Benim çalıştığım yerde özel günlerde çalıştırıyor. Bayramda full çalıştım, keza yılbaşında da.
Ücret vermiyor ama onları izin olarak sayıyorlar, bayramdan sonra kullanıyoruz sırayla.
Hastane avm tarzı yerler böyle çalışıyo
Aslında kimse memnun değil sadece senin oyle hissetmenı saglamıslar hepsi bu!
Kendını kotu hıssetme sadece daha cok ara
Bende sekız ay ıssız kaldım aılem deıl cevrem bıle bana acıyarak bakmaya basladı sankı harclıgı onlar verıodu hala aklma geldkce snrlenırım
Ama alalede bır ıse gırmek ıstemedım
Is begenmıyormusum bırde. Bana soledklerı ısler tezgahtarlık tarzı utanmasalar evlerıne temzlıge cagırcaklar! Ben bosuna okudm okdr zaten!
Ama sabrla bekledm ve buldm sonnda
Sende sabret emın ol ıstedgn bır ıs cıkıyor
Tatil "resmi tatil" ise çalıştırılamazsınız ya da ek mesai alırsınız.
Tatil "idari tatil" ise çalıştırılabilirsiniz ve ek mesai almazsınız.
Ben kamudayım. Bizde çalışan işçilere ek mesai ödemesi yerine izin verilir.
Özel sektör bu konuda oldukça acımasız ne yazık ki.
3 kuruş para verip canını çıkarırlar adamın.
Ise girerken bunlari sorgulaman lazim sartlarini ogremip sartlarini sunmalisin bende bayramlarda butun rezmk tatllerde calisiyorm az bi mesai farki veriyolar ayrica sabah evden 6 da cikiyorum aksam 7de geliyorim
Aynen benim de bir akrabam ozel gunlrde calistigi zaman ekstra para aliyordu. Bence nunu bir arastir.
Sömürü düzeni. Çalışan haklarına, insan haklarına aykırı. Patron ücretin sorgulanmasını sevmiyormuş ne demek ya hu!!! Kim demiş kölelik sistemi kalktı diye.
Bu paraya bu kadar saat çalıştıktan sonra iş bulmaya ne var?
Baska is bul imkanin varsaBaşladıktan sonra öğrendim bu özel gün tatil olmaması olayını ve acayip moralim bozuldu. İşe girmeden sormaya gerek bile duyamdım zaten öyledir, öyle olmalı diye. Aksi aklıma gelmedi.
Başladıktan sonra öğrendim bu özel gün tatil olmaması olayını ve acayip moralim bozuldu. İşe girmeden sormaya gerek bile duyamdım zaten öyledir, öyle olmalı diye. Aksi aklıma gelmedi.
Canim tam olarak nerede calisiyorsub birde sozlesmen var mi? Eski magaza yoneticisiyim is kanununu iyi bilirim belki bir yardimim dokunurGünaydın hanımlar.
Uzun bi arayıştan sonra kendime çok şükür bi iş buldum. 10 gündür de çalışıyorum. Şartları ağır ama yine de şükür diyorum.
Günlük 11 saat çalışma, sadece pazar tatil, cumartesi de full 11 saat çalışma. . Asgari ücret + yemek veriyorlarmış.
Neyse bunları kabul ederek girdim. Çünkü başka şansım yoktu. Hatta yemek parasını sonradan öğrendim.
Geçenlerde diğer çalışanlardan duyduğum bir şey canımı sıktı. Yılbaşı resmi tatilinde çalışacakmışız. Ben en azından onlarda biraz kendime gelirim diyordum. Herkes 5' er saat çalışacak o resmi tatilde. Ben de gideceğim 5 saat. . Öğrendim ki bu 5 saat mesai parası olarak verilmiyormuş. Sorumluya sorduğumda ise ''senin kendi normal mesai saatinde geleceksin. Nöbet değil ki bu'' dedi. . Hatta bayramlarda 24' er saat nöbet tutturup da para dahi vermiyorlarmış. Onu ilk geçen bayramda vermişler.
Bi de sinir olduğum şu oldu, bunları sorguladım diye "Patron para işlerinin sorgulanmasını hiç sevmiyor" lafını dahi duydum. Çalışanım diye koyun gibi güdülmeye mahkumum sanki. . Ben de işçiyim ve haklarım var.
Benim bildiğim özel günlerde çalışınca ekstra para alınır.
Bu nasıl şey ben anlamadım.
Hastanede mi çalışıyorsun yani.özel hastanelerde cumartesi günü yarım gün çalışıyor diye biliyorum ben hep öyle gördüm.Aynen öyle. O iş bulamama, her yerden elin boş dönmek o kadar kötü ki. . Kendine güven sıfır oluyor. Artık her bi başvuruya gittiğimde kendimi dilenci gibi hissediyordum, o kadar muhtaç hissediyordum ki. . Onları sırf tekrar yaşamamak adına sabredeceğim. .
Bu resmen kölelik. Maddi açıdan cok buyuk bi sıkıntınız yoksa hemen kaçın oradan! Gerçi ne olursa olsun durulmaz o işte... Yol sorununu falan mi sıkıntı yapıyorsunuz acaba? Neden bulamiyorsunuz?İnşallah. Yaza kadar mecbur burada devam. Zaten iş bakma, görüşmeye gitme gibi lüksüm olamaz burada. Yazdan sonra Allah kerim ama üç kuruşa kölelik yaptırmaları zoruma gidiyor. Asgari ücret artacak ama bi şeylerin düzeleceğini sanmıyorum. O 1,300 bizim 900' e eş değer olacak. Hatta daha da kötü oldu ki millet işçi çıkarıyormuş bu artıştan dolayı. .
Ben muhendısım canım ozel sektorde ve cumhurıyet bayramın da calıstım hem de fazladan mesaı bıle yaptım yanı normal calısmam gerekenden fazla calıstım. Bıze para olarak vermıyorlar ama ızın olarak kullanılıyorsun. Ikısınden bırını yapmak zorunda .Günaydın hanımlar.
Uzun bi arayıştan sonra kendime çok şükür bi iş buldum. 10 gündür de çalışıyorum. Şartları ağır ama yine de şükür diyorum.
Günlük 11 saat çalışma, sadece pazar tatil, cumartesi de full 11 saat çalışma. . Asgari ücret + yemek veriyorlarmış.
Neyse bunları kabul ederek girdim. Çünkü başka şansım yoktu. Hatta yemek parasını sonradan öğrendim.
Geçenlerde diğer çalışanlardan duyduğum bir şey canımı sıktı. Yılbaşı resmi tatilinde çalışacakmışız. Ben en azından onlarda biraz kendime gelirim diyordum. Herkes 5' er saat çalışacak o resmi tatilde. Ben de gideceğim 5 saat. . Öğrendim ki bu 5 saat mesai parası olarak verilmiyormuş. Sorumluya sorduğumda ise ''senin kendi normal mesai saatinde geleceksin. Nöbet değil ki bu'' dedi. . Hatta bayramlarda 24' er saat nöbet tutturup da para dahi vermiyorlarmış. Onu ilk geçen bayramda vermişler.
Bi de sinir olduğum şu oldu, bunları sorguladım diye "Patron para işlerinin sorgulanmasını hiç sevmiyor" lafını dahi duydum. Çalışanım diye koyun gibi güdülmeye mahkumum sanki. . Ben de işçiyim ve haklarım var.
Benim bildiğim özel günlerde çalışınca ekstra para alınır.
Bu nasıl şey ben anlamadım.
Hangi bölüm
Sadece mecbur olduğum için bu işteyim. Ve yine mecbur olduğum için çalışıyorum. Yaza kadar böyle devam edicem maalesef. Sonra Allah kerim. 27 yaşındayım, sağlıkçıyım. Yine bi hastanede çalışıyorum ama kendi işimi yapamıyorum. Bulamadım da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?