Özel günlerde bebek görmek

Inffinity

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
214
417
303
Özel günlerde yeni doğmuş bebek görmek bebeğe zarar mı verir? Annem hep sivilce çıkar diyor. Bana batıl inanç gibi geldi. Böyle bişey var mı?

Son düzenleme:
adet günlerinde 40 lı bebeğe bakılmaz bu bi gerçek bi ara burda öyle bi olay oldu bende inanmazdım hiç bebeğin kafasında koca koca sivilceler çıktı biri bakmış ama 40 lı bebeğe bakılmaz 40 ı çıkan bebeğe bakılabilirmiş babannem hep öyle der

Bunlarin hepsi batil inanc.
Hala inaniliyor mu bunlara ya? :26:

Tabi ki yok öyle şeyler. hepsi hurafe. bir zamanlar da cinler insanların arasında yaşarmış. yalnızken gece sokakta cinleri gördüğünü söylerdi büyüklerim. şimdi niye yok böyle şeyler. çünkü dünya gelişirken hayal gücümüzde gelişti. cinler uzaylı oldu.

Bunu eskilerden beri bende duyarım.Ne kadar doğru dersen oğlumda yaşadım.
Cünup ve regl olan kişi 40 lı bebeğe bakmasalar daha makbul olur.Batılmı değilmi bilemem ama gerçeklik payı %100 olmasada var yani arkadaşım.

Evet bana da batıl inanç gibi geliyor. Ne alakası var ki bakmakla gözden mi bişey geçiyor?

Ablamın bebeğinin bakımından ben sorumluydum bundan 8 sene önce.
Her halimle yanımdaydım,Allahıma çok şükür bebe cilde sahibim.

bebek hastanede kalıyor, oradaki hastalar, doktorlar, hemşireler, hasta yakınları vs.. onların hastalığının bebeğe zararı olmuyor mu ya da nasıl kontrol edebiliriz bu durumu ? ayrıca evimize gelen misafire 'siz özel gününüzde misiniz' diye mi soracağız. yoksa özel gününde olanlar bu bebeğe bakamaz diye bir tabela mı asalım?? acaba ilk kim keşfetti bu durumu. gerçekten merak ettim neden böyle bir düşünce çıkmış ortaya. çocukta sivilce çıkınca biri ' aa ben özel günümdeyim, çocuğu sevdim o yüzden çıktı ' mı dedi acaba :))

Hiçbişeycik olmaz ya komik olmayın kızlar. Daha 2 gün önce gittim yeni dogum yapmş arkadaşıma. Regldim. Dur soruym sivilce çıktı mı diye.. Bir arkadaş da böyle bir şeye şahit oldugunu yazmış. :)

Benim de bi komşum var vaaz veriyo devamlı. çok zorladı gittim kırılmasın diye. dediki banyoya girerken çamaşırını çıkarmıyomuş cinler tecavüz edermiş. özellikle beyaz tenli kadınları çok beğenirlermiş. Hay senin başındaki örtüne de okudugun kurana da.. İnsanı çileden çıkarıyolar yani :)

3 kere cin deyince cin gelir. gece yalnız insanları karabasan basar. boş beşiği sallarsan bebeğin karnı ağrır. gece dışarıya su atarsan çarpılırsın. gece kedinin gözlerine bakarsan cin olur çarpar. vs. vs. biz kedimle sabahlara kadar bakışıyoruz bana henüz bir şey olmadı. hurafeden bol ne var. en çok da cinler üzerinde durulur hep e en korkutucusu o tabi. bu arada komşunuzun bahsettiği cinlerde biraz ırkçılık sezdim çok ayıp.

Eskiden yeni doğan ölümleri çok olurmuş..
Belki bir hastalıktan belki başka bir sebepten bilinmez ama, hala eskiler adetliyken bebek görmeye gitmezler 40ı çıkmadan.
Çünkü bebek ölümlerini buna bağlıyorlarmış..

Bilimsel ya da dinen bir açıklamasını duymadım ama..

bende yenı dogum yaptım dolayısıyla bunu bende duydum
gelenlerden adetlı olup bebege bakamıyacagını soyleyenler cok oldu
aynen yuzunde leke olur dedıler bebegın
yengem yanlıslıkla bakmıstı,sonra kendıne kızdı nıye baktm dıye
bebege bıse olursa gelır ben yıkarım dedı
demekkı o kısı yıkamalıymıs bıde oyle gecermıs
mış-ta mış

Herkes duyduğunu söyler arkadaşım.Ben oğlumda yaşadım belki ondandı belki değildi.Evet batıl inanç belki ama insana ortada masum bir bebek olunca düşünüyor.Önemli olan insanın kalbidir.Sen tertemiz olsanda nazarla baksan bile insana nazar değer.
Olayı dine oraya buraya bağlamanın dışında evet banyo hamam tuvalet gibi yerlerde cin ve şeytani varlıklar hadislerle vardır denilmiştir.Sizin Hay senin başörtüne Kuranına demeniz ne kadar yanlış.Mümkünse insan eşi ile birlikte olurken banyoda hamamda bulunurken en azından avret yerlerini örtmeleri gerektiği anlatılmıştır.Elbette herkesin düşüncesi kendine bunu yargılamak yadırgamak doğru değil.Sizi eleştirmiyorum sadece insan inandıklarını ve alışkanlıklarını zor değiştirir.Sevgiler

demekki banyoda fantazi yapmak yok arkadaşlar...

İyi ki daha önce duymamışım bunu...Bilince insan rahatsız olur.

Belki eskiden öyle inanılıyordu.İnanınca inadına olur.
Ama o zamanlar zaten bebekler 40'ı çıkmadan sokağa çıkarılmazmış.
Şimdi hemencecik çıkılıyor,bebeği görmeyen kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…