Özel günlerde çalışmak. .

Ben ona da varım. Paradan ise bu yoğun iş saatlerinden sıyrılıp bi gün tatil yapmayı daha çok isterdim. Ama maalesef. .

Hastane avm tarzı yerler böyle çalışıyo

Daha önce de hastanede uzun yıllar çalıştım. Ama özel gün için çift mesai ücreti veriyorlardı. Mesela gece çalışan ekibimiz 2 gruptu. Biri bi gece, diğeri bi gece olmak üzere vardiyalıydı. Çünkü gece çalışmak ağır oluyor gerçekten. Buradaki gece elemanı her gün geliyor. Nasıl dayanıyor bünyesi anlamıyorum. Burada gece ekibi tek olduğu için, tek vardiya dolayısıyle. Gecenin yükünü de üstümüze yıkıyorlar.

İnşallah. Yaza kadar mecbur burada devam. Zaten iş bakma, görüşmeye gitme gibi lüksüm olamaz burada. Yazdan sonra Allah kerim ama üç kuruşa kölelik yaptırmaları zoruma gidiyor. Asgari ücret artacak ama bi şeylerin düzeleceğini sanmıyorum. O 1,300 bizim 900' e eş değer olacak. Hatta daha da kötü oldu ki millet işçi çıkarıyormuş bu artıştan dolayı. .

Aynen öyle. Köleyiz resmen. .

Ise girerken bunlari sorgulaman lazim sartlarini ogremip sartlarini sunmalisin bende bayramlarda butun rezmk tatllerde calisiyorm az bi mesai farki veriyolar ayrica sabah evden 6 da cikiyorum aksam 7de geliyorim

Başladıktan sonra öğrendim bu özel gün tatil olmaması olayını ve acayip moralim bozuldu. İşe girmeden sormaya gerek bile duyamdım zaten öyledir, öyle olmalı diye. Aksi aklıma gelmedi.

Aynen benim de bir akrabam ozel gunlrde calistigi zaman ekstra para aliyordu. Bence nunu bir arastir.

Yok yok araştırmama gerek yok. Var yani böyle bir şey. Resmi tatilde çalışıyorsan 2 kat mesai alırsın. Ben burada çalışan olarak mağduriyetimi belirttim.

Modern kölelik. . Aynen. Patron para işlerinin sorgulanmasını sevmiyormuş. E boşuna değil adamın 3 hastanesi varmış. .

Ozel sektorde bu boyle. En basit ornegi avmler. 31 aralikta tam mesai. 1 ocakta 12 de yine açılıyor. Haksızlık istersen şikayetçi ol, sgktan denetime gelirler senin adinda verilmez. Ama en son sen gelip, bu durumu sorguladigin icin senden bilirler. Ayrica calisan ya yemek vermek zorunda yada yrmek parasi. Bu zorunlu Bi hizmet

Başladıktan sonra öğrendim bu özel gün tatil olmaması olayını ve acayip moralim bozuldu. İşe girmeden sormaya gerek bile duyamdım zaten öyledir, öyle olmalı diye. Aksi aklıma gelmedi.

Şartları cidden ağır, Allah dayanma gücü versin
İşsizlikte çok zor, bir daha sil baştan yapmak istememekte haklısın
Gözün kulağın açık olsun, daha iyi bir yer bulursan kaçmaya bak oradan
Maalesef ki sömürü düzeni , hepimiz bir şekilde bu çarkın içindeyiz, çözüm var mı dersen yok
Devir, şartlar zor, kimse işsizliği göze alamıyor, şikayet etmek gibi seçenekler var ama yine ucunda işsizlik var

Patron bunların sorgulanmasından hoşlanmıyor ha? Hafiften gözdağı da vermiş bak kızm çok konuşma kapı orda demiş alttan. Nasıl bir sömürü düzeni yarabbm. Nasıl bir hastane bu? Küçük çaplı nir özel mi? Tam olarak ne iş yapıyorsun? Hayır hakkın yeniyor. Sen başka iş bakmaya çalış. Bizim şirkette saçma salak iş yapan bom boş kızlardan tut temizlikçisi kantincisi bile çok daha iyi şartlarda çalışıyor. Ya gerçekten inanamıyorum..

Canim tam olarak nerede calisiyorsub birde sozlesmen var mi? Eski magaza yoneticisiyim is kanununu iyi bilirim belki bir yardimim dokunur

tatlım, resmi tatillerde mesai parası alırsın. nöbet diye birşey ilk defa duydum. sizin patron kendini akıllı sanıyor. haddini bildirmek lazım.

Hastanede mi çalışıyorsun yani.özel hastanelerde cumartesi günü yarım gün çalışıyor diye biliyorum ben hep öyle gördüm.

Böyle çalışma sistemi olur mu? Kendi kendilerine yasa kurmuşlar herhalde. SGK ya şikayet et. Bende çalışıyorum bazen ama o gün günlüğüm ne kadara geliyorsa 2 kat para alıyorum.

Bu resmen kölelik. Maddi açıdan cok buyuk bi sıkıntınız yoksa hemen kaçın oradan! Gerçi ne olursa olsun durulmaz o işte... Yol sorununu falan mi sıkıntı yapıyorsunuz acaba? Neden bulamiyorsunuz?

Ben muhendısım canım ozel sektorde ve cumhurıyet bayramın da calıstım hem de fazladan mesaı bıle yaptım yanı normal calısmam gerekenden fazla calıstım. Bıze para olarak vermıyorlar ama ızın olarak kullanılıyorsun. Ikısınden bırını yapmak zorunda .

Hangi bölüm

hangi şehirdesin mesleğin ne hemşire misin nöbet dediğine göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…