• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ozel Klinik Ucret Iadesi

Doktoru vaadi yerine getirmedi diye şikayet edebilir misiniz bilmiyorum.
Diyelim edeceksiniz, elinizde sizin beyanınızdan başka bir şey Yok.
Adam iş mahkemeye geldiğinde, ben onlara ameliyattan önce bir de bunu deneyelim, dedim, iyileşme garantisi vermedim der ve biter.

Ama eğer iddia ettiğiniz gibiyse sosyal medyadan adamın hesapları varsa paylaşın durumunuzu.
Gittiğiniz ve operasyonun yapıldığı tarihin bir dekontu, fişi faturası bir şeyi varsa onu, ve son durumu.

Bir de zaten yaşamışsınız ve tecrübe olmuş ama böyle bir tedaviye başlamadan bir kaç kişiye danışın. Hastalar ameliyattan çekindiği için öncesinde her şeyi denemek istiyor ama genelde sadece biraz daha fazla para harcamış oluyorlar... orada harcayacağınız para ile ameliyatı daha iyi bir yerde yaptırabilirdiniz.

Sosyal medyadan karalama yapması hukuki açıdan doğru değil.Doktor eğer ticari itibarımı zedeliyor diye dava açarsa konuyu açan arkadaş tazminat öder.Ancak,eleştiri sınırları içerisinde yazarsa belki oradan dönüş alabilir

Ben olsam en azından bu olup bitenleri bize nasıl umut verildiğini ve şu an nası bu kadar ilgisiz kalındığını en azından bimere yazardım.Denemeye değer.

Bir ara size Samsun danmisinizDiyecektim baktım istanbul bizde samsun da özel kliniği olan bir doktora tedavi yaptırdık farklı tedavilerdi kök hücre kan alıp veriyordu iğnelerle biseyler yapıyordu falan Zahide yetişe çok çıkıyor fizik tedavi uzmanı prof benimde eşim ameliyattan kaçtığı dönem.herseyi denemişti bel fıtığından malesef sonunda ameliyat oldu bu doktorun tedavisi çoğu kişide ise yaramış ama bizde olmadı çünkü fitik patlamış çok büyümüştü ben tedavisinin cevp vermemesine değilde o halde hastaya umut vermek yerine ameliyat olmalısın bu tedavi sense ise yaramaz demesini beklerdim bize garanti vermedi ama paraya kim hayır der her gidişimizde bin liraya yakın aldı borç harç veriyorduk bizde eşim işin peşine düşmek istedi boşver dedim bizde çıkmış candan umut bekledik iste

Bir ara size Samsun danmisinizDiyecektim baktım istanbul bizde samsun da özel kliniği olan bir doktora tedavi yaptırdık farklı tedavilerdi kök hücre kan alıp veriyordu iğnelerle biseyler yapıyordu falan Zahide yetişe çok çıkıyor fizik tedavi uzmanı prof benimde eşim ameliyattan kaçtığı dönem.herseyi denemişti bel fıtığından malesef sonunda ameliyat oldu bu doktorun tedavisi çoğu kişide ise yaramış ama bizde olmadı çünkü fitik patlamış çok büyümüştü ben tedavisinin cevp vermemesine değilde o halde hastaya umut vermek yerine ameliyat olmalısın bu tedavi sense ise yaramaz demesini beklerdim bize garanti vermedi ama paraya kim hayır der her gidişimizde bin liraya yakın aldı borç harç veriyorduk bizde eşim işin peşine düşmek istedi boşver dedim bizde çıkmış candan umut bekledik iste
Hepiminize cevaplari icim tesekkur ederim. Evet Zahide Yetise cikan bir ortopedi uzmani. Bizde sizin duruma benzer yasadik.

Sosyal medyadan karalama yapması hukuki açıdan doğru değil.Doktor eğer ticari itibarımı zedeliyor diye dava açarsa konuyu açan arkadaş tazminat öder.Ancak,eleştiri sınırları içerisinde yazarsa belki oradan dönüş alabilir

Sonraki mesajımda belirttim, tehdit ve karalama şeklinde degil, olanı anlatıp, vaadi yerine getirmediğini ifade etmek.
Bu da karalama oluyor mu emin değilim.

Bir doktor olarak öncelikle şunu söyleyeyim.Televizyonlarda fink atan dr'ların büyük çoğunluğu dilim varmasa da şarlatandır.Umut tacirliği yaparlar.Bir kısmı tıp doktoru bile değiller maalesef.Kök hücre tedavilerinin de bir çoğu deneme aşamasında zaten

Sağlık hukuku hakkında biraz bilgim var.Tıpta estetik müdahaleler ve bazı protezler dışında iyileşmeyi garanti etme yükümlülüğü yoktur.Hatta doktorların iyileştirmeyi garanti etmeme hakları vardır.Eğer size yüzde 100 iyileşecek dediyse doktor,büyük bir yanlış yapmıştır.Zaten yüzde 100 garantisi veren bir doktor görürseniz,kaçın oradan.

Paranızı dava yoluyla almaya çalışırsanız da kaybedersiniz.Yine aynı sebepten.Çünkü doktorlar muayene veya operasyonlardan para alırlar.Hastanın iyileşip iyileşmediğine göre değil.Şunun gibi düşünebilirsiniz.Bir avukat size davayı alma kazanma garantisi verdi ama kaybetti.Siz vekalet ücretini alamazsınız avukattan.Ama bu o avukatın etik olarak yanlış yapmadığı anlamına gelmez
Annemin dizlerinde meniskusleri bitmisti artik. Her iki dizide yirtik, eklemleri bitmisti, sivi kaybi vardi. Aslimda gittigimiz 2 farkli prof. Kok hucreden kacinin bu sarlatanlara para kaptirmayin demisti. Bizim durum icin cok gec kalindigini soylemisti. Annem hem kardesimin dugunu var diye cabuk olsun hem de ameliyat korkusundan bu yolu secti. Tedavi basarisiz olabilir aslinda. Yuzde 90 basarili olursunuz, sizin icin ideal yontem ve en az 10 sene idare eder demisti. Herseyi gectim engellemek nedir. Bu demektir ki yaptigi ici guvenmiyor, engelleyip iletisimi kopariyor. Profesyonellik degil bu. Birde mahkeme veririm diye tehdit ediyor. Zaten ugrasacak durumumuz yok. Aslinda sirf bu tehditinden ugrasmak isterim cunku elimde yazismalari var. Ama annem ugrastirmaz bosver deyip duruyor bu durumdan sonra.

Sonraki mesajımda belirttim, tehdit ve karalama şeklinde degil, olanı anlatıp, vaadi yerine getirmediğini ifade etmek.
Bu da karalama oluyor mu emin değilim.
Aslinda elime suan koz vermis oldu. Yargiyla tehdit edip birde ustune engellemesi. Sonucta ona gidip islem yaptirdigim dogru, sonraki zmanlarda arama ve yazismalarda ona tedavinin iyi gitmedigini soyledigimin de kanitlari var. Bende o kisimda emin olamiyorum. Iftira olsa yargida bize cezasi olurdu kesin ama gercek yasanmis birseyi sosyal hesaptan dile getirmenin cezasi olur mu ondan emin degilim.

Annemin dizlerinde meniskusleri bitmisti artik. Her iki dizide yirtik, eklemleri bitmisti, sivi kaybi vardi. Aslimda gittigimiz 2 farkli prof. Kok hucreden kacinin bu sarlatanlara para kaptirmayin demisti. Bizim durum icin cok gec kalindigini soylemisti. Annem hem kardesimin dugunu var diye cabuk olsun hem de ameliyat korkusundan bu yolu secti. Tedavi basarisiz olabilir aslinda. Yuzde 90 basarili olursunuz, sizin icin ideal yontem ve en az 10 sene idare eder demisti. Herseyi gectim engellemek nedir. Bu demektir ki yaptigi ici guvenmiyor, engelleyip iletisimi kopariyor. Profesyonellik degil bu. Birde mahkeme veririm diye tehdit ediyor. Zaten ugrasacak durumumuz yok. Aslinda sirf bu tehditinden ugrasmak isterim cunku elimde yazismalari var. Ama annem ugrastirmaz bosver deyip duruyor bu durumdan sonra.

Annenize çok geçmiş olsun.Dediğim gibi yaşadığınız kötü hadise,tipik t.v ünlüsü doktor hikayesi.Ama dediğim gibi paranızı alamazsınız.Bundan sonra daha dikkatli olun bu tip kişilere karşı.İki profesör de uyarmış sizi.Bir de şunu ekleyeyim mahkemeye veririm demek tehdit değil.Tekrar geçmiş olsun

Back
X