özel sektörde mesai saati

Mümkün olduğunca kpss ye çalış, en azından eşinin işi devlette sağlam.

Son düzenleme:
ZYNPaly'in yazdıklarını okuduktan sonra devlet bankası günlerim aklıma geldi. Orası da ayrı bi kabustu.Özelde sistemin otomatik yaptığı her bir iş için devlette 3 kişi çalışır, bir raporu özelde sistemden kendin çekiverirken devlette binbir nazla, 3 gün sonrasına randevu verir :84: Özelde işkolik değilsen, devlette de oturan boğa değilsen iki durumda da işin zor.Biri kırk katır öteki kırk satır.

Canım eğer eşinin durumu iyiyse eve tek başına yeterli olabiliyosa hiç düşünme çık bence. Eğer bi bayanın işi rahatsa çalışmalı saatleri falan düzgünse. Ama öyle akşamın bi saatine kadar zor ihtiyaç varsa yapacak bişey yok ama bence hiç kendini yıpratma. Bende özelde çalışıyorum evliyim aynı senin dediğin gibi sabahın bi köründe çıkıyorum akşam 8 de giriyorum eve o saattede haşatın çıkmış oluyo zaten hiç bişey yapamıyorum elim kolum kalkmıyo o kadar zorlanıyorumki anlatamam hiç dermanım kalmıyo evle ilgilenmeye. Ama ihtiyacımız var borcumuz var bende çalışmak zorundayım ihtiyacım olmasa vallahi şu şartlarda asla çalışmam.

mesaiye isteyen kalır diye biliyorum ben. yönetmeliği iyice ezberlemek gerek. ortamda sıkıntı çıkmasın diye her işi yapınca. bir bakmışınız bütün saçma sapan işler sizi bulmuş.
devletin. memuru çok saydığı yok zaten. onlara göre işler yürüsün yeter.

seçimlerde bütün öğretmenler görevli değildi. ama mebte ki çoğu memur görevliyken.ve nüfustaki memurlarda gece 12 lere kadar çalıştı. ama pazartesi sabahı işlerinin başındaydılar. ama tuttular öğretmenlere bir gün tattil verdiler. bu ülkede memur olacaksan öğretmen yada doktor olacaksın.

İstersen kalma bakışı atıyolar E ertesi gün o adamla yüzyüze bakıcam, psikolojik baskı

Ama diyorum ya Allaha şükürler olsun. Beterin beteri var. Hic değilse saygın bir ortam.

Çok haklısınız çoook.Almanyada en kalifiye olmayan işte bile eğer çocuklu kadın yarım gün çalışmayı tercih ediyorsa tam gün ücretine devlet tamamlıyor maaşını. Sosyal haklar ve eğitim konusunda Almanya örnek alınmalı diye düşünüyorum. Bu sistemin değişmesi şart. Birşeylerde kıpırdanmalar da var aslında.Evden çalışma, ev hanımına az gün prim ödeme hakkı vs.. Umarım ellerine yüzlerine bulaştırmazlar, hakkaniyetli bir şekilde yapılır. Yoksa bu sefer de vay efendim kadını eve hapsetme planları bunlar diyip buna da mı bi kulp takılır zaman gösterecek.

bende özel sektörde olup kamuya geçme çabası taşıyan biriyim. sabah 9:00 işbaşı saati 18:00 paydos.

kamu gibisi yok yaa yılın yarısı tatil. özel sektörde adamlar yıllık izin verirken bile nerdeyse 3 gün kal geri dön dicekler.

İstersen kalma bakışı atıyolar E ertesi gün o adamla yüzyüze bakıcam, psikolojik baskı

Ama diyorum ya Allaha şükürler olsun. Beterin beteri var. Hic değilse saygın bir ortam.

hmm o kötü işte. ben daha hiç 5 ten sonraya kalmadım. gerek te olmadı. ama ilk zamanlar hukuk bölümündeydim. avukat uğramazdı. 5 e doğru gelirdi. beşten sonra yazı yazalım falan dedi bir kaç defa. aaa olmaz eşim başka şehirde. kızım 1 yaşında çocuğumun hakkına giremem ben sabah 8 de burdayım. ve akşama kadar bekledim. dedim. bir daha teklif etmedi. ama bazen 5 ten sonra telimi aramasına bile kızıyordum. çünkü adliyede çok işi olmamasına rağmen. bizim kuruma uğramıyordu.

kadını eve hapsetmesinler diye e işyerinde hapisiz. evi o kadar özlüyorum ki. hafta sonu bişey çıkmasın. kimse gelmesin. kimseye gitmeyelim. tembel tembel evde durayım istiyorum. tabi bunu hiiiç yapamadım. hep bişeyler çıktı.

Özel sektördeki bu saatler yüzünden insanlar ister istemez kamuya yöneliyor ve yığılma oluyor haliyle. Özel sektörün şartlarıda biraz düzelmiş olsa insanlar işlerinden memnun olmuş olsalar bu kadar sıkışma olmayacak.

kurumlarda üst kesimler diyeyim. bir görev olduğunda görev yolluğu falan hiç kaçırmazken. düz memura kimse iş var 5 ten sonraya kal demesin. özelliklede mesai ücreti vermiyorlarsa. sanki ceplerinde çıkıyor demi :)

not : daha maaşın üstüne yolluk yada sınav ücreti falan hiç almadım. ek görev(sınav, seçim) istemiyorym diyede her zaman belirttim.

"Kendi ayakları üstünde duran modern, eğitimli ve şehirli kadın"ın dramı.Tek perde, tüm tiyatrolarda.

bizde de bankadan gelme memur var. oranın işi çoktu ama daha zevkliydi der hep. bence haklıda :)

ya ben iş olsun istiyorum otur otur çok sinir bozucu. ama iş oluncada düzgün iş olmalı. geçmişteki memruların yarım yaptığı saçma işlerle karşılaşmaktan. düzensiz evraklardan.kaybolmuş evraktan yoruldum. neyseki kurtuluoyurm. inşallah. gittiğim yer daha düzenli olur.

devlette çalışmak için öncelikle bir sürü sınav ve mülakattan geçiosun zaten kazanılmış hak olarak çalışıosun ama özeldeki arkadaşlar söylenio çıkın o zaman diorlar çıkmamıza gerek yok devlette yer çok sınavı geçen gelir burada çalışır. ve ne kadar yoğun çalışıldığını görür...

Yıllarca babamla beraber çalıştıktan sonra kamuya geçtim.
Hiç bir zaman babamın yanı demedim,sanki eve ekmek götürme,kira ödeme zorunluluğum varmış gibi teşbihte hata olmaz 6 yıl boyunca 1 gün bile izin kullanmadan eşek gibi işçilerimizle beraber çalıştım.
Babam dur dedi,yapma dedi dinlemedim.
Babam işyerini kapatınca işsizlik denen depresyonla tanıştım.
Çok zor dönemlerim oldu.
Şimdi kamudayım,ekibin tüm işini sırtıma aldım çoğu zaman amirlerim bile sataşır,bu kadar yorma kendini diye. Aşkla çalışıyorum tek tarifi bu olsa gerek.
Şu anda izinliyim inanın izin bile kullanmayacaktım müdürüm imzalı izin kağıdımı önüme koydu da öyle çıktım.
Evet kabul ediyorum kamu sektörü özelden çok daha rahat ama önce çalışmayı sevmekle alakalı bu durum.
Kurumda aldığı maaşı,ortamı beğenmeyen o kadar çok arkadaşım var ki şaşkınım...
Çalışmayı haddinden fazla sevdiğim için buradakilerin gözüne battığımın da farkındayım.8.30 da başlayan mesaime bir defa bile 8 de gelmedim,8 e 10 kalar gelir,dünden kalan işlerimi toparlar,bugünkü planımı yaparım.
Çünkü babamın yanında çalıştığım dönemde de her sabah 6 da işyerimizi açan yine bendim!
Alışkanlık,hayat bakışı bunlar kolay kolay değişmez.
İşkolik olduğum için sosyal hayatım sekteye uğruyor mu derseniz,elbette! Ama ben çalışarak mutluyum.
Özel ya da kamu Allahım herkese mutlu olduğu yerdeki işi nasip etsin inşallah!
İşimden olurum,beni beğenmezler,istemezler,başka birime gönderirler diye öyle korkuyorum ki daha büyük hırsla çalışıyorum hergün. Çünkü evde olmanın,içtiğim sigaranın hesabını yapmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum.

bende 3 aydır evdeyim,iş yeriyle ilgili bi tatsızlık olmuştu(tasarruf,şirket batması,işçilerin hakaretleri vs.)ayrılmak zorunda kalmıştım.
Özel yerler için koşturuyorum,ama kpss için de uğraşıyorum tabi ki,hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah

Eşimin maaşı çok şükür yetiyor ama ne zamana kadar,daha çocuk planlarımız var seneye kısmetse,birikim yapmam lazım,inanın artık iş seçerek görüşmelere gidiyorum

saatler çok önemli şu ana kadar çalıştığım yerlerde en geç 6-6:30 da evde olurdum,c.tesi pazarım tatildi
yine bu tarz işler kovalıyorum,dün yine bu tarz bir iş görüşmesine gittim dua ediyorum inşallah çağırırlar..

insan evli olunca mecburen seçici davranmak zorunda kalıyor

yemek,çamaşır,ütü,temizlik,aileler,arkadaşlar,kendim,eşim..vs...:26:

bunlara zaman ayırmak çalışınca çok zor oluyor,eşime kalsa ister çalış ister çalışma sen bilirsin diyor ama bi yere kadar
şu an mutluyum ama geleceğimi,birikimimi ve planlarımı yapmam kesinlikle şart!!!

allah özellikle biz evli bayanların yardımcısı olsun...

insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum bazen kendimi
hep çalış, hep çalış
ne özel hayal kalıyor ne sosyal hayat
akşamları kendimi eve zor atıyorum, yemek yiyip biraz tv seyrediyorum sonra tavuklar gibi erkenden yatıyorum..

mümkün olduğunca kpss ye çalış, en azından eşinin işi devlette sağlam.

kpssye hazırlandım ama olmadı önümüzdeki yıl gene hazırlan diyor gerekirse dershaneye gönderirim diyor zaten ama ben farklı bir şehire evlendim ailem arkadaşlarım yok sıkılırım diye düşünüyorum

Ne güzel işte dersaneye giderken sıkılmamış olursun. 2 si 1 arada yürür gider

bende özel sektörde çalıısyorum.benım iş saatlerim sabah 8,30 aksam 19,00
eşimin ise sabah 09,00 aksam 19,00 yanı saatlerimiz uyuşuyor.
c.tesi ikimiznkide öğlene kadar..
çoocugumuzda olmadıgı için hafta sonları mutlaka gezmeye gıdıyoruz.pazar gunu temızlıgımı yapıyorum.fakat c.tesi aksamı muhakkak dısarı cıkarız.hafta içide haftanın 2 gunu ya arkadaslar bızde yada bız bıyerdeyız.
sosyal hayatımız oldukça gusel.vakıt ayırabılıyorum..
tabı şuan çocugumuz yok.çocuuk olunca nolur bılmyıorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…