öz ablamın bebeğini sevdirmemesi beni artık bumbuz etti

Leylleyl06

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2016
18
18
3
34
arkadaşlar günaydın benim benden 10 yaş büyük bir ablam var ben 26 yaşındayım ablam bayramda 5. çocuğunu doğurdu şuanda diğer ablamla beraber doğum yapan ablamın evinde kalıyoruz yardım etmek için.ben bebeği bakmak amaçlı(oynamak değil) ne zaman kucağıma alsam ablam diyor ki alma kucağına temas kurma bebekle mesela bebeği uyutuyordum dizimde gazı vardı kucağıma yasladım masaj yaparak uyuttum geldi yine dedi temas kurma bebekle güvensiz olur zayıf karakterli olur falan dedi sonra yine ağlıyordu ağlatmamak için kucağıma aldım niye kucağına alıyorsun temas kurma beni niye çağırmadın dedi bende dedim ki bebeği ağlatsamıydım dedim ve kendinden çok soğutuyorsun dedim cevap vermedi birşey daha eklemek istiyorum ilk çocuğu olduğunda da böyleydi bize gezmeye gelmişlerdi bebeği sevmek için kucağıma almama izin vermedi.. İlerde inşallah çocuğum olursa böyle itici ve gıcık hareketlerde bulunup çocuğumu sevdirmemezlik yapmak istemiyorum.Sizce de haklı değil miyim

Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.

Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.

Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.

Sadece sizemi has bu durum
Acaba kucaga alışmasın diyemi ?
yani dengesiz bir davranış olduğu kesin yani diğerlerine nasıl tam bilmiyorum 16 yaşlarında diğer ablamın kızları var aynısını yapıyomuş

Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.

Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.

Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.
Cam fanus alıp onda saklamayı deneyin bence

O kadar cok abartmissiniz ki

Bu ne abartı arkadaş yuh ya. Eğer Yen'i doğan bebek bahsettiğiniz gibi bişey olsaydı şu an 3 de 2 si ölmüştü bebeklerin. Tavsiyem bir cam fanus alıp içinde büyütmeniz.
Aklıma geldi Dayım çocuk cerrahi,birgün bi çocuk gelmiş perişan aile perişan. Hastanın hikayesini dinlemek için sorular sormuş falan. Meğer kadın o kadar pinpirikliyniş ki yere beyaz bi çarşaf serer kimseye dokundurmadan kendi bakarmış.3/4yaşlarunda parka gittiğimde mikrop kapmış ama vücut mikroba ol adar uzakmış bağışıklık sistemi öyle gelişmemiş ki grip gibi kolay atlatacağı şeyi yoğun bakımda 12 günle atlattı vücudunda hasar kalarak. Dayìm sesi ki bebekler süs değil vitrinde büyüsün yaşadığın ortama uyum sağlarmamak kadar büyük bi kötülük yapılamaz

Bizim doktor da bebeklerin bağışıklık sisteminin gelişmesi için az miktarda mikrop kapması gerektiğini söylemişti. Ben zaten takıntılı değildim bu konuda. Ben ve benim yaşıtım herkes sokakta büyümüştür. Amcamın oğlu, 7 kızdan sonra doğduğu için el üstünde büyüttü annesi. İlkokula başlayana kadar annesinin kucağında oturdu hep, kahvaltısı yemeği bile diğer kardeşlerden ayrı yedirirdi annesi. Diğer çocuklarla çatal kaşık karışıp da hasta olmasın diye. Çocuk şimdi 30 yaşında ve hep hasta. O kadar sağlıksız ve dayanıksız vücudu var ki. Bebeğine dokundurmak istemeyen de eve yardımcı insan getirmesin. 5 çocuk yapıyosan bakmasını da, evinin işini yapmasını da bil.

Bu bebeğe dokundurmama meselesini abarttıklarını düşünüyorum. Ablanızın hareketlerinde bir tuhaflık var ama neden dolayı bunu bilmek lazım. Belki çok mantıklı bir şey ama o üslubu ters olduğu için size anlatamamış da olabilir.

Eğer anlayacak biriyse dügün bir şekilde konuşabilirsiniz.

Ablanız soğuk ve mesafeli biri mi, başkalarına dokundurmadığı gibi kendi de mi temas kurmuyor bebekle? Diğer çocuklar nasıl? Çocuklarla iletişimi kötü mü?

Bir bebeğin bu kadar küçükken anlayacağı en güzel dil; tensel temastır. Anne kucağında, anne kokusuyla, şefkatli bir dokunuşla çok şey verirsiniz bir bebeğe. Aksine, altını açarken bile bıkkınlıkla, öfleye pöfleye dokunursanız, bir bebeğin psikolojisini çok rahat bozabilirsiniz.

Ve gerçekten bazı anneler, bebeğe fiziki şiddet uygulamaz ama dokunmayarak, sevmeyerek, şımarmasın diye işini bitirip yatırarak bilmeden psikolojik şiddet uygularlar. Bunu bilinçsizce fakat içten içe tatmin olarak yaparlar.

Benim bir akrabamın çocuğu 4 yaşında konuşamadığı için otizm teşhisi kondu, aylarca gidildi, gelindi. Çok şeyler uygulandı. Çocuk tamamen düzeldi. Alanında çok ünlü bir doktordu, bir muayenesi 1000 lira filandı ve söylenen şu oldu: bebekliğinde anne çocukla yeterince temas kurmadığı için bebekliğinde küsmüş ve depresyona girmiş. Bu anne de çocuklarıyla çok ilgili bir anne. Yalnızca 3 çocuğu olduğu ve o sıralarda ailevi problemleri olduğu için genelde bebekle ritüeli altını aç, karnını doyur, beşiğine koy şeklindeydi. Her çocuk böyle tepki gösterecek diye bir şey yok ama demek ki bu çocuk hassasmış ve etkilenmiş. Anne 3 yılını tamamen bu çocuğa verdi, ilk yılı evde bütün ekranlar kapatıldı, iş güç bırakıldı, bütün iş güç çocukla oyun ve tekrar bağlanma oldu.

Belki ablanız, iş güç, 5 çocuk.. kucağa almaya alışırsa, yapamam. Şimdi bir kaç gün buradalar, onlar gidince ben hep kucakta tutmak zorunda kalacağım diyerek böyle davranmıştır. Öyleyse onu da anlayın. Haksız değil ama çocukla oyunu, TEMA'sı ihmal etmemesi gerektiğini anlatın. Benim verdiğim örneği kullanabilirsiniz.

O 5. Kere anne olsa da, bebek için o ilk ve ihmal etmemesi gerekir.

Bunun haricinde gayet ilgili bir anneyse, abla kardeş ilişkisinde bitiyor iş. Ama şunu da söylemeliyim ki, hevesini almak için kayınvalide ve akrabaların kucaktan düşürmeyerek, her ağladığında koşa koşa gidip, ay yavrum, ay balım diyerek bir bebek çok rahat kucak ve ilgi bağımlısı haline getirilebilir. Bu da bir annenin istemeyeceği bir şeydir.

Onun haricinde evet, bebek küçükken hassas, dikkatli olmak lazım. Ben de mesela arkadaşımın evine misafirliğe gidecekken onun hasta olduğunu öğrendiğimde, iptal etmiştim son gün. Ya da eve gelene önce ellerini yıkatırdım sabunla. Alınma olmaz bunda. Ama kimseye dokundurtmama, sevmesine müsade etmeme çok komik. Bizim çocuklar da büyüdü. Üstelik her gün birbirine gidip gelen, kalabalık bir ailede, bir kaç bebek bir arada. Hiç de öyle birileri dokundu diye hasta olmadı çocuk. Abartı yalnızca.

Bu bebeğe dokundurmama meselesini abarttıklarını düşünüyorum. Ablanızın hareketlerinde bir tuhaflık var ama neden dolayı bunu bilmek lazım. Belki çok mantıklı bir şey ama o üslubu ters olduğu için size anlatamamış da olabilir.

Eğer anlayacak biriyse dügün bir şekilde konuşabilirsiniz.

Ablanız soğuk ve mesafeli biri mi, başkalarına dokundurmadığı gibi kendi de mi temas kurmuyor bebekle? Diğer çocuklar nasıl? Çocuklarla iletişimi kötü mü?

Bir bebeğin bu kadar küçükken anlayacağı en güzel dil; tensel temastır. Anne kucağında, anne kokusuyla, şefkatli bir dokunuşla çok şey verirsiniz bir bebeğe. Aksine, altını açarken bile bıkkınlıkla, öfleye pöfleye dokunursanız, bir bebeğin psikolojisini çok rahat bozabilirsiniz.

Ve gerçekten bazı anneler, bebeğe fiziki şiddet uygulamaz ama dokunmayarak, sevmeyerek, şımarmasın diye işini bitirip yatırarak bilmeden psikolojik şiddet uygularlar. Bunu bilinçsizce fakat içten içe tatmin olarak yaparlar.

Benim bir akrabamın çocuğu 4 yaşında konuşamadığı için otizm teşhisi kondu, aylarca gidildi, gelindi. Çok şeyler uygulandı. Çocuk tamamen düzeldi. Alanında çok ünlü bir doktordu, bir muayenesi 1000 lira filandı ve söylenen şu oldu: bebekliğinde anne çocukla yeterince temas kurmadığı için bebekliğinde küsmüş ve depresyona girmiş. Bu anne de çocuklarıyla çok ilgili bir anne. Yalnızca 3 çocuğu olduğu ve o sıralarda ailevi problemleri olduğu için genelde bebekle ritüeli altını aç, karnını doyur, beşiğine koy şeklindeydi. Her çocuk böyle tepki gösterecek diye bir şey yok ama demek ki bu çocuk hassasmış ve etkilenmiş. Anne 3 yılını tamamen bu çocuğa verdi, ilk yılı evde bütün ekranlar kapatıldı, iş güç bırakıldı, bütün iş güç çocukla oyun ve tekrar bağlanma oldu.

Belki ablanız, iş güç, 5 çocuk.. kucağa almaya alışırsa, yapamam. Şimdi bir kaç gün buradalar, onlar gidince ben hep kucakta tutmak zorunda kalacağım diyerek böyle davranmıştır. Öyleyse onu da anlayın. Haksız değil ama çocukla oyunu, TEMA'sı ihmal etmemesi gerektiğini anlatın. Benim verdiğim örneği kullanabilirsiniz.

O 5. Kere anne olsa da, bebek için o ilk ve ihmal etmemesi gerekir.

Bunun haricinde gayet ilgili bir anneyse, abla kardeş ilişkisinde bitiyor iş. Ama şunu da söylemeliyim ki, hevesini almak için kayınvalide ve akrabaların kucaktan düşürmeyerek, her ağladığında koşa koşa gidip, ay yavrum, ay balım diyerek bir bebek çok rahat kucak ve ilgi bağımlısı haline getirilebilir. Bu da bir annenin istemeyeceği bir şeydir.

Onun haricinde evet, bebek küçükken hassas, dikkatli olmak lazım. Ben de mesela arkadaşımın evine misafirliğe gidecekken onun hasta olduğunu öğrendiğimde, iptal etmiştim son gün. Ya da eve gelene önce ellerini yıkatırdım sabunla. Alınma olmaz bunda. Ama kimseye dokundurtmama, sevmesine müsade etmeme çok komik. Bizim çocuklar da büyüdü. Üstelik her gün birbirine gidip gelen, kalabalık bir ailede, bir kaç bebek bir arada. Hiç de öyle birileri dokundu diye hasta olmadı çocuk. Abartı yalnızca.

Ben kırkına kadar çok dışarı da çıkmadım elsem durumlar haricinde ama çıkaran arkadaşlarım da oldu. Hiç bir şey olmuyor bebeğe. Vür derken öldürüyor bazıları

Cocuk fanusta buyumuyor, ustunuzde bile bakteri var ve hatta icimizde. Bagisiklik sisteminin gelismesi icin sikmamak lazim. Gidip zaturre olan insana cocugu opturun demiyoruz ama abartmamak lazim.

Annem cok titizdir benim ve ben resmen onun titizliliginin cezasini cektim. Cildimin bagisiklik sistemi berbat, en ufak bir seyde hasta oluyordum cocukken. hala da bir suru cilt rahatsizligi ile bogusuyorumki cildimiz en buyuk ogranimiz ve saglikli olmasi onemli. Dussem yaram aylarca iyilesmiyordu. bu yuzden bir donem kaybettim ilkokulda. Aman siz siz olun abartmayin, hele size baksin diye evinize cagirdiginiz insanlara boyle sacma sapan seyler hic yapmayin.

Güvensiz olur demesi sizin kokunuzu almasını istememesi demek oluyor sanırım, bağışıklık sistemiyle ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Siz evin işini yapın, o bebekle ilgilensin diye düşünmüş demek ki.

O ortamda daha fazla bulunmazdım herhalde.

Ben sigara içilen bir evde dört kişi aynı odada yatarak büyüdüm, anneannemlerde kümes tavuk toz toprak, doğru düzgün hastalanmadım, hala da aynı. Kendim kimsenin çocuğuna dokunmam, ailenin tercihini bilemeyiz sonuçta ama bu normal bir psikoloji değil.

Bu özel alana girme fazla yakinlasma olayi milletimizin cogunda mevcut bir durum...orda evet haklisiniz.
Ama bebege dokundurtmama vs konularini abartmissiniz bence. Yani anne olarak insan evladini korumak icgudusu ile boyle sacmaliklara kapilabilir. Ama steril hastame ortaminda cocuk buyutulmez. Buyutmek istesen de..nereye kadar yani..

Bebeği sallasın uyutsun diye teslim edip gazı çıkarınca laf etmesi de ilginç. Sadece ev işi yapsın diye değil bebekle ilgilensin diye de çağırmış. Ama dokunmak yasak. Bebeğimiz el değmeden paketlenmiştir ayy pardon büyütülmüştür diyecek ileride.

Back
X