Özel sektör çalışanı olmak ve delirme eşiği

Slayer Witch

Schadenfreude enjoyer
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2017
1.025
2.659
133
Patron bana diyor ki: "falancaya mail at", atıyorum. Attığımı haber veriyorum, sonra beni yine arıyor "falancayı aradın mı mail gitmiş mi?" delireceğim, mailin gitmemesi gibi bi durum olabilir mi ya?? Mecbur arıyorum, mail ulaştı mı diye soruyorum, sonra falanca kişi bana telefonda geri zekalı muamelesi yapıyor HALİYLE YANİ, arıyorum gitmiş diyorum, telefon trafiğinin saçmalığına bak. Mesela birine bir iş veriyoruz ve ne zaman teslim edeceği bilgisini alıyoruz, atıyorum adam diyor ki "6 hafta sonra teslim ederim", patron 1 hafta sonra tekrar ara diyor işi ne zaman teslim edeceklermiş, e diyorum adam böyle böyle dedi zaten, illa yine ara diyor. Mecbur yine arıyorum, adam bana diyor ki: "hanımefendi zaten tarih vermiştik", bi geri zekalı muamelesi de öyle yiyorum. Zoruma gidiyor cidden imkanları maaşı bu kadar iyi olmasa alcam çantamı gitcem, gururlu insanım 7 kat elden bu muameleyi görünce sinirlerim zıplıyor.

Illustratorle çalışıyor, çıkan ürünleri bana atıyor fikir alışverişinde bulunuyoruz, yapan kişiyi ne bilirim ne tanırım yani kilimcinin köroğlu... bugün aradı diyor ki, falanca resimden şu kısım çıkarılacak x hanımla görüş, e diyorum ben o kişiyi tanımıyorum bilmiyorum ki siz bana attınız hep görüntüleri. Aldığım cevap "e sen bu işle hiç ilgilenmiyorsun ki..." saçımı başımı yolcam.

Bende gururlu biriyimdir ama bence kişisel hayat ile iş hayatini tamamen birbirinden ayırmak gerekiyor.
Özel ile alakası yok bunun, ben devlette calisiyorum hekimim hatta
değil birilerini aratmak hasta gelip anama babama kufredip suratıma tükürse bile müdahale etmek zorundayım rahatsızlığına.
ben bundan çok mu memnunum hiç ama hiç değilim
ama iş hayatı genel olarak böyle bir şey , bence sorunlarınız büyük değil
kendi içinizde de buyutmeyin.
iş karakterinizi yansıtmak için değil para kazanmak için yaptığımız bir şey

Patron, taşı atıp, taş düştü mü diye kontrol edenlerden.
Sizin maalesef, çalışma tarzı böyle olan iş sahibi kişinin bu huylarını değiştirebilme ihtimaliniz yok.
Bu şekilde çatışılırsa, haklısınız, gerçekten çok yıpranırsınız.

Ben sizin yerinizde olsam, patronumun alışkanlıklarını benimser, bazı işlerin takibini doğrudan yapmaya başlarım. Örneğin ben peşinen : Maili yolladım, X beyi de arayıp maili aldığını konfirme ettim" derim. Ya da ikinci örnekte, ben kendi takip ajandama alırım siparişimi, bir hafta sonra karşı tarafı patron daha söylemeden arar, patrona da "Siparişi kontrol ettim, takvime göre ilerliyorlarmış, bir gecikme olmayacak diyorlar, haftaya tekrar kontrol edeceğim" derim. İllustratörü ararım, "X beyin ofisinden arıyorum, şu hususta şöyle şöyle talepleri var, bunun hakkında görüşmek istiyorum" derim, dalarım konuya.

Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
ya onu gecelim geçen birileri hastaneye basıp taşlar attı çalışanlara , bunu yaparken kalp krizi geçirmişler yine taş attiklari hekim müdahale etti ,
alın devlet size

+1

Başka bir şirkete geçince farklı takıntıları olan bir patronla çalışmayacağınızın garantisi yok. Ben de 20 senedir çalışıyorum türlü türlü patronla muhattap oldum, biraz kişisel algılamayıp taktik geliştirmek gerekiyor.

Sen dua et yedi kat elle çalışıyorsun. Ben babamla çalıştığımda o da öyleydi. Çatlatırdı insanı. Olsun kızım sen bi daha ara . Bide akşam aynı eve dön. Tanımadığım biri olsa gelirdim ve konuşur konuşur stresimi atar hiç birşey olmamış gibi devam ederdim. Çalışmaktan soğudum babam yüzünden.

işte bir patron değişimi yaşadım, yıllarca gamsız umursamaz biriyle çalışıp sonra ilk defa böyle durumlarla karşı karşıya kalınca bi bocaladım ne yazık ki. yoksa tamamen dediğiniz gibi tabii.

Yaaa çok teşekkür ederim, bu gayet mantıklıymış, denemem çok iyi olur. sanırım beni en çok kudurtan şey de zaten belli olan bi şeyin 50 kere teyit ettirilmesi, kendi kendime görev edinip yapsam daha farklı olabilir sanırım dediğiniz gibi.

Bu arada ben de maalesef patronunuz gibi aşırı garantici ve takıntılı biriyim iş konusunda, iyiki şirket isletmiyorum

Muhasebeciyim ve patronum bana hesaplardan anlamadıgı halde bunu böyle yaptın mı diyerek sordugunda açıklama yapıyorum bıkmadan usanmadan çünkü anlamıyor, anlamadıgı halde yürüttüğü fikire muhasebesel olarak mantıksız oldugunu göbegim çatlayana kadar anlatıyorum hani gerizekalıya anlatır gibi.
Çünkü patron o.

ne güzel anlatmışsınız muhasebenin olayı bu

Anlıyorsa ne ala, benimki bi de inat... Bu böyle olmaz, yakışmaz vs imkanı yok anlamıyor. Gençler için bi şey tasarlıyoruz (13-17 yaş) takmış siyah beyaz olacak... Yahu diyorum cıvıl cıvıl bişi olsun yani genç insan bunlar öyle solgun falan ilgilerini çekmez. Kızıyor ahahaha e o zaman ne benden fikir istiyorsun.. Sabır sabır gerçekten....

Bence sen gerizekalisin derim ben sonunda ama bu bir yatırım tavsiyesi degildir, evde uygulamayinvxvgwg

Yaşadıklarınıza isyan etmekte haklısınız ama ben de büyük ihtimalle pek çok kişinin söylediğini/söyleyeceğini tekrarlayacağım. Özel sektörler ilgisi yok, hepsi aynı.
Daha dün sinirden beynimin yandığını hissettiğim bir olay yaşadım. Bugün beynimin içi bir garip, odaklanamıyorum. O adrenalinin ardından beynimin için donmuş gibi. Nerede olursa olsun bu kadar kendini bilmez var olduğu sürece huzur yok ne yazık ki...

Benim patronum da taşı atıp düşmüş mü diye kontrol edenlerden. Kuş uçsa haberi olsun istiyor.
Muhasebe işi yapıyorum. Whatsaptan bir şey yazıyor( iş whatsapı )şunun carisine şu kadar ekle diye. Ekliyorum sonra da ona ekledim diye cevap yazmamı istiyor. Ödeme yapıyor dekontunu atıyor işledim diye whatsaptan yazmamı istiyor.
Ben de saç baş yoluyorum. Ya bu deveyi güdücez ya bu diyardan gidicez. Kurumsal olmadığı sürece malesef özel sektör çok çok zor.

Kişisel algılamayın, iş dünyası bazen öyle saçma şeyleri gerektiriyor ki yapın gitsin. Beni de birileri geri zekalı sanıyor ben de birilerini bu zamana dek gerizekalı sandım. Sandım da ne oldu başımız göğe ermedi, birileri benden daha aptal olduğu için ben daha fazla para kazanmadım daha mutlu olmadım, bi getirisi bir manası yok bırakın kim ne sanıyorsa sansın. Ha birileri de beni geri zekalı sandığı için benim de IQ düşmedi hücreler eksilmedi hayatım başıma yıkılmadı. Siz işinizi yapın geçin

Embesil patron kotamı bugünde doldurdum çok şükür. Allah sabır versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…