• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık özel hastane mi devlet hastanesinde mi doğum yapmalıyım???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ysmnarl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
58
0
26
merhaba arkadaşlar ben şimdi çalıştığım için kontrollerimi özel hastanede yaptırıyorum.açık olmak gerekirse kasımda doğum iznine ayrılınca tek maaşa düşünce biraz özel hastane zorlayacak gibi geliyor.bunun için devlette doğum yapmam gerekebilir.ama devlet hastanesi pek güvenli gelmiyor özellikke yaşadığım yer için konuşayım.özel hastanede doğum ücretleri ne kadar oluyor?aranızda tecrübeli olanlar varmı?biraz yardımcı olurmusunuz?

merhaba arkadaşlar ben şimdi çalıştığım için kontrollerimi özel hastanede yaptırıyorum.açık olmak gerekirse kasımda doğum iznine ayrılınca tek maaşa düşünce biraz özel hastane zorlayacak gibi geliyor.bunun için devlette doğum yapmam gerekebilir.ama devlet hastanesi pek güvenli gelmiyor özellikke yaşadığım yer için konuşayım.özel hastanede doğum ücretleri ne kadar oluyor?aranızda tecrübeli olanlar varmı?biraz yardımcı olurmusunuz?

bu çok düşünülmesi ve araştırılması gereken bir mevzu.Özel hastaneler ilgi,alaka,temizlik ve güler yüz gibi değerleri yüzünden güzel,hele ki yenidoğan yoğunbakımı ve fiyatıda uygun olursa tadından yenmez,tabi doktorunda hem pratiği hem de teoriği iyi olmak kaydıyla.Devlet Hastanesin de yoğunluğu az,doktoru ilgili ve sabırlı bir hastane bulursan iyi olur.Paran cebinde kalır özele vereceğin parayı çocuğun geleceği için yatırım yapmış olursun ama sorun da burda başlıyor,böyle bir hastane bulmak oldukça güç.Ordan oraya gönderilmek,hakkın olduğu halde sıranı beklemek,temizliğin az olması,hastanın çok olması seçim yaptırmak zorunda bıraktırıyor.Ben sağlıkçıydım,zamanında doğumlara da çok girdim,bazen tek tük hastamız olurdu,elini tuta tuta saçını okşaya okşaya bebeğini pamuklara sara sara doğum yaptırdığımızda oldu,aynı doğumhanede 20 doğuma girdiğimizde,bebekler karışmasın diye kimse elindeki bebeği sahibine verinceye kadar bırakmazdı hatta bir kere karışmıştı bebeğin topuk iziyle annenin başparmağının çizgilerinin aynı oluşundan test yapmak zorundada kalmışlardı :) Nasip kısmet işi de bu işler,Allah herkese sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin.

(Bu bir alıntı )

Kendi dşünceme gelince. Geçen gün eşimle biraz konuştuk . Bir bebeğimiz olursa nerede doğum yaparım diye.
Burada istiyebileceğimiz 1 devlet 3-4 özel var.
Özellerden bir tanesinin şartları aşıırı kötü. Şöyleki ; tek bir wc var ve kadın erkek hasta dr hep aynı yere giriyor. Eşim orada 15 gün hastanede yattı . İlgi alaka güzeldi ama kadın hemşirelerden biri bildiğin eşime asıldı . Çok ilgililerdi fakat ir kaç konuşmaya bizzat şahit oldum . "Yine doğum geldi işin yoksa banyoyu hazırla ! " yatağı toplarken bir tanesi " offf bu ne yaaaa " (kanlıyataktan bahsediyor ki bu çok normal bir durum aslında.

Özellerden bir diğerinde doğum 800 TL. Ama hastaneden çok iyi bahsediyorlar. Hiç gitmedim ama bildiğim kadarıyla aşırı iyi bir hastane. Tüm iyi dr lar oraya toplandı bu sene. Diğer hastanelerde bir çok istifa vardı .

Devlete gelirsek . Günde bilmem kaç doğum oluyor. İlgi alaka olacağını sanmıyorum . Tamam deneyim konusunda süper olabilirler ama bir odada 20 kadının avazları çıktığı kadar bağırmaları sonucu ben bayılırım bence :1:

Yani iyi değerlendirilmeli iyi düşünülmeli.
Para en son düşünülmeli sağlık sonuçta.
Bence tüm yakın hastanelere gidip araştırın ve içinize hangisi sinerse orda rahat rahat yapın .

Uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

bu çok düşünülmesi ve araştırılması gereken bir mevzu.Özel hastaneler ilgi,alaka,temizlik ve güler yüz gibi değerleri yüzünden güzel,hele ki yenidoğan yoğunbakımı ve fiyatıda uygun olursa tadından yenmez,tabi doktorunda hem pratiği hem de teoriği iyi olmak kaydıyla.Devlet Hastanesin de yoğunluğu az,doktoru ilgili ve sabırlı bir hastane bulursan iyi olur.Paran cebinde kalır özele vereceğin parayı çocuğun geleceği için yatırım yapmış olursun ama sorun da burda başlıyor,böyle bir hastane bulmak oldukça güç.Ordan oraya gönderilmek,hakkın olduğu halde sıranı beklemek,temizliğin az olması,hastanın çok olması seçim yaptırmak zorunda bıraktırıyor.Ben sağlıkçıydım,zamanında doğumlara da çok girdim,bazen tek tük hastamız olurdu,elini tuta tuta saçını okşaya okşaya bebeğini pamuklara sara sara doğum yaptırdığımızda oldu,aynı doğumhanede 20 doğuma girdiğimizde,bebekler karışmasın diye kimse elindeki bebeği sahibine verinceye kadar bırakmazdı hatta bir kere karışmıştı bebeğin topuk iziyle annenin başparmağının çizgilerinin aynı oluşundan test yapmak zorundada kalmışlardı :) Nasip kısmet işi de bu işler,Allah herkese sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin.

(Bu bir alıntı )

Kendi dşünceme gelince. Geçen gün eşimle biraz konuştuk . Bir bebeğimiz olursa nerede doğum yaparım diye.
Burada istiyebileceğimiz 1 devlet 3-4 özel var.
Özellerden bir tanesinin şartları aşıırı kötü. Şöyleki ; tek bir wc var ve kadın erkek hasta dr hep aynı yere giriyor. Eşim orada 15 gün hastanede yattı . İlgi alaka güzeldi ama kadın hemşirelerden biri bildiğin eşime asıldı . Çok ilgililerdi fakat ir kaç konuşmaya bizzat şahit oldum . "Yine doğum geldi işin yoksa banyoyu hazırla ! " yatağı toplarken bir tanesi " offf bu ne yaaaa " (kanlıyataktan bahsediyor ki bu çok normal bir durum aslında.

Özellerden bir diğerinde doğum 800 TL. Ama hastaneden çok iyi bahsediyorlar. Hiç gitmedim ama bildiğim kadarıyla aşırı iyi bir hastane. Tüm iyi dr lar oraya toplandı bu sene. Diğer hastanelerde bir çok istifa vardı .

Devlete gelirsek . Günde bilmem kaç doğum oluyor. İlgi alaka olacağını sanmıyorum . Tamam deneyim konusunda süper olabilirler ama bir odada 20 kadının avazları çıktığı kadar bağırmaları sonucu ben bayılırım bence :1:

Yani iyi değerlendirilmeli iyi düşünülmeli.
Para en son düşünülmeli sağlık sonuçta.
Bence tüm yakın hastanelere gidip araştırın ve içinize hangisi sinerse orda rahat rahat yapın .

Uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir.

aslında çok güzel anlatmışsınız benim bulunduğum ilçede 1 devlet ve bir özel hastane var.bende seçimini şimdilik antalya da özel hastaneden yana yapıyorum kontrollerim için.işte doğuma gelince çoğu kişiye soruyorum değerlendirmek için.doğumada az kalınca tereddütlerim başladı nerede olsa diye.dediğiniz gibi araştırmalı soruşturmalıyım.ilk doğumum olacak biraz pinpirikleniyorum.teşekkür ederim...

evet bu konu son zamanlarda benim de kafamı çok kurcalıyor Bursa için hastane tavsiyeniz var mı ?

bence devlet en iyisi yok karışma filan olmaz doğar doğmaz kola bileklik takılıyor o eskidenmiş devlet hastanedeki doktorlar her zaman daha tecrübelidir özel hastanede ayda 50 doğum olsa devlette yüzlerce oluyor siz hangi doktora güvenirsiniz cerrahlar bile uzman olması için bellirli bir ameliyata girme sayısı olması gerekiyor ki uzman olması için yani ne kadar çok ve sık yaparsa o kadar tecrübeye ve güvenirlik sağlıyor vs vs demem o ki bence devlet özel hastanede sadece hizmet özel oda hizmetleri var çünkü para veriyorsun geçen haberlerde kulak zarı ameliyatı için giren çocuk masada kalmış özel hastanedeki doktorlar biraz acemi fazla narkoz vermişler ben canımı onlara teslim edemem valla yinede sen bilirsin canım bende devlette olucam inş

Bence üniversite hastanesinde doğum yapmalısın hem çok doğum oluyor tecrübe var hem kötü bir durumda son derece donanımlı oluyor

Bence üniversite hastanesinde doğum yapmalısın hem çok doğum oluyor tecrübe var hem kötü bir durumda son derece donanımlı oluyor

benimde bahsettiğim devlet hastaneside bakırköy dr sadi konuk araştırma hastanesi yada çapa hastanesi allah korusun bebeğim üniteye bağlanmak zorunda kalırsa bile cok donanımlı ve para ödemiyorsun tabiki sağlık olunca insan parayı tabiki görmicek ama neden veresinki aynı donanım varsa özelde olsun istiyor eşim ama ben devleti tercih ediyorum hem kalabalık olsa bile doğumhane yanlız değilim aynı acıyı paylaştığım insanlar annecikler olucak allah herkeze hayırlı sağlıklı sıhhatlı doğumlar nasip etsin amin

Artık poliklinik açar gibi adım başı özel hastane açılıyor. Eğer özeli düşünürseniz hastanenin geçmişini, tavsiye derecesini araştırın.
Kuzenim de geçen sene özelde doğum yaptı ve sadece 2 gün yattı. Hiçbir problem olmadı.
Çok iyi bir devlet hastanesi de vardı fakat o uzak olduğu için özeli tercih ettiler.
Özel veya devlet olup olmaması yerine, her iki hastanenin de şartlarına, temizliğine bakın..
Sonuçta hem sizin hem de bebeğin sağlığı söz konusu..

ben hem devlete hem özele gidiyorum özel hastanede 4 boyutlu gördüğüm için tercih ediyorum onun dışında devlette benim asıl doktorum. bende devlet hastanesinden yanayım. kontrole sürekli devlete gidiyorum doktorumdan çok memnunum ama normal doğum istersen ben olmayailirim o günkü nöbetçi doktor girer ben ancak sezeryanda gelebilirim dedi. o moralimi bozdu. bende normal isyorum. ya kendimi başka bir doktora emanet edicem ya da sezeryan olucam ya da doğumama doktorumun nöbetçi denk gelmesi için dua edicem.

Back
X