özel ders vermeli miyim?

saati 25 lira maaşallah!
benim kadrolu öğretmen arkadaşım 10 liraya veriyorken iyi paraymış bu !!!:19:

saati 25 lira maaşallah!
benim kadrolu öğretmen arkadaşım 10 liraya veriyorken iyi paraymış bu !!!:19:

10 lira mı?:53::53::53::53:
25 için az diyecektim ama siz 10 dediniz şok oldum şuan.Ben 10 yıllık öğretmenim.Üniversiteden itibaren özel ders verdim (son 4 yıl hariç).O zaman saati 50 liradan veriyordum.Piyasa bu kadar gerilemiş demekki.
Bazı noktaları belirteyim:
1.Sizden ders almak isteyen veli zaten %100 başarı beklemiyor.Onların tek beklentisi ucuza yardım almak; ilerleme olmasını ummak.Çocuğundan sınav başarısı bekleyen bir veli zaten bu konuda isim yapmış bir öğretmene yöneliyor.Bu yüzden olumsuz bir sonuçta kendinizi hiç suçlamayın;elinizden geleni yaptığınızı belirtin.
2.Çocuk vasat bir öğrenciyse eğer, verdiğinizi asla geri alamayacaksınız.Bu durum, başarı odaklı biriyseniz sizin sinirlerinizi gerecek.1 saat ders yapacaksınız ama sizin başağrınız 2 saat sürecek.
3.Aynı konuyu 4 farklı yolla anlatmak zorunda kalacaksınız bazen.Konulara hakim olmanız gerekli.Piyasadaki tüm kaynaklardan saçma sapan sorularla karşınıza çıkacak ve sizin yapamamanızı bekleyecek.Bu yüzden müfredata artı sorulara hakim olmanız gerekli.
"7.sınıf konularında ne var ki?"demeyin müfredat sizin okuduğunuz zamanla aynı değil.
4.Aldığınız paranın bir kısmını piyasadaki 7.sınıf kitaplara harcamak zorunda kalacaksınız ki bunların tanesi 20-25 lira arası,kaç dersiniz boşa gidecek çünkü hem kaynak hem yol parası ödeyeceksiniz.
5.Ders vereceğiniz öğrenci ergenlik döneminin en kötü aşamasında ve önce sizi ezmeye sonrada onun boş saatlerini çalan ailesine" bu öğretmen hiçbirşey bilmiyor,kendim daha iyi çalışırdım.Benim dinlenme saatimi alıyorsunuz" demeye çalışacak.
Tüm bunlara değer diyorsanız.Yeterli sabrınız,donanımınız varsa elbette özel ders verebilirsiniz.:ssz::ssz::ssz:

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama öğretmenler bile saati 50 liradan ders vermiyor. Herkes her işi yapamaz, yapmamalı da zaten.

Bir şeyi bilmek ayrı, bildiğini başkasına anlatmak, öğretmek apayrı bir olay. Benim de lisede ODTÜ Fizik bölümü mezunu bir fizik öğretmenim vardı. Alan bilgisi eminim çok iyidir ancak öğretmenlik okumamıştı ve inanın biz onun anlattığının tek kelimesini bile anlamıyorduk. Anlamadığımızı söylesek de birşey yapamayacağını, yine aynı şekilde anlatacağını ve bizim yine anlamayacağımızı söylerdi. Tabii ki herkesi aynı kefeye koymak doğru değil ama öğretmenlikte pedagojik formasyonun önemi çok büyük.

Konu sahibi İngilizce bilgisine güveniyor ama Matematik konusunda tereddüte düşmüş. Kendinize güvenmiyorsanız bence hiç kalkışmayın. Ben öğretmen olmama rağmen kendi branşım olmayan bir dersi anlatacak olsam zorlanırım.

kusura bakmayın da ben de bunca yıldır öğrenciyim üniversiteyi bitiricem bu yıl okul olsun dersane olsun gördüğüm iyi anlatan öğretmen sayısı bir elin parmağını geçmez.

ve çocuk psikolojisiyle ilgisi olmayan öyle çok öğretmen gördüm ki.

öğretmenlerin çoğunda öğretmenlik yeteneği yok maalesef bu yetenek de sonradan okumakla elde edilmiyor.

bu konuda niye böyle bir yorum yaptım?çünkü öğrencilik hayatım boyunca dersleri hep kendim çalıştım anladım.hiçbir öğretmenin anlatma katkısını hissetmedim.

öğretmenlik önemli bir meslek ancak genelde çok az kişi severek ve isteyerek öğretmen oluyor.

konu sahibi 7.sınıf dersine biraz bakar giderse eğer anlatma yeteneği varsa gayet anlatır.sevecen yumuşak davranışlar da önemli çocuğa karşı.bunu bile bilmeyen öyle çok öğretmen var ki.burada yanlış anlaşılma olmasın öğretmenleri kötülemiyorum sadece yeri gelir başka meslekten biri bir öğretmenden daha iyi olur demek istiyorum.özellikle özel ders konusunda sonuçta bir sınıfa ders vermek gibi değil.

Arkadaşım özel veriyor. 6.sınıf matematik, saati 40 tl arada yol parası da sıkıştırıyorlar:9:

Bir abla bana bi arkadaşının 7.sınıfa giden çocuğuna matematik dersi vermemi teklif etti. Ben de önce tereddüt etsem de sonra en azından harçlığım çıkar diye kabul ettim. Matematiğim iyi sayılır, mühendislik okudum ama bir matematik öğretmeni gibi olamam tabi. Anneme fikrini sorduğumda "sen sabırsız bir insansın zorlanırsın, özel ders ciddi bir şey eğer notları düzelmezse onlar bir şey demese bile sen kendini kötü hissedersin" dedi ve benim kafam karıştı. İlk defa özel ders verecektim ama galiba bana göre değil bu, tüm sınıfa anlatmak gibi değil(öğretmenlik yapmıştım birkaç ay). Geç anlayan bir çocukmuş. İyice çekindim şimdi, hiç başlamayayım diyorum ama ablaya ne diyeceğim?

Yerinizdr olsam kabul etmezdim.ogrenciyken bi arkadasim ikiz cocuklara ders veriyordu.1saat diye anlastilar.kiz gidiyodu 4 saat ders anlatiyordu.okuldan snra pestiki cikiyordu.durumu soyledi kadina.yoruluyorm 1 dedk 4saat suruyo dedi.ya fiyati daha makul yapalim ya saati azaltalm ya da birakicamm dedi.kadn aa ben cok memnundum senden falan dems.ben de bi kere arkadasmla gittim xani cikiyodu kizin. Esiyle knsmus.esi doktor. Ogretmen degil istemiyosa anlatmansn demis.. emegini somurduler.. ucuza kapatmak icin aldilar zaten.. cvplari da ogretmen degil o baska para veremem olmus cvbi.. bazilari cok uyanik olyor gerckten..yernde olsam gitmezdm

10 lira mı?:53::53::53::53:
25 için az diyecektim ama siz 10 dediniz şok oldum şuan.Ben 10 yıllık öğretmenim.Üniversiteden itibaren özel ders verdim (son 4 yıl hariç).O zaman saati 50 liradan veriyordum.Piyasa bu kadar gerilemiş demekki.
Bazı noktaları belirteyim:
1.Sizden ders almak isteyen veli zaten %100 başarı beklemiyor.Onların tek beklentisi ucuza yardım almak; ilerleme olmasını ummak.Çocuğundan sınav başarısı bekleyen bir veli zaten bu konuda isim yapmış bir öğretmene yöneliyor.Bu yüzden olumsuz bir sonuçta kendinizi hiç suçlamayın;elinizden geleni yaptığınızı belirtin.
2.Çocuk vasat bir öğrenciyse eğer, verdiğinizi asla geri alamayacaksınız.Bu durum, başarı odaklı biriyseniz sizin sinirlerinizi gerecek.1 saat ders yapacaksınız ama sizin başağrınız 2 saat sürecek.
3.Aynı konuyu 4 farklı yolla anlatmak zorunda kalacaksınız bazen.Konulara hakim olmanız gerekli.Piyasadaki tüm kaynaklardan saçma sapan sorularla karşınıza çıkacak ve sizin yapamamanızı bekleyecek.Bu yüzden müfredata artı sorulara hakim olmanız gerekli.
"7.sınıf konularında ne var ki?"demeyin müfredat sizin okuduğunuz zamanla aynı değil.
4.Aldığınız paranın bir kısmını piyasadaki 7.sınıf kitaplara harcamak zorunda kalacaksınız ki bunların tanesi 20-25 lira arası,kaç dersiniz boşa gidecek çünkü hem kaynak hem yol parası ödeyeceksiniz.
5.Ders vereceğiniz öğrenci ergenlik döneminin en kötü aşamasında ve önce sizi ezmeye sonrada onun boş saatlerini çalan ailesine" bu öğretmen hiçbirşey bilmiyor,kendim daha iyi çalışırdım.Benim dinlenme saatimi alıyorsunuz" demeye çalışacak.
Tüm bunlara değer diyorsanız.Yeterli sabrınız,donanımınız varsa elbette özel ders verebilirsiniz.:ssz::ssz::ssz:

Kesinlikle katiliyorm..ya arkadasima neler yaptilar.. o ikizler akla gelmicek seyler soylediler.. annesi baslarnda duruyo guya kitap okuyodu.ben gittigimde dahi oyleydi yani.. ben de birine ders anlatmstm cocuk yalan soyluyodu resmen..bu yumurcklarn napicagi belki olmaz:)

kusura bakmayın da ben de bunca yıldır öğrenciyim üniversiteyi bitiricem bu yıl okul olsun dersane olsun gördüğüm iyi anlatan öğretmen sayısı bir elin parmağını geçmez.

ve çocuk psikolojisiyle ilgisi olmayan öyle çok öğretmen gördüm ki.

öğretmenlerin çoğunda öğretmenlik yeteneği yok maalesef bu yetenek de sonradan okumakla elde edilmiyor.

bu konuda niye böyle bir yorum yaptım?çünkü öğrencilik hayatım boyunca dersleri hep kendim çalıştım anladım.hiçbir öğretmenin anlatma katkısını hissetmedim.

öğretmenlik önemli bir meslek ancak genelde çok az kişi severek ve isteyerek öğretmen oluyor.

konu sahibi 7.sınıf dersine biraz bakar giderse eğer anlatma yeteneği varsa gayet anlatır.sevecen yumuşak davranışlar da önemli çocuğa karşı.bunu bile bilmeyen öyle çok öğretmen var ki.burada yanlış anlaşılma olmasın öğretmenleri kötülemiyorum sadece yeri gelir başka meslekten biri bir öğretmenden daha iyi olur demek istiyorum.özellikle özel ders konusunda sonuçta bir sınıfa ders vermek gibi değil.

Madem ki siz bunca yıllık öğrencilik hayatınız boyunca iyi bir öğretmenle karşılaşmadınız keşke bahsettiğiniz başka meslekten olup öğretmenden daha iyi olabilen birileri öğretmen olmayı seçseydi diyeyim o zaman.

Back
X