Offf kızlar bizim eşimle gündemde olan konumuz buydu eşim devlet kurumunda ben özel ve ben sabah 7,30da evden çıkıyorum o uyuyor ben akşamalrı 8de evde oluyorum o beni dışarda beklemek zorunda kalıyor o cmtsileri mışıl mışıl uyuyor ben sabahın köründe yollara dökülüyorum sonuç ne mi beni işten çıakrtmayı düşünüyor her akşam bunun kavgasını yapıyoruz sen normal 5te işten çıksan eve yetişriisn yemeğini yaparsın birde görüyor kendime hiç vakit ayıramıyorum örngeğin bir dr bile gidemiyorum oda sıkılıyor bu duruma ne yapıcam bilmiyorum bende zorlanıyorum ne evle ne kendimle ilgilenebiliyorum ama çalışmadanda duramam işten çıkmak yada çıkmamak üfff ya karar veremiyorum
Offf kızlar bizim eşimle gündemde olan konumuz buydu eşim devlet kurumunda ben özel ve ben sabah 7,30da evden çıkıyorum o uyuyor ben akşamalrı 8de evde oluyorum o beni dışarda beklemek zorunda kalıyor o cmtsileri mışıl mışıl uyuyor ben sabahın köründe yollara dökülüyorum sonuç ne mi beni işten çıakrtmayı düşünüyor her akşam bunun kavgasını yapıyoruz sen normal 5te işten çıksan eve yetişriisn yemeğini yaparsın birde görüyor kendime hiç vakit ayıramıyorum örngeğin bir dr bile gidemiyorum oda sıkılıyor bu duruma ne yapıcam bilmiyorum bende zorlanıyorum ne evle ne kendimle ilgilenebiliyorum ama çalışmadanda duramam işten çıkmak yada çıkmamak üfff ya karar veremiyorum
Dün akşam 19,30 da cıktım burdan. Evde yemek yok. Zaten yemek yapmayı bilmiyorum yapana kadar 21,30 oldu, o saatte yediğim yemek löp löp yağ olarak bana geri geldi. 1,5 saat sonra uykum geldi zaten. Bir de cocugum olsa "anneeee annneeee" diye yırtar kendini herhalde.
E hani ben memur olmuştum, e hani akşam beşte servisimde güle oynaya evime gidecektim, iki üc hafta izin patlatıp keyif yapıcaktım.
İmkansız yahu....
Sizin de anlattığınız gibi ülkemizde insana değer verilmiyor. Kamusu özeli olmamalı belli bir çalışma saati olmalı, aşması halinde fazla mesai maaşıma yansımalı, ben eğer istemiyorsam mesaiye kalmamalıyım vs vs.
İnanın 30 gün boyunca mutlu olduğum 1 gün var; 15 i :)))) Maaşımı aldığım gün
mesaiye isteyen kalır diye biliyorum ben. yönetmeliği iyice ezberlemek gerek. ortamda sıkıntı çıkmasın diye her işi yapınca. bir bakmışınız bütün saçma sapan işler sizi bulmuş.
devletin. memuru çok saydığı yok zaten. onlara göre işler yürüsün yeter.
seçimlerde bütün öğretmenler görevli değildi. ama mebte ki çoğu memur görevliyken.ve nüfustaki memurlarda gece 12 lere kadar çalıştı. ama pazartesi sabahı işlerinin başındaydılar. ama tuttular öğretmenlere bir gün tattil verdiler. bu ülkede memur olacaksan öğretmen yada doktor olacaksın.
Sizin de anlattığınız gibi ülkemizde insana değer verilmiyor. Kamusu özeli olmamalı belli bir çalışma saati olmalı, aşması halinde fazla mesai maaşıma yansımalı, ben eğer istemiyorsam mesaiye kalmamalıyım vs vs.
İnanın 30 gün boyunca mutlu olduğum 1 gün var; 15 i :)))) Maaşımı aldığım gün
İstersen kalma bakışı atıyolarE ertesi gün o adamla yüzyüze bakıcam, psikolojik baskı
Ama diyorum ya Allaha şükürler olsun. Beterin beteri var. Hic değilse saygın bir ortam.
Çok haklısınız çoook.Almanyada en kalifiye olmayan işte bile eğer çocuklu kadın yarım gün çalışmayı tercih ediyorsa tam gün ücretine devlet tamamlıyor maaşını. Sosyal haklar ve eğitim konusunda Almanya örnek alınmalı diye düşünüyorum. Bu sistemin değişmesi şart. Birşeylerde kıpırdanmalar da var aslında.Evden çalışma, ev hanımına az gün prim ödeme hakkı vs.. Umarım ellerine yüzlerine bulaştırmazlar, hakkaniyetli bir şekilde yapılır. Yoksa bu sefer de vay efendim kadını eve hapsetme planları bunlar diyip buna da mı bi kulp takılır zaman gösterecek.
bende özel sektörde olup kamuya geçme çabası taşıyan biriyim. sabah 9:00 işbaşı saati 18:00 paydos.
kamu gibisi yok yaa yılın yarısı tatil. özel sektörde adamlar yıllık izin verirken bile nerdeyse 3 gün kal geri dön dicekler.
kadını eve hapsetmesinler diye e işyerinde hapisiz. evi o kadar özlüyorum ki. hafta sonu bişey çıkmasın. kimse gelmesin. kimseye gitmeyelim. tembel tembel evde durayım istiyorum. tabi bunu hiiiç yapamadım. hep bişeyler çıktı.
ZYNPaly'in yazdıklarını okuduktan sonra devlet bankası günlerim aklıma geldi. Orası da ayrı bi kabustu.Özelde sistemin otomatik yaptığı her bir iş için devlette 3 kişi çalışır, bir raporu özelde sistemden kendin çekiverirken devlette binbir nazla, 3 gün sonrasına randevu verir :84: Özelde işkolik değilsen, devlette de oturan boğa değilsen iki durumda da işin zor.Biri kırk katır öteki kırk satır.
mümkün olduğunca kpss ye çalış, en azından eşinin işi devlette sağlam.
kpssye hazırlandım ama olmadı önümüzdeki yıl gene hazırlan diyor gerekirse dershaneye gönderirim diyor zaten ama ben farklı bir şehire evlendim ailem arkadaşlarım yok sıkılırım diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?