Özel mi devlet mi?

Anladım canım ya aslında devlete de gidebilirim sadece sancı odalarını kötü anlatıyorlar psikoloji bozuyor diyolar acaba diyorum ilk ya orda sancı çekerken psikolojim bozulur da yanında da ailenden kimse yok acaba kaldırabilir miyim anlatıldığı gibi mi onu bilmiyorum

Kesinlikle bilindik özel hastaneleri tavsiye ediyorum, benim ablam devlet hastanesinde doğurdu fakat çok kötüydü. Bende şu anda özel bir hastaneye gidiyorum, çok memnunum.

Benim size söylemek istediğim tek şey... Aman ne olacak ha alttan kesi var ha karnımdan diye düşünmeyin... Karnınızı 7 kat yarıp rahminizi açarak bebeği alıyorlar. Normal doğumda ise eğer kendi kendine yırtılma olursa -ki bu çok iyi birşey- müdahale etmiyorlar... normal bir doğum yaptım kendi kendine tac verince kesilme yapılmadı evet insanın canı acıyor otururken fakat toparlanma süresi daha kısa... Doktorunuz neyi uygun görüyorsa o olsun baştan konuşun ki ona hazırlanıp gidin doğuma.. özel hastanelere karşı hepimizin on yargısı var. Aile ve çevremde özel hastanede doğum yapmak isteyip de normal doğum yapan görmedim.. kordon dolanması, çatı darlığı, iri bebek, bebek tuvaletini yapmış, bebek ters geliyor sözleriyle bütün tanıdıklarım sezaryen doğuma girdi....

Kesinlikle bilindik özel hastaneleri tavsiye ediyorum, benim ablam devlet hastanesinde doğurdu fakat çok kötüydü. Bende şu anda özel bir hastaneye gidiyorum, çok memnunum.

Canim devlette tam olarak ne kötüydü ne yaşadınız azcik aciklarmisin

Sancı odasında bi kaç kişi oluyor Şen'inle sancı çeken. Evet dayanıklı biri değilsen etkilenebilirsin çünkü BAzı kadınlar acayip abartıp bağırıyor sürekli be insanın siniri bozuluyor. Aynı sancı bende de var evet çok sancılanıyorsun ama kendini yerden yere vurmuyorsun. Zaten nefesini bağırmaya harcayanlar ıkınamıyor yorulup doğuramıyorum bekliyorlar bi saat kendine gelsin diye. Sancı odasında yalnızsın kimseyi yanına almazlar. Aslında bi bakıma yalnız olmak bana daha iyi geliyor. Yanımda olsalar onların üzüldüklerini görsem yapamazdım sanırım. Cesur biriyim normalde yapıcam dediğin şeyi yaparım. Ama sevdiklerim beni etkileyebilir

Canim devlette tam olarak ne kötüydü ne yaşadınız azcik aciklarmisin
İlk etapta ultrason makineleri çok eski ve iki boyutlu. Hastane o kadar çok kalabalık ki doktorlar çok fazla ilgilenmiyor, ayrıca en kötüsü hemşirelerin alayı sopalık. Doğumdan sonra ablamın odasında kimse yoktu almadılar, hemşireler sedyeden yatağa ablamı geçirmemişler ve demişlerki aileden biri gelsin geçirsin. Ablam tek başına kaya kaya geçmiş.

Benimde aynı şekilde çevremdeki herkes sezeryan yaptı tamda saydığımız sebeplerden.. korkutuyor bu özeller ya doktorumla normal olma konusunda mutabık kaldık ama doğum gece falan olursa o girmeyecek başka doktorun da bu saydığımız sebeplerden dolayı bisey uydurur diye korkuyorum

Devlette de doktor nöbetçi olsa bile sadece doğumhanede olur doğumu ebeler yaptırır. Özelde de aynı işlemiyor mu ? Ben ebeler doğum yaptırıyor doktor da sadece orada bekliyor diye biliyorum yanlış mıyım ?

Anladım canım teşekkür ederim zaten bu gibi sebeplerden insan korkuyor devletten. Bir de istanbuldayım avr yakası. Öyle kalabalık ki. Esenler kadın doğumda kuzenim sezeryan hemşiresi 10 kişiden 9u suriyeli eğer olurda tek kişilik oda bulamazsan aynı odada kalmak zorundasın. Insan kayirdigimizdan değil sakın yanlış anlaşılmasın kuzenim sadece o hassas anında kültürlerin uyuşmadığını ve ozellikle ziyaret saatlerinde sorun ciktigini vs söylüyor

Bilgim yok şuan gittiğim hastanede kuzenim 7cm açılması varken gitmişti 1 saate çıkar dedik hatta kız sezeryan oldu cıktı doktoru gelmiş demiş kordon dolandı acil sezeryan öyle sezeryan oldu şimdi hem altta hem karında dikişi var o kadar kötü ki

Anladım canım çok sağol bilgilerin için

Ay yazık be:s üzüldüm... Siz konuşun doktorunuzla bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…