Seni kıracak bir şey dediysem kusura bakma canım.
O söylediğin kelimelerdeki amaç aslında şuydu, dini bir vaaz sırasında buralara girilmesi hoşuma gitmiyor ve insana artık bunu dedirtiyolar böyle saçma sapan konuşmalarla ancak cahil insanları korkuturlar... Burda kimse de çamaşırıyla yıkanmıyodur yani. Bence çok iğrenç bir şey bilmiyorum.
Bunu bana söyleyeni yargılayacak olsam selamlaşmamam lazım ama ben herkesi oldugu gibi kabul eden bir insanım. Bana karışılmasından hoşlanmam ama böyle tavsiyelerde bulunanlara da kızmam. Öyle miymiş aaa hiç bilmiyodum bak falan yapar. canım nasıl istiyosa öyle davranırım. kimseyi kırmak istemem.
Ama ben insanların böyle batıl şeylerle korkutulmasından hiç hoşlanmıyorum sadece. İslamda böyle düşüncelere yer verilmez diye biliyorum..
Yok canım kırılmadım yazdıklarına.Herkesin düşüncesi kendine elbette.
Dediğin gibi çamaşırı ile banyo eden insan bulmak zordur açıkçası.Bazen ben bile çıplak giriyorum.Aslında girmemek lazım.Çünkü efendimiz şöyle buyuruyor,
"Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Çıplaklıktan sakının! Zîra sizin yanınızda sadece helâya girdiğiniz zaman ve erkek hanımına sokulunca ayrılan melekler var. Onlardan utanın ve onlara karşı saygılı olun." (Tirmizî, Edeb 42)
"Biriniz eşiyle cinsi münasebette bulunduğu zaman eşi ile kendisinin arkasına bir örtü alsın. Eşler iki vahşi eşek gibi örtüden (büstünün) arınmasınlar." (Müslim, Hayz,10)
Yine Efendimiz bir hadislerinde Allahın hayâ sahibi olduğunu ve hayâ sahibi olup örtünenleri seveceğini ifade ettikten sonra bizlere yıkanma esnasında da örtünmemizi tavsiye buyurmuşlardır. Bunun sebebi de yine hadislerde zikredilerek Allaha karşı saygılı olma, rahmet melekleriyle olan münasebeti koparmama gibi mülahazalara bağlanmıştır.
Dinimizi yaşamak aslında çok kolay ama dediğin gibi insanlar korkutuluyorlar.
Ben annemden bu konuda bu tür söylemleri gerçekten hep duymuşumdur.Sağım solum hep söyler.Oğlumdada bu durumu yaşayınca sadece ona bağladım.Ama körü körüne evet bu böyledir demek gibi bir düşünceye sahip değilim.Herşeyin en güzelini yine Allah bilir tabiki.
Ama 40 lı bebeğe annesi kanamalı olsada rahatça bakar.Hani cünüp ve regl olan kadının yanında rahmet melekleri olmadığından belki istemeyerekte olsa nazarı değer babında söyleniş olabilir diye düşünüyorum.Çünkü bu tür durumlarda her iki tarafta korunması ve savunmasız oluyorlar.Hani adetli kadın bazı duaları okuyamadığından belki bebeğe o açıdan nazar değer yada iyi gelmez anlamında söylenmiştir.
Sevgiler canım.