Öz ablamı hayatımdan sildim....

Aileniz ablanızın altınlarını vermek zorunda...
Burda cok büyük vebal ve günah var.
Eğer ailenizin aldığı ev ablanızın altınları ile alındıysa o evi ablanızın üzerine yapmak zorunda.
(Mehir altını anladığım kadarıyla vebali öyle böyle de değildir.)

Siz konunuz da haklısınız. İşin icinden çıkamadığınız zaman esinizde bigun bu olayın içinde bulacak kendini.

Sizde bir cimrilik var galiba

Ablamın paralarını zamanında ailem almış elinden şimdi nasıl destek olsam diye konu açacağınıza ablam yiyici sildim onu diye konu açıyorsunuz. Çok ayıp...
Sizde bir cimrilik var galiba

konu sahibinin sucu ne? o mu almis parayi? o mu yemis ev almis o altinlarla? niye okuyup didinip calistip kazandigi parayi ablasina versin? ablasi ona güvenip mi yapmis iki cocuk, ev borcuna girmis? ha annesinden babasindan altinlarini istemekde sonsuza kadar hakli, ama kardesden zirnik istemeye hakki yok.

Bi tek ben böyle düşünüyorum sanmıştım. Niye herkes konu sahibine bu kadar yüklendi ben de anlamadım. Çocukken nasıl bi söz hakkı olabilirdi ki. Biz neyi kaçırdık acaba

Parasını versin demiyorum zaten öyle birşey yazmadım, en azından ailesine söylesin, ablamın parasını verin diye. ailemin maddi durumu belli diyerek onları savunmasın hiç bir şey yapamıyorsa bile...

maddiyat icin mi ablanizi siliyorsunuz.

ben de ablayim 2 kiz kardesim var... bagimiz cok kuvvetli onlar icin canimi veririm, keza onlarda öyle.
ne istiyorlarsa neye ihtiyaclari varsa elimden geldigi kadar kosarim - cünkü onlar benim ailem.

Hem konuyu hem de bu yorumu okuyunca bir ah çektim. Maalesef Anne ve babaların, kardeşler arasında bir tarafı haksızlığa uğramış gibi hissettiren hataların cezasını sonunda çocuklar çekiyor. Ama Konusahibi, sanırım ablanız bunu kullanarak sizi istismar etmeye başlamış. Sonuçta aileniz de ona ev almış, burada kim haklı kim haksız mahkemesini yapacak durumda değiliz ama sizin de paraya ihtiyacınız var, siz de çalışıp kendi paranızı kazanıyorsunuz, sizin de bakmakla yükümlü olduğunuz bir ev ve çocuk var. Ablanızsa sizi uğradığını düşündüğü haksızlığı telafi edecek bir araç olarak görüyor. Bu size yansıttığı ihtiyacın bir kısmı somut iken (maddi sıkıntı), görünmeyen ama altta yatan bir kısmı da psikolojik diye düşünüyorum. Siz nereye kadar telafi edebileceksiniz? Haddi para verdiniz yetti mi? yetecek mi? Hayır çok affedersiniz donunuzu verseniz yetmeyecek, o psikoljik yaralanma devam edecek bunun suçunu hep siz yaşayacaksınız ki sizin suçunuz değil.

Ailesinin yaptığı şey, onun da yaşamını etkiliyor.
Belki okuyamayacaktı evi olmasaydı sonuçta kira ne kadar ağır biliyoruz, belki sınav kazanmasına bile yardımcı bir destek alamayacaktı, hala durumları kötüymüş hepten kötü olacaktı.
Bunlar hep ihtimaller.
Sonuçta bir haksızlık var, konu sahibinin izni olmasa bile yaşanmış böyle bir şey.
Ailesine bu konuda doğruyu gösterip, vicdanen de olsa borçlu hissetmek zorunda.
Bunu manevi açıdan da yapabilir mesela, zaten psikolojisi çok normal olmayan bir kadını ‘benden bir şeyler istiyor’ diye silmek yerine, güzelce olan biteni anlatıp, keşke imkanım olsaya bağlayarak bitirebilir konuşmalarını.
Ve yardım alması için teşvik edebilir.
Bunu borçlu, kimse kusura bakmasın!

18 yaşında ayrılık yapmış altınlarına paralarına el koyulup ev alınmış. O zaman sesini çıkaramadı tabi şimdi istiyor haklı. Sizden ufak tefek şeyler istediği zaman nasıl bozuluyorsunuz o kadının altınları gitmiş böyle bakın. Aileniz vefat ettiğinde Aldıkları evde size de pay düşüyor ama o altınlarla alınmış.

Ayrıca 4 kardeşten en küçüğüm (aramızda epey yaş var) benden büyük olan ablam evlendiğinde ailem ablalarım maddi ve manevi destek oldu çocuklarına resmen akıttılar yeri geldi annem bana değil onlara aldı arada hala devam eder. Çocuklarına öyle doğum günlerinde hediyeler alınırdı. Ben evlendim 3 sene önce hiçbir maddi destekleri yok daha çok benden bekleniyor (maddi olarak da şuna acayip sıkıntıdayız) istemeye başladım ima ettim bana bir şey almadınız diye hepsi bir ağızdan kime ne aldık sana alıcaz dediler. Çocugumun doğum gününde 1 iğne alınmadı. Tabi ablamın çocuguna alındı. Bu bile benim canımı sıkıyor ayrımcılık var diye. Bir de ablamızın penceresinden bakın.

Tamam iyi hoş da ondan istiyosa muhtaç demektir oda kendi ağzıyla ufak tefek yardım ettim dedi elini öyle çok uzatmamış zaten kadına ana babasıyla uğraşsın istiyo kendinden uzak dursun istiyo

Tamam iyi hoş da ondan istiyosa muhtaç demektir oda kendi ağzıyla ufak tefek yardım ettim dedi elini öyle çok uzatmamış zaten kadına ana babasıyla uğraşsın istiyo kendinden uzak dursun istiyo

hic kimse kimseyi sirtinda tasimak mecburiyetinde degil. abla cok sikisiksa girecek ise calisacak, kaldiramiyorsa evin borcunu satip ya kiraya gececek yada daha ufak uygun bir ev alacak.

18 yasinda evlenmeyeymisde okuyaymis. konu sahibinde yokki soralim su evliligin arkasinda yatani.

ablanin hakki olan tek sey var babasindan o altinlari parayi istemek bu kadar. kardesden hic bir sey isteyemez. okuduysa kendi akliyla kendi azmiyle okudu konu sahibi okuyum da ablama bakim diye degil.

Parasının verilmesi gerekir diye düşündüm , sonuçta onun hakkı , ben olsam ben de isterdim paramı
Geleceğini düşünüyor sanırım haklı olarak,
Ayrıca silecek kadar büyük bir olay yok bana göre

Ev miras kaldığında konu sahibi pekala almayacak mı payını?
Eğer konu sahibi "yok o ev ablamın altınıyla alındı, benim payımı ona göre hesaplarız" diyorsa amenna.

Ev miras kaldığında konu sahibi pekala almayacak mı payını?
Eğer konu sahibi "yok o ev ablamın altınıyla alındı, benim payımı ona göre hesaplarız" diyorsa amenna.
iste ev hangi parayla alindi onuda tam olarak yazmamis ki konu sahibi. ablam öyle diyor demis. gercekden ablanin parasi altiniyla alindiysa ablayada eksiksiz verilmeli hakki. o konuda bende hepiniz gibi düsünüyorum, ama su anda konu sahibinin hic bir mecburiyeti yok.

sunuda genel olarak yazmak istiyorum, konu sahibi sadece para icin silmiyor ablasini, kendi evliligine zarar verdigi icin siliyor.

Başımdan geçtiği için hukuki açıdan bildiğim bir konu. Eğer kardeş 18 yaşından büyükse ve mal üçüncü şahıslardan doğrudan, tapu söz konusu kardeşin üzerine olacak şekilde, alındıysa, diğer kardeşin bu mal üzerinde hiçbir hakkı bulunmuyor. Çünkü reşit bir kişinin mal alma hakkı var ve paranın nereden geldiğinin bir önemi yoktur, ispat da edilemez; ancak ebeveynler kendi sahip oldukları bir evin tapusunu bir evladın üzerine yaparsa o zaman mirastan mal kaçırmak iddiası ile diğer kardeş tapu iptal davası açabilir. Ebeveynlerin böyle kardeşler arasında ayrımcılık yapması çok yanlış. Maddi zararlar bir gün telafi edilse de psikolojik yaraları zor geçiyor.

Allahim ya ablanin butun altinlari bir ev parasi etmemistir zaten pesinat gibi birsey olmustur.Vermeseymis zamaninda verdiysede anasina babasina vermis yabanciya vermemis ya .kucuk deyip durulmus evlenmis ayrilmis kucuklugumu kalmis.Neden bu kadin yarin birgun hak sahibi olmasin.Baba hic mi odeme yapmadi o ev icin .Abla kafasina cok takiyorsa istesin ailesinden.Dogum yapmis kadini darlamak niye.Sacma sapan habire niye msj atip duruyor.Esim gorse evimin huzuru kacar abla demis daha bunnun ustune niye dusunmuyor ablamiz kardesini.Kardes ne yapsin .zamaninda vermis babasina bi yardimi olmus parasi carcur olmamis.Istesin babasindan ne kopartirsam kardir derdine dusmesin.

Annenize babaniza bişey olduğunda o ev size ve ablaniza kalmycak sanki,madem altınlarını istiyo evden de hak talep etmiyceksin o zaman desenize. Anneme babama borçluyum sana ne borcluymusum diyemiyo musunuz

Yahu abla 18 yaşındaymış boşandığında, Allah bilir konu sahibi kaç yaşındaydı? Onunla ne ilgisi var konunun, sanki ona mı sordular fikrin ne diye?
Olayı mirasa kadar getirmek ise çok çirkin, altının ederi neydi baba ne kadar ödedi, o günler geldiğinde konu sahibi ne yapacak hiçbir fikriniz olmadan sürekli saldırıyorsunuz.

Herkes bana yüklenmiş benim suçum yok ben çocuktum . Mehir nedir kızın mı hakkıdr nerden bilebilirim ben ablama borçlu değilim ben dershaneye bile gitmedim . Ailem ablamın parası ile birşey almadı bana . Evlendim çeyizinin hepsini kendim yaptım . Çocuğum oldu ailen ablamın çocuğuna herşey aldı beşik vs ben birşey talep etmedim . Almayın dedim.ev konusuna gelince evet o evde bi hakkım yok ben zaten feragat ettim Hakkımdan bunu babama da dedim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…