Özel okulda çalışmak:(

Yeni mezunken 1 yıllık bir etüt öğretmenliği sonrasında
hemen devlete atandım.
Özelde uzun yıllarım olmadı.

8 yıldır devletteyim.
Ama şu bir gerçek ki eğer çok çalışkan biriyseniz devlette de rahat etmiyorsunuz.
Rahatlık biraz kişilik meselesi.
Bugünkü aklımla vaktinde atanmak için çok emek vermiş olmasaydım özelde çalışmayı tercih ederdim ben mesela.
Çünkü gerçekten ölümüne çalışıyorum.
En önemlisi devlette çalışan-çalışmayan öğretmenin pek farkı yoktur.
Bunun kıymetini bilecek idareciyi ara ki bulasın.

Ama özel, çalışan öğretmenine sahip çıkar, yapışır, kıymet bilir diye düşünüyorum.

Ayrıca özel okulda çalışmanın pek çok açıdan lüksü gözle görülür bir gerçek.
Kendinizi kanıtlarsanız devlet öğretmeninden fazla maaş almanız mümkün..
Böyle arkadaşlarım var.
Üstelik çocuklarının geleceği için ciddi bir indirim hakkı, yazın da ücretli izinlerde de eksiksiz yatan bir maaşla..
Bizden farklı olarak bazı cumartesileri okula gider, nefis ikramlar eşliğinde çalışırlar.
Toplantı, eğitim vs..

İşini seven biri için içi dolu bu programların -özelde içi doludur bu da bir artı- benim için bir yükü yok.

Devlet sıkıya gelemeyen, kendisini sıkmayı sevmeyenler için iyi bence..
Zamanla belki de her şey. Çok da ilerisini düşünmemek gerekiyor. Sonuç buraya varıyor.

Bu arada yazı stilinizi çok begendim:)

Zamanla belki de her şey. Çok da ilerisini düşünmemek gerekiyor. Sonuç buraya varıyor.

Bu arada yazı stilinizi çok begendim:)

Teşekkür ederim:oops:

İlerisini düşünmeli..
Kaliteli özel tercih edilmeli, başta 300-500 tl az maaş olsun ama kurum güven versin denmeli bence.
İki yıl kendinizi gösterdiğinizde hakkınızı fazlasıyla verir o özel.
Çünkü çalışkan öğretmeni ile uzun yıllar devam etmek ister.
Veliye güven vermenin yoludur bu..

Özel okulda mutlu olan arkadaşlarım var emin olun kpss için hiç uğraşma gereği bile
duymadılar. Şuanki şartlarına baktığımda ben de mi özelde ilerleseydim acaba diye sorguluyorum bazen..

Kpss için elinizden geleni yapın elbette.
Ama bunun için özelin kapılarını tamamen kapatmayın.

Çünkü yaş ilerlediğinde bugüne dek ücretli ve kpss dışında bir şey yapmadınız demek
tablosu hoş görünmeyecektir maalesef..

4 yıldır devlette kadroluyum. Sanmayın ki devletteki veliler saygı duyuyor. Ha Şırnak'ta saygı vardı; çocuklar da veliler de öğretmen ne diyorsa doğru diyorlardı. Ama şimdi büyük şehirdeyim maalesef bimer e bile şikayet edildim saçma sapan şeyler yüzünden.
Devletin tek artısı, sabit ücret ve özlük haklarıdır. Özelde başka adamı gelse seni kapıya koyabilir ama devletteyken bu daha imkansızdır.
Bence kesinlikle atanmaya çalışın.
Özeldeyse gerçekten iyi bir kurum olması şart. Tabi o da nasıl denk gelir bilemiyorum. Ama maaş olarak 2200 çok az demişler. Bundan 4 sene önce özele 2500le gel başla demişlerdi bana Ankara da.

4 yıldır devlette kadroluyum. Sanmayın ki devletteki veliler saygı duyuyor. Ha Şırnak'ta saygı vardı; çocuklar da veliler de öğretmen ne diyorsa doğru diyorlardı. Ama şimdi büyük şehirdeyim maalesef bimer e bile şikayet edildim saçma sapan şeyler yüzünden.
Devletin tek artısı, sabit ücret ve özlük haklarıdır. Özelde başka adamı gelse seni kapıya koyabilir ama devletteyken bu daha imkansızdır.
Bence kesinlikle atanmaya çalışın.
Özeldeyse gerçekten iyi bir kurum olması şart. Tabi o da nasıl denk gelir bilemiyorum. Ama maaş olarak 2200 çok az demişler. Bundan 4 sene önce özele 2500le gel başla demişlerdi bana Ankara da.
Hepsi aynı değil. O kadar uçurum var ki maaş teklifleri arasında bir kurum 3700 için gayet makul uygundur dedi. Başka bir kurum ise asgari ücret + ekders toplam 2200 civarı teklif etti.

Hepsi aynı değil. O kadar uçurum var ki maaş teklifleri arasında bir kurum 3700 için gayet makul uygundur dedi. Başka bir kurum ise asgari ücret + ekders toplam 2200 civarı teklif etti.
3700 normaldir, ek derssiz 15 saat çalışan branşçılar 3000 alıyorlar. Ona göre düşünün.
inşallah hayırlısıyla atanırsınız.

3700 normaldir, ek derssiz 15 saat çalışan branşçılar 3000 alıyorlar. Ona göre düşünün.
inşallah hayırlısıyla atanırsınız.
Bu zamana kadar hiç düşünmedim. Yani oturup ders çalışayım diye. Çok şükür istediğim paralara üstelik evime çok yakın arabayla 10 dk da ulaşabileceğim yerler denk geldi. Eşim devlette. Ama lütfen övünmek gibi anlamayın. Türkiyenin en iyi okullarından birinden mezun oldum. Çok iyi dereceler yaptım fakat insanların gözünde şöyleyim kayınvalidem bile oğlum atandı da gelin yazıkk* özelde :)

Ya da atanamadığın için özel okulda çalışıyorsun dimi ?? Eşimin iş yerindeki arkadaşları özelde olduğumu dıyunca acımışlar :) bi buluşma yapmıştık. Ben toplantı çıkışı gelmiştim görüntüm karşında ufak çaplı şok yaşadılar :) brunchlardan, tatillerden, öğretmenler günü yemeğinin nasıl olduğundan, okulun yaptığı yurtdışı gezilerimizden bahsedince hepsi kendini sorgulamıştı :)
Mesela velilerim hep elçilikte çalışanlar, hakim, savcı bu yönlerden gerçekten kendinizi iyi hissediyorsunuz. Kıymet değer bildiklerinde.

Ama kpss içimde kalmadı desem yalan :) sanırım yapmadığım, yapamadığım için çoook tatlı geliyor :) umarım o başarıyı tadarım :)))

Çok önceleri öyleymiş. Hatta devletten istifa edip dersanelerde çalışırlarmış. Maaşlar da iyiymis. Ben bu şekilde duymuştum. Ama şimdi okuyan insan sayısı fazla. Her yerde bir üniversite. Eğitim fakültesi veya fen edebiyat mezunu. O yüzden durum pek iç acıcı degil malesef. Ha evet gerçekten devlete yakın kurumlar vardır. Ama bir elin parmaklarını geçmez.
Dogrudur. Annem 3 yil once ozelden ayrildi en son oyleydi yani. Mudur hala arayip yalvariyor geri gelin diye ;) ben basarili ogretmenin ozelde cok iyi durumlarda calisabilecegini dusunuyorum hala bu sebepten. Cunku dediginiz gibi mezun fazla ve elbette ozeller de adam gibi calisan basarili ogretmen istiyorlardir. Cok yuksek maaslarla calisan arkadaslarim var hepsi de benimle yasit. Bence okulun sahibi veya muduruyle alakali olabilir.

işini bikirsen tavrini cizgini korursan planlı programlı calisirsan neden olmasın senden vazgecmek istemezler zaten surekli ogretmen degisimi yapan kurum veli ve ogrenci kaybeder...biraz sıkıya gelmek lazım işe gönül koyan öğretmen devlette de cok yorulur ama malesef cogü meslektaşım yan gelip yatayım diye öğretmen olmuş
Ayni sekilde dusunuyorum. Yan gelip yatmak icin devlette calisan tanidiklarim var. Sinif kapisini kapadigin an vicdaninla basbasasin cunku. Seni denetleyen yok. Hesap soran yok. Bunu eksik anlattin diyen yok. Oturdugun yerden kalkmasan da olur. Ama ozelde oyle degil tabii. Duzgun calismazsan kapinin onundesin. Bu da cogu kisiye zor gelir haliyle.
Kendini kanitlamis, isim yapmis ozel okul ogretmenleri de var transfer ucretleriyle okul degistiriyorlar. Bakiyorum yaslari cok da degil. Devlette o sartlar yok.

Bu zamana kadar hiç düşünmedim. Yani oturup ders çalışayım diye. Çok şükür istediğim paralara üstelik evime çok yakın arabayla 10 dk da ulaşabileceğim yerler denk geldi. Eşim devlette. Ama lütfen övünmek gibi anlamayın. Türkiyenin en iyi okullarından birinden mezun oldum. Çok iyi dereceler yaptım fakat insanların gözünde şöyleyim kayınvalidem bile oğlum atandı da gelin yazıkk* özelde :)

Ya da atanamadığın için özel okulda çalışıyorsun dimi ?? Eşimin iş yerindeki arkadaşları özelde olduğumu dıyunca acımışlar :) bi buluşma yapmıştık. Ben toplantı çıkışı gelmiştim görüntüm karşında ufak çaplı şok yaşadılar :) brunchlardan, tatillerden, öğretmenler günü yemeğinin nasıl olduğundan, okulun yaptığı yurtdışı gezilerimizden bahsedince hepsi kendini sorgulamıştı :)
Mesela velilerim hep elçilikte çalışanlar, hakim, savcı bu yönlerden gerçekten kendinizi iyi hissediyorsunuz. Kıymet değer bildiklerinde.

Ama kpss içimde kalmadı desem yalan :) sanırım yapmadığım, yapamadığım için çoook tatlı geliyor :) umarım o başarıyı tadarım :)))
Bu şartlarda çalıştıysanız bence özelde devam edin derim o zaman. Ama kv ye de ağzının payı verilmeli herkes atanmak zorunda değil zaten. Ve isterseniz de illa ki atanırsınız. Ama dediğim gibi koşullar ve gideceğiniz il veya ilçe nasıl olur muamma. Ben 3 yıl Şırnaktaydım hem de en zorlu zamanlarında silah sesleri altında. Hendeklerden geçtim. Bir gün ansızın memlekete yola koyulduk örgüt elemanlarıyla tanışmak zorunda kalan okul servisi zorla kaçırılan öğretmen arkadaşlarımız oldu maalesef. Yani 10 dk mesafeye gitmek bizim orda yaşadıklarımız yanında ultra lüks kalacaktır.

Bu şartlarda çalıştıysanız bence özelde devam edin derim o zaman. Ama kv ye de ağzının payı verilmeli herkes atanmak zorunda değil zaten. Ve isterseniz de illa ki atanırsınız. Ama dediğim gibi koşullar ve gideceğiniz il veya ilçe nasıl olur muamma. Ben 3 yıl Şırnaktaydım hem de en zorlu zamanlarında silah sesleri altında. Hendeklerden geçtim. Bir gün ansızın memlekete yola koyulduk örgüt elemanlarıyla tanışmak zorunda kalan okul servisi zorla kaçırılan öğretmen arkadaşlarımız oldu maalesef. Yani 10 dk mesafeye gitmek bizim orda yaşadıklarımız yanında ultra lüks kalacaktır.
Ülkemizin her yeri vatan toprağı evet ama ben mesela büyük konuşmayım gitmem. Şartlar benim için çok ağır.Rabbim hayırlı, helal kazançlar nasip etsin. Sizin yaptığınız gerçekten muazzammış. Allah sizlerden razı olsun :)

Devlette 16. yılımı çalışıyorum. İki çocuk tazminatı falan da alıyorum ve maaşım 3500 civarı. Ek ders hariç tabii. 22 saat derse giriyorum. 600-700 civarı ek ders alıyorum. 3900 tl maaş alan 1. derecede olup zamanında bir kere yapılmış olan uzmanlık sınavına girmiş ve uzmanlık tazminatı alan öğretmenler. Ama devletin şartları özele göre çok çok iyi. Özel okullar çekilir dert değil. Eşimden biliyorum. Tecrübeli bir öğretmen bile olsanız harcıyorlar hemen. Öyle yüksek ücretler de vermiyorlar. Bu özel okul furyası da bir yerde gümleyecek zaten, belli. Gerçi gidişat her sektörde çok kötü, bu sömürü düzeni bir yerde bitmek zorunda artık. Umarım emeğimizin karşılığını alacağımız günler de gelir.
İnşallah hocam inşallah bir gün atanıp şu durumdan kurtuluruz. Ben kendisinin öğretmenler odasında kahkaha atarak söylediği fiyatı biliyorum 32 saat dersi olduğunu biliyorum birde söyledi miktarı hatta az bile bulmuştu o anda okudupum kitabın içine girmiştim.

4 yıldır özel de öğretmenlik yapıyorum. Rehabilitasyon öğretmeniyim. Kolej gibi yorucu bi temposu yok. Hatta devletten rahat bile. Sadece maaşı az ve tatili yok. Onun dışında hiç sorun yaşamıyorum. Kışın 10 gün yazın 1 ay tatilim olsa bi yere kıpırdamam:)

Merhaba ben de öğretmenim, bir sene ucretli öğretmenlik yaptım.. özel okulda çalışmaktansa ben ücretli öğretmenliği tercih ederdim yerinizde olsam...

Ücretli öğretmenlik kadar gurur kırıcı bir şey yok bence. Düşünsene mesai arkadaşın ekdersini alırken o senin tam maaşın. Bence rezalet

Ücretli öğretmenlik kadar gurur kırıcı bir şey yok bence. Düşünsene mesai arkadaşın ekdersini alırken o senin tam maaşın. Bence rezalet

Rezalet ama en azindan kurumun devlet. Özelde işim hariç herşeyi yapmaktansa devlette ücretli çalışıp az para almayı tercih ederim. Nitekim öyle de yaptım. Ilk atamada gidemedim şubatta atandım ve o süreçte devlette ücretli yaptım. Gururum da kırılmadı. Özelde daha çok zedelenirdim. Öz saygı diye bisey kalmiyor ozel sektorde calışınca.

Ücretli öğretmenlikte maksimum maaş ne kadar?Aydan aya değişmeler, kesintiler haricinde

Ucretlinin maasi bransa goredir. Size kac saat verildigine gore degisir. Mesela sinifcilara okul oncecilere her gune sabit bi saatten yazariz ekdersi ama branscilara aldigi ders saati kadar ekders verilir. Bransiniza ve size verdikleri saate bagli. Resmi tatillerde kar tatillerinde falan alamazsiniz para mesela.

Rezalet ama en azindan kurumun devlet. Özelde işim hariç herşeyi yapmaktansa devlette ücretli çalışıp az para almayı tercih ederim. Nitekim öyle de yaptım. Ilk atamada gidemedim şubatta atandım ve o süreçte devlette ücretli yaptım. Gururum da kırılmadı. Özelde daha çok zedelenirdim. Öz saygı diye bisey kalmiyor ozel sektorde calışınca.
Her yer öyle değil işte özelde de sizi el üstünde tutan yerler. Madem öyle atanmaya uğraşmayıp devam etseydiniz ücretlide :)

Ucretlinin maasi bransa goredir. Size kac saat verildigine gore degisir. Mesela sinifcilara okul oncecilere her gune sabit bi saatten yazariz ekdersi ama branscilara aldigi ders saati kadar ekders verilir. Bransiniza ve size verdikleri saate bagli. Resmi tatillerde kar tatillerinde falan alamazsiniz para mesela.
2000 i bulmaz anladığım kadarıyla ücretli.

Back
X