- Konu Sahibi serotininevi
-
yani, öğretmenliğin maddi imkanları belliMerhaba. Temelim var işten çıkmama gerek yok aslında. Beraber götürmeyi denerim ilk etapta. Hemen atanmak zorunda değilim birde. Zamana yayabilirim bu süreci.
Evet 10 sene aynı yerde çalışamam belki haklısınız ama isim gereği piyasada yönetici maaşları bu bantta. 100-110k. Şuan öğretmen maaşının 3 katı.
Mesleğinin başında değilim aslında. 5-6 yıldır mesleğimi yapiyorum. Atama konusu sorun değil eşim de öğretmen. Dilediğim yere gelir. Geçici bir surec o da zaten. Ona çok takılmam ama maaş konusu gerçekten çok düşündürücü. Suanki işimi de seviyorum ama saydığım sebeplerden dolayı öğretmenliği de düşünmek istiyorum
Merhaba öğretmenlik bana göre fedakarlık olduğu için idealist sözcüğünü kullandım. Tatillerimiz ve yarım günlerimiz uzaktan tatlı görünüyor ama işin içine girince her şey farklı. Ara tatillerde seminerler oluyor, yarım gün boşum dedigin zamanlarda toplantılar , okul dışı calismalar hiç bitmiyor. Eve iş getiriyorsunuz . İki ay tatil çok cazip geliyorsa öğretmenlik mesleğini tercih edin başka bir güzelliği yok.Merhaba. Aslında idealistlik için değil çalışma şartlarını da göz önünde bulundurarak bunu düşünüyorum. Yoksa isimde yukselmem daha büyük bir emek ve ideal istiyor.
Şimdiki isinide seviyor memnunmusKesinlike sevdiğiniz mesleği yapın. İşini hakkıyla yapan insanlar hep mesleğini seven kişiler oluyor. Sırf para için sevmediğiniz mesleği seçmeyin derim.
Çalışma koşulları açısından sizinkiyle benzer bir ikilem içinde kalmıştım. Kendim için huzurlu olanı tercih ettim. Bence siz ne kadar mutlu olursanız hayatta ilerlemeniz de o kadar kolay olur. Ama mutsuz bir şekilde o bahsettiğiniz 10 yılın sonunu getiremeyebilirsiniz. Huzurlu olanı tercih etmek çok mu kolay? Hayır. Risk almak gerekiyor. Ama bence değiyor. Hem siz ne kadar mutlu olursanız çevrenize de o kadar yararlı olursunuz şahsi fikrim ve deneyimim.Herkese merhaba,
İçinden çıkamadığım hayatıma yön verecek ve uzun süredir kafamı meşgul eden bir konu için sizlere danışman istiyorum.
Özel sektörde iyi bir firmada çalışıyorum. Şuan değil ama pozisyonum artıkça iyi maaş alacağım bir iş yapıyorum. Şöyle ki şuan yöneticim 100k alıyor. Yani önümüzdeki 10 yıl içinde tecrübem ve pozisyonum artıkça bu bantlarda maaş skalasını alabilecek bir işim var. Çalıştığım şirketten memnunum. Burada geleceğim iyi görünüyor. Yıllar içinde yetiştirilebilecek yönetici adayı gibi görünüyorum. Uzun soluklu burada çalışabilirim fakat özel sektör tabi ki. Yarın ne olacağı belli olmayan bir durum her zaman mevcut.
İzinler normal yıllık izin şeklinde. 14 gün. İşim gereği ayın belli zamanları izne çıkamıyorum. Ayarlaması biraz zor oluyor.
Çalışma saatlerim 07:30-17:00. Evim yakın sayılır fakat tabi ki servis kullandığım için 06:00'da kalkıyorum. Eve18:15'den önce varamıyorum. Şuan için bir gün evden çalışıyorum. Ama her sabah uyandığımda hayatım böyle erken kalkıp ofiste çalışarak mı geçecek diye sorguluyorum. Anlayacağınız tüm günüm işte geçiyor bir çok insan gibi. Hafta sonu çalışmıyorum. İş yoğunluğum normal. Çalıştığım insanlar iyi insanlar. Ama dediğim gibi bu şartlarım şuan ki iş yerim için geçerli. Başka bir yerde başka şartlarda veya başka insanlar ile çalışabilirim.( Daha önce sorunlu insanlar ile çalışıp stresli günler geçirdim ve işimden de oldum o süreçte. Özel sektör olduğu iş kaygısı yaşıyorsunuz, kamu gibi olmuyor bu açıdan)
Yönetici olursam çalışma saatlerim değişmeyecek. Ekstra toplantılar oluyor ve tabi ki sorumluluğum şuan ki gibi olmuyor, artıyor. Tabi artıları mevcut (şirket aracı, iyi bir maaş gibi). Ama genel itibariyle işimi seviyorum, sevmediğim bir iş değil.
Bunun dışında şuan devlette okul öncesi öğretmeni olabilme ihtimalim var. Ataması iyi bir bölüm, KPSS ye hazırlanırsam atanabilme ihtimalim var. (Ders çalışmayı seviyorum, atanmak için çabalarım). Şayet karar verirsem ders çalışmaya başlayacağım. Öğretmenlik hep sevdiğim ve istediğim bir meslekti. Fakat maaş konusunda tatmin etmeyecek rakamlar oluyor maalesef. Şartlar açısından, yarım gün çalışma imkanım olabilir. Yaz tatilleri ve ara tatiller oluyor. Kamuda olduğunuz için iş güvenceniz oluyor. Bunun dışında çocuklar seviyorum, bana eziyet gibi gelmez. Hayalini kurduğum bazı planlarım var ama zamansızlıktan bir türlü yapamıyorum. Onlara zaman ayırabilirim. Çocuk düşünüyorum, çocuğum ile zaman geçirme ihtimalim şuan ki işime göre çok daha fazla olur. Ama bu artılarının yanında şu var ki on yılda çalışsam alacağım maaş çok değişmeyecek. Ama özel sektörde on yıl çalışsam bir öğretmenin neredeyse 3 katı maaş alabilirim.
Tüm bunları alt alta koyunca ya zaman yaratıp az para ile çalışabileceğim güvencesi olan, çocuklarıma ve kendime daha fazla zaman ayıracağım ama düşük maaşlar ile çalışacağım bir hayat mı, yoksa özel sektörde yine sevdiğim ama zamanımın neredeyse yarısından fazlasını iş hayatında geçireceğim, çocuklarımı kendim büyütemeyeceğim, güvencesi görece az fakat 3 katı maaş alma ihtimalimin olacağı bir hayat mı sorusu ile baş başa kaldım.
Karar verip motivasyonuma göre KPSS çalışmaya başlayacağım. Maaş durumu kafamı karıştırıyor. Fakat gerçekten daha az çalışabilme ihtimalim olan yine sevdiğim bir işim olabilecekken hayat boyu bu kadar çok çalışmak da beni düşündürüyor.
Öğretmenliği sevmesem hiç düşünmezdim ama sevdiğim bir meslek. Şuan ki işimi de seviyorum. Şartlar açısından bakıp karar vermem gerekiyor. Sizlerin fikrini de sormak istedim.
Teşekkür ederim.
şimdi bunları yapan öğretmen yok.Ama onlar aşkla yaptılar hiç şikayet etmediler bile. Tuvalet temizlediler,çatıda kiremit aktardılar.
Fark etmez,devlet yine aynı devlet. Esas konu zaten tuvalet temizleyen öğretmen değil,fedakarlık yapan öğretmen. Köylere ,ücralara giderseniz belki benzerleri yine vardır. İmkansızlıklarla uğraşmak,veliyle sürekli karşı karşıya bırakılmak, sürekli para topluyormuş da cebine atıyormuş gibi görünmek bile yeterli devlette öğretmen olmamak için.şimdi bunları yapan öğretmen yok.
özel olarak gitmeme gerek yok ki telefon filan çekmeyen, okulu (çoğunlukla) olmayan bir köyüm varFark etmez,devlet yine aynı devlet. Esas konu zaten tuvalet temizleyen öğretmen değil,fedakarlık yapan öğretmen. Köylere ,ücralara giderseniz belki benzerleri yine vardır. İmkansızlıklarla uğraşmak,veliyle sürekli karşı karşıya bırakılmak, sürekli para topluyormuş da cebine atıyormuş gibi görünmek bile yeterli devlette öğretmen olmamak için.
Kesinlikle ben de düşünmem. İdealistlikten bütün işler üzerime kalır,verem olurum dert çekmektenözel olarak gitmeme gerek yok ki telefon filan çekmeyen, okulu (çoğunlukla) olmayan bir köyüm varzaten oralıyım.
mesela okul bu sene açık, (bu da milli eğitim takdiri bazen açıyorlar bazen kapalı kalıyor, servis durumları karışık, bu sene birleştirilmiş sınıf olarak açıldı) köyden bir öğretmen (tabii ki kuzenim, çünkü tüm köyde okuyan herkes kuzenim zaten) ücretli yapıyor. ama ne soba yakıyor ne tuvalet temizliyor ne başka bir şeye dokunuyor, zaten bilmez ki, yapamaz yani bunları. en azından şu son 15 senedir atanan kimse de yapmıyor. vardır da istisna olarak vardır. eskiden istisna yapmayandı. şimdi istisna bunları yapan.
ha ben de dediğiniz şeyler gibi sebeplerle asla devlette çalışmadım. çalışmayı da düşünmem o ayrı.
tüm bunlar zaten işin doğasında var, bunlara bile razıyım ben.Kesinlikle ben de düşünmem. İdealistlikten bütün işler üzerime kalır,verem olurum dert çekmektenkendimi iyi biliyorum. Adaletsizlikleri,çalışmayıp yan gelip yatan zümreleri, mobbingini bilmem neyini,yolsuzluk yapan müdürleri falan görünce deliririm ben hiç benlik değil.
Hiç bir şey değişmedi bazı coğrafyalarda elbette. Bursanın köy okulundan emekli annem hep anlatır bu yazdıklarınızı. Doğuda daha beterleri de vardır eminim. Çoğu öğretmen bunları umursamaz bile bence. Sadece aralarında gerçekten vatansever ve idealist olanlara dert olur bu yaşananlar.tüm bunlar zaten işin doğasında var, bunlara bile razıyım ben.
ortaokulda nişanlı öğrencileriniz olacak
annesi "ablasına 60 bin istedim, bu yeşil gözlü buna 100 bin isterim" diyecek
çocuklarınızı okula pis göndermeyin dediğiniz anne "hocanım biz çocuğu bakmasını değil yapmasını seviyoruz" diyecek
ve daha neler neler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?