Özel okulda çalışmak:(

Günümüzde özel kurumda, iş tanımın x olur
Ama senden y,z,t,... yapmanı isterler, beklerler demiyorum, isterler.

Ben etütte çalıştım, koleje geçen arkadaşlar oh be dünya varmış demediler, iş yükü yine ağır, iş tanımı hala aynı.

Ama devlette, sana verilen görevini yaparsın, kimse fazlasını yapmanı beklemez, eleştirmez.

Öğrenci veli profilin daha farklı oluyor ama, devletteki öğretmene Veli her zaman saygı duyuyor.

Özelde işi öğretmeye çalışan Veli dolu.
Kesinlikle. Ben bir kez kopya çeken öğrencinin kağıdını alıp kâğıtta ne yazdıysa o notu girmiştim ve veli gelip pişkin pişkin "hoca hanım biraz ağır bir ceza olmamış mı?"demişti hiç unutmuyorum. Devlette böyle bir durumla karsilasma ihtimali yok. Zaten yapılması gereken dilekçeyle disipline vermektir ve verebilirsin. Özelde öğretmenler pek itibar görmüyor.

Kesinlikle. Ben bir kez kopya çeken öğrencinin kağıdını alıp kâğıtta ne yazdıysa o notu girmiştim ve veli gelip pişkin pişkin "hoca hanım biraz ağır bir ceza olmamış mı?"demişti hiç unutmuyorum. Devlette böyle bir durumla karsilasma ihtimali yok. Zaten yapılması gereken dilekçeyle disipline vermektir ve verebilirsin. Özelde öğretmenler pek itibar görmüyor.
Hocam etütte yaptığım sınavda, öğrenci düşük not aldı diye, Veli bana bir kükredi.
Sadece etüt sınavında bile.

Haklısın, itibarı daha yüksek devlette öğretmenin

Hayır ömür boyu özelde asla geçmez. Özelde çalışıyordum şu an eşimin işi dolayısıyla doğuya taşındık çalışmıyorum ama mümkün değil özelde sürekli olmuyor.

Çok kolay gözden çıkarıyorlar zaten,bizde sözleşme yıllık imzalanıyordu,asla kıymet bilme gibi bi durum yok bence şartları daha ağır birde ha birde öğrencilerin saygısızlığı + velilerin her işe burnunu sokması cabası.

Günümüzde özel kurumda, iş tanımın x olur
Ama senden y,z,t,... yapmanı isterler, beklerler demiyorum, isterler.

Ben etütte çalıştım, koleje geçen arkadaşlar oh be dünya varmış demediler, iş yükü yine ağır, iş tanımı hala aynı.

Ama devlette, sana verilen görevini yaparsın, kimse fazlasını yapmanı beklemez, eleştirmez.

Öğrenci veli profilin daha farklı oluyor ama, devletteki öğretmene Veli her zaman saygı duyuyor.

Özelde işi öğretmeye çalışan Veli dolu.
Coğrafya öğretmeni misiniz?? :)) bendee bende :))

Ya benim eski çalıştığım kurumda müdür verdiğim kanaat notunu beğenmeyip kendi e-okul'a girip değiştiriyordu, 100 90 filan veriyordu. Bazı sınavlarda soruların cevapları veriliyordu öğrencilere, okul puanları yüksek gelsin, iyi yerleri kazansınlar da reklam yapsın okul diye. Şimdi çalıştığım okul hiç değilse ahlaklı bu konularda.

Ömür boyu özelde geçmez 3 yıldır özeldeyim olmuyor çok daha yorucu oluyor devlette ücretli yapıyırum ve özel bir kurumda da yarın zamanlı çalışıyorum bence geçmez böyle. Aldığım paraya bakıyorum da yok ya okulda yeni atanmış branştaşım vardı kadın 3900 alıyormuş 3 gün tatil öğleye kadar çalıştırdı bense oooo o para için gece gündüz çalış dur
Devlette 16. yılımı çalışıyorum. İki çocuk tazminatı falan da alıyorum ve maaşım 3500 civarı. Ek ders hariç tabii. 22 saat derse giriyorum. 600-700 civarı ek ders alıyorum. 3900 tl maaş alan 1. derecede olup zamanında bir kere yapılmış olan uzmanlık sınavına girmiş ve uzmanlık tazminatı alan öğretmenler. Ama devletin şartları özele göre çok çok iyi. Özel okullar çekilir dert değil. Eşimden biliyorum. Tecrübeli bir öğretmen bile olsanız harcıyorlar hemen. Öyle yüksek ücretler de vermiyorlar. Bu özel okul furyası da bir yerde gümleyecek zaten, belli. Gerçi gidişat her sektörde çok kötü, bu sömürü düzeni bir yerde bitmek zorunda artık. Umarım emeğimizin karşılığını alacağımız günler de gelir.

Ya benim eski çalıştığım kurumda müdür verdiğim kanaat notunu beğenmeyip kendi e-okul'a girip değiştiriyordu, 100 90 filan veriyordu. Bazı sınavlarda soruların cevapları veriliyordu öğrencilere, okul puanları yüksek gelsin, iyi yerleri kazansınlar da reklam yapsın okul diye. Şimdi çalıştığım okul hiç değilse ahlaklı bu konularda.
Evet bir de o durum var. Biz de karne zamanı öğrencilerin ortalamaları 50 olsun da geçsinler diye toplantı yapıp sozluleri öyle giriyorduk. Sınav notu 10-20 olan öğrenciye 100-100 sözlü vermisimdir. Öğrenciye de yazık öğretmene de yazık. Yani aslında öğretmencilik oynuyorduk

işini bikirsen tavrini cizgini korursan planlı programlı calisirsan neden olmasın senden vazgecmek istemezler zaten surekli ogretmen degisimi yapan kurum veli ve ogrenci kaybeder...biraz sıkıya gelmek lazım işe gönül koyan öğretmen devlette de cok yorulur ama malesef cogü meslektaşım yan gelip yatayım diye öğretmen olmuş

işini bikirsen tavrini cizgini korursan planlı programlı calisirsan neden olmasın senden vazgecmek istemezler zaten surekli ogretmen degisimi yapan kurum veli ve ogrenci kaybeder...biraz sıkıya gelmek lazım işe gönül koyan öğretmen devlette de cok yorulur ama malesef cogü meslektaşım yan gelip yatayım diye öğretmen olmuş
Benim gözlemlerim şu bi kurumda 5. Senesi doluyor. Maaşı 4000 civarı oluyor. Hiç sebepsiz. Her şey için teşekkürler denip 2500 e tecrübesi ortalama öğretmen alınıyor sonra o 4000 civarına ulaşınca aynı döngü. Her 4-5 yılda bir. Ne kadar iyi olursan ol. Ne kadar emek harcarsan harca maalesef.

Özelde çalışan öğretmenlerin bir çoğu buna kendim de dahil çalışmaktan yana şikayetçi değiller. Ek verilen görev ve sorumluluk ,öğretmenlik tanımı harici durumlar ve bunların karşılığını görememek hissedememekten yana şikayetçiler. Yoksa tabiki de nerde çalıştığı hiç önemli değil. Kendini yenilemeli, araştırmalı, psikolojiyi yakından takip etmeli. Iyi bir iletişimci olmalı.

Evet bir de o durum var. Biz de karne zamanı öğrencilerin ortalamaları 50 olsun da geçsinler diye toplantı yapıp sozluleri öyle giriyorduk. Sınav notu 10-20 olan öğrenciye 100-100 sözlü vermisimdir. Öğrenciye de yazık öğretmene de yazık. Yani aslında öğretmencilik oynuyorduk
sınav notu 100 seg
Benim gözlemlerim şu bi kurumda 5. Senesi doluyor. Maaşı 4000 civarı oluyor. Hiç sebepsiz. Her şey için teşekkürler denip 2500 e tecrübesi ortalama öğretmen alınıyor sonra o 4000 civarına ulaşınca aynı döngü. Her 4-5 yılda bir. Ne kadar iyi olursan ol. Ne kadar emek harcarsan harca maalesef.
bana denk gelmedi arkadaslarimin bazilarinin ayni kurumda 15.senesi..veli ve ogrenci iliskin iyi olmali..bir de çıksaniz da olur çok kurum var artık 30 sene 30 kurum drgissen bile emekli olursun çok sukur sagkigimiz yerinde özel de olsa işimiz vat tempo varsın yogun olsun ogrencolerle zaman hizla geciyor bana isleyen demir isildiyor da tecrube de artıyor zor evet ama katlanılır..

Özelde çalışan öğretmenlerin bir çoğu buna kendim de dahil çalışmaktan yana şikayetçi değiller. Ek verilen görev ve sorumluluk ,öğretmenlik tanımı harici durumlar ve bunların karşılığını görememek hissedememekten yana şikayetçiler. Yoksa tabiki de nerde çalıştığı hiç önemli değil. Kendini yenilemeli, araştırmalı, psikolojiyi yakından takip etmeli. Iyi bir iletişimci olmalı.
katiliyorum size biraz da dişli olmak işe yarar ..

sınav notu 100 seg

bana denk gelmedi arkadaslarimin bazilarinin ayni kurumda 15.senesi..veli ve ogrenci iliskin iyi olmali..bir de çıksaniz da olur çok kurum var artık 30 sene 30 kurum drgissen bile emekli olursun çok sukur sagkigimiz yerinde özel de olsa işimiz vat tempo varsın yogun olsun ogrencolerle zaman hizla geciyor bana isleyen demir isildiyor da tecrube de artıyor zor evet ama katlanılır..
O sıkıntı değil. Çok şükür iş bulunur. İstediğim paralara havada kapıyorlar zaten fakat köklü kurumlar dışındaki yerler maalesef bu çirkin politikayı uyguluyor. Yoksa bende görüyorum biliyorum çalıştığı kurumdan emekli olan çok. İşimi severek yapıyorum. Ama arkadaşlarada katılıyorum gerekli gereksiz çokca öğretmenin üstüne geliniyor. Psikolojik şiddet kesinlikle var.

Yeni mezunken 1 yıllık bir etüt öğretmenliği sonrasında
hemen devlete atandım.
Özelde uzun yıllarım olmadı.

8 yıldır devletteyim.
Ama şu bir gerçek ki eğer çok çalışkan biriyseniz devlette de rahat etmiyorsunuz.
Rahatlık biraz kişilik meselesi.
Bugünkü aklımla vaktinde atanmak için çok emek vermiş olmasaydım özelde çalışmayı tercih ederdim ben mesela.
Çünkü gerçekten ölümüne çalışıyorum.
En önemlisi devlette çalışan-çalışmayan öğretmenin pek farkı yoktur.
Bunun kıymetini bilecek idareciyi ara ki bulasın.

Ama özel, çalışan öğretmenine sahip çıkar, yapışır, kıymet bilir diye düşünüyorum.

Ayrıca özel okulda çalışmanın pek çok açıdan lüksü gözle görülür bir gerçek.
Kendinizi kanıtlarsanız devlet öğretmeninden fazla maaş almanız mümkün..
Böyle arkadaşlarım var.
Üstelik çocuklarının geleceği için ciddi bir indirim hakkı, yazın da ücretli izinlerde de eksiksiz yatan bir maaşla..
Bizden farklı olarak bazı cumartesileri okula gider, nefis ikramlar eşliğinde çalışırlar.
Toplantı, eğitim vs..

İşini seven biri için içi dolu bu programların -özelde içi doludur bu da bir artı- benim için bir yükü yok.

Devlet sıkıya gelemeyen, kendisini sıkmayı sevmeyenler için iyi bence..

katiliyorum size biraz da dişli olmak işe yarar ..
Dişli olmak iste, ağzı iyi laf yapmak bunlar işyerlerinde insanları öne geçiriyor. Bu konuya da çok kafa yorar oldum. Ben de böyle biri olmak istiyorum. Olumsuz bir şey söyleyecek oldum mu kalbim güm güm atmaya başlamasın, az heyecan duyayım istiyorum:) 25 yaşımı doldurmak üzereyim ve hayatı sorguladıkça sorgular oldum faydası var mi yok mu bence yok ama öyle iste

Back
X