Premature Bebekler Özel hastanede erken doğum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hepgenc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
1.208
1.776
63
Kızlar benim erken dogum riskim var. Su an ozel hastaneye gidiyorum ama erken dogum olursa masraflarin altinda kalkamam heralde. Oyle bir durumda bebegi devlete nakletme durumu olabiliyor mu? Ya da ozelde kuvoz cok pahali bir sey mi?

Sigortaniz varsa yenidoğan yogunbakimdan para alınmıyor. Siz yine de bir hastanenizle gittiginizde konuşun. Ben de özel hastane de erken doğum yaptım ve bebeğim hala kuvozde. Biz sorduğumuzda hiç bir ücret alınmayacak ama bazı çocuklara kullanılan özel mamalar varmış onlardan kullanildiysa ya da Allah korusun bir operasyon geçirirse o zaman para aliyorlarmis

Para almaya çalışabilirler, öyle bir durumda sgk ya bildireceğinizi söyleyin. Es kaza öderseniz de sgk ya başvurduğunuzda hastane size geri ödemenizi yapar.

Belli bir sure parasız.

Arkadaslar sigortanız varda özel hastanede sadece Doğum ücreti alırlar..
Yenidoğan küvez işlemleri ücretsizdir bilginize..
Özelde erken Doğum yaptım 32-33 haftalık doğdu oğlum 7 gün küvezde kaldı ücret ödemedik..

Hatta bulunduğum ilde devlette çok küvez olmadığı için devlette Doğum yapıp bebeği özelin yoğun bakımına sevk edilen aileler vardı..

Sadece sütünüz gelene kadar mama ve bebeğin bez ıslak mendil pişik kremi gibi ihtiyaçların listesini verirler onları temin edersiniz.. para istediklerinde hemen SGK ile görüşün..

Yenıdogan küvezi ucretsız.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamaları gereğince hiçbir hastane gerek yeni doğan yoğun bakımı gerek yenidoğana yapılan cerrahi müdahaleler ve gerekse de aşağıda sayacağım hizmetler için hiç kimseden fiyat farkı İSTEYEMEZ.

Böyle bir yazı buldum. Su haftadan sonrası ücretli diye bırsey yok

Cok tesekkurler. Ben calismiyorum ama esim sgkli. Onun uzerinden sgkli olmus oluyorum degil mi?

Cok tesekkurler. Ben calismiyorum ama esim sgkli. Onun uzerinden sgkli olmus oluyorum degil mi?
Tabikide.
3 erken Doğum yaptım 2 çocuğum küveze gırdı. Biri 36 biri 32 haftalıktı.
32 haftalık Doğum yaparken bulunduğum ildekı özel hastaneler kabul etmezdi devlette de bır yenı doğan bölümü var ve o da doluyuz dedı. Hastaneden çıkış yaparken bana ımza attırdılar kendı ıstegımle çıkıyorum dıye. Halbukı ben ıstemedım onlar kendıne hastane bul dedıler bızde öylelıkle çıktık hastaneden. Sımdıkı aklım olsa çıkmazdım bana hastane bulup beni Ambulansla sevk edın derdım ama o an kafa durmuştu sancıda cekıyordum bı yandan. 2-3 saatlık yol gıttık hıc bılmedıgımız bı sehre. Ordakı unıv e gıttık yoğun bakım doktoru olmadığı ıcın sızı kabul edemeyız ama dılersenız bı hastaneye sevk ederiz dedıler. Olması gerekenı yaptılar. Özel bı hastane ye sevk edıldım Ambulansla. Ordakı Doğum ücreti 4 bık cıvarıymıs. Sezeryan ücreti. Sevklı gıttıgım ıcın 1200 liraya Doğum yaptım. Kzıım 18 gün kuvezde kaldı. Bende 3-4 gün yatışımı uzattım farklı bir ilden geliyorum düye. Sadece kendı Doğum ve yatış parasını odedım. Kızıma bez mama ıslak mendıl peçete götürdük o kadar başka masraf yok bebek için.

Sagol canim. Ne zor gunler yasamissin. Hastaneler de sorumluluk almak istemiyor iste.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamaları gereğince hiçbir hastane gerek yeni doğan yoğun bakımı gerek yenidoğana yapılan cerrahi müdahaleler ve gerekse de aşağıda sayacağım hizmetler için hiç kimseden fiyat farkı İSTEYEMEZ.

HANGİ DURUMLARDA FARK İSTENMEZ?
SGK ile sözleşmesi bulunan, özel hastaneler ile vakıf üniversitesi hastaneleri normal zamanlarda her iş ve işlem için (SGK'nın bizim için bu hastaneye ödediği sağlık hizmet bedelinin) yüzde 90 oranına kadar fark isteyebilmektedir ama aşağıda sıralanan hallerde hiçbir sağlık kurumu ve kuruluşu TEK KURUŞ bile fark isteyemez. Bunlar;
■ Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri ile acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
■ Yoğun bakım hizmetleri,
■ Yanık tedavisi hizmetleri,
■ Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
■ Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
■ Organ, doku ve hücre nakilleri,
■ Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
■ Diyaliz tedavileri, kardiyovasküler cerrahi işlemleridir. Bu iş ve işlemlerden ilave ücret alınamaz.

Umarım yardımcı olmuşumdur...

Supersiniz:) gayet aciklayici bir cevap

nakil oluyor ama zor oluyor benim bildiğim. Bir arkadaşımızın başına gelmişti öğrenip yazacağım

34haftalk ozelde erken dogum yaptim 3gun kuvozde yatti. 1ay boyunca muaynesi vs. Ucretsiz dedler dogum harici hc bi ucret odemedm

Ben devlette kontrollerini yaptırdım erken doğum olacaktı ama devlette yatak yoktu bizi sevk yapın dedık özel hastaneye bebekten ücret alınmadı kuvezde yattı on gün buz sezeryan doğum içim 500 TL odedık 1800 lira normal fiyat

Sancılarım olduğu için devlet hastanesinde 2 gün yattım sancılarımı durduramadılar yenidoğanda yer olmadığı için acil yenidoğan küvezi olan bütün hastanelere çağrı yaptılar ve 5 dk sonra özel bir hastaneden cevap geldi ve beni ambulansla o hastaneye sevk ettiler o gece sezaryenle doğum yaptım ve hiç bir ücret ödemedik yawrularım şuan hala orda küvezdeler ve onlar içinde ücret almicaklarını söylediler nekadar süre kalırlarsa kalsınlar ücret alınmicak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…