Özel çocuğum için kaynaştırma mı özel eğitim devlet okulu mu uygun olur?

Pozitif bir uye

La galibe İLLALLAH 🧡
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
5.052
9.753
198
Merhaba arkadaşlar, işitme engelli çocuğum var yedi yaşında bu sene birinci sınıf olacak ama normal okula kaynaştırma öğrencisi olarak direkt kaydedilmiş.biz işitme engelliler okuluna yollamayı istiyoruz yaşıtları gibi değil henüz(beden olarak güçsüz ve bir yıldır konuşmaya başladı zorlanıyor derdini anlatmakta)zor olur diye düşünüyoruz öğretmeni de öyle dedi. Ama yinede belki fikir sahibi anneler yada bilen öğretmen vesaire vardır diye size sormak istedim. Sizce hangisi daha iyi olur? Yani geleceği için de bu bir karar o yüzden soruyorum kaynaştırma olsa zorbalık görmesinden de korkuyorum dediğim gibi hiç güçsüz ve kırılgan bir yapısı var . Yardımcı olanlara çok teşekkür ederim şimdiden

Bence kesinlikle özel eğitim okuluna gitmeli. Bir öğretmen olarak yazıyorum. Eğer çocuğun durumu çok ağır değilse kaynaştırma olmalı. Bedenen güçsüz olması ve net konuşamaması zorbalığa uğraması için çok güçlü unsurlar. Şimdi ki çocuklar çok acımasız maalesef ki.
Çok teşekkür ederim öğretmenim, en korktuğum zorbalık evet çok acımasız çocuklar var.

Bence özel eğitim. Çocuklar çok acımasız zorbalığa uğrama ihtimali çok yüksek maalesef😞
Çok teşekkür ederim, evet neden şimdiki çocuklar bu kadar acımasızlar anlamıyorum, bizim sınıfımızda zihinsel engelli bir arkadaşımız vardı asla farklı olduğunu hissettirmezdik.

Kesinlikle özel eğitim yollayın. Benim sadece sağ gözümde ufak bir kayma olduğu için görmediğim zorbalık kalmamıştı düşünün seneler geçti hala aklımda travma olarak kaldı. Şimdikiler daha bir acımasız.
Çok üzüldüm sizin adınıza, evet şu an çok zor çocuklar daha oğlum kendi farkında değil engelinin o yüzden normal çocuklarla zor haklısınız. Çok teşekkür ederim 🌷

Bu konuda net birşey söylemek yanlış olur diye düşünüyorum. Öncelikle okula hazırbulunuşluk ölçekler var. Özel eğitimciler de seanslarımda uyguluyor, ram’da uyguluyor diye biliyorum. Değerlendirme isteyebilirsiniz.

Alternatif iletişim sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Tablete yüklenen bir program var (sufle, adis) çocuk derdini anlatamadığı durumlarda bu programlardan faydalanabiliyor.

Bunun dışında görsel kopyalama yapabiliyorsa, sayı hissi varsa, sembol okuyabiliyorsa, az kelimeyle de olsa kendini ifade edebiliyorsa, ritmik sayabiliyorsa, kavram bilgisi yerindeyse kaynaştırmaya uygundur.

Önemli olan çocuğun üstün faydasıdır. Çocuk nereden daha çok fayda görecekse orada eğitim almalıdır. Belki yarı kaynaştırma olabilir mi diye ram’a danışabşlirsiniz. Büyük bölümü özel eğitim okulunda geçirir, haftada birkaç gün birkaç saat kaynaştırma olur. Sonucuna bakar nasıl ilerleyeceğinize öyle karar verirsiniz.

Kararınızı ne olursa olsun inşallah yavrunuz çok çok mutlu olur 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar, işitme engelli çocuğum var yedi yaşında bu sene birinci sınıf olacak ama normal okula kaynaştırma öğrencisi olarak direkt kaydedilmiş.biz işitme engelliler okuluna yollamayı istiyoruz yaşıtları gibi değil henüz(beden olarak güçsüz ve bir yıldır konuşmaya başladı zorlanıyor derdini anlatmakta)zor olur diye düşünüyoruz öğretmeni de öyle dedi. Ama yinede belki fikir sahibi anneler yada bilen öğretmen vesaire vardır diye size sormak istedim. Sizce hangisi daha iyi olur? Yani geleceği için de bu bir karar o yüzden soruyorum kaynaştırma olsa zorbalık görmesinden de korkuyorum dediğim gibi hiç güçsüz ve kırılgan bir yapısı var . Yardımcı olanlara çok teşekkür ederim şimdiden
kaynaştırma bence bu yıl olmasın kırılıp üzülüp hırpalanmaktansa ben bu dünyada tek değilmişim dediği ortamda anlaşılarak mutlu geçirsin bu süreci.

Bu konuda net birşey söylemek yanlış olur diye düşünüyorum. Öncelikle okula hazırbulunuşluk ölçekler var. Özel eğitimciler de seanslarımda uyguluyor, ram’da uyguluyor diye biliyorum. Değerlendirme isteyebilirsiniz.

Alternatif iletişim sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Tablete yüklenen bir program var (sufle, adis) çocuk derdini anlatamadığı durumlarda bu programlardan faydalanabiliyor.

Bunun dışında görsel kopyalama yapabiliyorsa, sayı hissi varsa, sembol okuyabiliyorsa, az kelimeyle de olsa kendini ifade edebiliyorsa, ritmik sayabiliyorsa, kavram bilgisi yerindeyse kaynaştırmaya uygundur.

Önemli olan çocuğun üstün faydasıdır. Çocuk nereden daha çok fayda görecekse orada eğitim almalıdır. Belki yarı kaynaştırma olabilir mi diye ram’a danışabşlirsiniz. Büyük bölümü özel eğitim okulunda geçirir, haftada birkaç gün birkaç saat kaynaştırma olur. Sonucuna bakar nasıl ilerleyeceğinize öyle karar verirsiniz.

Kararınızı ne olursa olsun inşallah yavrunuz çok çok mutlu olur 🙏🏻
Çok incesiniz teşekkür ederim yarı kaynaştırmayi duymadım salı günü RAM da olacağım sorarım mutlaka. Değerlendirme yapıldı onlar da işitme engelliler okulu diyorlar ama verilen rapor dört yıllık yani ilkokulu orada okuyacak o yüzden dert edinip sormak istedim . Çok teşekkür ederim verdiğiniz bu bilgiler için çok faydalı oldu 🌷

Bir öğretmen olarak kesinlikle özel olan okula gitsin ne yazık devlet okulunda zorlanır ve çocuklar çok acımasız evladınızı zorbalaya bilirler

Bir öğretmen olarak kesinlikle özel olan okula gitsin ne yazık devlet okulunda zorlanır ve çocuklar çok acımasız evladınızı zorbalaya bilirler
Çok teşekkür ederim öğretmenim, zorbalığın bu kadar yaygın olduğunu düşünmüyordum aslında üzüldüm. Çok sağolun 🌷

Çok teşekkür ederim öğretmenim, zorbalığın bu kadar yaygın olduğunu düşünmüyordum aslında üzüldüm. Çok sağolun 🌷
Bizim okullar da gördüklerimizi bilseniz şaşırırsınız kesinlikle evladınız için yapmanız gereken özel bir okula göndermek aksi taktirde çocuğun psikolojisi bozulur ve gelişim gösteremez bir sene bile çocuklar için büyük kayıp😞

Bizim okullar da gördüklerimizi bilseniz şaşırırsınız kesinlikle evladınız için yapmanız gereken özel bir okula göndermek aksi taktirde çocuğun psikolojisi bozulur ve gelişim gösteremez bir sene bile çocuklar için büyük kayıp😞
Özel okul dememiş özel eğitim demiş

Bu arada RAM 4 yıllık rapor verse bile, ilerleme katettiginiz takdirde, yeniden değerlendirme talep edip, normal okula kaynaştırma öğrencisi olarak kaydedebiliyorsunuz diye biliyorum. 4 yıl rapor aldı diye, 4 yıl orda olacak diye bir kural yok. Yine detaylı sorabilirsiniz RAM a...
Umarım evladınız için hersey çok güzel olur, yolu hep güzelliklere çıkar... ❣️

Çocuğunuzun sadece işitme engeli mi var yoksa ona zihin ve otizm eşlik ediyor mu?Ben özel eğitimde öğretmenim orada bedensel engeli olduğu için gelen çocuklarımız olsa da geneli ağır zihin ve otizmli çocuklar.Gerçi her iki durumda da şu anda hazır olmadığı için en azından okulu bilip öğrenene kendisini toparlayana kadar özel eğitime gitmeli kendisini toparlarsa 1 yıl 2 yıl sonra tekrar değerlendirme ister kaynaştırma yaparsınız.En olmadı ortaokulda istersiniz.Kızım bu sene 1 e başladı.Dün toplantıları vardı.Sınıflarında bir tane kaynaştırma çocuğumuz var hafif düzeyde otizmli ona rağmen çocukları geçin veliler bile çok acımasız.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.Her şey hem sizin hem o masum yavrunuz için güzel olur umarım.

Back
X