Özel Okulda Çalışıyorum Hamileyim

ulughanim

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2024
117
98
13
Kızlar Merhaba ben özel bir kolejde çalışıyorum ve hamile olduğum için seneye için benimle sözleşme imzalamadılar. Yasal haklarım nelerdir benim istifa etmemi isterlerse ne yapabilirim bilgisi olan var mı hamile birini işten çıkarabilir mi?

Sözleşmeniz bitmediyse istifa etmeyin istifa ederseniz bi hak talep edemezsiniz .mahkemeye verebilirsiniz

Sözleşmeler zaten her bir eğitim dönemi için ayrı imzalanıyor. 5 senelik değilki imzaladığın sözleşme. Sözleşmede belirtilen süre boyunca işe gideceksin o kadar.

Şeyi merak ediyorum bir yıl olmadığı için tanzimat vermiyorlar ama eylülde bir yıl olacak istifayı haziranda değil eylülde mi yapmalıyım tazminat için

Özel sektör hamile kadını sevmez nefret eder hatta tabiri caizse kapıdan içeri sokmaz. Haklarınız olduğunu bildikleri için seneye sözleşme imzalatmamışlar sizin ücretli ya da ücretsiz aylarca izin almanız ortadan yok olmanız onlarında zararına. İnsanlık yapmakta istemiyorlar anlaşılan o yüzden özel okullar zaten senelik yapar sözleşmeyi böyle sorunlardan kurtulabilmek için aynen de o şekilde olmuş. Sözleşmeniz bittikten sonra pek bir hakkınız yok ne yazık ki. Geçmiş mesai ücretleri vs varsa sadece onlar için başvurabilirsiniz diye biliyorum ben.

Sözleşmeniz bitmediyse istifa etmeyin istifa ederseniz bi hak talep edemezsiniz .mahkemeye verebilirsiniz genelde
Sözleşmem eylül ayında bitecek bana sigorta vermeyelim iki aylık yaz maaşını verelim derlerse
Sözleşmeniz bitene kadarki hakkınızı alırsınız sadece ne yazıkki uzun yıllardır orada çalışıyorsanız o ayrı tabi

Çok haklısınız yorumunuz için teşekkür ederim peki hamilelerin tazminatı var mı acaba onu biliyorum musunuz işten ayrılırken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…