Özel günlerde çalışmak. .

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.161
11.070
248
Günaydın hanımlar.

Uzun bi arayıştan sonra kendime çok şükür bi iş buldum. 10 gündür de çalışıyorum. Şartları ağır ama yine de şükür diyorum.

Günlük 11 saat çalışma, sadece pazar tatil, cumartesi de full 11 saat çalışma. . Asgari ücret + yemek veriyorlarmış.

Neyse bunları kabul ederek girdim. Çünkü başka şansım yoktu. Hatta yemek parasını sonradan öğrendim.

Geçenlerde diğer çalışanlardan duyduğum bir şey canımı sıktı. Yılbaşı resmi tatilinde çalışacakmışız. Ben en azından onlarda biraz kendime gelirim diyordum. Herkes 5' er saat çalışacak o resmi tatilde. Ben de gideceğim 5 saat. . Öğrendim ki bu 5 saat mesai parası olarak verilmiyormuş. Sorumluya sorduğumda ise ''senin kendi normal mesai saatinde geleceksin. Nöbet değil ki bu'' dedi. . Hatta bayramlarda 24' er saat nöbet tutturup da para dahi vermiyorlarmış. Onu ilk geçen bayramda vermişler.

Bi de sinir olduğum şu oldu, bunları sorguladım diye "Patron para işlerinin sorgulanmasını hiç sevmiyor" lafını dahi duydum. Çalışanım diye koyun gibi güdülmeye mahkumum sanki. . Ben de işçiyim ve haklarım var.

Benim bildiğim özel günlerde çalışınca ekstra para alınır.

Bu nasıl şey ben anlamadım.

Bu ne yahu robotmsnz siz! Hiç vicdan kalmamış ınsanlarda eminim hepsi de mucburiyrti olan insanlardır! Yazık cok yazık insafsızlar ! Oyle calısma seklı mı olur! Sen bi an önce başka iş bak kendine

niye böyle bir işte çalışıyorsun, işin yada durumun yaşın ne bilmiyorum ama herhangi bir firmada temizlik personeli bile 8 saat çalışıp asgari üzret+yol+yemek parası alıyor 1500 tl civarı oluyor buda.

resmi tatiller ekstra mesai

Bu ne yahu robotmsnz siz! Hiç vicdan kalmamış ınsanlarda eminim hepsi de mucburiyrti olan insanlardır! Yazık cok yazık insafsızlar ! Oyle calısma seklı mı olur! Sen bi an önce başka iş bak kendine

Valla 10 gündür robot gibi hissediyorum zaten. Eve 8 de geliyorum. Ayaklarımın bile üstünde duramıyorum artık. Uyuyorum, ertesi gün aynı. . O kadar çok iş aradım ki, artık o psikolojiye girmek istemiyorum.
Ve işin ilginci herkes halinden memnun. Bunları sorguladım diye kendimi kötü hissettirdiler hatta. Para gözmüşüm gibi . .

Sadece mecbur olduğum için bu işteyim. Ve yine mecbur olduğum için çalışıyorum. Yaza kadar böyle devam edicem maalesef. Sonra Allah kerim. 27 yaşındayım, sağlıkçıyım. Yine bi hastanede çalışıyorum ama kendi işimi yapamıyorum. Bulamadım da

Maalesef canım artık , çalışanın hakkını o kadar alenen yiyiyorlar ki , ister çalış ister çık diyebiliyorlar ...
Neden piyasa çok kötü şu asgari ücret artışı durumundan ötürü büyük firmalar bile personel çıkartıyor.
Bütçeleme fizibilite tutmadığı için...
Yasal olarak resmi tatillerde çift yevmiye alınır...
Size tavsiyem , uzun zaman iş aramışsınız , şimdilik devam edin , işsizlik psikolojisi berbat çünkü...
Çalışırken başka bir işe geçmeniz daha kolay olur , daha rahat bulursunuz anlamında...
Sevgilerimle....

Benim çalıştığım yerde özel günlerde çalıştırıyor. Bayramda full çalıştım, keza yılbaşında da.
Ücret vermiyor ama onları izin olarak sayıyorlar, bayramdan sonra kullanıyoruz sırayla.

Ise girerken bunlari sorgulaman lazim sartlarini ogremip sartlarini sunmalisin bende bayramlarda butun rezmk tatllerde calisiyorm az bi mesai farki veriyolar ayrica sabah evden 6 da cikiyorum aksam 7de geliyorim

bunu kabul eden calısanlar oldugu ıcın ışverenler zıvanadan cıktı;ısverenın boyle bı hakkı yok
kımsenın bunu kabul edıp calısmaması lazım.hayatın zor sartlarından calısanlar kabul ettıkce ısverenler durdurulamayan canavar halıne geldı ,sıkayet edın .
calıstıgınız her saatın mesaisini vermelı ayrıca.

sevgili konu sahibi arkadas; ben basin mensubuyum ve sizin bu dediginiz kosullarda yillarca calistim. ne yazik ki turkiye'de yasal haklariniz sadece vaat olarak kaliyor. kosullarinizi bilmiyorum. ben mecburiyetten degil, isimi cok sevdigim icin taviz verdim. onceliklerinizi belirleyip ona gore karar alin, pisman olmayin.

Sömürü düzeni. Çalışan haklarına, insan haklarına aykırı. Patron ücretin sorgulanmasını sevmiyormuş ne demek ya hu!!! Kim demiş kölelik sistemi kalktı diye.
Bu paraya bu kadar saat çalıştıktan sonra iş bulmaya ne var?

Son düzenleme:
Bazı mesleklerin normal saatleri içine giriyor o özel günler ve ekstra ücret verilmiyor. Bana çok garip gelmedi. Tabi asgari ücrete yapılmaz o ayrı.

Tatil "resmi tatil" ise çalıştırılamazsınız ya da ek mesai alırsınız.
Tatil "idari tatil" ise çalıştırılabilirsiniz ve ek mesai almazsınız.
Ben kamudayım. Bizde çalışan işçilere ek mesai ödemesi yerine izin verilir.
Özel sektör bu konuda oldukça acımasız ne yazık ki.
3 kuruş para verip canını çıkarırlar adamın.

Aslında kimse memnun değil sadece senin oyle hissetmenı saglamıslar hepsi bu!
Kendını kotu hıssetme sadece daha cok ara
Bende sekız ay ıssız kaldım aılem deıl cevrem bıle bana acıyarak bakmaya basladı sankı harclıgı onlar verıodu hala aklma geldkce snrlenırım
Ama alalede bır ıse gırmek ıstemedım
Is begenmıyormusum bırde. Bana soledklerı ısler tezgahtarlık tarzı utanmasalar evlerıne temzlıge cagırcaklar! Ben bosuna okudm okdr zaten!
Ama sabrla bekledm ve buldm sonnda
Sende sabret emın ol ıstedgn bır ıs cıkıyor

Aynen öyle. O iş bulamama, her yerden elin boş dönmek o kadar kötü ki. . Kendine güven sıfır oluyor. Artık her bi başvuruya gittiğimde kendimi dilenci gibi hissediyordum, o kadar muhtaç hissediyordum ki. . Onları sırf tekrar yaşamamak adına sabredeceğim. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…