- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
- Konu Sahibi KarincaKadin
-
Su Ann yazdirdigim okulu olduğum şehir belli olmasın diye söylemiyorumŞuan yazdirdiginiz okul hangisi? Belki onun hakkında iyi yorumlar alabilirsiniz.
Ben ilkokuldan ziyade ortaokulda özel okul olabilir diye düşünüyorum. Ancak çalışıyorsunuz karşılayacak kimse yok, belki bakici tutacaksiniz ya da etute vereceksiniz. Ustune biraz daha katip özele vermek tabiki daha mantıklı şuan sizin için.
Ozelden yazabilirsiniz bana. Belki duymusumdur.Su Ann yazdirdigim okulu olduğum şehir belli olmasın diye söylemiyorum
Aynen bende o mantığı kurdum.
Kolejde çalışmış ve şuan devlette çalışan bir sınıf öğretmeni olarak koleji kesinlikle önermiyorum. Çalıştığım süre içerisinde çocuklara ve velilerime çok üzülüyordum. Çünkü tamamen fiyasko. Asla bir şey yapılmaz fakat yapılıyormuş gibi çok iyi reklam yapılır. Naçizane önerim iyi bir devlet okuluna göndermeniz yönünde olacak. Tabi yine de son karar size ait.Arkadaşlar yok mu yorum yapacak olan
Bende sevmiyorum ama su an olduğum durumda babası ve ben tam.gün yokuzKolejde çalışmış ve şuan devlette çalışan bir sınıf öğretmeni olarak koleji kesinlikle önermiyorum. Çalıştığım süre içerisinde çocuklara ve velilerime çok üzülüyordum. Çünkü tamamen fiyasko. Asla bir şey yapılmaz fakat yapılıyormuş gibi çok iyi reklam yapılır. Naçizane önerim iyi bir devlet okuluna göndermeniz yönünde olacak. Tabi yine de son karar size ait.
Zor durum Allah kolaylık versin. Zaten çalışan velilerin özel okul tercih nedenleri genellikle böyle sebepler oluyor. Benim tavsiye etmeme nedenim; örneğin haftalık 8 saat olan bir dersi özel okul 4 saate indirir. Geriye kalan 4 derse de zeka oyunları, drama vs ekler veliden para talep ederek. Ha gerçekten dolu dolu bir program olsa amenna ama tamamen içi boş veliye gösteriş için yapılan bir uygulama. Sınıf öğretmeni ise o 4 saatte kendini paralar bir şeyler anlatabilmek için. Çok örnek veremez derinlemesine ders işleyemez. Bir diğer husus ise çocuklar tüm gün okulda oldukları için maalesef çok sıkılıyorlar ve okula gelme istekleri kalmıyor. Hep kötü örnekler verdim ama maalesef gördüğüm ve yaşadığım bu şekildeydi. İnşallah siz çok iyi bir okula denk gelirsiniz.Bende sevmiyorum ama su an olduğum durumda babası ve ben tam.gün yokuz
Benim beklentim aşmış bişey değil (ödediği niz paranın karşılığını almadığını zi biliyorum ) . Normal ilkokul dersleri+ güvenli ortam.
Çünkü çocuğum eve geldiğinde ona bakacak kimse yok. Olduğum apartmanda yeniyim kimseye guvenemem
Akrabamda yok.
Kolejde öğretmenlere köle muamelesi yaptıkları içim genelde dayanamayıp istifa ediliyorlar. Olan o güzelim yavrulara oluyor. Ama tabi ki uzun yıllar öğretmen değiştirmeyen kurumlar da var her ne kadar sayıları az da olsa.Bahçeşehir de her sene öğretmen değişiyor mu
Bizim şehirde bazı okullar her sene öğretmen değiştiriyor bazıları aynı öğretmenle devam ediyor
Ben aynı öğretmenle 3 yıl okuyan okula verdim
Kolejde öğretmenlere köle muamelesi yaptıkları içim genelde dayanamayıp istifa ediliyorlar. Olan o güzelim yavrulara oluyor. Ama tabi ki uzun yıllar öğretmen değiştirmeyen kurumlar da var her ne kadar sayıları az da olsa.
Sınıf öğretmenlerini branşlaştırmaya çalışıyorlar. Bunu devlette de uygulayan birkaç okul var ama şahsi fikrim hiç uygun değil. 1. Sınıf öğretmeni tüm zorluğu çekiyor öğrencilere temelden her şeyi veriyor. Onları en iyi o tanır. Çocuk 2. Sınıfa geçince okul değiştirmiş gibi oluyor resmen. Bence bu tarz okullar tercih edilmemeli.benim sormak istediğim öğretmen aynı okulda kalsa da hep aynı sınıfı okutuyor
yani birinci sınıfları X ikincileri Y
amaç öğretmen başka okula giderse öğrenci de peşinden gitmesin
Inşallah canımZor durum Allah kolaylık versin. Zaten çalışan velilerin özel okul tercih nedenleri genellikle böyle sebepler oluyor. Benim tavsiye etmeme nedenim; örneğin haftalık 8 saat olan bir dersi özel okul 4 saate indirir. Geriye kalan 4 derse de zeka oyunları, drama vs ekler veliden para talep ederek. Ha gerçekten dolu dolu bir program olsa amenna ama tamamen içi boş veliye gösteriş için yapılan bir uygulama. Sınıf öğretmeni ise o 4 saatte kendini paralar bir şeyler anlatabilmek için. Çok örnek veremez derinlemesine ders işleyemez. Bir diğer husus ise çocuklar tüm gün okulda oldukları için maalesef çok sıkılıyorlar ve okula gelme istekleri kalmıyor. Hep kötü örnekler verdim ama maalesef gördüğüm ve yaşadığım bu şekildeydi. İnşallah siz çok iyi bir okula denk gelirsiniz.
Ilk öğretmenlik deneyimim bir Kolejdeydi maalesef o durumu çok iyi biliyorum.Kolejde öğretmenlere köle muamelesi yaptıkları içim genelde dayanamayıp istifa ediliyorlar. Olan o güzelim yavrulara oluyor. Ama tabi ki uzun yıllar öğretmen değiştirmeyen kurumlar da var her ne kadar sayıları az da olsa.
Çok istediğim ama maalesef şu an şartlarımin uymadığı bir durum.Ben devlet okulunda calısan bır ogretmen olarak sunu soyleyebılırım :
Kızınızın yasını bılmedıgımden genel olarak yorumlayacagım..
Iyı bır sınıf ogretmenı buldugunuz taktırde dort yıl sıkıntısız gecer devlet okulunda da.
Ilkokulda ıyı bır temel aldıgında calısma bılıncı- sorumlulugu kazandıgında ortaokul lıse hepsı guzel gıdecektır. Yani iyi bir baslangıc yapmaktır onemlı olan..
Ozel okullarda kaynaklar cesıtlıdır. Ogrencılere bılgılerı deneyımleyeceklerı cok cesıtlı ortamlar sunulur.
Ozel okul karsıtı degılım ama sunu gonul rahatlıgıyla soyleyebılırım: Eger cocugunuzla ılgılı bır velıysenız sız de bu ortamları-kaynakları saglayabılırsınız az cok. Mesela cocugunuzun ılgılerı hangı yondeyse onun ılgılerını gelıstırecek kıtaplar alabılırsınız ona. Muzelere goturebılırsınız. Aılecek etkınlıkler duzenleyebılırsınız.
O kadar parayı ozel okula vermektense cocugunuzla kendı adınıza ozel ılgı alanları yaratabılırsınız. Mesela matematıgı sevmeyen bır cocuksa ama gelıstırmesını ıstıyorsanız ona ozel ders aldırın. Sonrasında sevdıgı seyı yapmasına musaade edın. Yuzmeye gıtmek gıbı yada arkadaslarıyla bulusmak gıbı.. ( Yas grubuna gore degısır tabı bu)
Paralarınız cebınızde kalacaktır yuksek oranda. Hem de cocugunuz ıcın daha ozel para harcamıs olacaksınız. Ozel okul da ıster ıstemez genel program yapılıyor. Ama sız paranızı cocugunuza ozel harcarsanız daha verımlı olacagını dusunuyorum.
Tabıkı karar sızın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?