- 28 Nisan 2018
- 65
- 30
- 3
- Konu Sahibi kendinikesfet123
-
Siz de öğretmensiniz sanirim. Özel okul deneyiminiz var mi?özel okulda ömür geçmez
Siz de öğretmensiniz sanirim. Özel okul deneyiminiz var mi?
Kafam ister istemez karışıyor. Hadi şimdi bekarım. Yarın öbür gün evlensen hele bir de cocuk olursa hem ev stresi hem iş stresi naparim. Zaten ilk yıllarda verdikleri ücretler çok komik. Hadi onu da gectim. Bir öğretmen gelmez dersler hop paylaşılır. Boş saatlerin bile belli değil. Tamam özelde çalışma evde dur kpss çalış desen bölümün atama puanı yüksek alımı az oldu olmalı psikolojisi. Hele de benim psikolojimdeki bir insan için çok zor geliyor. Bu sefer yıllar geçecek özelde deneyimin olmayacak adamlar soracak yıllarca ne yaptin?Bende özel okul öğretmeniyim. 6. Yılım. 22 yaşımda başlamıştım. Çalışma saatleri ciddi manada yorucu. Kıymet bilme durumları çok çok az.
Haftanın 5 günü çalışacağım önümüzdeki sezon cumartesi pazar tatil. Maaşım aylara göre ekders vs 2500 2800 arasında değişecek. İş değiştirme süreci çok sancılı çok komik rakamlar konuşulabiliyor. Ben tatile çıkacağım için anlaşmamı bu şekilde yaptım ama piyasa çok garip bi kurum 3700 gayet makuldur hocam derken diğeri asgari+ekders 2200 civarı diyor. Ankara bahsettiğim yer.
Atansam mı artık acaba diye düşünmüyor değilim. Bu yıla kadar hep kaymağını yedim bu yıl duraklama dönemi :)))
Mezun olunca koşa koşa özel okula girdim. Arkadaşlarım 3 hatta 4. Senede olsa kpss kastılar ve atandılar. İstanbuldalar üstelik:) evliyim bebiş yok henüz allah kısmet ederse düşünüyorum ama eşimlede konuştuk 2 -3 yıl çalışmayıp kendim bakacağım. 3. Yaşı dolunca çalıştığım okulun kreşine vereceğim benimle gidip gelecek:) maaşlar aslında meb ile hemen hemen denk artık. Ama sen bana muhtaçsın tavırları hoş değil. Ya da sen gidersen yenisi gelir sen kimsin ki :) ama Ankara arkadaşlarımın çalıştığı harika okullar var. Mesaisi çok güzel, adaletli ama 10 yıllık tecrübeden sonra alıyorlar ya da proje ödüllerin, yarışma derecelerin varsa:)) hemen hemen benzer duygulardayız.Kafam ister istemez karışıyor. Hadi şimdi bekarım. Yarın öbür gün evlensen hele bir de cocuk olursa hem ev stresi hem iş stresi naparim. Zaten ilk yıllarda verdikleri ücretler çok komik. Hadi onu da gectim. Bir öğretmen gelmez dersler hop paylaşılır. Boş saatlerin bile belli değil. Tamam özelde çalışma evde dur kpss çalış desen bölümün atama puanı yüksek alımı az oldu olmalı psikolojisi. Hele de benim psikolojimdeki bir insan için çok zor geliyor. Bu sefer yıllar geçecek özelde deneyimin olmayacak adamlar soracak yıllarca ne yaptin?
Özel okulda çalışırken hafta sonu da dershaneye gidip KPSS ye hazırlansanız Cumartesi günleri de yarim gün çalışıyoruz. Bazı insanlar yapabilir takdir ediyorum onları ama ben kendimi biliyorum bu kadar yoğun tempoya gelemem.
Bu konuda eşinizin de destek vermesi çok güzel bir şey. Inş hayırlısıyla bebek sahibi de olursunuz. Evet özellerde iyi maaşlar için 5 10 15 yılı katlamak lazımmış.Mezun olunca koşa koşa özel okula girdim. Arkadaşlarım 3 hatta 4. Senede olsa kpss kastılar ve atandılar. İstanbuldalar üstelik:) evliyim bebiş yok henüz allah kısmet ederse düşünüyorum ama eşimlede konuştuk 2 -3 yıl çalışmayıp kendim bakacağım. 3. Yaşı dolunca çalıştığım okulun kreşine vereceğim benimle gidip gelecek:) maaşlar aslında meb ile hemen hemen denk artık. Ama sen bana muhtaçsın tavırları hoş değil. Ya da sen gidersen yenisi gelir sen kimsin ki :) ama Ankara arkadaşlarımın çalıştığı harika okullar var. Mesaisi çok güzel, adaletli ama 10 yıllık tecrübeden sonra alıyorlar ya da proje ödüllerin, yarışma derecelerin varsa:)) hemen hemen benzer duygulardayız.
Okuldan sonra akşamları ve haftasonu 1.5 gün calısılabilinir. Gelecek bilinmez tabi ama böyle bu şekilde birkaç yıla mâlolur. Ama benim tembelligimden midir cok zora gelemememden midir bilmiyorum ben zannetmiyorum yapamam.Hm o halde kendi çapınızda çalışmayı deneseniz çok mu zor ?
Öyle deme başta kendine güven .Okuldan sonra akşamları ve haftasonu 1.5 gün calısılabilinir. Gelecek bilinmez tabi ama böyle bu şekilde birkaç yıla mâlolur. Ama benim tembelligimden midir cok zora gelemememden midir bilmiyorum ben zannetmiyorum yapamam.
Çok önceleri öyleymiş. Hatta devletten istifa edip dersanelerde çalışırlarmış. Maaşlar da iyiymis. Ben bu şekilde duymuştum. Ama şimdi okuyan insan sayısı fazla. Her yerde bir üniversite. Eğitim fakültesi veya fen edebiyat mezunu. O yüzden durum pek iç acıcı degil malesef. Ha evet gerçekten devlete yakın kurumlar vardır. Ama bir elin parmaklarını geçmez.Annem babam devletten emeklilerdi. Kidemlilere sorarsaniz ozel okul cennet derler. Cunku devlet okullarinin sartlari cok kotu.
Ama genclere sorarsaniz elbette ki devlet okulu derler.
Buradaki arkadaslar ozel okullardaki muameleden sikayetci,ben hic denk gelmedim acikcasi hem annem hem babam calisti ozelde de,hatta babam bir donem bir ozel okulun sahibiydi,el ustunde tutarlardi ogretmenleri. Sanirim her yer baska o acidan. Ben ogretmen olsaydim bir gun bile devlet okulunda calismazdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?