- 9 Eylül 2007
- 21.427
- 66.417
- 1.123
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Bir de sezeryanda cok aci cekiliyor, toparlanmak zor oluyor diyorlar ya, sanki bebek olunce daha az aci cekip daha kolay toparlanacaksin...
Eskidenmis o normal dogumla catir catir dogurmak, cunku o kadinlar butun gun tarlada calisir, en basiti saatlerce comelerek camasir bulasik yikarmis, simdi hangimiz bu sekilde yasiyoruz? Dolayisiyla cati dar, en iyi ihtimalle bolca epizyo kesisi, en kotu ihtimalle kanalda sıkıştığı icin kaybedilen/bir omur sakat kalan bebekler. Son 10 yildir duydugum normal dogum oykulerinin yarisi korkku filmi tadinda, 1 hafta aci cekmemek icin deger mi?
Ahh kıyamam ya.çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız, benzer bir durumda arkadaşımın ablası bebeğini kaybetti, kadın bas bas bağırmış çatı muayenesi olumsuz, ilk bebeğim sezeryan diye, dinlememişler, bebek kanala sıkışıp nefessiz kaldı...
Ben yurtdisindayim.
Yeterli acilma yoksa hastaneye giris yapilmiyor.
3. De ancak aldilar beni agir sanciyla 2 kere gittim geldim yolu. 1.5 cm diye almadilar.
Boylece suni vereyim yapsin gitsin durumu olmuyor. Sancilar 3 dk ya dusmeden gelme diyorlar.
Suni sanci gerekmedikce vermiyorlar. Epidural varsa nst takili olur kalp atisi izlenir. Asla elle asagiya cekme itme falan yapilmaz. Ozel aletlerle Vakum makas vs ancak.
Ama sorun yoksa 3 gun bile bekletirler sezeryana almadan once.
Turkiyede ise ilk sancida kostura kostura gidiyor insanlar yatis yapiliyor hemen suni dayaniyor. Bebek ciksin diye ustune ebe oturanlar mi istersin.
Normal dogum sureci bu kadar anormal olabilir. Mudahale ustune mudahale. Bebege hic sans vermiyorlar. Sonra normal dogum karsitligi hede hodo. Zaten normal dogum yaptirmiyorlar ki.
çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız, benzer bir durumda arkadaşımın ablası bebeğini kaybetti, kadın bas bas bağırmış çatı muayenesi olumsuz, ilk bebeğim sezeryan diye, dinlememişler, bebek kanala sıkışıp nefessiz kaldı...
Cok uzucu
Benim yakinimin basina da bire bir ayni olmasa da benzer bir durum geldi. Bebek yarida kaldigi icin cok fazla bastirmislar. Bebek oksijensiz kalmis.. Bir hafta sonra kuzum vefat etti. Bir anne icin Ne buyuk aci eve eli boş dönmek.. Allah kimseye yasatmasin.
hangi hastane acabaAllah yardımcıları olsun.umarim bu son olur allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasin.Ben ilk dogumumu izmirin en cok dogum yapilan 2.ozel hastahanesinde dogum yaptım.2.dogumada oraya gdicektm son haftalarda devlete acile gittim ve çok hoşuma gittı orada dogum yaptm 2.dogum yapmama ragmen ki aralari 1bucuk sene ilki gibi acı cekmedim cok ilgililerdi herseyi arastirdılar.Simdiki aklım olsa kesinlikle devlette yapardım.Ilkinde doktor kesti bebegi çikardi gitti.ikincide doktor sonuna kadar kaldı hemsireyle beraber diktiler
Bu haberi ben de ekşi sözlük te okudum az önce ve cok üzüldüm. Ve dogumumu dogum evinde yapmaya karar verdim. Eger dogumevi tecrubesi olan anneler varsa yararlanmak isterim
Ciglide en son dogum yaptm cok memnundumhangi hastane acaba
Nasıl ya? İlk doğum sezaryense daha sonraki doğumun vajinal olması için annenin riski aldığına dair belge imzalaması gerekiyor. Ne yaptı? Mahkeme süreci oldu mu?çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız, benzer bir durumda arkadaşımın ablası bebeğini kaybetti, kadın bas bas bağırmış çatı muayenesi olumsuz, ilk bebeğim sezeryan diye, dinlememişler, bebek kanala sıkışıp nefessiz kaldı...
Evet medicalpark a gidiyorum inşallah memnun kalırım
bu karna bastirmanin mantigi nedir ya ben anlamiyorum hamileyken karnimiza dikkat ediyoruz her yerde yazio karniniza darbe almayin ani bebek ölümü olur falan onu da gectim bebek tekme attiginda ayaginin sekli bile karinda belli olurken
karin bolgesi bu kadar incelmis hassaslasmisken uzerine baski yapmak nedir ya bu resmen iki aracin arasinda kalip sikisarak olmek gibi bisey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?