- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi Slayer Witch
-
Özel sektör çalışanı olmakla ne alakası var? Resmî kurumlarda bunlar olmuyor mu?
Patron bana diyor ki: "falancaya mail at", atıyorum. Attığımı haber veriyorum, sonra beni yine arıyor "falancayı aradın mı mail gitmiş mi?" delireceğim, mailin gitmemesi gibi bi durum olabilir mi ya?? Mecbur arıyorum, mail ulaştı mı diye soruyorum, sonra falanca kişi bana telefonda geri zekalı muamelesi yapıyor HALİYLE YANİ, arıyorum gitmiş diyorum, telefon trafiğinin saçmalığına bak. Mesela birine bir iş veriyoruz ve ne zaman teslim edeceği bilgisini alıyoruz, atıyorum adam diyor ki "6 hafta sonra teslim ederim", patron 1 hafta sonra tekrar ara diyor işi ne zaman teslim edeceklermiş, e diyorum adam böyle böyle dedi zaten, illa yine ara diyor. Mecbur yine arıyorum, adam bana diyor ki: "hanımefendi zaten tarih vermiştik", bi geri zekalı muamelesi de öyle yiyorum. Zoruma gidiyor cidden imkanları maaşı bu kadar iyi olmasa alcam çantamı gitcem, gururlu insanım 7 kat elden bu muameleyi görünce sinirlerim zıplıyor.
Illustratorle çalışıyor, çıkan ürünleri bana atıyor fikir alışverişinde bulunuyoruz, yapan kişiyi ne bilirim ne tanırım yani kilimcinin köroğlu... bugün aradı diyor ki, falanca resimden şu kısım çıkarılacak x hanımla görüş, e diyorum ben o kişiyi tanımıyorum bilmiyorum ki siz bana attınız hep görüntüleri. Aldığım cevap "e sen bu işle hiç ilgilenmiyorsun ki..." saçımı başımı yolcam.
Ooo çözmüş o olayı.Huyunu suyunu öğrenip istediği şeyi önceden yapınca guven oluşuyor. Sormayı şıp diye kesmiyor yine de. Karşılıklı anlayış da gerekiyor. Benim çalıştığım yer oldukça büyük bir şirketti. En üst yönetim katıydı . Uzun bir koridorun bir ucunda benim odam bir ucunda onun odası vardı. TLF da 3 u tuslasa ben cikiyorum karşısına yine OZLEM diye bagrirdi ya kaç defa söyledim arayın Asalet bey diye. Bir gün misafirleri vardı yine bagriyor o gün de çok iş vermisti tepemin tasi attı artık. Yettiimm diye bağırdım.insanlar şaşırmış bakarken o gülüyordu. Ondan sonra hep arayıp söyledi.Benim patronum bir de benim haberim yokmuş gibi sor diyor :)
Söylediğiniz şeyler bana çok normal geldi. Ben avukatlık yapıyorum, bizde evraklarda veya harçlarda en ufak bir eksiklik olursa talepler reddediliyor o yüzden patronlar aşırı hassas ve kontrolcüler. Süre takipleri için de aynı şekilde, patronlar bir işin yapılması için sürekli darlıyorlar, bazen bir iş yapıldığında onun yapıldığına dair devlet dairesinin normalde vermeye gerek duymadığı sözlü halledilen beyanları yazılı şekilde falan istiyorlar. Dilekçelerde bir söz eksik ifade edilse inatla düzelttiriyor patronlar… Maaşınız şartlarınız iyiymiş bence hiç takılmayın, bir şey olduğunda patronum titizdir kendisi böyle istiyor ben de emir kuluyum diyip kenara çekilin. Ben hep öyle yapıyorum.
Tüm patronlar aynı
Sadece seninkine özgü değil.
İşi iyice takip etmeni , mail atıp bırakmamanı istiyorlar işte.
Yapacak bir şey yok
Ayrıca gerizekalı muamelesi falan da görmüyorsun.
İş bu ne derlerse onu yapıyorsun.
Bu arada şartları çok iyi demişsiniz.
Ne iş yapıyorsununuz ve şartları nasıl ?
Özelden yazabilirsiniz.
Merak ettim
Bu konu‘da bana bi ders verseniz mi?Patron, taşı atıp, taş düştü mü diye kontrol edenlerden.
Sizin maalesef, çalışma tarzı böyle olan iş sahibi kişinin bu huylarını değiştirebilme ihtimaliniz yok.
Bu şekilde çatışılırsa, haklısınız, gerçekten çok yıpranırsınız.
Ben sizin yerinizde olsam, patronumun alışkanlıklarını benimser, bazı işlerin takibini doğrudan yapmaya başlarım. Örneğin ben peşinen : Maili yolladım, X beyi de arayıp maili aldığını konfirme ettim" derim. Ya da ikinci örnekte, ben kendi takip ajandama alırım siparişimi, bir hafta sonra karşı tarafı patron daha söylemeden arar, patrona da "Siparişi kontrol ettim, takvime göre ilerliyorlarmış, bir gecikme olmayacak diyorlar, haftaya tekrar kontrol edeceğim" derim. İllustratörü ararım, "X beyin ofisinden arıyorum, şu hususta şöyle şöyle talepleri var, bunun hakkında görüşmek istiyorum" derim, dalarım konuya.
Kolaylıklar dilerim.
O zaman gözlerini yum vazifeni yap6 ayda 1 ikramiye, istediğim yerden istediğim öğle yemeğini söyleme hakkı, yılbaşları macrocenter hediye çeki, christmas tatili, düzenli enflasyon zammı, istediğim zaman izin kullanabiliyorum hık mık eden yok. IT uzmanıyım ama başka işlerle de ilgileniyorum şirketteki.
O zaman gözlerini yum vazifeni yap
Kendini geliştir bu arada başka işler de öğren
Zamanla daha iyi bir yere geçersin.
Veya kendi işini kurar
Bağımsız olursun.
patronum musunuz acaba? Emredesiniz ya... Bu ne sertlik ne gerginlik. Ben öylesine canım sıkılmış derdimi paylaşmışım. Bi sakin.
Sizin sanırım ciddi bir algılama probleminiz var veya regl falan oldunuz gerginsiniz. Kadın size negatif ya da sert bir şey yazmamış gergin de değil gergin olan sizsiniz.
evet adını bile bilmediğim birinin iletişim bilgisini arayacağım deli gibi her yerde. patron bana maaş ödüyorsa ben de işini yapıyorum. bilmediğim şeye de bilmiyorum derim başımı mı alacak? patron da kendi yaptığını bilecek. patron değil de allahmış gibi yazmışsınız, siz öyle düşünün.Öncelikli olarak patrona ben bu kişiyi bilmiyorum tanımıyorum denmez tamam diyip her türlü kanaldan o kişiyi ve iletişim bilgilerini araştırıp bulmalısıniz başkalarının sizi nasıl gördükleri de önemli değil gerekirse 100 kere arayıp teyit edeceksiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?