ben de özel sektördeyken korkunç tempolerda çalıştım gece 3'te- 4'te çıktığım çok oldu hafta içi zaten erken çıkabildiğim saat 8 falandı evlendikten sonra 7'de çıkabilmeye başladım gerçi :)) sabah 9'du giriş çıkışın ucu açık üstelik hafta arası gece 3'te de çıksam sabah erken duruşma varsa mecburen kalkıp gidiyordum ardından eve gidip uyuma yok tabi çalışmaya dvam ucu açık olarak
o dönem kamu avukatı olan bir arkadaşım vardı ben o zaman 2 bin 200 falan alırken o 1700 alıyordu bana maaş az dediğinde oturup onunla saat hesabı yaptım çalışma saatlerine aldığımız maaşları böldüğümüzde onun saat ücreti neredeyse benim iki katıma gelmişti :))
şimdi kamuya atandım 1.900 maaşla başlayacağım özel sektörde maaşlı çalışırken 2008 için aldığım maaş 2.500'dü şimdi de onun altında almam ama sırf cumartesi pazarım resmi tatilim olsun yeter
bu arada benim bir arkadaşım kamuda avukat cumartesi mesaiye kalıyormuş ama mesai ücreti aldığını söyledi keza bir uzman yardımcısı arkadaşım da aynısını söyledi üstelik maaşı 1.900 iken 4 hafta mesaiye kalırsa 420 tl daha alıyormuş başka şehirde çalıştığı için ben genelde yarım alabiliyorum cumartesi buraya geldiğim için dedi galiba zorunlu değil
tam rahat edeceğim derken cumartesi ücretsiz fazla mesai zorunlu derlerse yandım valla
Hiç kusura bakmayın, özel ile devleti zorluk açısından karşılaştırmayın. Tamam devlette yerine göre zor şartlarda çalışan var ama özelle kıyaslanamaz. Haftada 60 küsür saat ücretsiz mesai, iş kaybetme durumu, yıllık izin sadece 1 hafta, maaşı gününde almak imkansız, sigorta primin en düşükte çalışma vs vs uzar gider. Haftada 1 nöbet tutyorsunuz,özelde hemen hemen her firmada cumartesi kafadan iş günü zaten, bazen pazarlarıda çağrırlar. Ne lojman, ne kreş, nede kurumun tatil yeri vardır, nede kamu personeli yapılan indirimler. Sene başı takvimi ele alıp izin planı yapabilen özel sektör çalışanı varmıdır? Eğer kamuda çalışanlar şikayetçi ise emin olun yerlerine geçicek özelde çok adam bulunur emin olun. Siz devlette şikayet ettiniz durumları özelde hayal bile edemezsiniz.Bu kadar kötü durumda özel varken, bence şükredin.
Ben büyük bir kurumda çalışıyorum ancak lojman, kreş tatil yeri indirim hiç bir şey yok burada rahat olan personel yok herkes harıl harıl çalışıyor davulun sesi uzaktan hoş gelir. Haftada 1 hafta içi nöbeti var ayrıca cmt ya da pazar nöbeti oluyor ve hiç biri için artı ücrette almıyoruz. İzin işine gelince kimse 2 haftadan fazla izin alamıyor. Hafta içide işler bitmeden kimse bir yere kımıldamıyor ayrıca ertesi güne yetişecekse gece yapmamız gerekiyor. Gece arayıp iş gönderebiliyorlar ne olarak çalıştığınla alakalı sekreter olursan belki az olur işin ;-)
kamunun bu saydığınız avantajları var evet, ben doğum izni ve ücretsiz izin hakkımı özellikle değerlendirdiğim için özel sektörden yüksek maaşlı ve kurumsal bi yapısı olan bi yeri reddettim. sırf bu avantajlar için devlete girebilmek için bilmem kaç tane sınav, mülakat geçtim hatırlamıyorum. kaç tanesinde derece yapıp elendiğimi de sayamadım.
ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim,özel sektör de kimseyi ağrının karsın bilmem ne ilçesinin bilmem ne köyüne öğretmen ya da imam olarak gönderip, aldığı maaşı harcayacağı yeri bile olmayan, güvenliği bile sağlanamayan yerlerde çalıştırmaz.
kaldı ki bu da bi tercih meselesidir. kimse kimseyi zorla devlette ya da özelde çalıştırmıyor. o lojmanı kampı indirimi de ben hiç görmedim mesela, gayet iyi bi kurumda üst düzey çalışıyor olmama rağmen. yıllık iznimizi de her sene yakıyorlar, vermiyorlar çünkü.
mobing desen dik alası. siyasi baskı, bürokrasinin gücü her an ensenizde. kurumuzun en üst düzey amiri gece 12 de mesaiden çıkmıyor bizim, haftada bir gün her gece düzenli olarak nöbete kalıyoruz. mesai ücreti de almıyoruz.
özel sektörden istifa edip gelen çok insan var, ama mutlu olamadılar bi türlü. beklentileri karşılanmadı. en önemli motivasyon maaştır çünkü bence
özel sektörün mesai saatlerı cok fazla bence... insan cok yoruluyor ...
Tam olarak katılmıyorum, özel sektörde emin olun onun bin katı ağır şartları var, allahın dağ başındaki bir yerde şantiye yada fabrika yok mu? Oralarda bayan çalışmıyor mu? Libyada, Afganistanda, ırakta türk işçilerin durumu aklınıza gelmedi mi? nerde can güvenliği?? Lojmanı kampı nasıl göremediniz bende bilemiyorum. Yıllık iznide yakılan ne duydum ne gördüm, üstelik üst düzey personelin. Özelde motive edici yüksek ücret??? ben elektrik mühendisiyim en son teklif erbilde inşaat 3.500 dolar veriyor, yaklaşık 5.500 tl civarı bir ücret. Hadi orda motive olun?? Onun dışında kusura bakmayın, belki tıp doktorları uygun olmaz ama diğer pek çok kişi için özelde devlettinin verdiğinde daha fazla ücret vermiyor. Versede birim saat hesabında devlet kazançlı çıkar. İşini beğenmeyenlerde istifa edip büyük kurumsal firmalara geçebilirler, belki o zaman bizim ne dediğimizi anlarsınız. Yine söylüyorum, çok zor hoş olmayan şartlarda kamu çalışanı var, hatta hayati tehlikesi olan yerlerde ama genel olarak kamuda çalışan biri özelde çalışan biriyle kendini kıyaslamasın ..
kamunun bu saydığınız avantajları var evet, ben doğum izni ve ücretsiz izin hakkımı özellikle değerlendirdiğim için özel sektörden yüksek maaşlı ve kurumsal bi yapısı olan bi yeri reddettim. sırf bu avantajlar için devlete girebilmek için bilmem kaç tane sınav, mülakat geçtim hatırlamıyorum. kaç tanesinde derece yapıp elendiğimi de sayamadım.
ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim,özel sektör de kimseyi ağrının karsın bilmem ne ilçesinin bilmem ne köyüne öğretmen ya da imam olarak gönderip, aldığı maaşı harcayacağı yeri bile olmayan, güvenliği bile sağlanamayan yerlerde çalıştırmaz.
kaldı ki bu da bi tercih meselesidir. kimse kimseyi zorla devlette ya da özelde çalıştırmıyor. o lojmanı kampı indirimi de ben hiç görmedim mesela, gayet iyi bi kurumda üst düzey çalışıyor olmama rağmen. yıllık iznimizi de her sene yakıyorlar, vermiyorlar çünkü.
mobing desen dik alası. siyasi baskı, bürokrasinin gücü her an ensenizde. kurumuzun en üst düzey amiri gece 12 de mesaiden çıkmıyor bizim, haftada bir gün her gece düzenli olarak nöbete kalıyoruz. mesai ücreti de almıyoruz.
özel sektörden istifa edip gelen çok insan var, ama mutlu olamadılar bi türlü. beklentileri karşılanmadı. en önemli motivasyon maaştır çünkü bence
şu beklentileri karşılanamayan ya da ne olsa mutlu olmayacak arkadaşlar istifa edip özele geçse de onların yerine memur olmak isteyenler atansa.hani onlar mutlu olur belki.
şu beklentileri karşılanamayan ya da ne olsa mutlu olmayacak arkadaşlar istifa edip özele geçse de onların yerine memur olmak isteyenler atansa.hani onlar mutlu olur belki.
yok canım ben zaten başta belirttiğim gibi kıyasımı yaparak devleti seçtim. özeli reddettim. ırakta erbilde çalışanlardan da tabi ki haberim var, arkadaşlarım da var. benim burda söylemek istediğim şey her işin zorlukları var. kimse güllük gülistanlık yaşamıyor. herkesin sıkıntıları, korkuları, mobingi var demek istiyorum. 5.500 tl yi kazanmak için de erbilde yaşamak gerekiyorsa eminim bi çok insan gidecektir,gidiyor da. emin olun hakkaride şırnakta kelle koltukta vatan için çalışanlar bile bunun yarısını alıyorlar. yıllık iznimizi kaçar gün ve ne zaman alacağımızı bile planlayamıyoruz malesef, üstelik 30 gün de 10 yılı dolduranlara verilen bi hak. bizim 20 günümüz var, onun da en fazla 10 gününü kullanabiliyoruz. kaldı ki burdaki konu mesai saatleri,ben de diyorum ki artık kamuda bile mesai saatleri belirli değildir. özelde çalışanları biraz olsun rahatlatmak tek sıkıntı çekenlerin onlar olmadığını söylemek için yazdım sadece.
Tam olarak katılmıyorum, özel sektörde emin olun onun bin katı ağır şartları var, allahın dağ başındaki bir yerde şantiye yada fabrika yok mu? Oralarda bayan çalışmıyor mu? Libyada, Afganistanda, ırakta türk işçilerin durumu aklınıza gelmedi mi? nerde can güvenliği?? Lojmanı kampı nasıl göremediniz bende bilemiyorum. Yıllık iznide yakılan ne duydum ne gördüm, üstelik üst düzey personelin. Özelde motive edici yüksek ücret??? ben elektrik mühendisiyim en son teklif erbilde inşaat 3.500 dolar veriyor, yaklaşık 5.500 tl civarı bir ücret. Hadi orda motive olun?? Onun dışında kusura bakmayın, belki tıp doktorları uygun olmaz ama diğer pek çok kişi için özelde devlettinin verdiğinde daha fazla ücret vermiyor. Versede birim saat hesabında devlet kazançlı çıkar. İşini beğenmeyenlerde istifa edip büyük kurumsal firmalara geçebilirler, belki o zaman bizim ne dediğimizi anlarsınız. Yine söylüyorum, çok zor hoş olmayan şartlarda kamu çalışanı var, hatta hayati tehlikesi olan yerlerde ama genel olarak kamuda çalışan biri özelde çalışan biriyle kendini kıyaslamasın ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?