Günaydın hanımlar.
Uzun bi arayıştan sonra kendime çok şükür bi iş buldum. 10 gündür de çalışıyorum. Şartları ağır ama yine de şükür diyorum.
Günlük 11 saat çalışma, sadece pazar tatil, cumartesi de full 11 saat çalışma. . Asgari ücret + yemek veriyorlarmış.
Neyse bunları kabul ederek girdim. Çünkü başka şansım yoktu. Hatta yemek parasını sonradan öğrendim.
Geçenlerde diğer çalışanlardan duyduğum bir şey canımı sıktı. Yılbaşı resmi tatilinde çalışacakmışız. Ben en azından onlarda biraz kendime gelirim diyordum. Herkes 5' er saat çalışacak o resmi tatilde. Ben de gideceğim 5 saat. . Öğrendim ki bu 5 saat mesai parası olarak verilmiyormuş. Sorumluya sorduğumda ise ''senin kendi normal mesai saatinde geleceksin. Nöbet değil ki bu'' dedi. . Hatta bayramlarda 24' er saat nöbet tutturup da para dahi vermiyorlarmış. Onu ilk geçen bayramda vermişler.
Bi de sinir olduğum şu oldu, bunları sorguladım diye "Patron para işlerinin sorgulanmasını hiç sevmiyor" lafını dahi duydum. Çalışanım diye koyun gibi güdülmeye mahkumum sanki. . Ben de işçiyim ve haklarım var.
Benim bildiğim özel günlerde çalışınca ekstra para alınır.
Bu nasıl şey ben anlamadım.