Özel okulda çalışmak:(

kendinikesfet123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2018
65
30
3
Özel okullarda öğretmenlik yaparak bir ömür geçer mi? Yaklaşık 2 yıldır ozeldeyim ve gelecek adına tereddütlerim var. Dertleşmek istedim. Öğretmenlerden fikir almak istedim.

Eğer ki sözleşmeniz yıllık imzalaniyorsa zaten emekli olana dek çalışma şansı yok gibi birşey. İlla ki gözden cikariyorlar... Bu isi tecrübe olarak kabul et ve uzun vadeli çözümler için alt yapını hazirla canım.

Bende özel okul öğretmeniyim. 6. Yılım. 22 yaşımda başlamıştım. Çalışma saatleri ciddi manada yorucu. Kıymet bilme durumları çok çok az.
Haftanın 5 günü çalışacağım önümüzdeki sezon cumartesi pazar tatil. Maaşım aylara göre ekders vs 2500 2800 arasında değişecek. İş değiştirme süreci çok sancılı çok komik rakamlar konuşulabiliyor. Ben tatile çıkacağım için anlaşmamı bu şekilde yaptım ama piyasa çok garip bi kurum 3700 gayet makuldur hocam derken diğeri asgari+ekders 2200 civarı diyor. Ankara bahsettiğim yer.

Atansam mı artık acaba diye düşünmüyor değilim. Bu yıla kadar hep kaymağını yedim bu yıl duraklama dönemi :)))

Kafam ister istemez karışıyor. Hadi şimdi bekarım. Yarın öbür gün evlensen hele bir de cocuk olursa hem ev stresi hem iş stresi naparim. Zaten ilk yıllarda verdikleri ücretler çok komik. Hadi onu da gectim. Bir öğretmen gelmez dersler hop paylaşılır. Boş saatlerin bile belli değil. Tamam özelde çalışma evde dur kpss çalış desen bölümün atama puanı yüksek alımı az oldu olmalı psikolojisi. Hele de benim psikolojimdeki bir insan için çok zor geliyor. Bu sefer yıllar geçecek özelde deneyimin olmayacak adamlar soracak yıllarca ne yaptin?

Ömür boyu özelde geçmez 3 yıldır özeldeyim olmuyor çok daha yorucu oluyor devlette ücretli yapıyırum ve özel bir kurumda da yarın zamanlı çalışıyorum bence geçmez böyle. Aldığım paraya bakıyorum da yok ya okulda yeni atanmış branştaşım vardı kadın 3900 alıyormuş 3 gün tatil öğleye kadar çalıştırdı bense oooo o para için gece gündüz çalış dur

Mezun olunca koşa koşa özel okula girdim. Arkadaşlarım 3 hatta 4. Senede olsa kpss kastılar ve atandılar. İstanbuldalar üstelik:) evliyim bebiş yok henüz allah kısmet ederse düşünüyorum ama eşimlede konuştuk 2 -3 yıl çalışmayıp kendim bakacağım. 3. Yaşı dolunca çalıştığım okulun kreşine vereceğim benimle gidip gelecek:) maaşlar aslında meb ile hemen hemen denk artık. Ama sen bana muhtaçsın tavırları hoş değil. Ya da sen gidersen yenisi gelir sen kimsin ki :) ama Ankara arkadaşlarımın çalıştığı harika okullar var. Mesaisi çok güzel, adaletli ama 10 yıllık tecrübeden sonra alıyorlar ya da proje ödüllerin, yarışma derecelerin varsa:)) hemen hemen benzer duygulardayız.

Bu konuda eşinizin de destek vermesi çok güzel bir şey. Inş hayırlısıyla bebek sahibi de olursunuz. Evet özellerde iyi maaşlar için 5 10 15 yılı katlamak lazımmış.

Hm o halde kendi çapınızda çalışmayı deneseniz çok mu zor ?
Okuldan sonra akşamları ve haftasonu 1.5 gün calısılabilinir. Gelecek bilinmez tabi ama böyle bu şekilde birkaç yıla mâlolur. Ama benim tembelligimden midir cok zora gelemememden midir bilmiyorum ben zannetmiyorum yapamam.

Öyle deme başta kendine güven .
Kendine güven duymadıktan sonra öğrencilere nasıl yapabilirsiniz duygusunu aşılayacaksın ?

Branşınız ne bilmiyorum ama bence kpss ye yönelin.ben de öğretmenim.cok ciddi şekilde çalıştım kpss ye.ne gezdim ne tozdum o dönem o kadar bunaldim ki ama şimdi karşılığını alıyorum.
He atanınca da sorunlar bitmiyor ama en azından bi düzeniniz oluyor seneye sözleşmemi yenilerler mı derdi olmuyor

Annem babam devletten emeklilerdi. Kidemlilere sorarsaniz ozel okul cennet derler. Cunku devlet okullarinin sartlari cok kotu.
Ama genclere sorarsaniz elbette ki devlet okulu derler.
Buradaki arkadaslar ozel okullardaki muameleden sikayetci,ben hic denk gelmedim acikcasi hem annem hem babam calisti ozelde de,hatta babam bir donem bir ozel okulun sahibiydi,el ustunde tutarlardi ogretmenleri. Sanirim her yer baska o acidan. Ben ogretmen olsaydim bir gun bile devlet okulunda calismazdim.

Çok önceleri öyleymiş. Hatta devletten istifa edip dersanelerde çalışırlarmış. Maaşlar da iyiymis. Ben bu şekilde duymuştum. Ama şimdi okuyan insan sayısı fazla. Her yerde bir üniversite. Eğitim fakültesi veya fen edebiyat mezunu. O yüzden durum pek iç acıcı degil malesef. Ha evet gerçekten devlete yakın kurumlar vardır. Ama bir elin parmaklarını geçmez.

Ben de atanmadan önce bir yıl dershanede üç yıl da özel okulda çalıştım resmen dert sahibi oldum. Hem okul yönetimi hem öğrenciler o kadar çok yoruyordu ki sabahları ayaklarım geri geri gidiyordu. O zaman bekardim. Şimdi evliyim ve bir bebeğim var. Şimdiki koşullarda asla çalışamazdim. Tabi asla demek biraz fazla oldu çünkü mecburiyetler itiyor insanı buna ama tercih etmezdim. Elinizden geldiğince kpss çalışıp atanmaya bakın. Ben özel okulda yıprandığım kadar hiç yipranmadim

Günümüzde özel kurumda, iş tanımın x olur
Ama senden y,z,t,... yapmanı isterler, beklerler demiyorum, isterler.

Ben etütte çalıştım, koleje geçen arkadaşlar oh be dünya varmış demediler, iş yükü yine ağır, iş tanımı hala aynı.

Ama devlette, sana verilen görevini yaparsın, kimse fazlasını yapmanı beklemez, eleştirmez.

Öğrenci veli profilin daha farklı oluyor ama, devletteki öğretmene Veli her zaman saygı duyuyor.

Özelde işi öğretmeye çalışan Veli dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…