Özel sektörde işten ayrılma

Clarkkent

Bir kedi annesi...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2017
3.516
5.895
158
30
Arkadaşlar sağlık sorunları sebebiyle eşim işten ayrılmak istiyor. Ama firma yeni eleman bulmadan eşimin işten ayrılmasını istemiyor. Bu çevrede de böyle bir eleman bulmaları çok zor belki aylar sürer. Bu konuda bilgisi olanlara bir şey danışmak istiyorum. Eşim henüz dilekçe vermedi ama patronuyla sözlü olarak çıkmak istediğini konuştu. Onlar da henüz bir işlem yapmadılar. İstifa dilekçesi nasıl olmalı ve istifanın ardından içeride kalan parayı nasıl alabiliriz? Daha önce işten çıkanlar sorun yaşamış ve uzun süre paralarını alamamışlar. Biz de az hasarla bu dönemi atlatmak istiyoruz.

Arkadaşlar sağlık sorunları sebebiyle eşim işten ayrılmak istiyor. Ama firma yeni eleman bulmadan eşimin işten ayrılmasını istemiyor. Bu çevrede de böyle bir eleman bulmaları çok zor belki aylar sürer. Bu konuda bilgisi olanlara bir şey danışmak istiyorum. Eşim henüz dilekçe vermedi ama patronuyla sözlü olarak çıkmak istediğini konuştu. Onlar da henüz bir işlem yapmadılar. İstifa dilekçesi nasıl olmalı ve istifanın ardından içeride kalan parayı nasıl alabiliriz? Daha önce işten çıkanlar sorun yaşamış ve uzun süre paralarını alamamışlar. Biz de az hasarla bu dönemi atlatmak istiyoruz.
Eşiniziz istifa dilekçesine işten ayrılmak istediği tarihi dilekçe yazdığı tarihtan 15 gün sonrası olarak yazmalı ( dilekçeyi bugün yazdı diyelim dilekçeye 26.04.2019 tarihinde çalışmakta olduğum iş yerinden ayrılamak istiyorum diye yazmazlı) dilekçesini patronuna imzalatmalı kendide imzamalı, mutlaka bir nüshada kendine alsın, iş yeri haklarını vermezse mahkemeye verebilir.

Zorunlu sağlık sorunları sebebiyle işten çıkarken tazminat alma hakkı vardır.
Direkt istifa ederek haklarını almamış olur.
Bu seçeneği hatırlatmak istedim. Emeklerine yazık olmasın eşinizin.

Normalde isten ayrilicak arkadaşin bu sekilde bekleme zorunlulugu yok.
15 gun yasal süre war, onlar eleman bulana kadar calismasi icin.
Ama saglik sorunu vs warsa, bekleme zorunlulugu bile yok diye biliyorum. Ve hatta tazminat bile alabiliyor diye de biliyorum.

İçeride kalan para derken

Kıdem tazminatı vs Hakkı doğmaz zaten kendisi ayrılıyor

Ama ayrıntılı bir şekilde olayı anlatıp haklarınızı belirlemek için avukattan bilgi alın

İçeride kalan para derken

Kıdem tazminatı vs Hakkı doğmaz zaten kendisi ayrılıyor

Ama ayrıntılı bir şekilde olayı anlatıp haklarınızı belirlemek için avukattan bilgi alın
İçeride kalan para normal kendi maaşı. Daha önde ayrılanlar zorlukla almış sanırım.

Arkadaşım eşinizin işe giriş tarihi 08.09.1999 yılından önce ise ve 15 yıl 3600 prim günü şartını sağlıyorsa SGK’dan yazı talep ederek işten ayrılırsa (istifa etse dahi) kıdem tazminatını alabilir.

Back
X