Özel mi devlet mi?

emily93

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
93
45
8
Kızlar merhaba artık sonlara geldim herkes gibi bende bir sıkıntı olmadığı sürece kesinlikle normal doğurmak istiyorum ama yakınlarım ve arkadaş çevreme bakıyorum özelde doğuranların hepsi sezeryan devlettekiler normal oldular. Özelde normal olan bi iki kişi var onlarında 2 veya 3, gebelikleri Yani illaki böyle değildir hep, denk gelmiştir diyorum ama sizler ne düşünüyorsunuz. Ben esenler medipol gidiyorum doktorum çok iyi ama doğum mesai dışı olursa nöbetçi olan girecek ve açıkçası hastanedeki diğer doktorları bilmiyorum tereddütte kaldım çok :/

Normal dogurmak icin doktoruna israr eden bir hastanin ozelde de olsa devlette de sezeryana zorlanacagini sanmiuorum.

Sahsi fikrim normal dogumdan herkes korkuyor, doktorun sezeryan demesi herkesin isine geliyor... sonrada doktor oylr istedi ben normal istiyosum diye aklinca durum izah ediyor...

Ani doğum sancisiyla sezeryannnn sezeryannnnn diye cigirmadiginiz surece kimse sezeryana zorlayamaz sizi.. Bide doktorunuz normal yanlısıysa isterseniz amuda kalkın gene yapmaz o sezeryanı..
Amma ve lakin bebek veya anne tehlikeye girecekse özel yada devlet farketmez zaten hemen alıyorlar ameliyata.. İnşallah hayirlisiyla sağ salim doğuralim çok korkuyorum bende ameliyattan en güzeli normal inşallah bi aksilik çıkmaz..

Arzustokrasi
kirmizigitar

Teşekkür ederim arkadaşlar zaman ayırıp yorumda bulunduğunuz için. Tecrübesizlik işte herşeyi düşündürüyor insana daha doğum sancısını bile bilmiyorum belki bende o anın korkusuyla bagiricam sezeryan diye. sadece ameliyat olma fikri hic icime sinmiyor özelde olunca da öyle bir algı oluştu ülkede kafamı karıştırıyordu herkes. Tabiki bebeklerimizin sağlığını düsününce umrumda bile olmuyor ne acı çekeceğim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

Kaldiki sahsi fikrim, gunumuz caginda ben normal diye isimlendirilen dogum seklinin normal olsugunu dusunmuyorum. Anneye verdigi sikinti da sezeryandan daha az degil bence....

Ha ustten kesiyorlar ha alttan... asagiyi kesmese tamam diyecem de orasi da dikis goruyor...

Dogum oncesi sanci cek, bazen gunlerce, sonra ikinmaktan dogum sonrasi hemoraid ile ugras.

Dikisler battigi icin bir sure poponun uzerine bile oturama dogru durust...

Ustelik isin risk boyutu var. Gecenlerde bir profesoru dinledim, normal dogumun faydalarini anlatti uzun uzun ama sonunda soyle bir cumle kurdu ''fakat bence normal dogumda karsilasilabilecek komplikasyonlari goze almaya degmez''

Yetiskin ogretmeniyim koca koca kadinlar ogrencim. Bebek bekledigimi soyledigimde bana ilk yoneltilen soru su oldu '' tup bebek mi asilama mi'' ve ''organik'' oldugunu soyledigimde butun hepsinin agzinin agzi acik kaldi...

Gunumuzde cocuk sahibi olmak o kadar zorlasmisken, neredeyse tedavi gormeden cocuk sahibi olabilmek mucize sayiliyorken, doktorlar normal dogum risklerini almak istemiyor hakli olarak... gebelikleri riskli gebelik, degerli gebelik gibi kendi iclerinde ayiriyorlar. Bu yuzden normal dogum iyice rafa kalkip duruyor...

Size tavsiyem, ne olursa olsun doktorunuzun tercihlerine saygi duyun. Sizin icin en iyi dogum seklini doktorunuz belirleyecektir...

Evet normal doğumda oluşabilecek kesiler hemoroidler var belki psikoloji etkileri var ama benim gözümde de sezeryanda ömür boyu tasincak dikiş izi ve bebeğin yararına olmayan bir kaç şey akciğer sıvısının bosalmamasi vs gibi, tum kalıntıların içte kalmasi sonrasinda toparlanma suresinin uzaması vs ikiside eşit gibi aslında biri öncesinde biri sonrasında. Yine de diyorum bebek nasıl sağlık olacaksa o olsun ben razıyım doktoruma da çok güveniyorum ama yapabileceksem dayanabilirsem ve şartlar el verirse normali diretiyorum yine de doktorun özel olarak gelmiyo olmasından dolayı kafama takıldı hani her özele gidene doğurabileceksen bile bisey mi uyduruluyor diye merak ettim güzel bilgi verdiniz teşekkür ederim

sanciya dayanabilirim beklerim dersen normali bekle bence.suni sanciyla deneyelim derlerse kesinlikle alma.dogacaksa senin sancinla dogar.bana 37 de sezeryan dediler 42ye kadar bekledim.saglikli dogum yaptim ama suni sanci yuzunden yine sezeryan oldu.birde rahat ol stres dogumu zorlastirir.bi arkadasimiz doktoruna saygi duy demis ama malesef guvenilmiyor doktorlara

İlk doğum normal , ikinci sezaryan oldum.
İlkinde hiç tecrubem yok rastgele hastaneye yürüdüm gittim açılmam çok iyiydi.
Sancım başladı "sezeryan olsammı acaba dememle dr hasta sezeryan istiyor hazırlayın" demesi bir oldu. Ablam mudahale etti durdurdu hemen kesiyolardu.
Kolayca doğurdum. (Az dikişim oldu içte dışta sezeryan dikişiyle asla kıyaslanamaz)doğum anı onu görüşüm o anki rahatlama paha biçilmez. Sütüm fışkırdı resmen:)
İkincide en iyi hastane en iyi dr gittim.
Son ana kadar sancı serumu kolumda normali hatta prenses doğum olacaktı bekledik.
Derken ani kan boşalması ile dekolman deniyor eşi patladı acil sezeryana alındım
Ameliyat sonrası gözümü ağrıyla açtım bebeği getirdiler sancıdan görmek bile istemedim zorla emzirdiler sütüm gelmedi.
Acı çektim bir hafta sütüm olmadı bide çocuk sarılık oldu git gel dikişli halimle onunla uğraştım. Berbat 20gün geçirdim. Dorurduğuma pişman oldum resmen.
Bence normal doğum adı üstünde normal.
Gelişen duruma göre tercih edilmeli sezeryan. Onuda dr yönlendirir zaten.

Özelde bebek yoğun bakımı olan hastane tercih edebilirsin.
Devlette aileni yanına almıyorlar çıkana kadar kimseyi görmüyorsun.
Sancını ailenin yanında odanda cekebilecek hastane seç bence. İlk doğumum öyleydi son anda doğuma girdim 5dk çıktım.
Bazı özellerde doğuma hazırlık odasında sancı çektiriyor aileni almıyor yanına devletten farkı kalmıyor ozaman. İkinci doğumum öyle oldu.en iyi hastaneydi göya.
Doğum sancısını çekeceğin yeri sor tercihini yaparken bence önemli!
Ayrıntılı yazıyorumki kafanda fikirlerin netleşsin.

A abceee dayanmayı göze alıyorum diyelim henüz nasıl bir aci bilmiyorum ama elimden geldigince dayanmaya çalışacağım bu kısma katılıyorum suni sancı istemeyeceğim teşekkür ederim cevabınız için :)

Selinofvki ay çok geçmiş olsun sezeryanın bu kısmından bahsediyorum işte bundan korkuyorum bu bin doğum sancısından daha korkunç geliyor bana inşallah sağlıksal olarak sorun olmazda normal doğurabilirim ben ve isteyen herkes teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için :)

Yaa sanci cekmedeki bu kısmı düşünmemiştim hiç hastaneyle görüşeceğim teşekkür ederim ya çok sağolun

Perşembe günü normal Doğum yaptım çok şükür. İçte dışta sayısız dikişim var. Dr kesik atmadı açılmam çok iyiydi bebeğim iki eli önde geldi beni yırtarak canı sağolsun. Yanımda çil çil bakarken dikişlerim atıldı. 3. Günümüz dikişlerin acıyor ama iki kızılmasa çok güzel ilgileniyorum çok şükür. Yengem bayramdan bi gün önce Doğum yaptı benden 15 gün önce yani. Sezeryan oldu. Ve hala yatıyormuş . Bebeğini emzirmek için bile yanında biri oluyor. Evde 2 çocuk daha var onlarla ilgilenemiyor. Sütü çok geç geldi bir hafta mama içti bebek. Şuan bile az baya. Üçüncü sezeryan olduğu için dikişleri çok fazla ağrıyormuş. Benim ikinci normal doğumum ilk doğumumda kolaydı dikişim çok azdı Dr kesik atmıştı 3 dikişim falan vardı. Doğurdum bi haftaya koşardım o derece iyiydim. İki doğumumda da sütüm doğumhanede geldi. İki bebeğimde ne biberon ne mama bilmezler. Kanamam adet kanaması gibi geliyor sadece ilk gün biraz yoğundu. Şuan 3. Gün ultra uzun gece pedi kullanıyorum yeterli geliyor. Duş alıyorum yemek yiyorum . Tek sorunum şuan kabız olmam yada şöyle açıklayım altta dikişim olduğu için korkuyorum tuvalete çıkmaya. İlk Doğumda bi hafta sonra mecbur kalıp çıkmıştım . Bunda da çok korkuyorum idrarda sorun yok ama afedersin diğerini yaparsam bişey olcak diye ödüm kopuyor. Dr patlarsın yapmazsan hiç bişey olmaz dese de ben yine son dk ya kadar beklicem

Aaa maşallah nub uzmanı seni ezberlemiştik artık
Allah analı babalı büyütsün nazar değmesin amin.
Sen yinede çevrene çok iyiyim deme ağrım sancım of felan yap nazar olursun lohusasın zayıfsın hemen işler mazallah.
Normal doğum gibi armı ya bebeği gördüğü gibi süt fışkırıyo insandan ahh
Benim ikinci sezeryan ama üçüncü olursa inşallah normal yaptırmak niyetindeyim nasip.
Kız incir ye günde iki üç bol su iç bağırsakların yumuşar wc rahat edersin. Sütünde kaliteli bol olur.Korkma dikiş patlamıyo.
Birde kaynamış ılık suyla taharet al mikrop kapmasın şişmesin dikiş. Ben çok faydasını gördüm.
Maşallah subhanAllah

Ay canım saol Allah razı olsun inş üçüncü normal olur seninde. Tuvalet korkumu yenemiyorum ya. Annem eşim nasıl kızıyor :))) inciri bi deneyim su içiyorum zaten ama

Maşallah canım ya insallah senin gibi oluruuummm :) allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bilgilendirmen için çok teşekkür ederim inşallah bende normal dogururum çok istiyorum cidden hayırlısı artık sabırla bekleyeceğim

Ben sezeryandan çıkan görümcemi ilk anından itibaren gördüm yaşadım ve feryatlarını unutamıyorum...

Karnım diye bağırdı sürekli, bebeği vermeye çalıştılar almadı gözü o an onu bile görmedi o kadar kötüydü...

Kayınvalidem hep söyler sen çok kötü oldun rengin gitti resmen diye, çünkü çok etkilendim kötüydü cidden...

O yüzden sezeryan her ne kadar anlık rahat olsada, ilerisi için ve iyileşme süreci için normal doğum diyorum.

Ayy nasip olsun bizlere de normal doğum zaten bunun dogasi normal olanı inş bi aksilik çıkmaz teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için

İnş bebeğin ve senin için en sağlıklı olan olur. Gerçekten sezeryan bi Doğum şekli değil acil müdahale gerektiği durumda yapışması gereken bir Amrliyat. Kuzenimin eşine varisin var normal doüuraöazsın dddi özel hastane ilk bebeğini sezeryandan doğurdu ona o kadar çok söyledim ki başka Dr a git diye. Sezeryan nasıl bişey tadını alınca bide üstüne hamile kalınca yana döne sezeryan sonrası normal Doğum yapan Dr aradı. Sırf normal doğurmak için o hastaneye gitti dünya paralar verdi. 2. Bebeğini normal doğurdu üstelik aynı varislerle. Özele adım bile atmıyorum sırf bu korkularımdan sebep. Babam eşim ısrarla özele götürelim uğraşma sıra bekleme rahat olursun demelerine rağmen

Ya işte özel mi devlet mi diye sormamın sebebi bu gerçekten tecrübem yok doğum sancısının bile ne olduğunu bilmiyorum sırf özel e para yedirmek adına normal yapabilecekken sezeryana alınırım diye korkuyorum

Özele gideceksen son anda sancın gelince falan git bence. Benim uyanık bi arkadaş öyle yapıyor üç tane doğurdu. Muanede hem özele hem devlete gitti doğru yorum tapsınlar yanlış yönlendirme olmasın diye. Doğum zamanı sancısını evde çekti açılması olunca don aşamada hemen normal doğurdu :) ama kendi Dr unu ısrarla Doğuma istersen özelde işin rengi değişiyor drlar kıvırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…