu tanıyamıyorum içi bu kadar fesatlık dolmuş. Yeğenlerime bile yansıyor bu durum çünkü yeğenim bile annesinin tavırları gibi davranıyor . Abla herşey demekti ama öyle değilmiş
Sorumluluğumu taşıyamadığım için değil bu durum.Sizinki de bana normal gelmiyor. Bence evlenip çoluk çocuğa karışan insan tüm sorumluluğunu taşıyabilmeli. Ablanızın harçlık vermesi geleneksel bir ritüel de ek kart falan vermek de abartı bence. Tabi ablanızın bi mesleği vardır siz ev hanımısınızdır maddi durumu sizden çok iyidir orası ayrı o zaman belki makul karşılanabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?