- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Su an ki okuluna da yeni yazıldı. (Konunun basinda bekirttigim gibi sehir degistirdik) Her iki okulda benim için eşit mesafede.Okulunu bilmiyorum üniversitesinden baya memnun olanlar var diye biliyorum çoçuğunuz daha ilkokulda eğer şuan ki okulu kötü degilse sadece eş dost verdi diye vermenin alemi yok
Tabi son karar size kalmış ikisinin artıları da eksileri de varSu an ki okuluna da yeni yazıldı. (Konunun basinda bekirttigim gibi sehir degistirdik) Her iki okulda benim için eşit mesafede.
Su an ki okuluna da yeni yazıldı. (Konunun basinda bekirttigim gibi sehir degistirdik) Her iki okulda benim için eşit mesafede.
ama o şehre göre değişir ki
evet bahçeşehir de aynı şehirde bile bir kaç tane var ki hiçbiri birbirini tutmuyor
bir yakınım İstanbul da bir semtteki Doğa Koleji'nde çalıştı bir başka semtteki çok daha farklı
öğretmeni seçiş şekli de verdiği ücret de
öğrenci portföyü de
yerel okulların bir bölümü daha köklü ve özverili olabilir
franchise okullarda ise her türlü materyal dışarıdan merkezden gelir ve yerelleşemez
yani o öğretmenin içine sinmese de o materyali kullanır ama içşselleştiremediği için verimli olabilir mi tartışılır
tabii ben çok dışarıdan bir gözüm öğretmen arkadaşlar daha net bilgi verir
bir de kızınız kaç yaşında
Beni de bu olumlu yorumlar etkiledi açıkçasıbahçeşehirden genelde olumlu yorumlar duydum ben..ama tabi şehire göre değişebilir..yalnız okul açılmamış olsa bile kaydınızı alınca yıllık ücretin yüzde onu kesilecek..bilginiz olsun..
Kızım 2. Sınıfa geçti.
Kimseyi tanımıyordum burda ve en yakınımdaki okula verdim.
Fakat is arkadaşlari ile falan tanışıp konuşunca onlar Bahçeşehir Koleji ne verseydin keşke falan dediler. (Burası için daha iyiymiş )
Sonra telefonda bir kaç arkadaşımla durumu değerlendirdik onlarda bu sene bahçeşehir e almislar (benden farklı sehirdeler). Durum böyle olunca aklıma takıldı.
Ücreti kesmezlerse sevinirim ama nasip keserlerse de canları sağ olsun. Sözümde durmamis olacağım.
Özel sorunlarda paylaştığım için şehri söylemek istemiyorum.hangi şehir ?
Özel sorunlarda paylaştığım için şehri söylemek istemiyorum.
(Burada bir kere iki eltinin birbirini bulduğuna şahit oldum :) )
Ilkokuldan beri özel okulda okumuş birisi olarak bende asla tercih etmezdim fakat şehirde yeniyiz ve kizimi evde karşılayacak kimse yok.İlk okuldan beri özel okulda okumuş biri olarak çocuğunuzu özel okula göndermeyin !! Eğer gönderecekseniz aynı aile profillerine sahip okullara yollamayın ! Özel okula gitse bile mutlaka çocuğunuzun bir hobi edinmesine destek olun , takibini hocalara bırakmayın ! kendiniz yapın.
Özel okulların çoğu para tuzağı ! Özele gidiyor diye çocuğnz devlette okuyan öğrencilerden daha başarılı olmuyor.. Şuan aileme o kadar kızıyorum ki yurtdışında üniversiteyi okumak gibi bir hayalim vardı ama şuan maddi sebeplerden vazgeçtik halbuki küçükken boşuna o paraları özel okullara vermesek şuan kendi hayalimi gerçekleştirebilirdim.
Çocuğunuza yatırım yaparken daha bilinçli olun . Çoğu veli nasılsa çocuğum özel okula gidiyor diye çocuklarına gerektiği alakayı göstermiyor .. Bence devlete gidip dışarından dil takviyesi alması ve çeşitli müzik, spor kurslarına gitmesi daha mantıklı . Hem farklı çevrelerden farklı arkadaşlar edinir, sosyal çevresi genişler.
Okul bahçesi geniş , yeşilliği olan bir okula gönderin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?