Öz güven eksikligi kendini beğenmeme ve kavgalı bir nişanlık süreci.

ben gündüz konuyu okudum ama yazamamıştım:KK70: :KK70:

uçurtma uçurmak en sevdiğim şeylerden birirdir:) bu cepte.

senin gibi nişanlı olduğum zamanlar aynı şekilde beklenti içine girer biseyi söylediğimde nişanlımin bunu kendine vazife edinip hemen yapacağını düşünürdüm.

ya da bi incelik beklerdim ama bu ortalama insan inceliğinden on kat daha ince bi durummus bunu fark edemezdim.

eşim aynı nişanlın gibi biri üstelik:KK70: :KK70: kendi keyfi yetene kadar yapar, kendi aklının yettiği kadarıyla mutludur. ötesini kurcalamaz:KK70: öyle romeo ol diyen yok ama o mahalledeki mahmut amcadan öteye geçmeye de pek yeltenmez:KK70:

birincisi o yaşlarda tam olarak 16 26 yaşları arasında kendimi çok çirkin buluyodum. eşim niye benle sevgili. niye benle evlenmek istiyo diye acayip acayip düşüncelerim vardı 😒😒 kesin kimse bakmaz diye benle falan diye düşünüyodum hatta:KK70:

ben 22 yaşında evlendim velhasıl. önceleri çevremi aşırı dar tutar kimseyle kolay kolay samimiyet kurmazdim. en çok burnumdan ve gür saçlarımdan nefret ederdim. halbuki burnum çok güzelmiş 🤦ben dalga geçmek için burnun güzel diyolar sanıyodum.

kendimi çok seviyorum:) bence çok güzelim:) eşim kendime aşık olduğumdan beri bana daha çok değer veriyo daha güzel bakiyo sanki:)

ben yazdıklarını okurken kendimi okumusum gibi oldum:) kaç yaşındasın merak ettim:)
bide evet estetik ben de düşünüyodum. göğüslerim çok büyük gelirdi. meger herşey kendimi sevmemek için bahaneymis :) şimdi estetik olsam bile kendim için olurum. herkesin beğenisi farklı neticede:)
Aman Allahım burçlara inanırdım ama bukadar değil resmen beni anlatmışsın evet benimde nişanlım mahmut abidir:KK70::KK70:ve inanın kendimi ilgi manyağı gibi hissediyorum yaş olarka 27 yaşımdayım ayrıca nişanlımın benimle işte efendi kız kıskanç değil tanıyorum ailemize uyum sağlar en iyisi evleneyim ben bununla diye düşünüp benimle evleneceğini düşünüyorum bazen. :olamaz::olamaz: Yani delilik ssınılrarım arş-ı alada kendimi beğenmeyi deniyorum ama olmuyo en ufak bir olumsuzluk beni geldiğim noktadan daha geriye atıyo yani sanki basta bes kilo vermişimde en ufak bi olumsuzlukta 10 kilo almışım gibi oluyorum

Aman Allahım burçlara inanırdım ama bukadar değil resmen beni anlatmışsın evet benimde nişanlım mahmut abidir:KK70::KK70:ve inanın kendimi ilgi manyağı gibi hissediyorum yaş olarka 27 yaşımdayım ayrıca nişanlımın benimle işte efendi kız kıskanç değil tanıyorum ailemize uyum sağlar en iyisi evleneyim ben bununla diye düşünüp benimle evleneceğini düşünüyorum bazen. :olamaz::olamaz: Yani delilik ssınılrarım arş-ı alada kendimi beğenmeyi deniyorum ama olmuyo en ufak bir olumsuzluk beni geldiğim noktadan daha geriye atıyo yani sanki basta bes kilo vermişimde en ufak bi olumsuzlukta 10 kilo almışım gibi oluyorum

o düşündüğün şeyleri de düşündüm birebir:D :D

eşim yay burcu bu arada🤦 çok zor oluyolar yapı olarak bence 🙄🙄

kendini sevmek gerçekten emek ve sabır istiyo. bak kaç kişi yazmış sana zaten. öyle bi gün kendimi begeneyim deyip ertesi gün kendine aşık olmuyosun. ya da sen cevrendeki insanları her zaman dünyanın en özel insanı hissettiriyosun diye biri de çıkıp seni dünyanın en özel insanı gibi hissettirmeye çalışmıyo:)

ama onlar çalışmıyo diye sen dünyanın en değersiz insanı olmuyosun.

sen en sevdiğim çikolatayi alsa bile yeter ama düşünsün beni dediğinde almadan geliyo diye üzülmeyeceksin. gerekirse hergun cantanda iki çikolatayla gezip alıştırıp almayacaksin aaaa unutmuşum bi dahaki sefere sen al diyerek öğretmeye baslayacaksin.

Mahmut'un içindeki berkecani çıkarmak sabır ve azim istiyo yilmayacaksin:) kendinden de zorla hasife teyze çıkarmaya çalışma. sen hep böyle uç fikirleri olan çabuk yargıya varan kararsiz pır pır bi insan olcaksin:) çoğu zaman insanlara septik yaklasacaksin bence bu bi eksi değil artı. ama paranoyakca ben çirkinim beni neden sevdi diye adama dair komplolar üretme 🤦🤦

o düşündüğün şeyleri de düşündüm birebir:KK70: :KK70:

eşim yay burcu bu arada🤦 çok zor oluyolar yapı olarak bence 🙄🙄

kendini sevmek gerçekten emek ve sabır istiyo. bak kaç kişi yazmış sana zaten. öyle bi gün kendimi begeneyim deyip ertesi gün kendine aşık olmuyosun. ya da sen cevrendeki insanları her zaman dünyanın en özel insanı hissettiriyosun diye biri de çıkıp seni dünyanın en özel insanı gibi hissettirmeye çalışmıyo:)

ama onlar çalışmıyo diye sen dünyanın en değersiz insanı olmuyosun.

sen en sevdiğim çikolatayi alsa bile yeter ama düşünsün beni dediğinde almadan geliyo diye üzülmeyeceksin. gerekirse hergun cantanda iki çikolatayla gezip alıştırıp almayacaksin aaaa unutmuşum bi dahaki sefere sen al diyerek öğretmeye baslayacaksin.

Mahmut'un içindeki berkecani çıkarmak sabır ve azim istiyo yilmayacaksin:) kendinden de zorla hasife teyze çıkarmaya çalışma. sen hep böyle uç fikirleri olan çabuk yargıya varan kararsiz pır pır bi insan olcaksin:) çoğu zaman insanlara septik yaklasacaksin bence bu bi eksi değil artı. ama paranoyakca ben çirkinim beni neden sevdi diye adama dair komplolar üretme 🤦🤦
Yemin ederim burda olsaydınız size sarılırdım hatta o kadar sarılma isteği oluştu ki neredeyse telefona sarılcam yazınızı o kadar beğendim ki modum her düştüğünde gelip okuyup inşallah yılmadan motive alırım 🥰🥰🥰

Yemin ederim burda olsaydınız size sarılırdım hatta o kadar sarılma isteği oluştu ki neredeyse telefona sarılcam yazınızı o kadar beğendim ki modum her düştüğünde gelip okuyup inşallah yılmadan motive alırım 🥰🥰🥰

yaaa teşekkür ederim:) begenmene çok sevindim😍 sen değerlisin güzelsin ve özelsin. insanları farklılığınla hayat enerjinle bakış açınla kendine çekip etkileyen biri olman çok olasi:) kendine kusur bulmak yerine tüm bunlara arti ve eksilerine sahip çık ve kendini böyle sev:)

karşındaki seni mutlu etmenin yolunu bilmiyo diye de karalar bağlama. kavga etmeden sabırla farklı yollardan ögretebilirsin:) ben normal sınırlar dahilinde düşünmeyi çok geç başardım:) bu da senin için aşılması gereken bi şey mesela. bi insan senin kadar ince düşünmüyo diye kırılmamalisin. hayatın boyunca senin kadar ince düşünen birine rastlaman çok zor bence:)

Bu ruh haliyle estetik olmayın sakın, doktor ne yapsa beğenmeyeceksiniz. Estetik olmaya o kadar çok anlam yüklemişsiniz ki olunca her şey düzelecek sanıyorsunuz. Düzelmeyince ameliyata kusur bulacaksınız. Son umudunuz da bitince iyice çökeceksiniz.
İlaç kullanmam, terapi belki falan deyip tedavi beğenmeyecek durumda değilsiniz ayrıca. En yakın zamanda iyi bir psikiyatriste gitmelisiniz.
Nişanlınıza gelince, bence evlendikten sonra ilk kavganızda, bu konuda hassas olduğunuzu da bildiğinden, seni bana yakıştırmıyorlardı biz kabul ettik diye yüzünüze vuracak.

Arkadaşlar yine ben 🖐 şimdi ben ilişkimde en ufak şeyi nısanlımdan bekleyen biriyim yani şöyle söyleyeyim kaç zamandır uçurtma uçurtmaya gidelim farklı biseyler yapalım diyordum baktım bizimki uçurtma falan almıyo farklı biseylerde yapmiyo ben nöbetten çıkınca uçurtma aldım ve buluşma yerinde onu saatlerce bekledim neyse bu elinde küçük bi nergizle gelmiş. Nasıl sevindim ama (niye detay anlatıyorum valla kusura bakmayın) 🤣🤣 neyse sohbet muhabbet yemek sonra bi kaç mağaza gezdik orda da ayrı bi olay yaşadık ama o kadar girmiyim sonra eve gidelim mi artık dedi ben şok aslında bütün gününüz iyiydi ama ben ondan uçurtma almasını bi haftadır istiyordum yapmadı o yapmayınca ben yaptim ama bu kadsr istekli olduğumu görememiş saatlerce uçurtma çantasını taşıdım insan bari hevesi kırılmasın falan der , diye kendi içimden söylendim yetmedi zoruma gitti tuvalette ağladım. Şimdi çoğu arkadaş anormal olduğumu düşünecek ki bencede öyle olay anormal bunun o an farkında olmuyorum ama sonradan dank ediyo bende uzun yıllardır öz güven problemi var ve çene ucum nerdeyse yok denecek kadar az burnum büyük ve çirkinlik kompleksim var bunlar atak atak zamanla geliyor. Oysa ilişkimin başlarında beni böylede seviyor derken en ufak bir dertte beni artık sevmiyor deyip duygusal boşalma yaşıyorum anladığım kadarıyla. Yani çocuğun yaptığı en ufak bi olumsuzluğu gözümde farkında olmadan çok buyutuyorum bu yüzden evlenir evlenmez ilk isim estetik yaptırmayı düşünüyorum çünkü benim en büyük öz güven eksikliğim cirkinligimle alakalı. Sizce nasıl bi yol izlemeliyim . Çünkü çocuğu istemeden çok darliyorum beni aramıyorsun falan diye ki bu mahbbetleri hiç seven biri değilim 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ben uçurtmadan çene ve burun estetiğine olan hızlı geçişi yakalayamadım yalnız.

Sorun sadece özgüven eksikliği değil ki; ilişkiye bakış açınız.
Şu "farklı şeyler yapalım" olayını hiç anlamıyorum ben. İlişki dediğiniz şey el ele tutuşup o aletten diğer alete koşacağınız bir lunapark değil. Tabii ki hep aynı aktiviteleri yapmayın ama farklı şeyler diye diye adamların beynini de yemeyin.
"Mum ışığında kitap okuyalım, romantik olur" diyen bile vardı sasdfgh

İlişki, karşıdakinin size sürekli bir şeyler sunduğu ve sizi eğlendirdiği bir şey değil.
Kendi başınıza yapmaktan keyif aldığınız aktiviteler vardır ve bir de birlikte yapmaktan keyif aldıklarınız...
Adam uçurtma uçurmayı sizin kadar istemiyor demek ki. Bu bir suç değil.
Bu yüzden kendinizi kötü ve değersiz hissetmeniz, işte burası da ya özgüven probleminiz olduğunu ya da şımarık olduğunuzu gösterir. Siz özgüven probleminiz olduğunu söylüyorsunuz, o zaman şımarık olma seçeneğini eleyelim.

Sizin değeriniz başka insanların sizin için yapıp yapmadıklarından ya da dış görünüşünüzden bağımsız bir şey. Siz hep aynı değerdesiniz. Bunu böyle göremiyorsanız bir uzman yardımı alın.
Bu sorunu ne kadar çabuk aşarsanız o kadar iyi olur. Yoksa beklentilerinizin karşılanmadığı her durumda değersizlik hissiyle boğuşursunuz. O değeri görmek için ya taviz üstüne taviz verirsiniz ya da eşinize hayatı zindan edersiniz.

Back
X